nass έγραψε:Αρα συμφωνείς με την απαγόρευση της μαντήλας στη Γαλλία ?
Η υπόθεση ότι "αναγκάζονται από την οικογένεια" είναι αυθαίρετη. Μπορεί να το επιλέγουν οι ίδιες πχ. γιατί έτσι έχουν μεγαλώσει και τους φαίνεται φυσικό. Οπως φαίνεται φυσικό σε μια δικιά μας "θεούσα" κοπέλα να φοράει φούστα μακριά και να μην ξυρίζει τα πόδια της. Ας μην προβάλουμε τα δικά μας ¨δυτικα" πρότυπα σε άλλους πολιτισμούς.
Η επιλογή της κοπέλας να φοράει ή όχι μαντήλα δεν ισχύει σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες παρά σε ελάχιστες, είναι και κάποιες χώρες που η κοπέλα / γυναίκα είναι υποχρεωμένη φοράει όχι μαντήλα αλλά να είναι καλυμμένη με την μπούρκα και το νιχάμ από το μαλλί μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών αλλιώς η τιμωρία είναι πολύ σκληρή, έως και είναι θάνατος.
Στους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κάθε παρέκλιση από το όμορφο αυτό ένδυμα απλά δεν υφίσταται γιατί η τιμωρία είναι μαστίγωμα, ή οξύ στο στο πρόσωπο, ή κάψιμο στο πρόσωπο με το σίδερο, κλείδωμα στο σπίτι, λιθοβολισμός, δημόσιος εξευτελισμός κλπ, να μιλήσουμε και για τις κλειτορειδεκτομές που τις κρύβει βέβαια η μπούρκα?
Όλα αυτά είναι παραδοσιακά για αυτούς τους λαούς που ακολουθούν by the book τις γραφές του προφήτη, αλλά δεν γίνetai κατανοητός στην δύση αυτός ο βασανισμός και εξευτελισμός της γυναίκας εξ ού και η αντίδραση, δεν μπορεί ο δυτικός να χωνέψει ότι η γυναίκα ανήκει στον αφέντη όπως ένα κατσαρόλι και ότι έχει δικαώμα ζωής και θανάτου επάνω της με την σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας τους, ποιας κοινωνίας ? Της αντρικής βέβαια γιατί η γυναίκα εκεί απλά δεν υπάρχει, σαν προσωπικότητα και σαν γνώμη, δεν ερωτάται για τίποτα απλά είναι όργανο απόλαυσης, αναπαραγωγής και σκλάβα σε όλες τις ορέξεις του αφέντη έχοντας μονάχα υποχρεώσεις, η έννοια της διασκέδασης δεν υφίσταται για αυτές τις άμοιρες ψυχές, και μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση να ακούω δυτικούς που φέρονται με απόλυτη αξιοπρέπεια και ελευθερία στις δικές τους γυναίκες να υποστηρίζουν τους νόμους του Ισλάμ όσον αφορά τις γυναίκες του Ισλάμ, το θεωρώ παράκρουση και τρικυμία εν κρανίω.
https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%C ... 80&bih=926





