Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#287027 Κουραση και λιγο κοκκινα ματια στο τελος της ημερας.
Οχι κατι ιδιαιτερο.
Το θεμα ειναι αν αυτο το φιλτρο αξιζει να μπει και αν εχει μειονεκτηματα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
g47 έγραψε:Κουραση και λιγο κοκκινα ματια στο τελος της ημερας.
Οχι κατι ιδιαιτερο.
Το θεμα ειναι αν αυτο το φιλτρο αξιζει να μπει και αν εχει μειονεκτηματα.

Μια μωβ χροιά έχει, εγώ στους νέους φακούς το έβαλα.
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω διαφορά, κ με τα προηγούμενα γυαλιά δεν ειχα κανένα πρόβλημα ( ίδιος σκελετός, ίδιοι φακοί, απλώς άλλαξα χρώμα στον σκελετό στα νέα).

Βέβαια πάιζει κ η οθόνη ρόλο. Έχω μία με Led με χαμηλό μπλε φως κ φιλική προς διάβασμα PDF κτλ...

Προσωπικά δε θα το ξαναέβαζα το φίλτρο. Γιατί ενώ αγοράζεις φακούς αντιρεφλέξ, στην τελική στον ήλιο φαίνεται μωβ ο φακός, χάνει την αντιρεφλέξ ιδιότητα... Στον η/υ δεν κατάλαβα διαφορά...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#287043 Εγώ έχω τους blue control της hoya αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν αξίζουν ή όχι μιας και ο οφθαλμίατρος τον ψιλοέπαιξε και δε μου υπολόγισε απόλυτα σωστά τους βαθμούς, με συνέπεια ό,τι θα κέρδιζα από τους blue να το χάνω λόγω αστιγματισμού. Χειρότερα δε νομίζω να είναι πάντως, αν τους βρεις σε καλή τιμή ή αν τους καλύπτει το ταμείο σου (όπως συνέβη μ' εμένα). Επίσης μπλεδίζουν λίγο (προσωπικά δε με έχει απασχολήσει ποτέ).

< >
Άβαταρ μέλους
By g47
#287045 Eυχαριστω για τις εμπειριες.
Η κουραση ειναι σχετικα σημαντικη να μειωθει κυριως γιατι μου κανει και ημικρανιες απο τις οποιες υποφερω.
Συν του οτι με εκνευριζει η θολουρα στην οραση και δυσκολια εστιασης αλλα αυτο δεν ειναι σημαντικο.
Γιαυτο και σκεφτομαι αυτο το μπλε/μωβ φιλτρο, το οποιο με τη ποιο μεγαλη λεπτυνση που μπορει να κανει για 5.5 βαθμους μυωπιας μου το χρεωνει 40 ευρω εξτρα.
Να υποθεσω δεν αλλοιωνει καποιο χρωμα, απλα ο φακος φαινεται να εχει χρωμα, σωστα?

PeterPan έγραψε:Γιατί ενώ αγοράζεις φακούς αντιρεφλέξ, στην τελική στον ήλιο φαίνεται μωβ ο φακός, χάνει την αντιρεφλέξ ιδιότητα..
Sent from space >

Αυτο δεν το καταλαβα. Χανει την ιδιοτητα του το φιλτρο υπο καποιες συνθηκες?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
g47 έγραψε:Να υποθεσω δεν αλλοιωνει καποιο χρωμα, απλα ο φακος φαινεται να εχει χρωμα, σωστα?

Σωστά (τουλάχιστον σ' αυτούς που έχω εγώ). Κι αυτό υπό γωνία. Αντί να πρασινίζουν, όπως συνέβαινε με τους προηγούμενους, μπλεδίζουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g47 έγραψε:Eυχαριστω για τις εμπειριες.
Η κουραση ειναι σχετικα σημαντικη να μειωθει κυριως γιατι μου κανει και ημικρανιες απο τις οποιες υποφερω.
Συν του οτι με εκνευριζει η θολουρα στην οραση και δυσκολια εστιασης αλλα αυτο δεν ειναι σημαντικο.
Γιαυτο και σκεφτομαι αυτο το μπλε/μωβ φιλτρο, το οποιο με τη ποιο μεγαλη λεπτυνση που μπορει να κανει για 5.5 βαθμους μυωπιας μου το χρεωνει 40 ευρω εξτρα.
Να υποθεσω δεν αλλοιωνει καποιο χρωμα, απλα ο φακος φαινεται να εχει χρωμα, σωστα?

PeterPan έγραψε:Γιατί ενώ αγοράζεις φακούς αντιρεφλέξ, στην τελική στον ήλιο φαίνεται μωβ ο φακός, χάνει την αντιρεφλέξ ιδιότητα..
Sent from space >

Αυτο δεν το καταλαβα. Χανει την ιδιοτητα του το φιλτρο υπο καποιες συνθηκες?

Οφθαλμίατρος σε έχει δει?Γιατί όλες αυτές οι ενοχλήσεις που γράφεις θέλουν διερευνηση.

< >
Άβαταρ μέλους
By g47
kostis20 έγραψε:
Οφθαλμίατρος σε έχει δει?Γιατί όλες αυτές οι ενοχλήσεις που γράφεις θέλουν διερευνηση.
< >

Nαι, τα εχουμε δει ολα.
Ειδικα η ημικρανια με κανει να χασω μικρο μερος της ορασης μου απο το αριστερο ματι πολλες φορες αν και εχει μηνες να συμβει.
Κατα τα αλλα το αποδιδουν στη κουραση, κατι που καταλαβαινω κι εγω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g47 έγραψε:
kostis20 έγραψε:
< >

Nαι, τα εχουμε δει ολα.
Ειδικα η ημικρανια με κανει να χασω μικρο μερος της ορασης μου απο το αριστερο ματι πολλες φορες αν και εχει μηνες να συμβει.
Κατα τα αλλα το αποδιδουν στη κουραση, κατι που καταλαβαινω κι εγω.

Ηλικία?

< >
Άβαταρ μέλους
By g47
#287111 Aπολυτως τιποτα.
Φακους, μονο στη θαλασσα η στο μπασκετ, δεν κανω τιποτα αλλο στα ματια μου.

Το θεμα με το θολωμα στις ημικρανιες το εχω απο 5 χρονων, οπως και ο πατερας, ευτυχως σε πολυ μικροτερο βαθμο εγω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g47 έγραψε:Aπολυτως τιποτα.
Φακους, μονο στη θαλασσα η στο μπασκετ, δεν κανω τιποτα αλλο στα ματια μου.

Το θεμα με το θολωμα στις ημικρανιες το εχω απο 5 χρονων, οπως και ο πατερας, ευτυχως σε πολυ μικροτερο βαθμο εγω.

Το θόλωμα στις ημικρανίες οκ,ειναι συνηθισμένο .
Δεν αρχίζεις τεχνητά δάκρυα?

< >
Άβαταρ μέλους
By g47
#287124 Ναι δεν θα ηταν κακο μιας και οταν ειμαι εξω κλεινω τα ματια οσο χρειαζεται για να υγρανθουν, στο σπιτι απλά ριχνω νερο.
Δεν τοχω κανει συνηθεια αλλα εχεις δικιο.
Μαζι με αυτο λεω να δοκιμασω και το φιλτρο στους φακους για τις οθονες μηπως επισης βοηθησει.