Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
touring the m3 1.6 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
belgarion έγραψε:Πόσα χλμ έχει?Ας του βάλει το 1 λίτρο,ας δει που φθάνει και το παρακολουθείτε.Α και κάτι ακόμη ,το μέτρησε σωστά όταν το έβαλε στο ισιωμα?Το είχε αφήσει να κρυώσει?Μια φορά με το Γκολφ το είχα αφήσει 4 μέρες παρκαρισμένο σε κατωφερεια σε πάρκινγκ αεροδρομίου.Γυρίζω απο πτήση λαμπάκι,τσεκάρω ,ρίχνω και ενα λίτρο λάδι,γυρίζω Γιάννενα και την άλλη μέρα το πρωί,ήταν πανω απο το max...

.

Ανακεφαλαιώνω μιας μίλησα ξανά μαζί του.
62+ χιλιάδες χιλιόμετρα έχει. Λάδια άλλαξε 23/10/2015. Εκ τότε έχει διανύσει 9.000χλμ.

Αν έχει κάψει 1λτ σε 9 χιλιάδες χιλιόμετρα, κάποιος θα πει ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά πριν δεν έκαιγε ούτε αυτά.
Τέλος πάντων, του είπα να πάρει 2 μπουκάλια τώρα, καλού κακού, και να γίνει παρακολούθηση.

Γιατί δεν τ'αλλάζεις κάθε 7500χλμ;
Γιατί να το κάνει αυτό??
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Nikos! έγραψε:10.000km VAG diesel (όχι από τα πειραγμένα, τα καινούρια ντε) και δεν έχει κάψει τίποτα.

Χαλασμένο μάλλον θα είναι.

Ευτυχως εχεις vag γιατι τα υπολοιπα στα 10.000km εχουν ηδη καψει τη μιση πελοποννησο σε λαδι :shifty:
Που να δεις τι συμβαινει στα 7 χρονια κιολας, που ολα σκορπανε (εκτος απο τα μονα που λογιζονται ως αυτοκινητα-> Μερκ).
Αν το εχεις leasing γλιτωσες φθηνα παντως κι απο αυτο! :rtfm:

Μπουσε, χαλαρωσε και απλα παρακολουθησε το. Δεν μαμηθηκε το συμπαν για 1 λιτρο στα 10.000χλμ.

ΥΓ. Καλα τον Νικολα με το RAV τον λυπαται κι η ψυχη σου απο την αλλη...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#287100 Προβληματικά μοτέρ πάντως για να λέμε την αλήθεια είχε και η Toyota.
Θυμάμαι τα Rav4 diesel που είχαν μεγάλο πρόβλημα με κατανάλωση λαδιού.

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#287151 Βάλε και το 1ΖΖ σαν το avensis του pop, και φυσικά το τελευταίο μπουρδελο το 1.33 ΝR.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#287174 Ναι βέβαια, 1ΖΖ και αυτό.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By bill33
#287188 Kαι με αυτά προσπαθείτε να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα; :lol:
Και μόνο που η alfa του δεν καίει λάδια :shifty: :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#287190 Οχι Βασίλη ,για το μοτερ του Γιάννη εχω γράψει τα χειροτερα ,όπως ήμουν ο πρώτος που έγραψα για την κατανάλωση λαδιού των VAG απο την εποχή των FSI ακόμα στο παλιό forum.
Απλά μόλις αναφέρθηκε το RAV μου ήρθαν αυτόματα στο μυαλό ,τα αντίστοιχα προβλήματα των Toyota.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
bill33 έγραψε:Kαι με αυτά προσπαθείτε να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα; :lol:
Και μόνο που η alfa του δεν καίει λάδια :shifty: :shifty: :shifty:

H φάση είναι ότι αν δεις πως πηγαίνω τον TwinSpark, θα βάλει τα γέλια και ο ίδιος ο κινητήρας για τον TSi :lol:
Και του βάζω σχετικά λεπτόρευστο λιπαντικό (0w-40).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Giuseppe Busso έγραψε:Καλημέρα παιδιά.
1λτ πήρε ολάκερο πανάθεμα το. Μόλις γυρίσει ο πατέρας μου του είπα να πάει Karenta να κάνει σέρβις για αλλαγή λαδιών και φίλτρο λαδιού και να βάλει φρέσκα 5-30 Castrol Edge.

εγώ σκέφτομαι να το γυρίσω από τα castrol που του βάζω τώρα στα liqui moly. έχει κάνει καλές σειρές τελευταία κ καλό προμόσιον. ο πεθερός έχει πάθει πλάκα κ θέλει liqui moly στο sportsvan. γενικά βλέπω να έχει κάνει βήματα η εταιρία τελευταία.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
Thomas_C200K έγραψε:
touring the m3 1.6 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
belgarion έγραψε:Πόσα χλμ έχει?Ας του βάλει το 1 λίτρο,ας δει που φθάνει και το παρακολουθείτε.Α και κάτι ακόμη ,το μέτρησε σωστά όταν το έβαλε στο ισιωμα?Το είχε αφήσει να κρυώσει?Μια φορά με το Γκολφ το είχα αφήσει 4 μέρες παρκαρισμένο σε κατωφερεια σε πάρκινγκ αεροδρομίου.Γυρίζω απο πτήση λαμπάκι,τσεκάρω ,ρίχνω και ενα λίτρο λάδι,γυρίζω Γιάννενα και την άλλη μέρα το πρωί,ήταν πανω απο το max...

.

Ανακεφαλαιώνω μιας μίλησα ξανά μαζί του.
62+ χιλιάδες χιλιόμετρα έχει. Λάδια άλλαξε 23/10/2015. Εκ τότε έχει διανύσει 9.000χλμ.

Αν έχει κάψει 1λτ σε 9 χιλιάδες χιλιόμετρα, κάποιος θα πει ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά πριν δεν έκαιγε ούτε αυτά.
Τέλος πάντων, του είπα να πάρει 2 μπουκάλια τώρα, καλού κακού, και να γίνει παρακολούθηση.

Γιατί δεν τ'αλλάζεις κάθε 7500χλμ;
Γιατί να το κάνει αυτό??

5w-30 είναι...δεν πρέπει να τα αφήνει παραπάνω,γι'αυτό και του καίει!!(συν του οτι είναι και vag).. :s_wink Στη χειρότερη,θα του κάψει πολύ λιγότερο....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#287497 Αυτά ίσχυαν πριν 30 χρόνια... Υπάρχει λόγος που οι κατασκευαστές αύξησαν τα διαστήματα αλλαγής λαδιού.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#287498 5w30 που όμως είναι συνθετικό για 15 k χλμ. Αν είναι να αλλάζει καθε 7.5 ας βάλει λάδι από λιντλ

Στάλθηκε μέσω smartphone
Άβαταρ μέλους
By dimik
#287544 Full συνθετικό κάθε 7500χλμ βάζω και στα 2 VW και κανένα δεν καίει, έτσι γιατί προτιμώ να ξοδευω και 50 ευρώ παραπάνω για το αυτοκίνητο για να κοιμάμαι ήσυχος ... Εδώ στην Κύπρο πάντως όλες οι αντιπροσωπειες ή τουλάχιστον όλες όσες γνωρίζω αλλάζουν λάδια επίσημα ανά 7500, το ίδιο και τα εξουσιοδοτημενα.

< >
Άβαταρ μέλους
By elteo
#287548 Με ανά 1500 χλμ έχεις ακόμα πιο ήσυχο το κεφάλι σου.

Στάλθηκε μέσω smartphone