Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
JimClark έγραψε:Πόσο φέιλ η τηλεόραση στην κουζίνα όμως... :thumbsdown:

Που να δεις μερικα σχόλια ποσο fail ειναι :dizzy:
Ειναι δυνατον? Ο ανθρωπος βαζει φωτο απο την κουζινα του για να δειξει τι μπορει να κανει καποιος μονος του (παραμενοντας και εντος θεματος) και το σχολιο ειναι "φεηλ η τηλεοραση στην κουζινα? :help:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nEK έγραψε:
Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.
Πορτακια μελαμινης με ελαφρια κουρμπα, 18mm απο τα "ακριβα".
Μηχανισμοι απλοι ανευ φρενων, απλοι. Μεντεσεδες απλοι επισης.
Παγκος 3εκ, απλος, ανευ νιπτηρα.

Φπα δεν περιλαμβανεται :iconcool:

Να τ'αφησω?

Αθηνα εισαι/ειναι αυτος? Το 9 μετρα υποθετω ειναι πχ 4,5μ κατω νουλαπια και 4,5μ πανω?

Καλο θα ηταν ο μαραγκος να βαλει και το νεροχυτη, ή να κανει την (σωστη) τρυπα στον παγκο κλπ μη ζηταει μετα και αλλα λεφτα. Ειναι λιγο γαμησακι η σεγα σε παγκο (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 4cm και ανθυγρό :rtfm: ) απο καποιον που δεν ειναι της δουλειας.
μια χαρα ειναι ο Ακριτας για παγκους ΙΜΗΟ.
Μελαμινη / βακελιτης με δεδομενο ποσο αντεξαν διαφορες μελαμινες που ξερω, ειναι θεμα γουστου περισσοτερο παρα αντοχης, παντα ΙΜΗΟ.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#283138 Σιγα ρε καρντάσι μη βαράς.

Στάλθηκε από φάμπλετ Note 3
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
sknipper έγραψε:Αυτή τη μανία για άμεση καθαριότητα την έχει και η γυναίκα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπλυτο για πάνω από λίγα λεπτά, πρέπει να πλυθεί.
Πάντως αν δεν έχει λόγο ύπαρξης (κάποιο στραγγιστήρι που να ταιριάζει εκεί) είναι σχεδιαστικό λάθος το σκαλοπατάκι στο νεροχύτη.

Και εγώ έχω αυτή την ιδιοτροπία. Απ τη μία είναι γιατι έχω λόξα και δέν μπορώ να βλέπω απλυτα στη γούρνα, απο την άλλη για τον εξής πρακτικό λόγο: Οταν το σκεύος είναι "φρεσκο" ακόμα, καθαρίζεται με ένα ξέβγαλμα με νερό και ένα πέρασμα με το σφουγγάρι.

Αν το αφήσεις για την επόμενη μέρα θα πετρώσει η βρωμιά και θέλει πολύ τρίψιμο. Ειδικά για ταψια, πλύσιμο κατευθείαν μόλις βγεί το φαγητό απο μέσα του.
Άβαταρ μέλους
By nEK
trident1971 έγραψε:
nEK έγραψε:
Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.
Πορτακια μελαμινης με ελαφρια κουρμπα, 18mm απο τα "ακριβα".
Μηχανισμοι απλοι ανευ φρενων, απλοι. Μεντεσεδες απλοι επισης.
Παγκος 3εκ, απλος, ανευ νιπτηρα.

Φπα δεν περιλαμβανεται :iconcool:

Να τ'αφησω?

Αθηνα εισαι/ειναι αυτος? Το 9 μετρα υποθετω ειναι πχ 4,5μ κατω νουλαπια και 4,5μ πανω?

