Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#287562 Ακόμα καλύτερα σε κάθε φουλάρισμα με καύσιμο. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#287569 Πάντως εγω κάθε 15000 άλλαζα στο γκολφ,castrol edge 5w40 και μεχρι τα 120000 χλμ ειχα προσθέσει μόνο στο στρώσιμο και στο σκηνικό που εγραψα παραπάνω

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Ακόμα καλύτερα σε κάθε φουλάρισμα με καύσιμο. :s_sarcastic

Το κάνει φίλος με Honda Torneo 2λιτρο αυτό. Ένα λίτρο ορυκτελαιο ανά φουλαρισμα... Και μου λέει μετά καίει λίγο το ρημάδι.

Σημείωση... Κάνω 10000χλμ τον χρόνο άρα το ανά 7500χλμ καλύπτει το 15000χλμ ή 1 έτος που λέει η μαμά VW.

< >
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
REALZEUS έγραψε:Αυτά ίσχυαν πριν 30 χρόνια... Υπάρχει λόγος που οι κατασκευαστές αύξησαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού.

Δηλαδή το'86 άλλαζες το 5w-30 ανά 7500;....και δεύτερον:για πες τον λόγο που οι κατασκευαστές αύξησαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού...
υγ.ώρες-ώρες μερικοί ξεχνάμε σε τί συνθήκες (περιβαλλοντικές) μετακινούμαστε...κατά συνέπεια τί τραβάνε τα αμαξάκια μας!! :s_yes
Άβαταρ μέλους
By mirage
#287838 Το 1920 τι έκανες;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
touring the m3 1.6 έγραψε:Δηλαδή το'86 άλλαζες το 5w-30 ανά 7500;....και δεύτερον:για πες τον λόγο που οι κατασκευαστές αύξησαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού...
υγ.ώρες-ώρες μερικοί ξεχνάμε σε τί συνθήκες (περιβαλλοντικές) μετακινούμαστε...κατά συνέπεια τί τραβάνε τα αμαξάκια μας!!

Τι άλλαξε σε σχέση με πριν 30 χρόνια; Τα πάντα. Από τα ίδια τα λάδια, μέχρι την μεταλλουργία των κινητήρων και τα συστήματα λίπανσης αυτών. Έχει πλάκα πάντως που οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν σε όλη τη ζωή τους αυτό που κάποτε είχαν μάθει ως σωστά. Αν ήμασταν 80χρονοι θα αλλάζαμε φαντάζομαι λάδια κάθε 2000 χλμ γιατί έτσι απαιτούσαν τα αυτοκίνητα στα οποία μάθαμε να οδηγούμε. Κι ας μην έχουν καμία σχέση με τα σημερινά... :s_rofl

ΥΓ: Σε τι περιβάλλον μετακινούμαστε; Μια Μεσογειακή χώρα είμαστε. Ούτε τις ζέστες τις Σαχάρας, ούτε την σκόνη της έχουμε. Αλλά ούτε και τις παγωνιές τις Σιβηρίας. Οι κατασκευαστές ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Σε δε περιπτώσεις στατικών οχημάτων με αναμμένη τη μηχανή (περιπολικά, ασθενοφόρα κλπ) και άλλων που κινούνται σε χωματόδρομους κλπ προτείνουν πιο συχνά διαστήματα συντήρησης, κυρίως για τα φίλτρα (λόγω σκόνης) και τα λάδια (λόγω ωρών λειτουργίας).

mirage έγραψε:Το 1920 τι έκανες;

Τα άλογα ήθελαν κάθε μέρα σανό θυμάμαι. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
REALZEUS έγραψε:
touring the m3 1.6 έγραψε:Δηλαδή το'86 άλλαζες το 5w-30 ανά 7500;....και δεύτερον:για πες τον λόγο που οι κατασκευαστές αύξησαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού...
υγ.ώρες-ώρες μερικοί ξεχνάμε σε τί συνθήκες (περιβαλλοντικές) μετακινούμαστε...κατά συνέπεια τί τραβάνε τα αμαξάκια μας!!

Τι άλλαξε σε σχέση με πριν 30 χρόνια; Τα πάντα. Από τα ίδια τα λάδια, μέχρι την μεταλλουργία των κινητήρων και τα συστήματα λίπανσης αυτών. Έχει πλάκα πάντως που οι άνθρωποι εξακολουθούν να κάνουν σε όλη τη ζωή τους αυτό που κάποτε είχαν μάθει ως σωστά. Αν ήμασταν 80χρονοι θα αλλάζαμε φαντάζομαι λάδια κάθε 2000 χλμ γιατί έτσι απαιτούσαν τα αυτοκίνητα στα οποία μάθαμε να οδηγούμε. Κι ας μην έχουν καμία σχέση με τα σημερινά... :s_rofl

ΥΓ: Σε τι περιβάλλον μετακινούμαστε; Μια Μεσογειακή χώρα είμαστε. Ούτε τις ζέστες τις Σαχάρας, ούτε την σκόνη της έχουμε. Αλλά ούτε και τις παγωνιές τις Σιβηρίας. Οι κατασκευαστές ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Σε δε περιπτώσεις στατικών οχημάτων με αναμμένη τη μηχανή (περιπολικά, ασθενοφόρα κλπ) και άλλων που κινούνται σε χωματόδρομους κλπ προτείνουν πιο συχνά διαστήματα συντήρησης, κυρίως για τα φίλτρα (λόγω σκόνης) και τα λάδια (λόγω ωρών λειτουργίας).

mirage έγραψε:Το 1920 τι έκανες;

Τα άλογα ήθελαν κάθε μέρα σανό θυμάμαι. :innocent:

Ποιοί...αυτοί που δεν μπορούν να καταλήξουν στο "ιμάντας ή καδένα" και φέρνουν τα μπρός πίσω;...ή αυτοί που πάνε να κλέψουν με πειραγμένα λογισμικά;...Εκτός αν εννοείς αυτούς, που παραμυθιάζουν τόσο κόσμο κάνοντας τους να πιστέψουν οτι οδηγούν τα πιο αξιόπιστα αμάξια του κόσμου,παίρνοντάς τους 40άρια κάθε φορά που τοποθετούν το "βύσμα" στο laptop(τουλάχιστον μια φορά τον μήνα),λέγοντάς τους:"δεν μου δείχνει κάτι....θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο update";Αυτούς φίλε Αλέξανδρε εγώ δεν θα τους εμπιστευόμουν σε τίποτα!!
Άβαταρ μέλους
By markvag
#287904 Ποιους, αυτούς που τους εμπιστεύεσαι τη ζωή σου και των δικών σου ανθρώπων κάθε φορά που μπαίνεις σε αμάξι και οδηγάς ή μετακινείσαι;;;

Ούτε κι εγώ! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#287905 Έχεις πρόβλημα με την VW και αυτήν αναφέρεις μόνον (ούτε εγώ την συμπαθώ). Αυτό δεν αναιρεί την πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας συνολικά.

Οι διάφορες αλλαγές είναι σύμφωνα με τα υλικά και την πρόοδο της κάθε εποχής, αλλά και το κόστος φυσικά. Δεν μου κάνει εντύπωση που μια περίοδο διαλέγουν καδένα και την άλλη ιμάντα. Κάθε υλοποίηση έχει τα συν και τα πλην της και φυσικά όλες προοδεύουν και τα δεδομένα αλλάζουν.

Από εκεί και πέρα εγώ εμπιστεύομαι για παράδειγμα την Mazda όταν λέει για το τελευταίο 6άρι αλλαγή ελαίου κάθε 20.000 χλμ. Η ίδια εταιρεία έλεγε αλλαγή κάθε 10.000 χλμ πριν 25 χρόνια στο Xedos. Δεν ξέρει η μαμά Mazda? Να ρωτήσω κανέναν μπάρμπα με Simca Talbot στον καφενέ και να μου πει το πολύ στα 5000; :innocent:

Όλες οι εταιρείες έχουν αυξήσει τα διαστήματα λιπαντικής συντήρησης λόγω της προόδου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#290893 H VW σταματάει τη παραγωγή του Golf, λόγω προμηθευτών

Προβλημάτων συνέχεια για την Volkswagen, καθώς μετά το dieselgate ή το κενό ασφαλείας σε 100 εκατομμύρια οχήματά της), φαίνεται πως καλείται να αντιμετωπίσει και άλλα με τους προμηθευτές της.

Προχθές διάβασες για ένα πρόβλημα στην προμήθεια των καθισμάτων στο Passat από τον εσωτερικό της προμηθευτή Sitech, που οδήγησε την VW στη μείωση της παραγωγής του γερμανικού μοντέλου. Σήμερα, όμως, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, καθώς η VW θα σταματήσει την παραγωγή του Golf στο κύριο εργοστάσιο της στο Wolfsburg, εξαιτίας μιας διαφωνίας της με δύο από τους κύριους προμηθευτές της.

