Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Pitt έγραψε:Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έδινα 5.000€ (τα μισά όπως λες) χωρίς να έχω πάρει αντίγραφο της παραγγελίας που αναφέρει αναλυτικά τουλάχιστον τα είδη που παρήγγειλα και τον χρόνο παράδοσης.

Προφανέστατα και θα πάρεις αντίγραφο της παραγγελίας, με αναλυτική περιγραφή υλικών και ποσοτήτων.
Αλλά επιμένεις πως και με αυτά τα αποδεικτικά, τα ιδιωτικά συμφωνητικά κλπ, αν πέσεις στην "περίπτωση", θα σωθείς? :hmmm:
Πώς, πού πότε και γιατί? :iconcool:
Στο μεταξύ βεβαια, αν πρόκειται και για ιδιοκατοίκηση, εσύ θα είσαι "στο δρόμο" .
:hmmm:
Δεν πιστεύω .... ότι το πιστεύεις ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#282320 Όχι βέβαια. Αν γίνει η στραβή θα ταλαιπωρηθείς. Περιορίζεται όμως η πιθανότητα να γίνει η στραβή και αν τελικά γίνει θα είσαι σε πολύ καλύτερη θέση από το να είσαι ξεβράκωτος και να σου λένε "αυτά παρήγγειλες" και "μετά την απομάκρυνση από το ταμείο..."
Άβαταρ μέλους
By fokion
#282333 Ένα μαγαζι που είναι αρκετα σοβαρο να σου δωσει εγγραφως λεπτομερή λιστα με την παραγγελεια σου δυσκολα θα κανει "στραβη" επίτηδες.... ( Ανθρώπινα λάθη πάντα συμβαίνουν )
Άβαταρ μέλους
By famas
#285523 Κι είχα την εντύπωση ότι θα την γλιτώναμε...καταλαβαίνω όταν μιλάμε για μεταβίβαση, αλλά με την αποδοχή τι θα κάνεις; Δεν θα το δεχτείς; Αφού βάσει νόμου, αν δεν κάνεις αποποίηση σου χρεώνεται κανονικά το σπίτι...
Επεκτείνεται και στις μισθώσεις και στις αποδοχές κληρονομιάς η υποχρέωση έγγραφης πιστοποίησης από μηχανικό, ότι το κτίριο δεν διαθέτει παρανομίες. Η υποχρέωση αυτή ισχύει από το 2011 για τις μεταβιβάσεις και έχει εξαιρετικά θετικό πρόσημο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι τα πιστοποιητικά αυτά θα ελέγχονται έστω δειγματοληπτικά και ότι οι ποινές για τους παραβάτες μηχανικούς θα είναι εξοντωτικές.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/s ... z4GAIuXUZW
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#285574 Εχει εξαιρετικα θετικο προσημο για τις τσεπες των μηχανικών

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#286466 Στο καμπινγ εχω 2 γραμμες φωτισμου για το βραδυ μια με τα κανονικά φωτα και μια με τα φωτα "νυκτός" δηλ 3 λαμπες οικονομιας των 11 ( πραγματικών ) βατ.

Ξαφνικά από προχτες αν αυτή η γραμμη είναι αναμενη, ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα ριξει τον ασφαλειοδιακόπτη της μπριζας που μου δινει το καμπινγ ρευμα για ολο το τροχοστιτο και ότι άλλο ηλεκτρικό.

Αυτος ο ασφαλειοδιακοπτης δε πεφτει ακομα κι αν εχω αναμενο το AC και το ηλ φουρνακι και προφανως και το ψηγειο, αλλα πεφτει σε ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ διαστήματα ακομα και με μονο αυτή τη γραμμη ( και παντα το ψυγειο )
Δηλ μπορει να πεσει στο 2λεπτο και στο καπακι μετα από 5 ωρες.

Πιανω ασφαλειοδιακοπτη και καλωδιο όλα κρυα
Δοκιμαζω κι από άλλες παροχές - το ιδιο ( αρα λογικά δε φταιει ο πίνακας του καμπινγ, εξ αλλου δεν εχει κανεις άλλος το ιδιο πρόβλημα.

Καποια μερη της γραμμης είναι θαμενα στο χωμα

Προφανως και κατι εχει η γραμη αλλα τι? βραχυκύκλωμα?? Καπου ο ουδέτερος την εχει "ακουσει"???

τι ψαχνω εννοω....
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
fokion έγραψε:Στο καμπινγ εχω 2 γραμμες φωτισμου για το βραδυ μια με τα κανονικά φωτα και μια με τα φωτα "νυκτός" δηλ 3 λαμπες οικονομιας των 11 ( πραγματικών ) βατ.

Ξαφνικά από προχτες αν αυτή η γραμμη είναι αναμενη, ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα ριξει τον ασφαλειοδιακόπτη της μπριζας που μου δινει το καμπινγ ρευμα για ολο το τροχοστιτο και ότι άλλο ηλεκτρικό.

Αυτος ο ασφαλειοδιακοπτης δε πεφτει ακομα κι αν εχω αναμενο το AC και το ηλ φουρνακι και προφανως και το ψηγειο, αλλα πεφτει σε ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ διαστήματα ακομα και με μονο αυτή τη γραμμη ( και παντα το ψυγειο )
Δηλ μπορει να πεσει στο 2λεπτο και στο καπακι μετα από 5 ωρες.

Πιανω ασφαλειοδιακοπτη και καλωδιο όλα κρυα
Δοκιμαζω κι από άλλες παροχές - το ιδιο ( αρα λογικά δε φταιει ο πίνακας του καμπινγ, εξ αλλου δεν εχει κανεις άλλος το ιδιο πρόβλημα.

