Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#282469 Scotch ξεφεύγουμε σε τιμή με αυτό το Concord. Ψηθηκα για Cybex είναι η αλήθεια, παίζει και σχετική έκπτωση λόγω γνωριμίας, μάλλον κατα εκεί με κόβω. :)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#282599 Μπήκα κατά λάθος εδώ μέσα και έπαθα πλάκα με τις παραλλαγές που υπάρχουν και πόσο ψάξιμο χρειάζεται να κάνεις για ένα καρότσι ή ένα παιδικό καθίσμα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#282615 Όχι, από παλιές αγάπες μόνον μια έχει παντρευτεί και έχει παιδί, από τις άλλες δεν έχουμε τέτοιες εξελίξεις.
Τώρα που μεγαλώνουν σιγά σιγά βέβαια, όλο και περισσότερο θα παίζει η πιθανότητα να εμφανίζονται περισσότερα μωρά...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#285164 Ήρθε και για μένα η ώρα αγοράς παιδικού καθίσματος... ξεκινάμε από την κατηγορία 0+ Έχω καταλάβει ότι όσο περισσότερο το ψάχνω τόσο πιο πολύ θα μπερδεύομαι. Για αρχή έχω δύο απορίες:
1) Χρησιμοποιεί κανείς κάθισμα αυτοκινήτου που να κουμπώνει και στον σκελετό καροτσιού, ώστε να αποφεύγονται "περιττά" ξυπνήματα του μωρού;
2) Μου κάνει εντύπωση που στην φετινή λίστα του ADAC σε δύο από τα top καθίσματα (Besafe iZi Go Modular i-Size & Joie i-Gemm (i-Size)) χειροτερεύουν οι επιδόσεις όταν τοποθετούνται πάνω σε βάση isofix. Κοινώς, πιο ασφαλή όταν δένουν με τη ζώνη.
Άβαταρ μέλους
By skous
#285791 1) ναι εγω αλλα σχεδον ποτέ δεν το εχω καρφώσει στο καρότσι, περισσοτερο το χρησιμοποιώ για να μην ξυπνάει απο το αυτοκινητο στο σπίτι. Υπόψη γενικά ότι καλο ειναι να μην κάθονται >2 ώρες σε καρεκλάκι, οπότε αν μιλάμε για διαδρομή κοντα στο δύωρο, το ξυπνάς ετσι και αλλιως σε κάποια φάση οταν το βγάλεις
Βέβαια εμενα και να ξυπνήσει, ξανακοιμαται σε dt.
Όταν οπμως γίνει 6-7-8 κιλά, αχρηστεύεται αυτη η ευκολία γιατι το καρεκλάκι + παιδί γίνεται πανβαρο!

< >
Άβαταρ μέλους
By edmond
#293737 γνωρίζουμε -ok στο περίπου- πότε γίνεται η αλλαγή από το καθισματάκι σε μπούστερ?
ο μικρός αισίως έπιασε το 1 μέτρο και περίπου τα 20 κιλά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:γνωρίζουμε -ok στο περίπου- πότε γίνεται η αλλαγή από το καθισματάκι σε μπούστερ?

Αρα θες κάθισμα κατηγορίας 18-36 κιλών, οπωσδήποτε με πλάτη.
Μπουστερ, χωρίς πλάτη όταν φτάσει το 1,40 ύψος

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By edmond
Νίκος Παππάς έγραψε:
edmond έγραψε:γνωρίζουμε -ok στο περίπου- πότε γίνεται η αλλαγή από το καθισματάκι σε μπούστερ?

Αρα θες κάθισμα κατηγορίας 18-36 κιλών, οπωσδήποτε με πλάτη.
Μπουστερ, χωρίς πλάτη όταν φτάσει το 1,40 ύψος

Από το Moto G

:ninja:
είχα την εντύπωση πως η...αναβάθμιση γίνεται νωρίτερα.
ok λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#293767 Γράφω σύντομα, όσο γίνεται.

