Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#286804 Eγω χθες σε ένα Μπαλάσκα έπαθα πλάκα.Άνοιξαν οι σακούλες μπροστα στο ταμείο και εσπασαν τρια γυάλινα μπουκαλια Ξυνό Νερο στα ποδια μου :dizzy: :dizzy: Γέμισα μικροαμυχές έτρεχαν αίματα κτλ...
Απο τι τις φτιάχνουν τις σακούλες ?Πόσο για τα πανηγύρια είναι ?Εννοειται δε ξαναπάω.
Απο τις αντιδράσεις τους καταλαβα οτι ήξεραν πως οι σακούλες είναι ελατωματικές αλλα συνεχιζαν να τις δίνουν .
Τέλος πάντων δε τους έβρισα αμέσως μεχρι που η υπευθυνη με αδιαφορο υφος μου είπε να μου φέρει fenistil για να σταματήσει το αίμα...Ε τα άκουσε για τα καλα.
Όσο σκέφτομαι οτι μπορούσα να είχα τα παιδιά δίπλα μου...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#286805 Ανάμεσα στους τόσους, θα βρεις σίγουρα μερακληδες :rtfm:

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#286806 Είναι βιοδιασπωμενες; Της πλάκας αντοχή. Για βαρια αντικείμενα βάλε ένα σε κάθε μία ή δύο σακούλες μαζί.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g8777 έγραψε:Είναι βιοδιασπωμενες; Της πλάκας αντοχή. Για βαρια αντικείμενα βάλε ένα σε κάθε μία ή δύο σακούλες μαζί.

Τα πράγματα τα έβαλε η ταμίας στις σακούλες....
Πάντως σε άλλα sm βάζω παραπάνω και δε σπάνε,ας είναι βιοδιασπώμενες...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
markvag έγραψε:
Asimov έγραψε:Με πόνο ψυχής συμφωνώ με τον από πάνω. Ψωμί τοστ ΜΟΝΟ από φούρνο :rtfm:

.

Πάντως, μία φορά που πήραμε και ρίξαμε μια ματιά στα συστατικά, δεν είχε και κάτι διαφορετικό με αυτά από Σ/Μ... Ούτε και γευστικά... Η τιμή βέβαια, ήταν αλλού... :dizzy:

Γιατί να έχει διαφορά ? Κάτσε μια ημέρα έξω από ένα φούρνο να δείς τι γράφουν τα τσουβάλια που ξεφορτώνουν από το φορτηγό του μύλου, μόνο σκέτο αλεύρι δεν είναι, τουλάχοστον 10 διαφορετικά έτοιμα μίγματα είναι, τα ρίχνει ο φούρναρης στο ζυμωτήριο με νερό και αλάτι, αν είναι φόρμας βάζει και λάδι και έτοιμο για ψήσιμο, τι χειροποίητο και τι συνταγή γιαγιά κλπ παραμύθια για αθώους καταναλωτές, ή το αλέυρι για το σπιτικό ψωμί των αρτοπαρασκευαστών δεν είναι μίγμα με διάφορα χημικά ?

Προχτές το μεσημέρι είχε μια εκπομπή της Ν.Ζηλανδίας για το ψωμί, τα στάρια, τα αλεύρια, τις φυτικές ίνες κλπ, όλη η χημεία πρώτο τραπέζι πίστα, τι να λέμε τώρα.
Σε κάθε τρόφιμο βρίσκονται λιγότερα ή περισσότερα ιχνοστοιχεία από παρασιτοκτόνα, μικροβιοκτόνα, αντιβιοτικά κλπ καί το παιγνίδι παίζεται στις ανακοινώσεις του Π.Ο.Υ και των οργανώσεων προστασίας της δημόσια υγείας κάθε χώρας για τα ποσοστά, αν είναι βλαβερά ή όχι, πολλά όμως από τα κατάλοιπα στα τρόφιμα είναι συσσωρευτικά στον οργανισμό και μπορεί το ποσοστό τους να είναι αμελητέο αλλά σε βάθος δεκαετίας σου φυτρώνει ένας καρκίνος από το πουθενά και τρέχεις και δεν φτάνεις, πχ ο τόνος είναι το περισσότερο επικίνδυνο ψάρι γιατί είναι γεμάτος από βαρέα μέταλλα από όποια χώρα του πλανήτη και αν προέρχεται.

τα τρόφιμα σε κονσέρβες που περιέχουν έλαια είναι περισσότερο επικίνδυνα από τα μη ελαιώδη τρόφιμα γιατί το έλαιο επηρεάζει την επίστρωση προστασίας που έχουν οι μεταλλικές κονσέρβες απελευθερώνοντας χημικές ενώσεις που είναι καρκινικές ή υπάρχει υποψία δημιουργίας καρκίνων.

Ένα ποτήρι αναψυκτικό ή φρουτοποτό ή κόκα - κόλα έχει 6-9 κουταλιές ζάχαρης, πίνε 2 και πάνω αναψυκτικά ή κόκα - κόλα ή φρουτοποτό την ημέρα επί 2-3 χρόνια να δείς για πότε θα παχύνεις θα αποκτήσεις ζάχαρο και θα πας στο νοσοκομείο, πολλοί που έπιναν μόνο κόκα - κόλα ή αναψυκτικά έγιναν διαβητικοί.

Η ζάχαρη είναι πολύ διεγερτική στα παιδιά, εκτός από την παχυσαρκία τα τρελαίνει και όλη μέρα δεν ησυχάζουν και δεν μπορούν να συγκεντρωθούν πχ στα μαθήματα, η σύγχρονη διατροφή θέλει πολύ γνώση για να μη μας στείλει μια ώρα αρχίτερα ή για να μη μας δημιουργήσει παχυσαρκία και βλάβες στα διάφορα όργανα μας.

Στα συσκευασμένα τρόφιμα να διαβάζουμε πάντα την σύνθεση του προϊόντος και να δίνουμε προσοχή στα απαγορευμένα και επικίνδυνα πρόσθετα συντήρησης, οι μπάρες δημητριακών που μας προτείνουν για υγιεινή διατροφή είναι τίγκα στη ζάχαρη και το αλάτι και οι περισσότεροι ξηροί καρποί γεμάτοι κατάλοιπα εντομοκτόνων.

http://www.onmed.gr/diatrofi/story/3213 ... yntiritika
Τελευταία επεξεργασία από 21 quadra και 06 Αύγ 2016, 11:47, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#286813 Οπότε τρώμε αέρα κοπανιστο;

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#286815 Αέρα κοπανιστό όχι, αλλά μια συγκράτηση στο καθημερινό μασούλημα που κάνουμε σε διάφορες τυποποιημένες βλακείες μπορεί να εκλείψει και μόνο για καλό στον οργανισμό θα είναι, και πολύ νερό, πίνεται νερό όσο περισσότερο μπορείται, απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, αλλάζει το ph των ούρων βοηθώντας σε εμάς τους άνδρες τον προστάτη μας, εσείς οι νέοι ακόμα δεν το έχετε στο μυαλό σας αλλά επειδή κανείς άνδρας μετά τα 40-50 δεν γλυτώνει από το πρόβλημα ας υπάρχει μια προσοχή από νωρίτερα.

Δεν κάνω τον δάσκαλο ούτε τον ειδικό ή τον πολυπράγμονα αλλά παν μέτρον άριστον και στην διατροφή μας, προσέχουμε για να έχουμε γιατί ο εχθρός είναι ύπουλος και δεν φαίνεται γιατί είναι τυλιγμένος σε ελκυστικές συσκευασίες, και καλό είναι οι καπνιστές να το κόψουν το ρημάδι όσο προσπάθεια και αν χρειαστεί, για το καλό τους.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#286823 Για το ψωμί του φούρνου οι περισσότεροι δυστυχώς παίρνουν έτοιμα μείγματα με βελτιωτικά, στον αρτοπαρακευαστή μπορείς να διαλέξεις τι να βάλεις είτε έτοιμο μείγμα είτε απλό αλεύρι και μαγιά ή προζύμι. Τα παρασιτοκτόνα είναι επίσης μια πραγματικότητα τα βάζουν για να μην πάνε τα μαμούνια στο αλεύρι. Οι πιο παλιοί θα θυμούνται το πρόβλημα ιδίως το καλοκαίρι. Τα τελευταία χρόνια έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα λόγο των παρασιτοκτόνων που βάζουν.

Για τα αναψυκτικά το πρόβλημα δεν είναι η ζάχαρη μόνο και τα light zero κλπ έχουν χειρότερα χημικά όπως ασπαρτάμη που είναι δηλητήριο στην κυριολεξία αλλά όλα τα αναψυκτικά και πολλοί χυμοί έχουν συντηρητικά. Προφανώς και δεν μπορούμε να προστατευτούμε από όλα αυτά απλά θέλει χρήση με μέτρο και να ξέρουμε τι τρώμε.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
gakost έγραψε:Για τα αναψυκτικά το πρόβλημα δεν είναι η ζάχαρη μόνο και τα light zero κλπ έχουν χειρότερα χημικά όπως ασπαρτάμη που είναι δηλητήριο στην κυριολεξία

Καμία σχέση. Η ασπαρτάμη έχει ελεγχθεί διεξοδικά, σε εκτεταμένες επιδημιολογικές μελέτες και δεν υπάρχει καμία σχετική απόδειξη ότι είναι επικίνδυνη. Εκτός από μια ελάχιστη μειονότητα του πληθυσμού που πάσχει από φαινυλκετονουρία (τους λείπει το σχετικό ένζυμο), για όλους τους υπόλοιπους είναι ασφαλής και εννοείται ότι είναι σαφώς προτιμότερη από τη ζάχαρη. Το ίδιο ισχύει και για τη στέβια.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#287049 Δεν είμαι ειδικός στο θέμα και χωρίς να θέλω να κάνω τον ξερόλα διαβάζοντας την ιστορία της άλλο συμπέρασμα βγάζεις. Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό ..... το ότι είναι εγκεκριμένο δεν μου λέει κάτι, εγκεκριμένο είναι και τα γεννετικά τροποιημένα τρόφιμα και τόσα άλλα. Για την στέβια δεν ξέρω κάτι απλά ξέρω ότι είναι φυτικής προέλευσης.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#287064 Και η ζαχαρίτσα φυτικής προέλευσης είναι. :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
#287075 ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ;;;;;;;;;;;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
kostis20 έγραψε:
g8777 έγραψε:Είναι βιοδιασπωμενες; Της πλάκας αντοχή. Για βαρια αντικείμενα βάλε ένα σε κάθε μία ή δύο σακούλες μαζί.

Τα πράγματα τα έβαλε η ταμίας στις σακούλες....
Πάντως σε άλλα sm βάζω παραπάνω και δε σπάνε,ας είναι βιοδιασπώμενες...

Εεπ, η μάστιγα της πλαστικής σακούλας πρέπει να εκλείψει.

Ευτυχώς σε πολλές χώρες ήδη έχουν αρχίσει να την χρεώνουν και η κατανάλωση έχει πέσει δραματικά. Νομίζω στην Αλόνησο απαγορεύτηκε εντελώς
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#287099 8 χρόνια στο εξωτερικό εγώ ψωνιζα με το καφασακι μου και επαναχρησιμοποιούμενες ...

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
gakost έγραψε:Δεν είμαι ειδικός στο θέμα και χωρίς να θέλω να κάνω τον ξερόλα διαβάζοντας την ιστορία της άλλο συμπέρασμα βγάζεις. Αν ξέρεις κάτι διαφορετικό ..... το ότι είναι εγκεκριμένο δεν μου λέει κάτι, εγκεκριμένο είναι και τα γεννετικά τροποιημένα τρόφιμα και τόσα άλλα. Για την στέβια δεν ξέρω κάτι απλά ξέρω ότι είναι φυτικής προέλευσης.

Εξαρτάται προφανώς από το τι πηγές επιλέγεις να διαβάσεις. Αν είναι επιπέδου Λιακόπουλος...

elteo έγραψε:Και η ζαχαρίτσα φυτικής προέλευσης είναι. :lol:

Το ίδιο και το κώνειο. :shifty: