Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
kostis20 έγραψε:To μπλοκέ τι τύπου είναι παιδιά?
Γιάννη δεν κοιτάς και εσυ κανενα τετοιο λεω ΄γω?Η3.2 GT πωλείται να ξέρεις. :s_devil :s_devil

To Q2 είναι τύπου Torsen της Quaife.

Dimsabas έγραψε:Ή σκέψου για τροπέτο στη δική σου καρότσα.

Δεν θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία. Θα έπαιρνα έτοιμο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Giuseppe Busso έγραψε:Και αυτό το αναφέρω σε όσους είναι κολλημένοι με το που βρίσκεται η μετάδοση. Κατάμουτρα τους λέω ότι είστε ΆΣΧΕΤΟΙ και ΆΠΕΙΡΟΙ. Το στήσιμο είναι το Α και το Ω, και όχι η μετάδοση.

Βρε συ δε κάνεις και ένα κόπο να στείλεις με email το παραπάνω σε όλους τους κατασκευαστές sportscars...;
Άντε γιατί αρκετά ανεχτήκαμε τις εμμονές των άσχετων... :rtfm:

ΥΓ: Γιάννη πόσο χρονών είσαι;
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#290627 Ε νταξ μωρέ, υπερβάλλει όπως πάντα. Πάντως στην ουσία αυτού που λέει προσωπικά συμφωνώ και ας μη μου αρέσει το πως το γράφει. Φαντάζομαι αναφέρεται πιο πολύ σε οδηγούς που σνομπάρουν αυτοκίνητα FWD, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι RWD.
Το έχουμε αναλύσει αρκετά το evoness ανάλογα με την μεριά που μεταδίδεται η κίνηση πριν λίγο καιρό στο bmw forum.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
morpheus έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Και αυτό το αναφέρω σε όσους είναι κολλημένοι με το που βρίσκεται η μετάδοση. Κατάμουτρα τους λέω ότι είστε ΆΣΧΕΤΟΙ και ΆΠΕΙΡΟΙ. Το στήσιμο είναι το Α και το Ω, και όχι η μετάδοση.

Βρε συ δε κάνεις και ένα κόπο να στείλεις με email το παραπάνω σε όλους τους κατασκευαστές sportscars...;

Τι σημασία έχει πόσο χρόνων είμαι; Είμαι 31+.
Ποιοι ανεχτήκατε αρκετά κιόλας; :lol:
Ρε Δημήτρη, μπορεί να είμαι άσχετος, τι να κάνω τώρα;
Πάντως να ξέρεις, ο,τιδήποτε γράφω είναι δικό μου feedback και όχι διαβασμένο ή με επιρροές από ειδικό τύπο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#291233 Αυτές τις μέρες οδήγησα αρκετά μία 320i E90 150hp του 2006 με περίπου 150Κ χιλιόμετρα και γενικά καλοδιατηρημένο.

Ενισχύθηκε η άποψη μου ότι σ' εκείνες τις γενίες αυτοκινήτων με τους ατμοσφαιρικούς 4κιλ χωρίς ροπή, η πίσω κίνηση είναι δώρον άδωρον. Ναι είχε ωραίο τιμόνι (αρκετά βαρύ), σαφές μπροστινό και γενικά καλή κατευθυντικότητα αλλά όσο το πίεσα δεν εμφάνισε πουθενά υπεροχή στο δρόμο έναντι ενός αντίστοιχου προσθιοκίνητου. Η πλαγιολίσθηση είναι άγνωστη έννοια και δεν τα καταφέρνει καλά καλά ούτε από στάση με αρκετό γκάζι και δρόμο γυαλί. Πραγματικά σε ίδιες συνθήκες παίζω περισσότερο με το Audi κι ας μη βγαίνει το esp.

Κατά τα άλλα η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το κιβώτιό του το οποίο ειναι εντελώς λαστιχένιο και με μεγάλες διαδρομές αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο ένα δείγμα 10 ετών με αυτά τα χιλιόμετρα. Επίσης εντύπωση μου έκανε η low end ροπή του που κάνει το αμάξι να τραβάει ευχάριστα από χαμήλα και εντελώς γραμμικά αλλά μετά τις 4.500-5.000σαλ δεν συμβαίνει τίποτα ουσιαστικό. Σε ότι αφορά το εσωτερικό είναι σε άψογη κατάσταση, δεν ακούγεται το παραμικρό αλλά και πάλι το αμάξι έχει κάνει άκοπα ταξίδια και κινείται σε σχετικά καλούς δρόμους.

