Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#285847 Αν είχα πάντως τη δυνατότητα να διώξω τις DSLR θα έπαιρνα μια Fuji x100s/T και τέλος.
Όλα τα άλλα είναι και βαριά και "αντιφωτογραφικά" για έναν απλό χρήστη.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
Red Garland έγραψε:Αν είχα πάντως τη δυνατότητα να διώξω τις DSLR θα έπαιρνα μια Fuji x100s/T και τέλος.
Όλα τα άλλα είναι και βαριά και "αντιφωτογραφικά" για έναν απλό χρήστη.

Την είχα την s απλά μετα απο ένα χρόνο με κούρασε το σταθερό εστιακό μήκος και έτσι έκανα μετάβαση στην ΧΤ10 ...Μηχαναρα πάντως η 100

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By dstou
#286436 Κάνω πλάκα με μερικούς νεολογισμούς στο χώρο, με κυριώτερο τον prime. Σου λέει η κοπελίτσα στο Μίντια μάρκετ 'prime φακό θέλετε ή zoom?' οπότε εγώ ανταπαντώ 'τι είναι αυτό το prime?, είναι ο καλός φακός? 'όχι-όχι, καλοί είναι όλοι τους, αλλά ο πράιμ δεν είναι σαν τους ζουμ'. Εγώ ήξερα επί σειρά δεκαετιών να χωρίζουν αρχικά τους φακούς σε δύο βασικές κατηγορίες, τους fixed focal length, ή αλλιώς fixed, και τους ζουμ. Πως τώρα από το πρώτο βγήκε το πράιμ, είναι απορίας άξιο.
Άλλο που κάνω χάζι είναι το ΜΠΟΚΕ, τέτοια ψύχωση με το μηδενικό βάθος πεδίου και το θόλωμα του περιγράμματος δεν έχω ματαδεί, σε σημείο που πιστεύω ότι είναι απλώς μόδα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#286440 Κι όμως ο όρος prime έχει επικρατήσει στον χώρο. :s_dunno
Το μποκΕ είναι γαμηστερό, ουαουfactor κλπ
Άβαταρ μέλους
By drdino
#288551 Έχω τον εξής προβληματισμό:

Στην d5300 μου έχω τον kit 18-140 (καλός walkaround, με έχει εκπλήξει ευχάριστα ομολογώ) παρέα με έναν tamron 70-300 που χρησιμοποιώ για planespotting, μακρινά κλπ. Έχει νόημα να τους αντικαταστήσω με τον 18-300 της Nikon ή τον 16-300 της tamron; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#288559 Μόνο αν έχεις σιχαθεί αλλαγές φακών, και μόνο τότε, τον 16 300. Οι 6-7 μοίρες διαφορά στο f.o.v. είναι κάτι άξιο αλλαγής
Άβαταρ μέλους
By drdino
#288770 Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρόβλημα με τις αλλαγές φακών, δεν το κάνω και τόσο τακτικά. Περισσότερο το σκεφτόμουν γιατί ενίοτε ο tamron κάνει κάτι νερά στην εστίαση. Το ερωτηματικό που έχω είναι αν οι διαφορές στην οξύτητα κλπ που αναφέρουν μερικά reviews για τους 1x-300 σε σχέση με τον 18-140 είναι άξιες αναφοράς. Μην δηλαδή είναι πισωγύρισμα ένας τέτοιος φακός στο κομμάτι του 18-140 ας πούμε.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#288826 Έχω εδώ και έναν χρόνο τον Pentax 18-135 και με έχει βολέψει αφάνταστα. Πρακτικά χρησιμοποιώ ελάχιστα πλέον τον 55-300 που έχω. Νομίζω ότι ένας ultra zoom θα έχει χειρότερη ποιότητα, χωρίς να εξυπηρετεί και τόσο.

Προτίμησα και έδωσα τα λεφτά μου για τον Tamron 70-200/f2.8 :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
drdino έγραψε:Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πρόβλημα με τις αλλαγές φακών, δεν το κάνω και τόσο τακτικά. Περισσότερο το σκεφτόμουν γιατί ενίοτε ο tamron κάνει κάτι νερά στην εστίαση. Το ερωτηματικό που έχω είναι αν οι διαφορές στην οξύτητα κλπ που αναφέρουν μερικά reviews για τους 1x-300 σε σχέση με τον 18-140 είναι άξιες αναφοράς. Μην δηλαδή είναι πισωγύρισμα ένας τέτοιος φακός στο κομμάτι του 18-140 ας πούμε.

Οι φακοί που έχεις ήδη έχουν VR/VC και οι 2, σωστά; Δεν είναι και πολύ φωτεινοί, αλλά ο 16-300 θα είναι ακόμα χειρότερος (στο tele άκρο).

Δεν βλέπω κανένα πλεονέκτημα στο να κάνεις την αλλαγή, πέρα από το θα πιάνει λιγότερο χώρο στη τσάντα. Απεναντίας, θα είναι πισωγύρισμα οπτικά (κυρίως σε παραμορφώσεις -το οποίο εντάξει, διορθώνεται πλέον εύκολα με profiles στο lightroom- και σε μειωμένη οξύτητα, chromatic abberations κλπ). Κατά τη γνώμη μου άλλαξε μελλοντικά τον τηλεφακό με κάποιο καλύτερο, λχ τον 70-200 που ανέφερε ο axel12p. Είτε τον Tamron πάρεις, είτε τον Sigma (ή τα σκάσεις για Nikon) θα δεις μεγάλη διαφορά και στην οξύτητα και στο πόσο γρήγορα εστιάζουν.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#288939 Ο 18-140 έχει vr, ο 70-300 δεν, είναι pure Ναι, μάλλον κι εγώ αυτόν προσανατολιζομαι να αλλάξω, ο άλλος με εχει καλύψει αρκετά.