Η κορυφή της ντροπής είναι φυσικά το εργαστήρι ντόπας του πρώην Σοβιετικού μπλοκ και συγκεκριμένα της Αν. Γερμανίας με την ακοντίστρια που φύτρωσε παπάρια και συνεχίζει άξια στις ΗΠΑ (και Κίνα) όπου σε συγκεκριμένα αθλήματα θα έπρεπε να φοράνε το σήμα του εργαστηρίου που έφτιαξε τη μη ανιχνεύσιμη ντόπα για να παίρνει credit.
Επίσης το να παίρνει υποτροφία ένας πρωταθλητής δεν έχει 100% σχέση με τη βιομηχανία χολέρας που είχε στηθεί εν Ελλάδι.
Corto Maltese έγραψε:Κοσοβάρα χρυσή ολυμπιονίκης αποφάσισε να μην κατουρήσει γιατί έτσι. Η παγκόσμια ομοσπονδία αποφασισε ότι δίκιο είχε το κορίτσι επειδη δεν της το ζήτησαν ευγενικα.
Λύγκας;
Εμείς βέβαια το πήγαμε στο άλλο άκρο με τη βιομηχανία ντόπας την οποία και ως λαός προσκυνούσαμε για καμιά δεκαετία.
Nα είσαι απόλυτα σίγουρος ότι λίγο πολύ όλοι σε αντίστοιχα πλαίσια κινούνται. Τα άκρα είναι στις υπερδυνάμεις που έχουν ολόκληρο στρατό, εμείς είμασταν αούγκανοι
Άλλωστε αν η ΔΟΕ ήθελε να κάνει κάτι για αυτό αντί να βγάζει κάθε χρόνο λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες θα έβγαζε μια και μόνη λίστα με τις επιτρεπόμενες.ΌΛΕΣ οι άλλες απαγορεύονται!
Από το Moto G
Fiat Panda 7,6l/100km
rx8_drifter έγραψε:@ναςς: Εχεις ένα δίκιο επι της προβολής και των ινδαλμάτων, αλλά σίγουρα δεν είναι κι ο μόνος τρόπος για να παρακινήσεις στον αθλητισμό παιδια
Μα δεν είπα ο "μοναδικός", είπα ο "καλύτερος".
g8777 έγραψε:Ο μόνος τρόπος να παρακινησεις τα παιδιά στον αθλητισμό είναι οι υποδομές και η σύνδεσή τους μέσω της εκπαίδευσης.
Δηλαδή τα παιδάκια του ευρωμπάσκετ που έλεγα δεν υπήρξαν ?
Και τι ακριβώς σημαίνει το τελευταίο ?
Πχ. τα δικά μου παιδιά που αθλούνται εκτός εκπαίδευσης και χωρίς καμία σχετική παρακίνηση από το εκπαιδευτικό μας σύστημα πως το κάνουν ?
g8777 έγραψε:Τέλος.
Με όποιον δάσκαλο καθήσεις...
EDDIE_147 έγραψε:Corto Maltese έγραψε:Κοσοβάρα χρυσή ολυμπιονίκης αποφάσισε να μην κατουρήσει γιατί έτσι. Η παγκόσμια ομοσπονδία αποφασισε ότι δίκιο είχε το κορίτσι επειδη δεν της το ζήτησαν ευγενικα.
Λύγκας;
Γκουγκλ ιτ. Έχει γραφτεί εβραίος
nass έγραψε:rx8_drifter έγραψε:@ναςς: Εχεις ένα δίκιο επι της προβολής και των ινδαλμάτων, αλλά σίγουρα δεν είναι κι ο μόνος τρόπος για να παρακινήσεις στον αθλητισμό παιδια
Μα δεν είπα ο "μοναδικός", είπα ο "καλύτερος".
Aκριβώς, μέσα σε ""
Κι επειδή τα οικονομικά σου μέσα είναι πενιχρά (πλέον πενιχρότατα) και επειδή πέρα απ την παρακίνηση, θα πρέπει στο τέλος το παιδάκι να έχει πού να αθληθεί θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ πού θα σπρώχνουμε τα φράγκα
Σαν bibendum στα 12 μου χρονια αποφασιζω να τα παρατησω ολα. Γινομαι ενας καλος αθλητης τζουντο για τα δεδομενα της χωρας μου και καταφερνω στα 22 μου να παω στους Ολυμπιακους Αγωνες. Τοτε γκρινιαζω γιατι απο τα 12 μου μεχρι τα 22 μου η πολιτεια δεν με βοηθησε και δεν μου φτιαξε γηπεδα, δεν μου εδινε λεφτα για μετακινησεις και συμμετοχες σε τουρνουα, δεν μου εδινε λεφτα για προπονησεις.
