My Flickr
Έχω ένα 13ρι αρκουδι στο σαλόνι αλλά δεν τραβάει γιατί ο χώρος είναι μεγάλος και χτυπάει την έξω μονάδα ο ήλιος όλο το πρωί (διάφανη πλαϊνή τέντα). Ο χώρος είναι σαλόνι κουζίνα περ 30τμ όλος. Τωρα με τις τρελές ζεστες δεν αποδίδει. Σκέφτομαι για αλλαγή με 18ρι
My Flickr
Dimitris_P έγραψε:Άλλη σκεψηΌταν ήταν καινούργιο απέδιδε; Μήπως απλά θέλει καμιά καλή συντήρηση; Αλλιώς ναι 18άρι, η κουζίνα προσθέτει πολύ.
Έχω ένα 13ρι αρκουδι στο σαλόνι αλλά δεν τραβάει γιατί ο χώρος είναι μεγάλος και χτυπάει την έξω μονάδα ο ήλιος όλο το πρωί (διάφανη πλαϊνή τέντα). Ο χώρος είναι σαλόνι κουζίνα περ 30τμ όλος. Τωρα με τις τρελές ζεστες δεν αποδίδει. Σκέφτομαι για αλλαγή με 18ρι
Dimitris_P έγραψε:Άλλη σκεψη
Σαν πρώτο βήμα, σκέπασε την εξωτερική μονάδα. Όταν λέω "σκέπασε" μη πάς και κάνεις κανένα κάλυμμα και το κλείσεις. Φτιάξε ένα σκέπαστρο από λαμαρίνα σαν γείσο από επάνω του έτσι ώστε να μην το χτυπάει ο ήλιος.
Επίσης αν κατάλαβα καλά, το έχεις σε χώρο που είναι κλειστός με διαφανή τέντα; Γιατί; Την διαφανή τέντα την χρησιμοποιούμε τον χειμώνα, όχι το καλοκαίρι. Σήκωσέ την να πάρει αέρα το μηχάνημα.
Το έχεις μέσα σε "θερμοκήπιο" και αναρωτιέσαι γιατί δεν δουλεύει;
Αν δεν κάνεις τα παραπάνω, μην πάρεις μεγαλύτερο μηχάνημα. Και 28άρι να πάρεις, δεν θα σου δουλέψει...
Το οτι το χτυπαει ο ηλιος δεν λεει τιποτα,πολλα ειναι μονιμα σε ταρατσες εγκατεστημενα και τα χτυπαει ο ηλιος απο ανατολη μεχρι δυση,και δεν εχουν κανενα προβλημα να δουλεουν σωστα.
Εχω 12αρι καρφουρ εδω και χρονια στην ταρατσα σε συνθηκες Σαχαρας, με σωληνα που κανει μαγικες γωνιες κλπ, ποτε δεν εχει κανει συντηρηση και κρυωνει μια χαρα, για κοιταξε το καλυτερα, Επισης, (αν και λογικα ως καινουργιο σπιτι δεν θα εχεις θεμα) δες αν εχει 245 κιλα σκονη στην εξωτερικη μοναδα, κατεβαζεις γενικο και το πλακωνεις με το λαστιχοα στς γριλλιες κλπ μεχρι να μη βγαζει αλλο λασπη απο κατω.
Κανονικα πρεπι τουλαχιστον απο τις τρεις εμπρος και πλαγιες πλευρες να εχει κενο πανω απο 1 μετρο. Απο το πισω τοιχο τουλαχιστον 30 εκατοστα οπως το ιδιο καινπανω.
Αυτα που ειναι στις ταρατσες "παιζει" να ειναι σε καλυτερη μοιρα απο δαυτα.
Dimitris_P έγραψε:Pitt τι κλειστό λες; Στο μπαλκόνι είναι ή εξωτερική μονάδα απλώς εκεί που είναι ή πλαϊνή τέντα είναι διάφανη
Sknipper το πρώτο καλοκαίρι είναι που δουλεύει. Συντήρηση έκανα πρόσφατα. Μου πε και ο ψυκτικος ότι ζοριζεται
Αν η (διάφανη) πλαϊνή σου τέντα ήταν μαζεμένη, δεν θα το ανέφερες, σωστά; Αν λοιπόν την έχεις κατεβασμένη, σήκωσέ την.
Σ' αυτό που λέει ο nEK έχει δίκιο. Γι' αυτό σου είπα να φροντίσεις να αερίζεται καλά η εξωτερική μονάδα.
Οταν λεμε "μια χαρα δροσιζει" το αιρκοντισιον, μερικοι εννοουν οτι πρεπει να εχει τσιγκελια το ταβανι να κρεμανε συκωταριές και να μη χαλανε. Μπας και εισαι σε αυτη την κατηγορια?
trident1971 έγραψε:Ρυθμισε τις Ιρανές...?
Wat? Εχει Ιρανες σπιτι;
<
Μήπως δεν είναι 13άρι αλλά απλά σε παρέσυρε η ονομασία του (πχ κωδικός μοντέλου 133 αλλά είναι 9άρι) ή μιλάει για άλλες μονάδες; Μήπως είναι μάρκα μ' έκαψες; Πάει κανονικό ρεύμα με γείωση κλπ; Μήπως έχει κάψει καμιά πλακέτα από ηλεκτρολογικό τραλαλά; Μήπως απλά θέλει κάποια ρύθμιση;
Άσχετα από το τί κάνει στον υπόλοιπο χώρο ο αέρας που βγαίνει από τη συσκευή αν τη ρυθμίσεις στο κρύο είναι κρύος; πολύ κρύος; Η πιο εύκολα ακόμα, ο ένας σωλήνας από την εξωτερική στην εσωτερική μονάδα είναι παγωμένος (θα έπρεπε να είναι);
Αφού σιγουρέψεις τα προηγούμενα φέρε κι άλλον ψυκτικό να το ελέγξει, υγρό, συνδέσεις, μονώσεις, διαρροές κλπ.