Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#268860 Θαυμάσια. Πότε θα έρθεις;
:inlove: :inlove: :inlove:

Chris 2 ωριτσες θα χρειαστεί μόνο το ξεβιδωμα του πίσω καπακιου. :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#268867 Να ξέρεις οτι δουλεύω με τη μέθοδο geo.

Ενημέρωσε την pizza hut της γειτονιάς να αγοράσει μερικούς φούρνους επιπλέον, μή ξεμείνουμε στη μέση.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#269194 Είχα προεκτείνει την λεντοταινία κουζίνας με ένα κομμάτι ~1μ που είχα συνδέσει με ειδικό συνδετήρα λεντοταινίας (βλ. φωτό)

Εικόνα

Επειδή όμως δεν έκανε καλή επαφή συνέχεια το πάταγα ώσπου κάποια στιγμή κόπηκε το καλώδιο, και το ένα από τα 2 pin είχε μαυρίσει.

Έγδυσα λοιπόν τα καλώδια που έρχονταν από τον μ/σ και τα κόλλησα με κολλητήρι πάνω στον χαλκό της ταινίας και όλα οκ. Μου έβγαλε λίγο την πίστη να κάτσει το καλάι γιατί έκανα ανάποδα την κόλληση και όχι πάνω στον πάγκο αλλά οκ.

Έχω παρατηρήσει ότι ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία και την έχω και μέσα σε προφίλ αλουμινίου. 2-3 led έχουν καεί :rant:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#288819 Έχω μια οθόνη LG flatron slim L1980q η οποία έχει μ/σ για τροφοδοσία ρεύματος. Μάλλον πρέπει να κάηκε γιατί δεν δίνει σημεία ζωής πλέον, έχει ένα πράσινο λαμπάκι που θα έπρεπε ν'ανάβει και δεν ανάβει πια. Ούτε η οθόνη εννοείται.

Είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί ή να πάρω άλλο a/c adapter ?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=lg ... r&_sacat=0
Άβαταρ μέλους
By dexter
Dimitris_P έγραψε:Είχα προεκτείνει την λεντοταινία κουζίνας με ένα κομμάτι ~1μ που είχα συνδέσει με ειδικό συνδετήρα λεντοταινίας (βλ. φωτό)

Εικόνα

Επειδή όμως δεν έκανε καλή επαφή συνέχεια το πάταγα ώσπου κάποια στιγμή κόπηκε το καλώδιο, και το ένα από τα 2 pin είχε μαυρίσει.

Έγδυσα λοιπόν τα καλώδια που έρχονταν από τον μ/σ και τα κόλλησα με κολλητήρι πάνω στον χαλκό της ταινίας και όλα οκ. Μου έβγαλε λίγο την πίστη να κάτσει το καλάι γιατί έκανα ανάποδα την κόλληση και όχι πάνω στον πάγκο αλλά οκ.

Έχω παρατηρήσει ότι ανεβάζουν μεγάλη θερμοκρασία και την έχω και μέσα σε προφίλ αλουμινίου. 2-3 led έχουν καεί :rant:

Εχουν βγει καποιες ενωσεις τυπου usb. Ετσι εκανα δουλεια γιατι κ σε εμενα καιγοταν ο ιδιος συνδετηρας.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Dimitris_P έγραψε:Έχω μια οθόνη LG flatron slim L1980q η οποία έχει μ/σ για τροφοδοσία ρεύματος. Μάλλον πρέπει να κάηκε γιατί δεν δίνει σημεία ζωής πλέον, έχει ένα πράσινο λαμπάκι που θα έπρεπε ν'ανάβει και δεν ανάβει πια. Ούτε η οθόνη εννοείται.

Είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί ή να πάρω άλλο a/c adapter ?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=lg ... r&_sacat=0

Πρώτα πρέπει να επιβεβαιώσεις οτι φταίει το τροφοδοτικό και όχι κάτι άλλο.