Φαίνεται πάντως ότι σα βάση έχει τη δυναμική να δημιουργήσεις κάτι καλό πάνω της και φαντάζομαι ότι με τους 6κιλ θα μιλάμε για εντελώς άλλο αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#291235 Βρες παιδί μ ένα εΣακι να στρωσεις :help:

Ασχολείσαι με μπουρουχες τώρα παντός τύπου...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#291261 Η αναβάθμιση αυτού του κινητήρα με τον άμεσου ψεκασμού 170 ίππων, ήταν πάντως αρκετά ελαστικός κινητήρας.
Πάντως για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες εκείνη την εποχή και με δεδομένο τις Euro προδιαγραφές, αυτή τη δυναμική είχαν. Εκείνη την εποχή μετρούσε αν ένα αμάξι απέδιδε 5-10 παραπανίσιους ίππους.
Για αυτό το Group VAG έκανε πάρτι για 20 χρόνια με τους 20VT και τους TFSi.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#291287 Γνωστός μιας άλλης εποχής είχε χρυσοπληρωσει μια 318 κουπέ (2001; 2002;) και θυμάμαι χαρακτηριστικά να προσπαθεί να μάς διδάξει τα καλά της πισωκινησης στο χαραπατι του με τα απίστευτα 115 μουλάρια :yahoo:

Τελικά μετά από λίγο το άλλαξε με σουβλάκι για τα καλά της 4κινησης :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By markvag
#291330 :shifty: :shifty: Σας διαβάζω... :shifty: :s_tongue :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Deleted User 1 έγραψε:Ενισχύθηκε η άποψη μου ότι σ' εκείνες τις γενίες αυτοκινήτων με τους ατμοσφαιρικούς 4κιλ χωρίς ροπή, η πίσω κίνηση είναι δώρον άδωρον. Ναι είχε ωραίο τιμόνι (αρκετά βαρύ), σαφές μπροστινό και γενικά καλή κατευθυντικότητα αλλά όσο το πίεσα δεν εμφάνισε πουθενά υπεροχή στο δρόμο έναντι ενός αντίστοιχου προσθιοκίνητου.

Η όποια υπεροχή είχε να κάνει με την απουσία κραδασμών από την μετάδοση (torque steer) και την μη ύπαρξη υποστροφής ισχύος. Για να παίξεις όντως χρειάζεσαι περισσότερη δύναμη. Ή δρόμους Θεσσαλονίκης όπου σπινάρει αυτοκίνητο 100 ίππων με 2α! :lol:

Deleted User 1 έγραψε:Κατά τα άλλα η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι το κιβώτιό του το οποίο ειναι εντελώς λαστιχένιο και με μεγάλες διαδρομές

Ποτέ δεν φημίζονταν για τα κιβώτια τους... :whistlink:

Deleted User 1 έγραψε:Επίσης εντύπωση μου έκανε η low end ροπή του που κάνει το αμάξι να τραβάει ευχάριστα από χαμήλα και εντελώς γραμμικά αλλά μετά τις 4.500-5.000σαλ δεν συμβαίνει τίποτα ουσιαστικό

Όπως είπε και ο GB, η αναβάθμιση στα 170 άλογα έλυσε αυτό το θέμα. Το 170άρι είναι αισθητά πιο δυνατό ψηλά (πάνω από 1'' για τα 100 και από εκεί και πάνω η διαφορά ανοίγει). Ο 150άρης όμως ήταν πιο απροβλημάτιστος.

Giuseppe Busso έγραψε:Εκείνη την εποχή μετρούσε αν ένα αμάξι απέδιδε 5-10 παραπανίσιους ίππους.

Στις χαμηλές ιπποδυνάμεις ακόμα ισχύει. Σαν τα ψοφίμια τα BMW 114 turbo. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#291427 Για τους δρόμους Θεσσαλονίκης έπαθα πλάκα πριν 15 μέρες στον περιφερειακό και στο δρόμο προς Χαλκιδική με βροχή. Είχα φοβηθεί αρκετά από τη γλιτσα και τη γλιστρα.
Πώς την παλεύετε;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
iceman έγραψε:Πώς την παλεύετε;

Εκπαίδευση και εμπειρία ετών σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες το προσομειώνουν στα κέντρα δοκιμών τους, εμείς το έχουμε σε real life. :lol:
Άβαταρ μέλους
By morpheus
Giuseppe Busso έγραψε:
morpheus έγραψε:

Τι σημασία έχει πόσο χρόνων είμαι; Είμαι 31+.
Ποιοι ανεχτήκατε αρκετά κιόλας; :lol:
Ρε Δημήτρη, μπορεί να είμαι άσχετος, τι να κάνω τώρα;
Πάντως να ξέρεις, ο,τιδήποτε γράφω είναι δικό μου feedback και όχι διαβασμένο ή με επιρροές από ειδικό τύπο.

Όχι λέω σε συνέχεια του ποστ σου οτι αρκετά ανεχτήκαμε όλους τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ και ΑΠΕΙΡΟΥΣ κατασκευαστές sportscars - supercars που επιμένουν στην πισω κίνηση ή στην τετρακίνηση...
Ας τους εξηγήσει επιτέλους κάποιος οτι σε αυτοκίνητα 300+ ίππων θα είχαν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και με μπροστοκίνητα... αρκεί να ήξεραν να τα στήσουν σωστά... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#291560 Δεν συμφωνώ με το ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, θα συμφωνούσα όμως αν έλεγες ότι προσπαθούν με διάφορους φτηνούς τρόπους να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο να πατάει κάτω ικανοποιητικά χωρίς να πληρώσουν το κόστος εξέλιξης στο στήσιμο που απαιτεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
iceman έγραψε:Για τους δρόμους Θεσσαλονίκης έπαθα πλάκα πριν 15 μέρες στον περιφερειακό και στο δρόμο προς Χαλκιδική με βροχή. Είχα φοβηθεί αρκετά από τη γλιτσα και τη γλιστρα.
Πώς την παλεύετε;

Έχει και τα πλεονεκτήματά της πότε πότε... :lol: :lol: