Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Scotch έγραψε:Πήραμε κι εμείς τα ποδήλατά μας και ξεχυθήκαμε.
Εικόνα
Ο μικρός (<3) έχει πάρει τον αέρα του balance bike. Ο μεγάλος πάλι (6) δε λέει να αποχωριστεί τις βοηθητικές του... :hmmm:

< >

Να τους χαιρεσαι Scotch!
Που ειναι αυτο το μαγικο μερος της φωτο? :hmmm: θα θελα και εγω να εκανα ποδηλατο εκει, το γρασιδι και τα διαδρομακια πργματικα με τρελαναν :help:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#290182 Σ' ευχαριστώ πολύ trident :)
Είναι σ' έναν από τους αμέτρητους εθνικούς κήπους (γιατί αυτά δεν μπορείς να τα πεις πάρκα) στη Γλασκώβη. Γενικά το μέρος είναι η χαρά (και) του ποδηλάτη.

Mark, με το balance bike δεν έχει πρόβλημα, κρατάει ισορροπία. Με τα πετάλια δε βολεύεται και μάλλον του πέφτει και λίγο βαρύ το μεγάλο (για την ηλικία του πάντα). Είχαμε και μια μικρή πτώση, ασήμαντη, αλλά το αντιπάθησε αμέσως μετά (και το ερωτεύθηκε ξανά μόλις του βάλαμε βοηθητικές). Το κακό ήταν ότι η πτώση ήρθε στο τέλος της ημέρας, πάνω που έδειχνε ότι "το 'χει". Εκεί τον έπιασε το πείσμα (κι εμένα η μέση.. ).

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Scotch έγραψε:Mark, με το balance bike δεν έχει πρόβλημα, κρατάει ισορροπία. Με τα πετάλια δε βολεύεται και μάλλον του πέφτει και λίγο βαρύ το μεγάλο (για την ηλικία του πάντα). Είχαμε και μια μικρή πτώση, ασήμαντη, αλλά το αντιπάθησε αμέσως μετά (και το ερωτεύθηκε ξανά μόλις του βάλαμε βοηθητικές). Το κακό ήταν ότι η πτώση ήρθε στο τέλος της ημέρας, πάνω που έδειχνε ότι "το 'χει". Εκεί τον έπιασε το πείσμα (κι εμένα η μέση.. ).

< >

Στράβωσε τα μπράτσα των βοηθητικών προς τα πάνω, ούτως ώστε να προσπαθει να κάνει πετάλι και να ισορροπεί, αν τείνει να πέσει, να κρατάει η βοηθητική. Σιγά σιγά και με μεγάλες αποστάσεις, θα μάθει. Παίζει ρόλο και ο "τσαμπουκάς", το πείσμα. Η μεγάλη κόρη του αδερφού μου θα"σκυλιάσει" να κάνει αυτό που δεν μπορεί, η μεσαία θα "φοβηθεί" να κάνει αυτό που νομίζει πως δεν μπορεί.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Mark, με το balance bike δεν έχει πρόβλημα, κρατάει ισορροπία. Με τα πετάλια δε βολεύεται και μάλλον του πέφτει και λίγο βαρύ το μεγάλο (για την ηλικία του πάντα). Είχαμε και μια μικρή πτώση, ασήμαντη, αλλά το αντιπάθησε αμέσως μετά (και το ερωτεύθηκε ξανά μόλις του βάλαμε βοηθητικές). Το κακό ήταν ότι η πτώση ήρθε στο τέλος της ημέρας, πάνω που έδειχνε ότι "το 'χει". Εκεί τον έπιασε το πείσμα (κι εμένα η μέση.. ).

< >

Ε, εντάξει μωρέ... Θα μάθει ο μικρός... σγα σγα... :s_yes Μην αγχώνεσαι... φυσιολογικό είναι... :s_yes

Για τη μέση, μην ανησυχείς επίσης, μετά από μερικά χρόνια δεν θα νιώθεις... :lol: Ξέρω τι σου λέω... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#290241 Ναι, οι βοηθητικές δεν πατάνε. Κάνουν και θόρυβο και προσπαθεί και ο ίδιος να μην πατάνε.
Είναι στο παιδί. Ο μεγάλος είναι επιφυλακτικός και πάει σε όλα βήμα-βήμα. Αν δεν το πάρει ο ίδιος απόφαση, δεν υπάρχει περίπτωση να τον μεταπείσεις. Αντιθέτως ο μικρός δε μασάει. Τον βλέπεις πέφτει, χτυπάει αλλά επιμένει. Ο μεγάλος πάει να πέσει και τα παρατάει.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#290279 Είκοσι μέρες πάλευα για να τον μάθω ισορροπία, μέχρι που μου ζήτησε να βάλω πάλι τις βοηθητικές για να μπορεί να ακολουθήσει τα άλλα παιδιά.
Ένα μήνα αργότερα ζήτησε από φίλο του στην παιδική χαρά να κάνει βόλτα ποδήλατο χωρίς βοηθητικές και το πήρε και έφυγε.Χαχαχαχα.
Μην ανησυχείς, θα μάθει.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#290364 Εμένα η κόρη μου είναι 5,5. Με βοηθητικές που δεν ρυθμίζονται και είναι λίγο ψηλά είχαμε τρομακτικές στιγμές off balance και 1-2 πτώσεις. Έβγαλα τα πεντάλια και το κάναμε balance bike να νιώσει λίγο την αίσθηση και βελτιώνεται. Πρόσφατα της ξαναέβαλα τα πεντάλια χωρίς βοηθητικές και δοκιμάσαμε λίγο 1-2 φορές. Το κακό είναι ότι δεν έχει και τόσο όρεξη οπότε δεν υπάρχει συνεχής τριβή και πρόοδος.
Να της ξαναβάλω και τις βοηθητικές μπας και πάρει φόρα μια και έχει καλύτερη ισορροπία ή θα πάμε ένα βήμα πίσω; Ή να επιμείνω χωρίς (αχ η μέση μου να την κρατάω σκυμένος).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#290365 Καλύτερα να βγάλεις τα πετάλια μέχρι να του πάρει τον αέρα.
Όταν του έβαλα τις βοηθητικές ξανά ήταν 4 ετών.
Ο δικός μου όμως είναι φανατικός με το ποδήλατο, έχει βάλει πλέον σκοπό να μάθει σούζα και ζητά να του σφίξω το μπροστινό φρένο για να μάθει εντο

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:έχει βάλει πλέον σκοπό να μάθει σούζα και ζητά να του σφίξω το μπροστινό φρένο για να μάθει εντο

Από το Moto G

Να τον γνωρίσουμε στην κόρη μου... Θα ταιριάξουν αμέσως, δεν θα μένει κολυμπηθρόξηλο όρθιο όπου βρίσκονται μαζί... :lipsealed: :lol: :lol:

@ sknipper: Πες στη μέση σου να κάνει λίγο υπομονή λέω εγώ... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:έχει βάλει πλέον σκοπό να μάθει σούζα και ζητά να του σφίξω το μπροστινό φρένο για να μάθει εντο

Από το Moto G

Να τον γνωρίσουμε στην κόρη μου... Θα ταιριάξουν αμέσως, δεν θα μένει κολυμπηθρόξηλο όρθιο όπου βρίσκονται μαζί... :lipsealed:

@ sknipper: Πες στη μέση σου να κάνει λίγο υπομονή λέω εγώ... :s_dunno

Είσαι μακριά γαμωτο!!

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By g8777
#290559 Περασα μια βολτα σημερα απο καταστημα με ποδηλατα για την κλειδαρια της :inlove: .

Μου ειπε οτι οι καλυτερες ειναι του παρακατω τυπου:

Εικόνα

γιατι ειναι ιδιας αντοχης με πεταλο με το πλεονεκτημα της ευκολης μεταφορας τους. Ειδικοτερα μου προτεινε 2 μοντελα της ABUS , ενα με κλειδι και ενα με συνδυασμο. :hmmm:

Εχουμε καποια αποψη; Απο τιμες εχει ισαξιες με ιντερνετικα μαγαζια.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
g8777 έγραψε:Περασα μια βολτα σημερα απο καταστημα με ποδηλατα για την κλειδαρια της :inlove: .

Μου ειπε οτι οι καλυτερες ειναι του παρακατω τυπου:

Εικόνα

γιατι ειναι ιδιας αντοχης με πεταλο με το πλεονεκτημα της ευκολης μεταφορας τους. Ειδικοτερα μου προτεινε 2 μοντελα της ABUS , ενα με κλειδι και ενα με συνδυασμο. :hmmm:

Εχουμε καποια αποψη; Απο τιμες εχει ισαξιες με ιντερνετικα μαγαζια.

Είναι που δεν θα ξανά ασχολιοσουν κατά τα άλλα...

< >
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#290607 Πράγματι αυτου του τύπου είναι οι καλύτερες, αλλά πριν 7-8 χρόνια που είχα ασχοληθεί οι καλες κόστιζαν 80-90€, οποτε βολευτηκα με πέταλο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#290611 Αν παίζεις σε ήδη ανεβασμένο budget και εχει μικρή διαφορά από το πέταλο χτυπα το. Το επιχείρημα της ευκολης μεταφοράς ειναι τεράστιο +. Κατα τ'αλλα ανθρωπος κλειδώνει,ανθρωπος ξεκλειδώνει.