Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By IKE
#296135 Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία λοιπόν παίδες :omg:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#296203 ...εχει να κανει και με το ΠΩΣ μεταφερει-επεξηγει καποιος, τις οποιες πληροφοριες σε ενα Forum...

Oταν σου λεει καποιος αυτα:

nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, ...

nass έγραψε: Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου. :tomato:
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.

nass έγραψε: Λάθος. Το κεντρικό διαφορικό στο Evo είναι ένα διαφορικό (με πλανήτες και δορυφόρους, κομπλέ) ΣΥΝ έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υδραυλικά ενεργοποιούμενο πολύδισκο συμπλέκτη. Οπότε άλλη δουλειά κάνει το ένα εξάρτημα και άλλη το άλλο.

viewtopic.php?f=78&t=499&start=255#p291570

...κατοπιν αρκετων σελιδων, απο την επισημη ιστοσελιδα της Mitsu να διαβαζεις αυτο:

Κίκιζας . έγραψε:

H ιδια η Mitsubishi το λεει:

"The Active Center Differential uses an electronically-controlled hydraulic multi-plate clutch to optimize front/rear wheel torque split and thereby produce the best balance between traction and steering response."

http://www.mitsubishi-motors.com/en/cor ... l1682.html

viewtopic.php?f=78&t=499&start=525#p293887

Πες μου εσυ μετα, τι να πιστεψεις, τι να θεωρησεις σωστο και τι λαθος, αφου περασαν καμμια 30αρια σελιδες, για να μας ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ο dimVIII τελικα, ως προς το ΠΟΥ βρισκεται το συστημα δορυφορων-πλανητων και γιατι το EVO πιστωνεται με 3 διαφορικα:

dimviii έγραψε:
Ειναι δικαιολογημενη η απορια πολλων(και του Γιαννακη) που δεν μπορουν να καταλαβουν που ειναι το κεντρικο διαφορικο,κοιτωντας ακομα και τα επισημα σχεδια της Μιτσουμπισι.
Και δημοσιογραφους να ρωτησεις δεν ξερουν,απο οποιοδηποτε εντυπο σε ολο τον κοσμο,ακομα και αυτους που θεωρειται εγκυρους/γνωστες/στριφτες κλπ.Αυτο γιατι δεν τους ενδιαφερει να μαθουν πως δουλευει,αντιγραφουν τα press release του καθε μοντελου και μεχρι εκει.
Για αυτο και ακους τις κοτσανες την μια πισω απο την αλλη.
το κεντρικο διαφορικο στα εβο,δεν βρισκεται μεσα στο τρανσφερ,τη φωτο που κοιταζουμε εδω που εχει τους συμπλεκτες μεσα.Εκει βρισκεται το εμπρος τορσεν διαφορικο,και ο πολυδισκος συμπλεκτης του acd.
το κεντρικο διαφορικο βρισκεται μεσα στο σαζμαν.
Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ

viewtopic.php?f=78&t=499&start=525#p293889

Α και κατι αλλο, αν εγω -που προφανως δεν ειμαι ουτε μηχανικος-μηχανολογος, ουτε εχω δηλωσει κανενας μεγαλος γνωστης σε τεχνικα θεματα- ελεγα αυτα:

nass έγραψε:
krom έγραψε:nass, αν δεν περιστρέφονται ημιαξόνια, ούτε οι τροχοί περιστρέφονται τοτε.

Μια κοτσάνα εσύ, μια (μεγαλύτερη) κοτσάνα εγώ, καλά πάμε :oops: :lol:
Είναι πρωί ακόμα :innocent:

viewtopic.php?f=78&t=499&start=210#p290953

, ΠΟΣΕΣ σελιδες ακομα θα ετρωγα τρολλαρισμα... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#296228 Να πιστεψει ότι από αυτά που βάζει ο nass για το διαφορικό
και αυτά που παραθέτεις στα Αγγλικά από Mitsubishi ,
δεν τεκμαίρεται κάτι διαφορετικό αλλά είναι συμπληρωματικά
μεταξύ τους. :)
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#296234 Kαλα, καλα, τωρα ησυχασαμε, αφου τα παραπανω που εδειξα τονισμενα, ειναι συμπληρωματικα, ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ! :metalo:

Διαλλειμα για διαφημισεις... :s_biggrin MONO με ΜΟΥΤΡΑ! :rtfm:

Άβαταρ μέλους
By drdino
#296250 Το διαφορικό θέλει γρανάzhα πασά μου. Από κει και πέρα, για το ελεγχόμενο μπλοκάρισμά του μπορεί μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούνται συμπλέκτες.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#296254 Mind

Plown

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#296257 Κι εδώ φόρος; Αμάν αυτός ο Σύριζα πχια.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
drdino έγραψε:Κι εδώ φόρος; Αμάν αυτός ο Σύριζα πχια.

