Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284824 πολύ γαμάτο και το Dahon Speed Uno με κόντρα αντί φρένα, καλώδια κτλ και ιμάντα αντί αλυσίδας.

επίσης μου αρέσει που δεν έχει φτερά, σαν κάγκουρας των παιδικών μας χρόνων...

480 όμως το μαλλί και single speed.... :(

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#284825 Δεν νομιζω οτι με ενα σπαστο θα κανεις χαλαρη βολτα...
Αυτο τι σου λεει; Θα εισαι κ vintage..
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By elteo
gianik έγραψε:Δεν νομιζω οτι με ενα σπαστο θα κανεις χαλαρη βολτα...

τι εννοείς? :hmmm:

commuter είναι αυτά τα ποδηλατάκια, μια χαρά κάνεις και δουλειές και χαλαρή ποδηλασία.

το ποδήλατο που μου έβαλες ούτε με σφαίρες :lol: γενικά αν είναι να το παίξω "ταχυδρομος" κάθομαι στα αυγά μου.
Άβαταρ μέλους
By travelman
#284828 Εάν δεν χρειάζεσαι πολύ πολύ πολύ το γεγονός ότι σπάει και αφού έχεις και ΜΤΒ και κούρσα δεν νομίζω ότι έχει νόημα.

Και μόνο ότι η γεωμετρία είναι ένα τεμάχιο για όλους είναι λόγος απόρριψης.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284829 Εμ πρώτα από όλα αυτό θέλω, το ότι είναι κόμπακτ και μπορώ να το κουβαλώ.
Άβαταρ μέλους
By travelman
#284830 Άμα έπρεπε αν το βάλω σε αμάξι, θα προτιμούσα μία σχάρα των 50 ευρώ παρά ολόκληρο ποδήλατο. Εάν σε ζορίσει το βάρος πάρε την κούρσα. Που θες να το βάζεις και φοβάσαι ότι μόνο το σπαστό θα βολεύει?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#284831 Χαλαρη βολτα νομιζα εννοουσες να πας απο το ενα χωριο στο αλλο , 10χλμ αποσταση κ να γυρισεις .. :oops:
Αν μπορεις πριν το αγορασεις , κανε καμμια (λιγο μακρυνη, οχι 5-10μ ,δοκιμαστικη βολτα..
Άβαταρ μέλους
By elteo
travelman έγραψε:Άμα έπρεπε αν το βάλω σε αμάξι, θα προτιμούσα μία σχάρα των 50 ευρώ παρά ολόκληρο ποδήλατο. Εάν σε ζορίσει το βάρος πάρε την κούρσα. Που θες να το βάζεις και φοβάσαι ότι μόνο το σπαστό θα βολεύει?

Εχω σχάρα Thule για τα άλλα. Αλλά βαρέθηκα αυτό το βάλε-βγάλε. Εκτός αυτού δεν είναι και ότι καλύτερο να πηγαίνεις για ψώνια με κούρσα ή 2πλο-ανάρτησο mtb.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#284840 Και πόσο ζυγίζει το σπαστό; Πιθανόν η κούρσα να είναι ελαφρότερη.
Άρα μόνο για θέμα χώρου δηλαδή ο εξής βασικός λόγος να χωράει στο ασανσέρ και στη σκάλα του υπογείου κλπ.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284843 Που κολλάει το βάρος; Δεν είναι πρακτική η κούρσα για να πάω για ψώνια πχ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
elteo έγραψε:Που κολλάει το βάρος; Δεν είναι πρακτική η κούρσα για να πάω για ψώνια πχ.

Φαγωθηκες με τα ψωνια;
Καταρχην τι εννοεις ψωνια;
Να πας ας πουμε να παρεις ενα γαλα , ψωμι κ τσιγαρα; Αυτα τα βολευεις κ σε ενα backbag κ καβαλας οτι ποδηλατο θελεις..
Για περισσοτερα απο αυτα πως θα σε βολεψει το σπαστο;θα βαλεις απο μια σακουλα Μασουτη σε καθε μανεττα;
Άβαταρ μέλους
By elteo
#284846 Το ακυρώνω και κάθομαι στα αυγά μου. :lol:

Bλέπω είστε πολύ αρνητικοί με δαύτα ενώ στο εξωτερικό (κυρίως ΗΠΑ) τα χρησιμοποιούν πολύ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
elteo έγραψε:Ναι. Το θέλω για χαλαρή ποδηλασία. Δεν μένω Αθήνα. Εχω κούρσα και mtb. ΔΕΝ ΘΕΛΩ trekking.

elteo έγραψε:πολύ γαμάτο και το Dahon Speed Uno με κόντρα αντί φρένα, καλώδια κτλ και ιμάντα αντί αλυσίδας.

επίσης μου αρέσει που δεν έχει φτερά, σαν κάγκουρας των παιδικών μας χρόνων...

480 όμως το μαλλί και single speed.... :(

elteo έγραψε:τι εννοείς? :hmmm:

commuter είναι αυτά τα ποδηλατάκια, μια χαρά κάνεις και δουλειές και χαλαρή ποδηλασία.

το ποδήλατο που μου έβαλες ούτε με σφαίρες :lol: γενικά αν είναι να το παίξω "ταχυδρομος" κάθομαι στα αυγά μου.

Κατ'αρχάς προσδιόρισε το "χαλαρή ποδηλασία". Αφού έχεις κούρσα και ΜΤΒ, μπορείς και με τα δύο να κάνεις χαλαρή ποδηλασία, αναλόγως βέβαια το έδαφος (άσφαλτος, χώμα, κτλ) και τα υψομετρικά.
Από την άλλη, αφού δεν μένεις Αθήνα, που έχει μετρό ή Θεσσαλονίκη ( :shifty: ), δεν χρειάζεται το σπαστό. ή πχ, αν δουλεύεις σε κάποια εταιρεία και μπορείς να το ανεβάσεις με το ασανσέρ. Αν είναι να το σηκώνεις στον ώμο, για να το ανεβάσεις σπίτι, άσ'το καλύτερα. Με κόντρα δε, θα κάνεις συνέχεια πετάλι και αν δεν είσαι μαθημένος, θα μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που το πήρες.
Αυτό με τον ιμάντα φαίνεται προχώ, πόσο έχει το ανταλλακτικό; :hmmm:

Δες κάποιο fitness ( --> δεν είναι trekking) ή κάποιο city (αν και δεν θες να μοιάζεις με ταχυδρόμο, είναι όμως κατάλληλο για ψώνια). Για να το παίξεις μούρη, δες κάποιο cruiser.

:s_howdy
Τελευταία επεξεργασία από Dodger και 30 Ιούλ 2016, 20:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά