- 25 Οκτ 2014, 15:47
#28984
Πιο αναλυτικα οι οροφοι, τωρα που τα τσεκαρα καλυτερα υπο το φως της ημερας:
4ος μετρητης ακινητος, σφραγιδα και στο πανω μερος και στο κατω πορτακι*, ασφαλεια off
3ος αδεια χελωνα (δεν εχει ηλεκτροδοτηθει ποτε)
2ος εχει ασφαλεια (που ειναι on) χωρις σφραγιδα στο πορτακι της, εχει σφραγιδα στο πανω μερος αλλα και εντος της χελωνας στο κατω μερος του μηχανηματος του μετρητη, και οι σφραγιδες δεν ειναι τσιγκινες αλλα πλαστικες (ενα διαφανο ροζ χρωμα). Μηπως ειναι καινουριες αυτες? Γιατι ειναι ο τελευταιος που ΕΠΑΝΑηλεκτροδοτηθηκε μετα απο παλια διακοπη, προσφατα (εντος του 2013). Επισης βρηκα μια ιδια ασφαλεια χυμα εξω απο τα κουτια, με σπασμενο το πλαστικο που κουνας με το χερι για να την ανεβασεις. Υποθετω οτι εσπασε και την αλλαξαν και ισως για αυτο να μην εχει σφραγιδα το κατω πορτακι του 2ου?
Ερωτηση: μια περιστροφη του δισκου, σε τι αντιστοιχει? Αντιστοιχει σε +1 στο δεκαδικο ψηφιο που φαινεται στη παρακατω φωτο ή ειναι λιγοτερο, αρα θελει πολλαπλες περιστροφες για να κουνηθει το δεκαδικο?

Ρωταω γιατι σημερα που το ξανακοιταξα, ενω το νουμερο εχει μεινει απολυτως ιδιο και στο δεκαδικο, το μαυρο σημαδακι που εχει
πανω στο δισκο εχει μετακινηθει προς τα αριστερα. Οποτε, αν δεν χρειαζεται πολλαπλες περιστροφες του δισκου για να μετρησει +1 στο δεκαδικο σημαινει οτι δεν το πετυχα λιγο (αρα αριστεροτερα) πριν τη συμπληρωση μιας περιστροφης αλλα οτι ο δισκος εχει μετακινηθει προς τα αριστερα...
EDIT: ακυρο τωρα ειδα που ο μετρητης λεει 1kwh = 250περιστροφες, οποτε μια περιστροφη ειναι 1/250=0,004 και το δεκαδικο ειναι πρωτο δεκαδικο. Αρα κουνιεται μεν, με ταχυτητα νεκρης χελωνας δε, οποτε το θεμα παραμενει: ενα γραφειο, με ενα ψυγειακι, ενα ψυκτη νερου, φωτα (56τμ), και σχεδον σιγουρα 2-3 + pc να δουλευουν μαζι με ενα σερβερ (γιατι ειναι κομπιουτεραδες αυτοι), δεν μπορει να κουνιεται τοσο αργα, πιο αργα και απο το κοινοχρηστο.
Ισογειο (μαγαζι) εχει σφραγιδα στο πανω μερος της χελωνας, ΔΕΝ εχει σφραγιδα στο κατω πορτακι και ΔΕΝ εχει και ασφαλεια εκει μεσα. Δεν χρειαζεται επειδη ειναι τριφασικο? Οταν ριχνεις το γενικο του μαγαζιου, ακινητοποιειται.
Κοινοχρηστο εχει ιδια διαφανη ροζ ασφαλεια με του 2ου (αλλα δεν -θα επρεπε να - εχει γινει καποια εργασια σε αυτο το ρολοι αφου εχει μπει απο την αρχη της πολυκατοικιας προφανως), ΔΕΝ εχει κατω πορτακι η χελωνα οποτε δεν μπορω να ξερω αν εχει ασφαλεια απο πισω. Και αυτο ακινητοποιειται αμα ριξεις το γενικο στο πινακα της πολυκατοικιας. Οταν εριξα γενικο της πολυκατοικιας δεν ακουσα καμμια αντιδραση απο τους χρηστες του 2ου που τους ακουγα να μιλανε.
*Οταν λεω κατω πορτακι εννοω το κατω διαφανες που φαινεται σε αυτο τον μετρητη, που εχει μια ασφαλεια απο πισω