Ενας αλλος παραλληλος bibendum αποφασισε να το ριξει στο διαβασμα. Περασε σ ενα πανεπιστημιο, στα 22 του τελειωσε με τη σχολη και τους στρατους και ερχεται αντιμετωπος με το 30% ανεργια, 800 μικτα και αν σου αρεσει και κανεις δεν βγηκε να πει αυτο το παιδι δεν το βοηθησε η πολιτεια, η φαση ειναι μπουρδελε και λοιπα και λοιπα.
Εκφραζω πολυ απλοϊκα καποιες σκεψεις χωρις να ειμαι συμφωνος οτι η πολιτεια δεν πρεπει να δινει καμια βοηθεια σε κανεναν αθλητη απλα ο καθενας τελικα δεν ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του και για τα ρισκα που παιρνει;
bibendum έγραψε:Εγω το θετω απλα.
Σαν bibendum στα 12 μου χρονια αποφασιζω να τα παρατησω ολα. Γινομαι ενας καλος αθλητης τζουντο για τα δεδομενα της χωρας μου και καταφερνω στα 22 μου να παω στους Ολυμπιακους Αγωνες. Τοτε γκρινιαζω γιατι απο τα 12 μου μεχρι τα 22 μου η πολιτεια δεν με βοηθησε και δεν μου φτιαξε γηπεδα, δεν μου εδινε λεφτα για μετακινησεις και συμμετοχες σε τουρνουα, δεν μου εδινε λεφτα για προπονησεις.
Ενας αλλος παραλληλος bibendum αποφασισε να το ριξει στο διαβασμα. Περασε σ ενα πανεπιστημιο, στα 22 του τελειωσε με τη σχολη και τους στρατους και ερχεται αντιμετωπος με το 30% ανεργια, 800 μικτα και αν σου αρεσει και κανεις δεν βγηκε να πει αυτο το παιδι δεν το βοηθησε η πολιτεια, η φαση ειναι μπουρδελε και λοιπα και λοιπα.
Εκφραζω πολυ απλοϊκα καποιες σκεψεις χωρις να ειμαι συμφωνος οτι η πολιτεια δεν πρεπει να δινει καμια βοηθεια σε κανεναν αθλητη απλα ο καθενας τελικα δεν ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του και για τα ρισκα που παιρνει;
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.Αυτο που δινει το δικαίωμα σε αθλητές και σογια να διαμαρτύρονται ειναι το τρέξιμο που ριχνει η πολιτεία και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της για να εκμεταλλευτούν την οποια επιτυχια...
< >
Renault Clio II phase2 1.4 2001-2009
VW Golf 1.4TSi 122 DSG 2009-2013
Renault Clio IV 1.5DCi 2014-
Mazda MX-5 NB 1.6('00) 2016-
Βασικά είναι άσχετα πράγματα μεταξύ τους, όταν επιλέγεις την επαγγελματική σου σταδιοδρομία μέσω της εξειδικευσης σου σε ένα αντικείμενο έχεις γνώση και της ανεργίας και των συνθηκών γενικά, όταν ξεκινάς αθλητισμό, φτάνεις στον πρωταθλητισμο γιατί έχεις ταλέντο και συνεχίζεις για την κορυφή δεν έχεις ιδέα που μπορείς να φτάσεις.
Φυσικά το λογικό είναι οι οποιεσδήποτε επιδόσεις να μην σου εξασφαλίζουν τίποτα περισσότερο από χορηγούς που απλά θα σου επιτρέπουν να συνεχίσεις το άθλημα όσο τραβάει ηλικιακά σαν μοναδική απασχόληση.
< >
Άκρο #1: Άνευ ορίου κρατική επιχορήγηση και επιδότηση της βιομηχανίας ντόπας συν μπόνους παλάτι με χρυσές χέστρες για την άρση βαρών.
Άκρο #2: Το κράτος να μην καλύπτει βασικές ανάγκες των αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων (κάτι άκουσα για ναύλα απ' την τσέπη τους ή από χορηγούς
) και από την άλλη να έχει 100 διαπιστευμένα μουνιά σε διεθνείς αποστολές γιατί ετς.Έχει μπόλικο χώρο στη μέση, μην τρελαίνεστε.
Θεωρώ μεγάλη νίκη (εθνική) το ότι έχουμε φύγει από το άκρο #1.
bibendum έγραψε:Εγω το θετω απλα.
Βασικά η σύγκριση πρέπει να είναι μεταξύ "όμοιων" καταστάσεων. Π.χ. χρυσό στο τζούντο ο ένας, διδακτορική διατριβή παγκόσμιας αναγνώρισης ο άλλος. Διαφορετικά να συγκρίνουμε τον χ τζουντόκα χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση με τον ψ μαθηματικό χωρίς κάποια ιδιαίτερη διάκριση.
Και πάλι "χάνουν" οι επιστήμονες, αλλά τουλάχιστον να συγκρίνουμε όμοια πράγματα.