Όταν γεννήθηκε ο μικρός μας δάνεισαν ένα κάθισμα Peg Perego που έβλεπε ανάποδα. Μια χαρά, αλλά μέχρι 6 μηνών. Μετά, μου είχαν κάνει δώρο στο σχολείο (ο Σύλλογος Διδασκόντων) ένα άθλιο Chicco που φτάνει μέχρι 18 κιλά. Αυτό χρησιμοποιούμε μέχρι τώρα. Το πρόβλημά του (πέρα από την ασφάλεια), είναι ότι το παιδί κάθεται πολύ μέσα και ταλαιπωρείται. Άσε που λέει 18 κιλά, αλλά ο δικός μας που είναι ψηλός, με δυσκολία χωράει πλέον κι ας είναι 13 κιλά μόλις (αλλά κάπου 93cm ύψος, ίσως και παραπάνω).

Τώρα, πάμε στο προκείμενο. Χρειάζομαι κάθισμα 15 κιλά και πάνω, ώστε να τον βάλω εκεί τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι υπάρχουν 15-36 και 18-36, οπότε τα πρώτα μου κάνουν μια χαρά. Αυτό που θέλω είναι η χρυσή τομή ποιότητας και οικονομίας γιατί δεν παίζει χρήμα, ως γνωστόν. Έχει υπόψη του κανείς κάποια αξιόπιστη, αλλά οικονομική λύση;

Ευχαριστώ.

* Κάτι 400€ που έχει η αδελφή μου δεν παίζουν δηλαδή με τίποτε. Μακάρι, αλλά δεν.
Άβαταρ μέλους
By skous
#293933 Αρχικά μαλλον κάποιο λάθος έκανες στο πρώτο γιατί δεν νομιζω ότι υπάρχει κάθισμα για μεχρι 6 μηνων, τα περισσότερα είναι 0-13kg και άρα πάει για εναμιση έτος και σιγουρα με τιποτα μεχρι 6μηνων.

Απο εκεί και πέρα, πιστευω ότι τα recaro 9-36kg ειναι πολύ καλά, γύρω στα 200 κατι ευρώ και ουσιαστικά μπορεις να το πάρεις από την στιγμή που το μικρο εγκαταλήπει το μικρό καθισματάκι και άρα γλυτώνεις το να πας συνολικά σε 3 καθίσματα.

Οριακά μπορεί να πάρει κανεις και το 15-36 εφόσον μιλάμε οτι θα εξαντλήσει άποιος το μικρό και θα πάρει μετά το 15άρι (εκτός εαν το μικρό φτάνει τα 18 κιλά οπότε ανετα αλλάζεις....)

Το μονο μειον οτι κοιτάνε προς τα μπροστά μονο, αλλά νομιζω ότι απο μια ηλικια και μετά δεν παιζει να μεινουν να κοιτάνε πισω

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#293941 Εμείς με τα recaro monza 2 είμαστε υπερευχαριστημενοι :inlove:

Παναλαφρα και με πολλές στηρίξεις. Μάλιστα έχει τύχει να βγάλω τα μωρά μαζί με το κάθισμα από το αμάξι και να τα πάω στο κρεβάτι για να μην ξυπνήσουν (Γιατί έτσι και ξυπνήσουν.... Η κόλαση του Δάντη πιο ευχάριστη είναι :lol: )

Εννοείται μιλάμε μονάχα εάν το αμάξι έχει isofix ε...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#293954 Πήγαινε μια βόλτα στην Prenatal.
Από εκεί είχα πάρει το δικό μου -κατηγορία μέχρι 36 κιλά- και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Το είχα πάρει προ 2ετίας περίπου γύρω στα 240. Ήταν πιο ακριβό αλλά έπαιξε προσφορά κάτι που όποτε πηγαίνω υπάρχει πάντα (οι προσφορές δλδ σε πλειάδα προιόντων).
Έχει Πειραιά και River West.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
skous έγραψε:Αρχικά μαλλον κάποιο λάθος έκανες στο πρώτο γιατί δεν νομιζω ότι υπάρχει κάθισμα για μεχρι 6 μηνων, τα περισσότερα είναι 0-13kg και άρα πάει για εναμιση έτος και σιγουρα με τιποτα μεχρι 6μηνων.

Δεν το εξήγησα καλά. Ήταν κάθισμα που έβλεπε μόνο πίσω (έχεις δίκιο ότι είναι 0 - 13 κιλά), οπότε το κρατήσαμε μόνον 6 μήνες. Μετά βάλαμε το άλλο που κοιτάει μπροστά και είναι 0 - 18 κιλά, αλλά του είναι ήδη μικρό και στενό και γι' αυτό ψάχνω να το αλλάξω.

Ευχαριστώ.