Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
sknipper έγραψε:Πάντως όλα αυτά τα ηλεκτρικά και υδραυλικά το σωστό θα ήταν να περνάγανε πίσω από το σοβατεπί και κάτω από τις πόρτες. Να έχεις εύκολη πρόσβαση για επισκευές αναβαθμίσεις κλπ. Όλα αυτά τα κάτω από το πάτωμα και μέσα από τους τοίχους είναι αρκετά ατυχή. Μου φαίνεται ότι στη Γαλλία ισχύει κάτι τέτοιο σε κάποιο βαθμό.

Τι εννοείς σωστο ;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#28673 Ρε παιδες για βοηθηστε λιγο. Στην οικοδομη που εχω το μαγαζι, τα ρολογια της ΔΕΗ εχουν ως εξης

α) του μαγαζιου (που ειναι ολοκληρο το ισογειο της οικοδομης. τριφασικο)
β) το κοινοχρηστο ρευμα/ρολοι (3φασικο)
γ) ο καθενας εκ του 2ου, 3ου και 4ου οροφου εχει το ρολοι του (ο 1ος οροφος ειναι το παταρι του μαγαζιου)

Ο καθε οροφος ειναι απο ενα οροφογραφειο. Απο αυτους ο 3ος δεν ειχε ηλεκτροδοτηθει ποτε, ο 4ος ειναι αδειος και το ρολοι δεν κουνιεται καθολου, και ο 2ος που οταν το τσεκαρα ειχε αναμμενα φωτα, σερβερς και κανα δυο pc, επισης δεν κουνιεται ρουπι το ρολοι...wtf?

να πω εδω οτι του μαγαζιου ακινητοποιειται οταν κατεβαζω τους διακοπτες και γυρναει πολυ αργα οταν τους ανεβαζω (εχω συναγερμο και ενα ψυγειο), και οτι στο κοινοχρηστο επισης γυρναει πολυ αργα (φωτα ασφαλειας, ενας ενισχυτης κεραιας και το ασανσερ με το πινακα του). Οταν αναψα ενα φως εισοδου πχ γυρναγε πολυ πιο γρηγορα απο οταν το ξαναεσβησα.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#28676 Κλείσε το ρεύμα (βγάλε την ασφάλεια από το ρολόι) στα κοινόχρηστα και θα κλείσει το ρεύμα και στον 2ο όροφο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#28677 σημείωσε τα νούμερα του 2ου. δες σε 1 μήνα αν γύρισε καθόλου. ίσως να παίρνει ρεύμα κ να μη μετράει το ρολόι... :ninja:
μήπως γυρνούσε τόσο αργά που να θέλει να περιμένεις λίγο παραπάνω για να δεις την εγκοπή?
αν κλείσεις το δικό σου, έχει φώτα ανοιχτά? :lol:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#28831 Κατ΄αρχας ξεκαθαριζω οτι το δικο του αποκλειεται να γυρναει πολυ αργα και να μην το καταλαβα, γιατι εκτος απο το οτι το κοιταγα 15 λεπτα, ο μεταλικος δισκος που γυρναει εχει ενα μαυρο σημαδι και ετυχε τη στιγμη που το πρωτοκοιταξα να ειναι αυτο μπροστα μπροστα και να ειναι ακινητο (ακομα και τωρα που μιλαμε, 6 ωρες μετα). Και για αυτο το παρατηρησα κιολας.

Με κλειστο το γενικο του ισογειου μαγαζιου, το ρολοι του μαγαζιου ηταν ακινητο και εκεινος ειχε ρευμα στον οροφο του.

Με κλειστο το γενικο διακοπτη του πινακα της πολυκατοικιας το ρολοι του κοινοχρηστου ακινητοποιηθηκε, αλλα θα πρεπει να πεσει και το ρευμα στους οροφους εντος? Εγω εχω την εντυπωση οτι ο πινακας της πολυκατοικιας αφορα τα κοινοχρηστα (ασανσερ, φωτα εισοδου κλπ).