That's why we can't have nice things. :vava:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Κίκιζας . έγραψε:Eυτυχως, γιατι ειναι η πρωτη φορα που το...ξαναβλεπω, απο το 1991...

Ακόμα χειρότερα τότε... :s_drinks

Αφού καλύψαμε το 1991, πάρε λίγο Marisa Tomei από το 1992 να εξηγεί για μπλοκέ διαφορικά μπας και σταματήσεις να αυτογελοιοποιείσαι...

Κίκιζας . έγραψε: αν εγω -που προφανως δεν ειμαι ουτε μηχανικος-μηχανολογος, ουτε εχω δηλωσει κανενας μεγαλος γνωστης σε τεχνικα θεματα- ελεγα
(...)
ΠΟΣΕΣ σελιδες ακομα θα ετρωγα τρολλαρισμα... :whistlink:

Η διαφορά μανίτσα μου είναι ο nass έκανε ένα λάθος εκ παραδρομής, κι όταν του υποδείχτηκε/το πρόσεξε, παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος.

Εσύ πάλι...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
drdino έγραψε:Το διαφορικό θέλει γρανάzhα πασά μου. Από κει και πέρα, για το ελεγχόμενο μπλοκάρισμά του μπορεί μεταξύ άλλων να χρησιμοποιούνται συμπλέκτες.

Το ξερω αρχοντα μου...Τα Bold του MHXANIKOY nass τα ειδες?

Εσυ ηξερες οτι τα EVO το εχουν μεσα στο κιβωτιο? Αν ναι, γιατι δεν το ελεγες και εσυ?
Γιατι μας πηρε καμμια 30αρια σελιδες, για να μας το πει τελικα ο dimVIII.

Για αυτο μην κοκορευεστε μερικοι τοσο πολυ, με τρολλομηνυματακια, οταν διαφωνειτε -και ειρωνευεστε μαζι- να βαζετε και επιχειρηματα, απαντωντας το δυνατον ξεκαθαρα... :iconcool:

@Ζorz

Αυτο ειναι λαθος, εκ παραδρομης?

nass έγραψε:
...Βλέπουμε ότι δεν έχει σύστημα πλανητών-δορυφόρων δηλ. διαφορικό, μόνο μια τελική σχέση. Το διαφορικό έχει αντικατασταθεί από ένα σύστημα συμπλεκτών, ...

nass έγραψε: Το να ειρωνεύεσαι απλούς μηχανολογικούς όρους δείχνει πόσο σοβαρή είναι η απάντησή σου. :tomato:
Διαφορικό λοιπόν είναι οποιοδήποτε σύστημα επιτρέπει διαφορετική ταχύτητα περιστροφής των αξόνων εισόδου-εξόδου.

Ελα μανιτσα, σε ειδαμε και εσενα, οταν ρωταγα στα σοβαρα να μου ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ καποιος με φωτο τα τρια διαφορικα του EVO, EKANEΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ. :s_biggrin

Αν ηξερες, θα ελεγες -πριν φαμε 30 σελιδες- αυτο που τουλαχιστον αποδειχθηκε οτι ΣΙΓΟΥΡΑ ηξερε ο dimVIII.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#296278 Γιατί, με υποχρεώνει κανείς να απαντάω αμέσως; Αν δεν ιδρώσεις δεν θα μαθεις, τώρα φυσικά και ξέρεις και θα σου μένει.
Άβαταρ μέλους
By krom
#296280 TΣΙΡΙΜΩΚΟ

alaniaρικη πεζοδρομιακη ντόμπρα γραφή βγαλμένη από τα γκέτο της βούτας

Κίκιζα,όντως τα θες όλα να στα δείχνουνε στο τραπέζι επειδή είσαι τόσο άσχετος? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By nass
#296282 Σελίδα 18 αυτού του θέματος δηλ. δεκάδες σελίδες πριν τον dimviii δημοσίευσα εδώ αυτό το σχήμα, που δείχνει μια χαρά το γαμημένο το κεντρικό και το μπροστινό διαφορικό και το συμπλέκτη του κεντρικού της 4κίνησης των Evo.

Εικόνα

μόνο προφανώς για όποιον καταλαβαίνει τι βλέπει και δεν είναι βέβαια κακόπιστος (δεν του κάνει το διάγραμμα, θέλει φωτογραφία :slap: ) και κομπλεξικός.

Τώρα τα υπόλοιπα είναι για γέλια. :tomato:
Τελευταία επεξεργασία από nass και 03 Σεπ 2016, 22:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
drdino έγραψε: τώρα φυσικά και ξέρεις και θα σου μένει.

Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω! :s_biggrin