Η VW ισχυρίζεται ότι η παραγωγή του Golf επηρεάζεται λόγω του προμηθευτή της, ES Automobilguss, ο οποίος σταμάτησε την παράδοση τμημάτων από χυτοσίδηρο που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των κιβωτίων ταχυτήτων. Η Car Trim, αδελφή εταιρεία της ES Automobilguss, σταμάτησε επίσης τις παραδόσεις καθισμάτων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι διαφορές μεταξύ του VW Group και των προμηθευτών της εντοπίζεται στη διαφωνία πληρωμής σε ένα joint venture, και στη ζήτηση για περιορισμό του κόστους από τον γερμανικό όμιλο, στα πλαίσια μείωσης των εξόδων εξαιτίας του dieselgate.

Η VW εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της για να αναγκάσει τους προμηθευτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την παράδοσή των εξαρτημάτων, με μια ακροαματική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου.

Εξαιτίας του παραπάνω προβλήματος, η εταιρία θα μειώσει τις ώρες εργασίας και σε τρία άλλα εργοστάσια της στη Γερμανία, στο Kassel, στο Zwickau και στο Emden, με τον αναλυτή Christian Ludwig, της Bankhaus Lampe, να υπολογίζει το κόστος ανά εβδομάδα στα €40 εκατ.

Ανανέωση: Σύμφωνα με το Der Spiegel, το δικαστήριο στο Braunschweig αποφάνθηκε σήμερα πως η Braunschweig θα πρέπει να συνεχίζει να προμηθεύει την VW, παρά το γεγονός πως ένας από τους προμηθευτές, άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

http://www.autoblog.gr/2016/08/19/h-vw- ... mhtheutwn/
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
panos2171 έγραψε:H VW σταματάει τη παραγωγή του Golf, λόγω προμηθευτών

Προβλημάτων συνέχεια για την Volkswagen, καθώς μετά το dieselgate ή το κενό ασφαλείας σε 100 εκατομμύρια οχήματά της), φαίνεται πως καλείται να αντιμετωπίσει και άλλα με τους προμηθευτές της.

Προχθές διάβασες για ένα πρόβλημα στην προμήθεια των καθισμάτων στο Passat από τον εσωτερικό της προμηθευτή Sitech, που οδήγησε την VW στη μείωση της παραγωγής του γερμανικού μοντέλου. Σήμερα, όμως, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, καθώς η VW θα σταματήσει την παραγωγή του Golf στο κύριο εργοστάσιο της στο Wolfsburg, εξαιτίας μιας διαφωνίας της με δύο από τους κύριους προμηθευτές της.

Η VW ισχυρίζεται ότι η παραγωγή του Golf επηρεάζεται λόγω του προμηθευτή της, ES Automobilguss, ο οποίος σταμάτησε την παράδοση τμημάτων από χυτοσίδηρο που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των κιβωτίων ταχυτήτων. Η Car Trim, αδελφή εταιρεία της ES Automobilguss, σταμάτησε επίσης τις παραδόσεις καθισμάτων νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι διαφορές μεταξύ του VW Group και των προμηθευτών της εντοπίζεται στη διαφωνία πληρωμής σε ένα joint venture, και στη ζήτηση για περιορισμό του κόστους από τον γερμανικό όμιλο, στα πλαίσια μείωσης των εξόδων εξαιτίας του dieselgate.

Η VW εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της για να αναγκάσει τους προμηθευτές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την παράδοσή των εξαρτημάτων, με μια ακροαματική διαδικασία να έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου.

Εξαιτίας του παραπάνω προβλήματος, η εταιρία θα μειώσει τις ώρες εργασίας και σε τρία άλλα εργοστάσια της στη Γερμανία, στο Kassel, στο Zwickau και στο Emden, με τον αναλυτή Christian Ludwig, της Bankhaus Lampe, να υπολογίζει το κόστος ανά εβδομάδα στα €40 εκατ.

Ανανέωση: Σύμφωνα με το Der Spiegel, το δικαστήριο στο Braunschweig αποφάνθηκε σήμερα πως η Braunschweig θα πρέπει να συνεχίζει να προμηθεύει την VW, παρά το γεγονός πως ένας από τους προμηθευτές, άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

http://www.autoblog.gr/2016/08/19/h-vw- ... mhtheutwn/

Σε ποιά σημεία των κιβωτίων χρησιμοποιείται χυτοσίδηρος ?

