Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#286491 Και τα δύο καλά είναι. Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις το πρώτο που έχεις δοκιμάσει και έμεινες ευχαριστημένος.

Εγώ χρησιμοποιώ όπου μπορώ τα DULUX και είμαι πολύ ευχαριστημένος και με την καλυπτικότητά τους και με την βελούδινη επιφάνειά τους.
Παλαιότερα ήταν δύσκολο να τα βρώ αλλά τώρα τα εισάγει η vivechrom και είναι διαθέσιμα παντού.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Pitt έγραψε:Και τα δύο καλά είναι. Θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις το πρώτο που έχεις δοκιμάσει και έμεινες ευχαριστημένος.

Εγώ χρησιμοποιώ όπου μπορώ τα DULUX και είμαι πολύ ευχαριστημένος και με την καλυπτικότητά τους και με την βελούδινη επιφάνειά τους.
Παλαιότερα ήταν δύσκολο να τα βρώ αλλά τώρα τα εισάγει η vivechrom και είναι διαθέσιμα παντού.

αν δεν σε εχει πιασει η κριση Benjamin Moore.Κορυφη.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
dimviii έγραψε:αν δεν σε εχει πιασει η κριση Benjamin Moore.Κορυφη.

Εντάξει, δεν είναι και απαγορευτικά. :oops:
Ίσως για εξωτερική επιφάνεια να είναι overkill αλλά δεν βάφουμε κάθε μέρα και είναι κρίμα μετά από τόσο κόπο το αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιεί. Τα χρησιμοποίησα πρίν από πολλά χρόνια όταν ήθελα να βάψω τα δωμάτια των παιδιών και ήταν τα μόνα που ήταν σχετικά ακίνδυνα όσον αφορά τις πτητικές ενώσεις που αποδεσμεύουν σταδιακά. Από τότε κόλλησα σ' αυτά...
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#287954 Ξέρει κάποιος πως μπορω να αφαιρέσω υπολείμματα κολλας από αυτοκόλλητο; θελω να καθαρίσω ενα ξύλινο τραπέζι. Δοκίμασα οινόπνευμα και διαλυτικό νίτρο χωρίς επιτυχία
Άβαταρ μέλους
By drdino
#287957 Edit: δεν πρόσεξα τα περί ξύλινου τραπεζιού :vava:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#287973 Durostick DS-210

Μπορείς να δοκιμάσεις και βενζίνη ή ασετόν αφου βεβεωθείς ότι δεν θα κάνει ζημιά στην επιφάνεια του τραπεζιού.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By glf
#287975 και το lidl έχει ωραίο σπρέι για αυτοκόλλητα. ψεκάζεις και σε ένα λεπτό πρέπει να "μαζέψεις" την κόλλα με πλαστική σπάτουλα, είναι η καλύτερη τεχνική. τελειώνεις με πανάκι που έχει κι αυτό λίγο από το σπρει.
Αν δε "μαζέψεις" την κόλλα πρώτα και πας κατευθείαν με πανάκι μπορεί να το "στουμπώσει" και απλώς να την πασαλείβεις επάνω στην επιφάνεια.
Εξαρτάται βέβαια την κόλλα. τα βινύλια έχουν συνήθως αρκετή κόλλα...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#288002 το wd40 κανει και για τα υπολείματα κόλλας αλλά δεν ξέρω επειδή είναι ξύλινη η επιφάνεια μην σου αφήσει λεκέ. Άλλη λύση τρίψιμο με κάποια κρέμα τύπου jif - πχ της ευρηκα που είναι Ελληνική και σε πολύ καλύτερη τιμή και ελαφρυ τριψιμο με μαλακό πάνι.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#288221 Έχω ετοιμάσει μία τάβλα για να γίνει πάγκος στην αποθήκη, έχω βάλει δηλαδή δύο πόδια πόδια μπροστά και δύο γωνίες πίσω για να το στερεώσω στον τοίχο. Έχω δύο επιλογές τοίχου να το στερεώσω, σε μπετόν ή σε άλφαμπλοκ. Έχω τα σχετικά ούπατ και βίδες για το αλφα. Θα είναι οκ να το στερεώσω εκεί; Δεν θα κάνω τπτ βαριές εργασίες, μόνο μια μέγγενη θέλω να βάλω μόνο κι αυτή ίσως θα είναι η μεγαλύτερη πίεση που θα δέχεται. Θα πάρω τον τοίχο στο χέρι ή να το στερεώσω στο μπετό που ίσως είναι μανίκι γιατί έχει όλο σίδερα μέσα, πρόκες, μπάζα κλπ;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#288228 Το alfablock είναι σαθρό και με το κούνα - κούνα του πάγκου θα χαλαρώσουν τα ούπατ, επίσης είναι ακατάλληλο για εσωτερικούς κλειστούς χώρους γιατί μαζεύει υγρασία.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#288501 Το έβαλα προς το παρόν στο άλφαμπλοκ με μεγάλα 12ρια βιδωτά ούπατ και βλέπουμε. Τώρα για το θέμα της υγρασίας καλά τα λες, θα τα μεταφέρω στον κατασκευαστή που σίγουρα του το έχουν πει πολλές φορές. :s_dunno

Μία εξωτερική μονάδα a/c κάνει πολύ θόρυβο, συντονίζει κάτι μέσα της και όταν πιέζω ένα σημείο σταματάει. Πέρασα και έσφιξα ένα συρματόσχοινο αλλά λέω να της περάσω ένα χταπόδι καλύτερα για καλύτερο σφίξιμο γιατί το συρματόσχοινο έχει μπόσικα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#288505 Κανένα πρόβλημα με την ιδέα σου για χταπόδι, αρκεί να είναι καλά χτυπημένο και να έχεις καλό τσίπουρο...

__
Sent through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Το έβαλα προς το παρόν στο άλφαμπλοκ με μεγάλα 12ρια βιδωτά ούπατ και βλέπουμε. Τώρα για το θέμα της υγρασίας καλά τα λες, θα τα μεταφέρω στον κατασκευαστή που σίγουρα του το έχουν πει πολλές φορές. :s_dunno

Αυτό που σου είπε ο κύριος Παναγιώτης. Στα πρώτα μεγάλα ζόρια, θα δεις τα ούπατ να βγαίνουν να πάρουν αέρα :lol: