< Note 2 >
< Note 2 >
Nikos! έγραψε:Κάτσε ρε nass...σοβαρά μιλάς τώρα? Το Avensis πουλάει 1 εκατομμύριο κομμάτια γιατί έχει ξοδέψει (είδες? το έφτιαξα) καλύτερα η Toyota τα χρήματα του R&D budget της?
nass έγραψε:Nikos! έγραψε:Κάτσε ρε nass...σοβαρά μιλάς τώρα? Το Avensis πουλάει 1 εκατομμύριο κομμάτια γιατί έχει ξοδέψει (είδες? το έφτιαξα) καλύτερα η Toyota τα χρήματα του R&D budget της?
ΚΑΙ για αυτό. Στο βαθμό που είναι θέμα R&D (γιατί το καλό R&D είναι μόνο μια συνιστώσα της επιτυχίας, για την ακρίβεια είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη), γιατί έχει αναπτύξει αυτό που ζητά η αγορά.
Nikos! έγραψε:nass έγραψε:Nikos! έγραψε:Κάτσε ρε nass...σοβαρά μιλάς τώρα? Το Avensis πουλάει 1 εκατομμύριο κομμάτια γιατί έχει ξοδέψει (είδες? το έφτιαξα) καλύτερα η Toyota τα χρήματα του R&D budget της?
ΚΑΙ για αυτό. Στο βαθμό που είναι θέμα R&D (γιατί το καλό R&D είναι μόνο μια συνιστώσα της επιτυχίας, για την ακρίβεια είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη), γιατί έχει αναπτύξει αυτό που ζητά η αγορά.
Ακόμα και να ισχύει αυτό, τι σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει replicate το case study του avensis πχ και η Alfa?
Κάθε αγορά/προϊόν/κοινό είναι τόσο διαφορετικά. Μα τόσο διαφορετικά.
< >
Προφανώς και είναι διαφορετικά.nass έγραψε:REALZEUS έγραψε:Προφανώς και η Toyota είναι απόλυτα επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, πουλάει ψυγεία με ρόδες δηλαδή.
10 χρόνια μπροστά στα υβριδικά, που όλοι τώρα κυνηγάνε.
Επιτυχής είσοδος στα πολυτελή, στα μούτρα Mercedes και σια, κάτι που η AR πολύ θα το 'θελε (και δεν θα το καταφέρει με ένα μοντέλο μόνο).
Συνώνυμο της αξιοπιστίας σε όλο τον κόσμο ιδίως σε mission critical εφαρμογές (από τα pickup με τα πολυβόλα της ISIS έως τη διάσχιση της Σαχάρας).
Εσύ το λες "ψυγεία με ρόδες", εγώ το λέω "σοβαρό και στοχευμένο R&D". Δεν συμφωνώ και δεν θα αγόραζα αλλά καλό είναι να βλέπουμε και πέρα από τη μύτη μας.REALZEUS έγραψε:Το νόημά μου ήταν άλλο όμως. Πως είναι δυνατόν με ένα τεράστιο budget να φτιάχνει η Toyota ένα τόσο μέτριο αυτοκίνητο; Δες τι κάνει η Mazda για παράδειγμα...
Γιατί έχει διαφορετικά κριτήρια επιτυχίας από σένα (και μένα).
REALZEUS έγραψε:Το επιχείρημα με τις μύγες και τα κόπρανα το ξέρεις αγαπητέ; Προφανώς και η Toyota είναι απόλυτα επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, πουλάει ψυγεία με ρόδες δηλαδή. Αλλά εδώ μέσα εννοείται πως έχουμε άλλα κριτήρια, όχι του μέσου συνταξιούχου Ευρωπαίου που πάει κάθε Σάββατο για Bingo. Και προφανώς η AR δεν θέλει να απευθυνθεί στους αγοραστές Avensis.
Το νόημά μου ήταν άλλο όμως. Πως είναι δυνατόν με ένα τεράστιο budget να φτιάχνει η Toyota ένα τόσο μέτριο αυτοκίνητο; Δες τι κάνει η Mazda για παράδειγμα...
nass έγραψε:Οταν το Avensis πουλάει 1 εκατομμύριο κομμάτια και η όποια οδηγοκεντρική, πιουρίστικη, γαμάτη Giulia 50 χιλιάδες, μάλλον η Toyota επενδύει τα χρήματα του R&D budget της καλύτερα από ό,τι η Alfa Romeo.
αν πλέον λέμε τρομερά αξιόπιστο ένα μοτέρ που με 200Κ χλμ ή και λιγότερα, θέλει πέταμα, τότε μάλλον για τρελή σπατάλη μιλάμε...

Μπορεί να κάνω λάθος (ελπίζω πως όχι), αλλά αυτό θα το δείξει η πορεία...

Giuseppe Busso έγραψε:
Lancia: Η εταιρεία με το ίσως πιο προηγμένο για 10ετίες R&D και με μανία σε αυτό. Σχεδόν έκλεισε. <----Τροφή για σκέψη.
italakias έγραψε:REALZEUS έγραψε:Το επιχείρημα με τις μύγες και τα κόπρανα το ξέρεις αγαπητέ; Προφανώς και η Toyota είναι απόλυτα επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, πουλάει ψυγεία με ρόδες δηλαδή. Αλλά εδώ μέσα εννοείται πως έχουμε άλλα κριτήρια, όχι του μέσου συνταξιούχου Ευρωπαίου που πάει κάθε Σάββατο για Bingo. Και προφανώς η AR δεν θέλει να απευθυνθεί στους αγοραστές Avensis.
Το νόημά μου ήταν άλλο όμως. Πως είναι δυνατόν με ένα τεράστιο budget να φτιάχνει η Toyota ένα τόσο μέτριο αυτοκίνητο; Δες τι κάνει η Mazda για παράδειγμα...
Η τουοτα συνεχιζει να υποστηριζει τον πελατη και μετα την αγορα σε αντιθεση με τους ιταλους γενικοτερα που εχουν μεθοδο αρπακτικου .
Τα αυτοκινητα τους φτιαχνονται με σκοπο να κρατησουν για πολλα χρονια και οχι μια δεκαετια .
Αυτα πουλαει η τουοτα ,αξιοπιστια και after sales .
Οταν εγω αποφασισω να διαθεσω τις οικονομιες μια ζωης ή εστω να βαλω γραμματεια για καποια χρονια ,θα κοιταξω πρωτα αυτα τα δυο και μετα την φινετσα και την οδικη συμπεριφορα.
Την τουοτα την πληρωνεις μια φορα,με την αλφα γινεσαι αιμοδοτης.
REALZEUS έγραψε:Μιλάμε για την ίδια Toyota που αλλάζεις μοτέρ στα 150.000 σαν σε προβλεπόμενη συντήρηση;
. Δες μόνο με τι φορτηγάκια πολεμάνε στην αραπιά.
mousatos έγραψε:REALZEUS έγραψε:Μιλάμε για την ίδια Toyota που αλλάζεις μοτέρ στα 150.000 σαν σε προβλεπόμενη συντήρηση;
What ??. Δες μόνο με τι φορτηγάκια πολεμάνε στην αραπιά.

markvag έγραψε:mousatos έγραψε:REALZEUS έγραψε:Μιλάμε για την ίδια Toyota που αλλάζεις μοτέρ στα 150.000 σαν σε προβλεπόμενη συντήρηση;
What ??. Δες μόνο με τι φορτηγάκια πολεμάνε στην αραπιά.
Η αλήθεια είναι ότι στα ευρωπαϊκά τους έχουν πέσει πολύ σε πχιότητα...![]()
Μα είναι δυνατόν ; Διακοπές στο Ντουμπάϊ ;Ισραηλιν[…]
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]