Καποια μερη της γραμμης είναι θαμενα στο χωμα

Προφανως και κατι εχει η γραμη αλλα τι? βραχυκύκλωμα?? Καπου ο ουδέτερος την εχει "ακουσει"???

τι ψαχνω εννοω....

Τί ασφαλειοδιακόπτης είναι? Μήπως είναι ρελέ διαφυγής? Έχει κουμπάκι test πάνω του?

Οι λάμπες οικονομίας είναι επώνυμες ή μαρκα μέκαψες?

Μια φωτογραφία του ηλεκτρολογικού πίνακα θα βοηθούσε
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#286516 Τρία ενδεχόμενα μπορώ να σκεφτώ:

1) Διαρροή μεταξύ φάσης-ουδετέρου κάπου στο θαμένο τμήμα του καλωδίου

2) Ευαίσθητη αυτόματη ασφάλεια. Γενικά όσο παλιώνουν μπορεί να πέφτουν απο μόνα τους χωρίς να υπάρχει λόγος.

3) Κακή σύσφιξη του καλωδίου πάνω στις κλέμες της ασφάλειας. Αυτό δημιουργεί θερμότητα και μπορεί να κάνει την ασφάλεια να πέσει χωρίς να υπάρχει υπερένταση.

Για να γίνει έλεγχος του 1 χρειάζεται ειδικό όργανο που μάλλον λίγοι ηλεκτρολόγοι γνωρίζουν την ύπαρξη του και ακόμα λιγότεροι έχουν στην κατοχή τους. (μετρητής αντίστασης μόνωσης)

Για το 2 και 3 μπορείτε να αλλάξετε και προληπτικά την αυτόματη ασφάλεια, το κόστος μιας καινούριας είναι κάτω των 10 ευρώ.

Υπάρχει και το 4) το οποίο είναι λίγο απίθανο, αλλά δοκιμάστε το αν τα προηγούμενα δέν φέρουν αποτέλεσμα. Μπορεί κάποια-ες απο τις λάμπες οικονομίας να κάνουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές οι οποίες με κάποιο τρόπο να ρίχνουν την ασφάλεια. Τραβηγμένο, αλλά όχι εντελώς απίθανο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε προσωρινά να τις αλλάξετε με πυρακτώσεως και να δείτε αν συνεχίζεται το πρόβλημα.

Όσον αφορά τη θερμοτητα των καλωδίων, απλά πιάνοντάς τα δέν μπορείς ούτε κατα προσέγγιση να καταλάβεις αν έχουν υπερθερμανθεί ή όχι. Τα πλαστικά δέν μεταδίδουν τη θερμότητα προς το χέρι και πρέπει να έχουν πολύ μεγάλη θερμοκρασία για να τα καταλάβεις σαν χλιαρά.

Μόνο με υπέρυθρο θερμόμετρο ή θερμοκάμερα μπορείς να είσαι σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#286525 ασφαλεια θεωρω ότι εχω αλλαξει μια που δοκιμασα ολες (5) τις διαθέσιμες παροχές και το εκανε.

Για το (1) προφανως και μπορψ να κανω μονο οπτικο ελεγχο και να ξανακοιτάξω βεβαια ολες τις ενωσεις μηπως και...

Αυτή η διαρροη μπορει να είναι και από το ιδιο το ντουι?? ( ισως εδώ συνδιαζεται και με το "4"???? )

Τη θερμοτητα οκ με το χερι δε τη μετρας αλλα αμα είναι κρυο.... ( εχω πιασει "ζεστο" καλωδιο )
Άβαταρ μέλους
By 224v
#287136 Στο εξοχικο μας ενα κλιματιστικο (παλαιο ομολογω) ριχνει την ασφαλεια, σε ακανονιστα χρονικα διαστηματα, οταν την επαναφερεις συνεχιζει να λειτουργει χωρις προβλημα. το κλιματιστικο συνδεεται με πριζα απλη τοιχου. δεν υπαρχουν αλλες συσκευες εκεινη την ωρα σε λειτουργεια και πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι συμβαινει αυτο με την ασφαλεια... (ισως αν παιζει η ταση δικτυου να ειναι σοβαρος λογος?? σε Νησι ειμαστε..
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#287149 Ένα μικρό πρακτικό πείραμα χωρίς όργανα μέτρησης για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των λαμπτήρων οικονομίας

https://www.youtube.com/watch?v=BADhd-67c0g
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
21 quadra έγραψε:Ένα μικρό πρακτικό πείραμα χωρίς όργανα μέτρησης για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των λαμπτήρων οικονομίας

https://www.youtube.com/watch?v=BADhd-67c0g

Αυτό ακριβώς το βίντεο σου είχα στο μυαλό μου και έγραψα σαν ενδεχόμενο το πρόβλημα να είναι απο τις λάμπες! :s_thumbsup

Το θεωρώ όμως τραβηγμένο σε αυτή την περίπτωση να φταίνε οι λάμπες. Οι μικροαυτόματοι είναι πολύ απλές συσκευές και πέφτουν μόνο αν περάσει μεγάλο ρεύμα απο μέσα τους. Δέν χαμπαριάζουν απο ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Επιπλέον οι επώνυμες λάμπες έχουν φίλτρα για αυτό το λόγο και προκαλούν ελάχιστες εώς καθόλου παρεμβολές.

Εφόσον ο fokion δοκίμασε και απο άλλες παροχές και κάνει το ίδιο, πιστεύω οτι το μόνο λογικό ενδεχόμενο είναι οτι το θαμμένο τμήμα της γραμμής έχει πάρει νερά και κάνει διαρροή.