Επισης αυτο που ειδα μολις τωρα ειναι οτι το ρολοι του μαγαζιου (που εχει συναγερμο και ενα ψυγειο = μικρες διαρκεις καταναλωσεις), οπως το κοιταγα ηταν ακινητο για 5 δευτερολεπτα, μετα κινηθηκε σχετικα γρηγορα για ενα δευτερολεπτο και μετα φρεναρε και συνεχισε να γυρναει με μια πολυ αργη ταχυτητα, οπως θα περιμενε κανεις με αυτες τις μικρες καταναλωσεις και οπως εκανε πριν κατι ωρες που τα πρωτοκοιταξα. Σαν να ξεσκαλωσε δηλαδη...

leonp έγραψε:Κλείσε το ρεύμα (βγάλε την ασφάλεια από το ρολόι) στα κοινόχρηστα και θα κλείσει το ρεύμα και στον 2ο όροφο. :shifty:

Δεν καταλαβα τι εννοεις. Το καθε ρολοι εκαστου οροφου εχει δυο παραθυρακια, ενα μεγαλο που φαινεται το ρολοι και ειναι σφραγισμενο με αυτα τα τσιγκινα, και ενα μικρο απο κατω που

στο ρολοι του 4ου που ειναι αδειος και το ρολοι ειναι ακινητο, εχει τσιγκακι και δεν θυμαμαι αν εχει ασφαλεια μεσα
στο ρολοι του μαγαζιου (3φασ.) δεν εχει τσιγκακι και δεν εχει ασφαλεια
στο ρολοι αυτου (2ου ορ. 1 φασ) δεν εχει τσιγκακι και εχει ασφαλεια.
στο ρολοι των κοινοχρηστων δεν θυμαμαι τι εχει.

Αυτη την ασφαλεια εννοεις, που ειναι στο μικρο παραθυρακι απο κατω απο το μετρητη? Επισης, δεν θα επρεπε να υπαρχει τσιγκακι που σφραγιζει, σε ολα αυτα?
Άβαταρ μέλους
By nEK
#28840 Τσιγκακι(σφραγιδα) θα επρεπε να υπαρχει. Αλλα αν εχει παρεμβει καπποιος συνηθως μετα δεν εχει... :iconcool:
Το αποτομο ξεκινημα καιμμετα το χαλαρο μπορει να ειναι μετα απο το ξεκινημα ενος κινητηρα, πχ ψυγειο...
Τα κοινοχρηστα ειναι μονο για τα κοινοχρησταα. Μπορεις να κλεισεις την ασφαλεια αυτων για λιγο οπουβθα σβησουν τα φωτα κλιμακοστασιου, ασανσερ ισως και λεβητας αν υπαρχει κοινος και τσεκαρε τα φωτα του γειτονα. Θα καταλαβεις ετσι αν κλεβει απο κοινοχρηστα. Αλλιως αν δεν γυριζει τονρολοι του παρα την διαφορετικη εικονα τοτε πιθανοτερα εχει "χαλασει " ο μετρητης του. Βασικα τσεκαρε αν η ασφαλεια εντος της χελωνας ειναινστη θεση on, συγκρινε με τη δικια σου πχ. Αν ειναι off καινσυνεχιζει να εχει ρευμα... :shifty:

Εχω ακουσει για πολλους μετρητες χαλασμενους.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#28984 Πιο αναλυτικα οι οροφοι, τωρα που τα τσεκαρα καλυτερα υπο το φως της ημερας:

4ος μετρητης ακινητος, σφραγιδα και στο πανω μερος και στο κατω πορτακι*, ασφαλεια off

3ος αδεια χελωνα (δεν εχει ηλεκτροδοτηθει ποτε)

2ος εχει ασφαλεια (που ειναι on) χωρις σφραγιδα στο πορτακι της, εχει σφραγιδα στο πανω μερος αλλα και εντος της χελωνας στο κατω μερος του μηχανηματος του μετρητη, και οι σφραγιδες δεν ειναι τσιγκινες αλλα πλαστικες (ενα διαφανο ροζ χρωμα). Μηπως ειναι καινουριες αυτες? Γιατι ειναι ο τελευταιος που ΕΠΑΝΑηλεκτροδοτηθηκε μετα απο παλια διακοπη, προσφατα (εντος του 2013). Επισης βρηκα μια ιδια ασφαλεια χυμα εξω απο τα κουτια, με σπασμενο το πλαστικο που κουνας με το χερι για να την ανεβασεις. Υποθετω οτι εσπασε και την αλλαξαν και ισως για αυτο να μην εχει σφραγιδα το κατω πορτακι του 2ου?

