- 26 Οκτ 2014, 23:21
EDDIE_147 έγραψε:Για μισό ρε αδερφέ.
Γιατί δεν δέχεσαι το ενδεχόμενο το παιδί να έχει την ωριμότητα να κρατήσει όπλο;
Το δέχομαι, ποιος είπε ότι δεν το δέχομαι; Απλά η οπλοκατοχή απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18 και στους >18 επιτρέπεται υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
EDDIE_147 έγραψε:Αν του την έχουν πέσει με μαχαίρι γιατί να μην έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του;
Το έχει, αλλά εκτός οικίας απαγορεύεται η οπλοχρησία.
EDDIE_147 έγραψε:Είπαμε έχει αυτογνωσία (κατά δήλωση του) και άρα μπορεί να έχει στην κατοχή του ένα όπλο χωρίς κίνδυνο για αυτόν και τους γύρω του.
Κι εσύ το πρώτο που σκέφτηκες ήταν να πάρεις τους μαθητές και να κρυφτείς; Τσ, τσ, τσ...
Λάθος συμπέρασμα έβγαλες από αυτά που φαντάστηκες ότι έγραψα. Δεν είπα ότι θα πάρω να κρυφτώ με τους μαθητές. Πού το είδες να το γράφω αυτό; Είπα ότι για λόγους ασφαλείας των υπολοίπων μαθητών θα προσπαθήσω να του μιλήσω, ώστε να μην κάνει χρήση του πιστολιού και μέχρι να αναλάβει την κατάσταση ο Δντης. Αν κάνω τις κινήσεις που θες να κάνω, τότε είναι που θα εξαγριωθεί και μπορεί αν γίνει μακελειό. Έχει πάνω του κάτι παράνομο το οποίο μπορεί να σκοτώσει (και μόνο) και το γνωρίζει, άρα πας με το μαλακό. Αν έβλεπα κινητό (που επίσης απαγορεύεται) θα του το έπαιρνα με άνεση, αφού δεν μπορεί και πολύ εύκολα να σκοτώσεις κάποιον με ένα κινητό (εκτός κι αν είναι παντόφλα και το σκάσεις σε κανένα κεφάλι).
EDDIE_147 έγραψε:Εγώ, ο g8777 και ο CARυοθραύστης που θεωρούμε ότι οι έννοιες αυτογνωσία και 18 χρονών άτομο εμπεριέχουν πολύ λάσκα ενδιάμεσα, θα διαλέγαμε την κουρτίνα με την αστυνομία και το ζουρλομανδύα.
Εσύ δηλαδή, αν έβλεπες έναν μαθητή με πιστόλι στο χέρι θα πήγαινες να το πάρεις; Ανάμεσα σε άλλους μαθητές; Και εσύ θες να κρίνεις εμένα ως προς την επάρκειά μου για καθηγητής; Για ξεκίνα από τον ψυχίατρο που λέγαμε παρέα με τους άλλους 2 και μετά τα ξαναλέμε.
Αλλά, ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι το δέχομαι: 18 ετών (πριν έλεγες για 17, αλλά το ξεχνάω) και αυτογνωσία δε συμβαδίζουν. Πού ακριβώς το πας; Στο ότι δεν πρέπει να πίνει και να οδηγεί; Ωραία, το δέχομαι, το γνωρίζει και ο νομοθέτης και έχει χαμηλότερο όριο σε αυτούς με νέο δίπλωμα. Τι ακριβώς θες να κάνω εγώ τώρα; Να μη τους πω ότι ο Νόμος επιτρέπει κάποια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα; Μα δε θα τους το πω, οριζόντια βολή διδάσκω. Τι άλλο να κάνω; Να αλλάξω το νόμο επειδή σας βολεύει; Να παραιτηθώ γιατί ο νόμος δε συμφωνεί μαζί σας; Τι ακριβώς ζητάτε;
EDDIE_147 έγραψε:Εσύ όμως που έθεσες ως ρεαλιστικό το σενάριο (18χρονος και αυτογνωσία πάνω σε κάτι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ) γιατί το βαλες στα πόδια;

Πού με είδες να το βάζω στα πόδια; Έχεις μπλέξει τα πάντα, έχεις πλήρη σύγχυση σε αυτά που γράφεις. Ούτε είπα ότι θα το βάλω στα πόδια, ούτε το πιστόλι ταυτίζεται με το μπουκάλι, ούτε το πιστόλι μέσα στη σχολική τάξη ταυτίζεται με το 1 ποτό + οδήγηση το Σάββατο το βράδυ. Όπως και να το κάνεις το πιστόλι έχει μία και μόνη δουλειά: να σκοτώνει. Το ποτό έχει δουλειά να μας δίνει ηδονή, ευχαρίστηση και όχι να μας σκοτώνει. Το αυτοκίνητο να μας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β και, όπως και το όπλο όταν κάνεις σκοποβολή, να μας διασκεδάζει υπό ορισμένες συνθήκες και περιορισμούς. Όπως δε θες να κάνουν κόντρες στο δρόμο ή να κυκλοφορούν αυτοκίνητα της F1 στο δρόμο, έτσι δε θες και να κυκλοφορούν όπλα στο δρόμο. Εσύ, όμως, και οι άλλοι δύο συγκρίνετε μία τελείως παράνομη κατάσταση (οπλοκατοχή) με μία νόμιμη (ποτό + οδήγηση) και, μάλιστα, βγάζετε και συμπεράσματα: ότι εγώ είπα ή θα πω στους μαθητές ότι μπορούν να πίνουν και να κυκλοφορούν, ότι θα φοβηθώ μπροστά στο πιστόλι, ότι θα έρθει ο ψυχίατρος και θα φοβηθώ να του αναφέρω το νόμο και άλλα τέτοια ευφάνταστα σενάρια.
Κάνε μου μια χάρη. Κάτσε 5 λεπτά και καθάρισε το μυαλό σου από το μίσος σου προς εμένα. Μετά, διάβασε αυτά που έχω γράψει, στον nass αρχικά (από εκεί ξεκίνησε), τις δημοσιεύσεις περί αλκοόλ στη συνέχεια και στο τέλος διάβασε και τα υπόλοιπα και πες μου: έχω αναφέρει οπουδήποτε αυτά που έχεις βάλει στο δικό μου στόμα / στη δικιά μου γραφή;
Ευχαριστώ.