Όταν διαβάζει κανείς τέτοιες κοτσάνες πως να εμπιστευτεί ότι και τα υπόλοιπα που έχει άγνοια ότι είναι σωστά ?

Για την τάξη τα κελύφη στα κιβώτια είναι από αλουμίνιο και στο εσωτερικό τους έχουν γρανάζια άξονες και ρουλεμάν από ατσάλια πολύ υψηλής ποιότητας, οπότε ο δημοσιογράφος που ασχολείται με τα των αυτοκινήτων πρέπει να γνωρίζει 10 βασικά πράγματα ώστε να είναι σωστές οι διατυπώσεις του και να μην προκαλεί απορίες ή γέλιο.

Ο χυτοσίδηρος σαν υλικό αναφέρεται πάντοτε στο μαντέμι ασχέτως αν και το ατσάλι είναι χυτό όπως και το αλουμίνιο, έτσι αν αναφερόταν στα μπλόκ των κινητήρων δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά στα κιβώτια ?

Το θέμα δεν είναι σοβαρό για να γίνει αναφορά αλλά η γκρίνια μου έχει στόχο να οδηγήσει την σκέψη τι γίνεται με τα υπόλοιπα θέματα που διαβάζουμε και δεν έχουμε την γνώση να διαπιστώσουμε αν είναι σωστά ή λάθος, οπότε γεννάται το ερώτημα, να τους εμπιστευόμαστε σε αυτά που γράφουν ή όχι ?

Ειδικά σε θέματα οδήγησης αν φεύγει η μούρη, ο κώλος, αν η ανάρτηση απορροφά ή ξερνάει τις λακκούβες κλπ, έχουν πλάκα πάντως οι νεότεροι και νεόκοποι της ειδικής δημοσιογραφίας ειδικά για τους παλαιότερους που διάβαζαν και κάποιους δημοσιογράφους μηχανολόγους πραγματικούς γνώστες του αυτοκινήτου, όπως έχει πλάκα και η προσπάθεια της VW να περάσει μέρος του κόσοτους του dieselgate στους υποκατασκευαστές της, μάλλον για κορόϊδα τους περνάει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#290956 http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lieferant ... 60261.html
http://www.mdr.de/sachsen/chemnitz/vw-z ... e-100.html
Δεν ξέρω πόσο έγκυρα είναι τα απο πάνω αλλά πουθενά δεν λένε για κράματα κλπ.ΤΟ δευτερο λέει για transmission parts .
(τα διάβασα απο μετάφραση google στα αγγλικά)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
bill33 έγραψε:http://www.n-tv.de/wirtschaft/Lieferanten-werfen-VW-Machtmissbrauch-vor-article18460261.html
http://www.mdr.de/sachsen/chemnitz/vw-z ... e-100.html
Δεν ξέρω πόσο έγκυρα είναι τα απο πάνω αλλά πουθενά δεν λένε για κράματα κλπ.ΤΟ δευτερο λέει για transmission parts .
(τα διάβασα απο μετάφραση google στα αγγλικά)

Δεν γνωρίζω Γερμανικά για να πω κάτι και δεν έψαξα για κείμενο στα Αγγλικά, το ίδιο κείμενο έχουν και οι 4τροχοί, φαίνεται ότι κάτι είναι χαμένο στην μετάφραση και το ίδιο κείμενο μοιράστηκε παντού.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#296939 Calling soccer dads...

Εικόνα

Μέτριοι χώροι...

Εικόνα

Μαζί για 3 ημέρες.

Πρώτες εντυπώσεις, κλασσικό Golf. Πολύ καλό για το 90% των αγοραστών σε αυτή τη κατηγορία.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#303281 Γυρίζω πριν λίγο σπιτι, εχει νυχτώσει.... βλέπω το γείτονα με φακό καπό ανοικτό στο golf s/w που εχει... τι έγινε του λέω... τίποτα, βάζω λάδι λέει με μια φυσικότητα....
Καιει του λέω; το αμάξι ειναι ενός έτους.μου λέει αυτό καιει πιο πολυ απο το προηγούμενο ( πάλι golf s/w αλλά το προηγούμενο μοντέλο είχε)
Αλλά cool , χαλαρά...
Του λέω ποσό έβαλες ... μου λέει μισό λίτρο τώρα, και την άλλη τόσο ειχα βάλει ( ατσα.... άρα υπήρχε και άλλη;)
Και απο χιλιόμετρα; αααα μου λέει πολλα , δυο φορές Gratz, μια Μόναχο.... δηλαδή υπολόγισα εγώ κανα διχιλιαρο ....