Ερωτηση: μια περιστροφη του δισκου, σε τι αντιστοιχει? Αντιστοιχει σε +1 στο δεκαδικο ψηφιο που φαινεται στη παρακατω φωτο ή ειναι λιγοτερο, αρα θελει πολλαπλες περιστροφες για να κουνηθει το δεκαδικο?

Εικόνα

Ρωταω γιατι σημερα που το ξανακοιταξα, ενω το νουμερο εχει μεινει απολυτως ιδιο και στο δεκαδικο, το μαυρο σημαδακι που εχει πανω στο δισκο εχει μετακινηθει προς τα αριστερα. Οποτε, αν δεν χρειαζεται πολλαπλες περιστροφες του δισκου για να μετρησει +1 στο δεκαδικο σημαινει οτι δεν το πετυχα λιγο (αρα αριστεροτερα) πριν τη συμπληρωση μιας περιστροφης αλλα οτι ο δισκος εχει μετακινηθει προς τα αριστερα...

EDIT: ακυρο τωρα ειδα που ο μετρητης λεει 1kwh = 250περιστροφες, οποτε μια περιστροφη ειναι 1/250=0,004 και το δεκαδικο ειναι πρωτο δεκαδικο. Αρα κουνιεται μεν, με ταχυτητα νεκρης χελωνας δε, οποτε το θεμα παραμενει: ενα γραφειο, με ενα ψυγειακι, ενα ψυκτη νερου, φωτα (56τμ), και σχεδον σιγουρα 2-3 + pc να δουλευουν μαζι με ενα σερβερ (γιατι ειναι κομπιουτεραδες αυτοι), δεν μπορει να κουνιεται τοσο αργα, πιο αργα και απο το κοινοχρηστο.

Ισογειο (μαγαζι) εχει σφραγιδα στο πανω μερος της χελωνας, ΔΕΝ εχει σφραγιδα στο κατω πορτακι και ΔΕΝ εχει και ασφαλεια εκει μεσα. Δεν χρειαζεται επειδη ειναι τριφασικο? Οταν ριχνεις το γενικο του μαγαζιου, ακινητοποιειται.

Κοινοχρηστο εχει ιδια διαφανη ροζ ασφαλεια με του 2ου (αλλα δεν -θα επρεπε να - εχει γινει καποια εργασια σε αυτο το ρολοι αφου εχει μπει απο την αρχη της πολυκατοικιας προφανως), ΔΕΝ εχει κατω πορτακι η χελωνα οποτε δεν μπορω να ξερω αν εχει ασφαλεια απο πισω. Και αυτο ακινητοποιειται αμα ριξεις το γενικο στο πινακα της πολυκατοικιας. Οταν εριξα γενικο της πολυκατοικιας δεν ακουσα καμμια αντιδραση απο τους χρηστες του 2ου που τους ακουγα να μιλανε.

*Οταν λεω κατω πορτακι εννοω το κατω διαφανες που φαινεται σε αυτο τον μετρητη, που εχει μια ασφαλεια απο πισω

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By nEK
#29041 Κατω πορτακι εχουν μονο οι καινουργιες για να ειναι προσβασιμες οι ασφαλειες χωρις να βγει το καπακι αρα καιννα κοπει η πανω ασφαλεια, διαφανη ή τσιγγινι ποιο παλια. Στο τριφασικο που λες πως δεν εχει ασφαλειες, λιγο σπανιο να μην εχει σε διαταξη. Μηπως δεν ειδες καλα?
Το καλυτερο ψυγειο "καιει" μια kwh ανα ημερα. Αρα μπορεις να πεις με τις υπολοιπες καταναλωσεις οτι πρεπει να γυρισει 4-5 kwh ο μετρητης το εικοσιτετραωρο ετσι γενικα και αοριστα. Οποτε καθε μερα πρεπει να γραφει και καποιες kwh επιπλεον. Ειδαλλως κατι παραξενο συμβαινει και μονο η skally θα μπορεσει να βοηθησει...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#29178 Μισο. τα κατω πορτακια εχουν ολα τρυπα για να μπει και εκει σφραγιδα. Στον 4ο (αδειος, πρωην ηλεκτροδοτημενος) εχει ασφαλεια μεσα και σφραγιδα. Στο μαγαζι (3φασικο), στο κατω πορτακι ΔΕΝ εχει ασφαλεια ΟΥΤΕ σφραγιδα. ο μετρητης κινειται πολυ αργα. Στο κοινοχρηστο δεν εχει κατω πορτακι, η σφραγιδα ειναι καινουριου τυπου (διαφανη ροζ πλαστικη) ενω το κοινοχρηστο ειναι το πιο παλιο ρολοι, και κινειται πολυ αργα.

