Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#290037 Τα λάδια ανά 30κ χλμ και τα φίλτρα κάθε 100κ. :rtfm:

νοτ! :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#290045 Μάρκο δες στο ελληνικό αλλά και στο ξένο επίσημο φόρουμ της BMW τι λάδι βάζουν. Το mobil 1 ναι γενικά είναι πολύ καλό και προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά δες μήπως κάποιο άλλο συμπεριφέρεται καλύτερα στο μοτέρ σου.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#290061 Πρέπει να δεις ποιές προδιαγραφές χρειάζεσαι . Τα 5W30 και 75W80 είναι μόνο ρευστότητα , όχι προδιαγραφές.
Τις λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές ,εκτός από το manual ,μπορείς να τις βρεις σε ένα site όπως αυτό της Liqui moly.
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web. ... db=web.nsf
όπου βλέπουμε ότι από προδιαγραφή στο 75W80 καλύπτεσαι και με μια GL-3+ . Βαλβολίνη με γραφίτη οι γκουρού λένε οτι βάζεις σε κιβώτιο με πρόβλημα, εκεί βοηθάει πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#290066 :s_thumbsup Ευχαριστώ πάρα πολύ! :s_thumbsup

Ρε 'συ... αυτό για φρένα πχ, μου προτείνει DOT 5.1... :hmmm: Για βαλβολίνη μου δίνει αυτό:

Εικόνα

Το οποίο στο κουτί του αναφέρει πιο πολλά φορτηγά... :omg: :lol:

edit: Σοβαρά, αυτό που μου προτείνει (για 320i E90 110kw) το βλέπω να έχει προδιαγραφές GL3+, ενώ βρήκα ότι η πενβέ δίνει MTF LT-2

Είναι αξιόπιστο αυτό το site? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#290079 Πρώτα το manual και μετά οι υπόλοιποι. Μπορεί να μην έχουν το ίδιο ακριβώς και να προτείνουν κάτι παραπλήσιο.
Το site ανήκει στην καλύτερη γερμανική εταιρεία, 100% γερμανική και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#290081 Η liqui moly έχει και λιπαντικά με γραφίτη.

Δες αν σε καλύπτει και αυτή εδώ:
http://www.pentosin.net/specsheets/Pentosin_MTF-2.pdf

αναφέρει
BMW 83 22 0 309 031
BMW 83 19 2 344 627

που μπορείς να την παραγγείλεις κι από εδώ:
http://www.pentosin.gr/atf-ffl-gear-oil ... etail.html
Άβαταρ μέλους
By markvag
mousatos έγραψε:Πρώτα το manual και μετά οι υπόλοιποι.

Το μανουάλι δεν γράφει τίποτα!!! :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: Την πρημιουμίλα μου μέσα!!! :rant: :rant: :rant:

Γι' αυτό ρωτάω κι εδώ... :s_dunno

Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως Γιάννη, με βοήθησες πολύ! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#290107 Αν το μάνουαλ δε γράφει τότε υποτίθεται οτι η βαλβολίνη δεν αλλάζεται στη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου, που σύμφωνα με τη πχ ford είναι 10 χρόνια / 150 χιλιάδες μίλια όμως.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#290121 Ε, ναι... Αλλά έχω ήδη 11 χρόνια (πολύ λίγα χλμ βέβαια, αλλά τα χρόνια είναι χρόνια...)

Γι' αυτό θέλω να την αλλάξω και δεν ξέρω τι να πάω να πάρω... :rant:

ΟΚ, ας πούμε ότι δεν αλλάζεται σε προγραμματισμένη συντήρηση, η πενβέ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να παρουσιαστεί κάποια βλάβη ή κάποιο ατύχημα;;; :superman: Βάλτε μια γραμμή στο μάνιουαλ να πάρει! :rant:

Πάντως, μου έδωσες έναν καλό μπούσουλα! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By mirage
#290123 H BMW δε πουλά βαλβολινη;
Η Total λέει special product πάντως και δεν προτείνει κάτι.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#290141 Πόσο να αντέξουν τα πρόσθετα που έχουν οι βαλβολίνες και πόσο τα ρουλεμάν από την υγρασία που έχει απορροφήσει η βαλβολίνη και πόσο να αντέξουν στη φθορά τα συχρονιζέ ειδικά αν είναι μπρούτζινα που είναι μάλλον αφού προτείνει GL3+, πληροφοριακά η GL5 είναι επιθετική στα μπρούτζινα υλικά των σαζμάν / διαφορικών ( συγχρονιζέ, μπούσες κλπ )

Βρές τη κατάλληλη σε προδιαγραφή και άλλαξε την.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:H BMW δε πουλά βαλβολινη;
Η Total λέει special product πάντως και δεν προτείνει κάτι.

< Note 2 >

Πουλάει... φαντάζομαι... :lol: λέω να τους αποφύγω... είμαι και σε κρίσιμη ηλικία για εμφράγματα... :lol: Γιατί αν μου πούνε κανένα 50ρικο το λίτρο το θα το πάθω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By bill33
belgarion έγραψε:Τα λάδια εχουν ημερομηνια λήξεως?Γιατί μολις αγόρασε ενας συνάδελφος λαδι απο πρατηριο Αβιν 10w40 με ημερομηνία παραγωγής το 2004.Εγω νομιζω οτι δεν εχουν Θέμα,άλλοι διαφωνουν όμως.Ποια η γνωμη σας?

< >

2004?Είναι σίγουρος ότι το διαβάζει σωστά;
12 χρόνια παλιό;
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bill33 έγραψε:
belgarion έγραψε:Τα λάδια εχουν ημερομηνια λήξεως?Γιατί μολις αγόρασε ενας συνάδελφος λαδι απο πρατηριο Αβιν 10w40 με ημερομηνία παραγωγής το 2004.Εγω νομιζω οτι δεν εχουν Θέμα,άλλοι διαφωνουν όμως.Ποια η γνωμη σας?

< >

2004?Είναι σίγουρος ότι το διαβάζει σωστά;
12 χρόνια παλιό;

Το είδα και εγω με τα μάτια μου,ο συνάδελφος νόμιζε οτι ειναι ημερομηνία λήξεως και εγω του είπα οτι είναι παραγωγής.

< >