Και μιλάμε για τεχνολογία/τεχνογνωσία που ήδη κατέχουν
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
dimviii έγραψε:
...το κεντρικο διαφορικο στα εβο,δεν βρισκεται μεσα στο τρανσφερ,τη φωτο που κοιταζουμε εδω που εχει τους συμπλεκτες μεσα.Εκει βρισκεται το εμπρος τορσεν διαφορικο,και ο πολυδισκος συμπλεκτης του acd.
το κεντρικο διαφορικο βρισκεται μεσα στο σαζμαν.
Ειναι ενα κανονικο διαφορικο με κορωνα/πηνιο/δορυφορους και πλανητες .Η κατανομη του ειναι σταθερη 50-50 και το ποσο θα λοκαρει εξαρταται απο την προσφυση των αξονων εμπρος πισω,καθως και απο τις εντολες που θα παρει απο αισθητηρες yaw,g force διαμηκη και εγκαρσια,γωνια τιμονιου,θεση πενταλ γκαζιου,ταχυτητα τροχων κλπ
Συμπερασμα εχουμε 3 διαφορικα,εμπρος τορσεν,πισω το ayc με δισκακια,και το κεντρικο οπου η κατανομη της ροπης ελεγχεται απο τον πολυδισκο συμπλεκτη.
dimviii έγραψε: @Γρηγορης να σε νοιαζει τι 4κινηση χρησιμοποιει ο καθενας,λεφτα θα δωσεις,πετρολχεντ λες οτι εισαι,ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφερει.Το στριβει καλα δεν λεει κατι.Μπορει να εστριβε και καλυτερα με ενα πιο εξελιγμενο συστημα.Αυτο ομως κοστιζει,σε σχεση με τη λυση που επελεξε η φορντ.Κοστιζει 22 χρονια εξελιξης συγκεκριμενα,μεσα απο τους αγωνες ,βελτιωνοντας καθε 1-2 χρονια σε καθε γενια.Ε τοσο βλακες δεν ηταν,ωστε να ερθει σημερα η gkn και με ενα συστημα κλασμα αξιας απο κατι τετοιο να ειναι καλυτερο.Θαυματα δεν γινονται.
dimviii έγραψε: επισης εχει διαφορα το αν θα εξελιξεις ενα συστημα μονος σου,ή θα το αγορασεις ετοιμο,και θα το προσαρμοσεις στο χ μοδελο.
Εκει φαινεται και η τεχνογνωσια και η μαγκια του καθε κατασκευαστη,και το ποσο ''τιμαει'' τα χρηματα που του δινεις.Για αυτο σου ειπα σε προηγουμενο ποστ,να μην μπερδευουμαι τις πουτσες με τις βουρτσες.
Για αυτο και η επιλογη μου,με τα δικα μου θελω/αναγκες,ηταν το Μεγκαν.Γιατι τιμαει τα χρηματα του,ειναι σωστα στημενο,και δεν προσπαθει να πουλησει φυκια και μεταξωτες κορδελες σε Αμερικανακια, με Track mode,και drift mode.
IKE έγραψε:Γιατί επιμένεις σε αυτή την κομπλεξική συμπεριφορά λοιπόν αφού δεν το αντέχεις?
IKE έγραψε:Τεσπα, αυτό που γράφεις είναι λάθος, αν σε 11 χρόνια δε το έχεις καταλάβει βέβαια, μάλλον είναι αργά. Θεώρησε ότι λέω βλακείες κλπ κλπ, το αναφέρω για τους υπόλοιπους επειδή κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται για το θέμα.
Κίκιζας . έγραψε:
Μισο λεπτο...Το πισω δεν ειναι με πλανητες-δορυφορους? Μοιραζει την ροπη μεταξυ των δυο πισω τροχων ΜΟΝΟ με δισκακια?
IKE έγραψε:. μπορείς να μου πεις ένα (1) σημείο που το σύστημα μετάδοσης του RS υπερτερεί έναντι του haldex ενός 9-3XWD?
Κίκιζας . έγραψε:
Στο προκειμενο, οριστε ενα ΞΕΚΑΘΑΡΑ υποστροφικο Focus RS το οποιο και ΦΥΤΙΛΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΩΣ τα μπροστινα ελαστικα του...[vorshlag mode on]
dimviii έγραψε:στο τελος Γρηγορη στα ντονατς γιατι βγαζει καπνο ο εσωτερικος εμπρος τροχος?
IKE έγραψε:dimviii έγραψε:στο τελος Γρηγορη στα ντονατς γιατι βγαζει καπνο ο εσωτερικος εμπρος τροχος?
Κάτι μαθαίνεις τουλάχιστον γατόπαρδε
Αλλά κάτι πιο αξιόλογο κλπ πιστεύω ότι δεν θα χαλούσε κανέναν...
krom έγραψε:Πάλι |λογοκρισία| έγραψες![]()
Donuts με περιμετρο ενα ολοκληρο παρκινγκ?
Μιας και επέστρεψα Τσεχία, κόστος ελληνικών διοδίω[…]
Αυτό με την πράσινη είναι ντε φάκτο και απολύτως λ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]