Δοκίμασε να δώσεις ένα φορτίο στο τροφοδοτικό σου χρησιμοποιώντας ένα λαμπάκι αυτοκινήτου P21W όπως περιγράφω εδώ: http://fubar.gr/%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B ... %B5%CF%81/

Βασικά δέν είναι ανάγκη να μετράς και ρεύμα παράλληλα, αν το δείς με το μάτι να ανάβει σε πλήρη φωτεινότητα τότε το τροφοδοτικό σου είναι κατα 99% εντάξει.

Αν τελικά φταίει το τροφοδοτικό, μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε άλλο του εμπορίου. Απλά δές volt, ampere και πολικότητα και αγόρασε ένα αντίστοιχο. Και αυτά του ebay δέν είναι τα γνήσια της lg, τροφοδοτικά γενικής χρήσης με τα ίδια χαρακτηριστικά είναι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#288855 οκ

btw το Titillium font που χρησιμοποιείς στο site σου δεν υποστηρίζει ελληνικά και αυτό φαίνεται στη διαφορά των Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων. Οι ελληνικοί χαρακτήρες γίνονται render με Arial. Μπορείς να δεις στο google fonts μια γραμματοσειρά που να υποστηρίζει και ελληνικά https://fonts.google.com/?subset=greek (Roboto, Open Sans κλπ) :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
Dimitris_P έγραψε:οκ

btw το Titillium font που χρησιμοποιείς στο site σου δεν υποστηρίζει ελληνικά και αυτό φαίνεται στη διαφορά των Ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων. Οι ελληνικοί χαρακτήρες γίνονται render με Arial. Μπορείς να δεις στο google fonts μια γραμματοσειρά που να υποστηρίζει και ελληνικά https://fonts.google.com/?subset=greek (Roboto, Open Sans κλπ) :iconcool:

Ευχαριστώ!

Το είχα παρατηρήσει αυτό με τα Ελληνικά, αλλά δέν ήξερα γιατι γίνεται και δέν είχα δώσει σημασία. Γενικά το site το έχω παραμελλημένο. Θα αλλάξω το font με την πρώτη ευκαιρία!
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Bayern7 έγραψε:Πάντως αν εισαι οκ οικονομικά, πες στη γυναίκα ότι η επισκευή κοστίζει παραπάνω από την τηλεόραση και χτύπα μια μεγαλύτερη.

:lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rx8_drifter έγραψε:Chingreek :rtfm:

Γμτ, υπάρχει ένα σάιτ που έχει μαζέψει μαργαριτάρια απο δαύτα και δεν το βρίσκω :twisted:

http://www.engrish.com/

ή υπαρχει και αντιστοιχο Ελληνικο?
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#291247 Προσπαθούσα να σχεδιάσω μια πλακέτα με 555 στο Eagle, με τέτοιο τρόπο ωστε να βγεί single layer και να την τυπώσω στο σπίτι με τη μέθοδο toner transfer. Κατάφερα να το κάνω, όμως το τελικό αποτέλεσμα δέν με ικανοποιούσε ιδιαίτερα, γιατι κάποιες απο τις τροχιές περνούσαν αναγκαστικά πολύ κοντα απο pin, και αυτό στο τύπωμα συνήθως δέν βγαίνει πολύ καλό.

Οπότε λέω, δέν μαμιέται, θα την σχεδιάσω dual layer και αντί να τη φτιάξω μόνος μου θα την παραγγείλω να μου τη φτιάξουνε.

Εδώ το σχέδιο απο το eagle:

Εικόνα

Οι κόκκινες γραμμές είναι στην πάνω επιφάνεια και οι μπλέ στην κάτω.

Αποφάσισα να παραγγείλω απο την OSHpark, δέν είναι ούτε η φτηνότερη ούτε η γρηγορότερη, αλλά λένε οτι οι πλακέτες της είναι καλής ποιότητας.

Εδώ πώς θα βγεί στην πραγματικότητα. Το πάνω μέρος:

Εικόνα

Και το κάτω μέρος:

Εικόνα

17 δολάρια οι (minimum) 3 πλακέτες.

Ελπίζω να μήν έχω κάνει κάποια βλακεία στο σχηματικό ή το routing και οι πλακέτες είναι άχρηστες, γιατι με τόσες τρύπες δέν κάνουν ούτε για σουβέρ :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#291250 Ερώτηση: ποιά είναι η βέλτιστη, με κριτήριο τη μακροζωία (ιδίως λόγω των γνωστών φαινομένων μνήμης στις νικελίου), τακτική φόρτισης-εκφόρτισης μπαταριών Ni-X και Li-X. Πχ. πλήρης φόρτιση-πλήρης εκφόρτιση, φόρτιση 90%-εκφόρτιση ως 10% κοκ. Στο Internet δε βγαίνει άκρη, ο καθένας έχει τη θεωρία του...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
nass έγραψε:Ερώτηση: ποιά είναι η βέλτιστη, με κριτήριο τη μακροζωία (ιδίως λόγω των γνωστών φαινομένων μνήμης στις νικελίου), τακτική φόρτισης-εκφόρτισης μπαταριών Ni-X και Li-X. Πχ. πλήρης φόρτιση-πλήρης εκφόρτιση, φόρτιση 90%-εκφόρτιση ως 10% κοκ. Στο Internet δε βγαίνει άκρη, ο καθένας έχει τη θεωρία του...

Δυστυχώς έτσι είναι, οι μπαταρίες είναι απο αυτά τα θέματα που μαζεύουν κάθε καρυδιάς καρύδι και ο λόγος καλής προς κακής πληροφορίας είναι πολύ χαμηλός.

Το φαινόμενο μνήμης είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Βασίζεται σε ένα πραγματικό φαινόμενο, το οποίο όμως εμφανίζεται μόνο σε μπαταρίες συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής και υπο πάρα πολύ συγκεκριμένες συθνήκες, οι οποίες είναι πολύ σπάνιο να συντρέξουν σε πρακτικές εφαρμογές.

Στην πράξη δηλαδή, αυτό που εκλαμβάνουν οι πιό πολλοί σαν memory effect, είναι η φυσιολογική φθορά της μπαταρίας.

Δές εδώ: https://en.wikipedia.org/wiki/Memory_ef ... ory_effect

Απο κεί και πέρα, η βαθειά αποφόρτιση κάνει απ όσο γνωρίζω κακό σε όλες τις μπαταρίες γιατι ακόμα και αν δέν υπάρχει η αντιστροφή τάσης κάποιου μεμονομένου κελιού, γίνονται μή αναστρέψιμες χημικές μεταβολές που μειώνουν τη ζωή τους.

Στη φόρτιση, οι μπαταρίες NiCd μπορούν να υπερφορτιστούν, δηλαδή όταν φτάσουν την πλήρη τάση φόρτισης μπορείς να συνεχίσεις να τους δίνεις ένα trickle charge, όπως και οι μπαταρίες μολύβδου των αυτοκινήτων.

Το ίδιο και οι NiMH, όμως το ρεύμα του trickle charge πρέπει να είναι πιό χαμηλό.

Αντίθετα, οι μπαταρίες λιθίου και είναι πιό ευαίσθητες στην αποφόρτιση, και δέν ανέχονται καθόλου το trickle charging στο τελείωμα της φόρτισης. Γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητος ο ψηφιακός ελεγκτής φόρτισης.

Ενα κινητό τηλέφωνο ή ένα λάπτοπ (που κατα 99% έχουν μπαταρίες λιθίου), μπορεί να σου λέει οτι έχει φορτίσει στο 100% ή έχει αποφορτιστεί στο 0%, αλλά αυτά τα νούμερα είναι σχετικά. Ο ελεγκτής φόρτισης δέν αφήνει γενικά την μπαταρία να εκφορτιστεί κάτω απο το 10% και να φορτίσει πάνω απο το 90%, οπότε το 0% αντιστοιχεί στο 10% και το 100% στο 90% πραγματικό.

Λένε οτι αν μειωθούν πιό πολύ τα όρια, πχ 20%-80% αυτό βελτιώνει ακόμα περισσότερο την μακροζωία, αλλά δέν έχω δεί κάποια μελέτη.

Το άλλο σημαντικό είναι το ρεύμα φόρτισης. Αν είναι πολύ μεγάλο (γρήγορη φόρτιση) μειώνεται η ζωή της μπαταρίας.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#293153 Βλεπω το tear down του raycap. Fubar

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3