Στον 2ο που ειναι το θεμα μας, εχει διαφανη ροζ σφραγιδα πανω, ΔΕΝ εχει σφραγιδα στο κατω πορτακι και εχει ασφαλεια. Και αυτου κινειται πολυ αργα. Εσυ οταν λες

"Το καλυτερο ψυγειο "καιει" μια kwh ανα ημερα. Αρα μπορεις να πεις με τις υπολοιπες καταναλωσεις οτι πρεπει να γυρισει 4-5 kwh ο μετρητης το εικοσιτετραωρο ετσι γενικα και αοριστα. Οποτε καθε μερα πρεπει να γραφει και καποιες kwh επιπλεον"

αναφερεσαι σε αυτον? Ο οποιος εχει διαφορα pc, server, φωτα, ψυκτη και πιθανως και ψυγειακι? Αν ειναι ετσι, τοτε 4kWh επι 250 στροφες/kWh = 1000 στροφες σε ενα 24ωρο = 0,7 στροφες το λεπτο. Εγω νομιζω οτι ειναι σχεδον ακινητος. Αφου να φανταστεις οτι απο χθες μεχρι σημερα, ηταν στο ιδιο δεκαδικο...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#29198 Μπορεί να 'χει βάλει solar power ή να έχει βάλει κανά σύστημα με πυκνωτές, λέμε τώρα. Δε ξέρω αν μπορείς να κλέψεις το ρολόι. Στο κάτω κάτω γιατί έχεις φάει κόλλημα μαζί του; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#29211 Ειμαι ο ιδιοκτητης του ακινητου, δεν θα επρεπε να ξερω αν κλεβει τη ΔΕΗ ή εμενα (απο τα κοινοχρηστα ή το μαγαζι μου)? Εστω, να το κανω και εγω ρε παιδι μου :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
Dimitris_P έγραψε:Μπορεί να 'χει βάλει solar power ή να έχει βάλει κανά σύστημα με πυκνωτές, λέμε τώρα. Δε ξέρω αν μπορείς να κλέψεις το ρολόι. Στο κάτω κάτω γιατί έχεις φάει κόλλημα μαζί του; :hmmm:

Τι σύστημα με πυκνωτές;
Άβαταρ μέλους
By nEK
Dimitris_P έγραψε:Μπορεί να 'χει βάλει solar power ή να έχει βάλει κανά σύστημα με πυκνωτές, λέμε τώρα. Δε ξέρω αν μπορείς να κλέψεις το ρολόι. Στο κάτω κάτω γιατί έχεις φάει κόλλημα μαζί του; :hmmm:

Μπορεις να κλεψεις απο το ρολοι! Πανευκολα! Αρκει φυσικα να το ανοιξεις τοσο το καπακι αλλα και το εσωτερικο μαυρο καπακι στο μετρητη. Δηλαδη αν δεν το εχει κανει ΔΕΗτζης με αντικατασταση ασφαλειων/σφραγιδων τοτε φαινεται αυτο. Μην κολλατε στου καπακιου ή του πορτακιου των αυτοματων ασσφαλειων αν δεν εχει σφραγιση. Πολλες φορες ακομη και η ΔΕΗ δεν εχει σφραγιδα να βαλει... Εσωτερικα ομως στο κελυφος του μετρητη εκει υπαρχει/ πρεπει να υπαρχει παντα μολυβενια σφραγιδα. Αλλιως μεγαλη πιθανητα να εχει μπει χερι. Μια απλη αντιμεταθεση των καλοδιων αρκει. Υπαρχουν καινκατι αλλα κολπα αλλα δεν τα γνωριζω... Για πιασε τη σφραγιδα κουνιεται? ενας πονηρος ηλεκτρολογος μπορει ευκολα να δει περισσοτερα πραγμτα απο σενα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#29627 Ερώτηση προς γνώστες:

Σε νέες πολυκατοικίες, 2010+, έχει κανένα νόημα να φέρουμε δικό μας μηχανικό να τσεκάρει στατικότητες κτλ, προτού προχωρήσουμε σε αγορά διαμερίσματος?