Καλο θα ηταν ο μαραγκος να βαλει και το νεροχυτη, ή να κανει την (σωστη) τρυπα στον παγκο κλπ μη ζηταει μετα και αλλα λεφτα. Ειναι λιγο γαμησακι η σεγα σε παγκο (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ 4cm και ανθυγρό :rtfm: ) απο καποιον που δεν ειναι της δουλειας.
μια χαρα ειναι ο Ακριτας για παγκους ΙΜΗΟ.
Μελαμινη / βακελιτης με δεδομενο ποσο αντεξαν διαφορες μελαμινες που ξερω, ειναι θεμα γουστου περισσοτερο παρα αντοχης, παντα ΙΜΗΟ.

ΙΜΗΟ δεν ειμαι Αθηνα. 5 μετρα κατω, 4 μετρα πανω ντουλαπια. Το νεροχυτη εννοειτε πως τον βαζει αυτος. Αλλα το να κοψω το παγκο δεν το βλεπω δυσκολο, i have the power.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
fubar.gr έγραψε:
sknipper έγραψε:Αυτή τη μανία για άμεση καθαριότητα την έχει και η γυναίκα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπλυτο για πάνω από λίγα λεπτά, πρέπει να πλυθεί.
Πάντως αν δεν έχει λόγο ύπαρξης (κάποιο στραγγιστήρι που να ταιριάζει εκεί) είναι σχεδιαστικό λάθος το σκαλοπατάκι στο νεροχύτη.

Και εγώ έχω αυτή την ιδιοτροπία. Απ τη μία είναι γιατι έχω λόξα και δέν μπορώ να βλέπω απλυτα στη γούρνα, απο την άλλη για τον εξής πρακτικό λόγο: Οταν το σκεύος είναι "φρεσκο" ακόμα, καθαρίζεται με ένα ξέβγαλμα με νερό και ένα πέρασμα με το σφουγγάρι.

Αν το αφήσεις για την επόμενη μέρα θα πετρώσει η βρωμιά και θέλει πολύ τρίψιμο. Ειδικά για ταψια, πλύσιμο κατευθείαν μόλις βγεί το φαγητό απο μέσα του.

Είναι και θέμα υγιεινής, ξέρεις πόσα έντομα τραβάνε οι μυρωδιές από τα άπλυτα στον νεροχύτη ? Μερμύγκια και κατσαρίδες έτσι μαζεύονται, είμαι Αγ.Παρασκευή με αυλή και υπόγειο για τον λέβητα κλπ, έχω να δω κατσαρίδα χρόνια πολλά, ΟΚ στην αυλή τριγυρνάνε οι γάτες της γειτονιάς αλλά μέσα στο σπίτι δεν έχω δεί ποτέ.

Στο σπίτι μέσα δεν έχουμε μερμύγκια, η αυλή έχει πως είναι δυνατόν άλλωστε, αλλά αν μείνουν καρπουζόφλουδες από το βράδυ μέσα στο σπίτι στο δοχείο το πρωϊ βλέπουμε γύρω μερικά, όλα άμεσο πλύσιμο λοιπόν και κάθε βράδυ αδειάζεται το δοχείο και βγαίνει έξω η σακκούλα του σφιγμένη, το δοχείο είναι μικρό όσο μια σακκούλα του σούπερμαρκετ ακριβώς για μην χωράει πολλά και αδειάζει μόλις γεμίσει, δηλαδή 1-2 φορές την ημέρα, είπαμε είναι θέμα τακτικής και σειράς της κάθε νοικοκυράς και τους κανόνες της πρέπει να ακολουθούμε όταν κρίνουμε ότι είναι σωστοί ακόμα και αν είναι υπερβολικοί καμμιά φορά γιατί είναι για το κοινό καλό, αν υπάρξει τάξη η καθαριότητα είναι ζήτημα λίγων λεπτών γιατί αν αφήσει κανείς τα πράγματα να ξεφύγουν έστω και 1 ημέρα μετά δεν μαζεύονται εύκολα και ο χρόνος είναι πολλαπλάσιος, και μην ξεχνάμε ότι η νοικοκυρά χρειάζεται την βοήθεια όλων μέσα στο σπίτι ειδικά αν δουλεύει, προσωπικά ντρέπομαι κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω περισσότερο

https://www.youtube.com/watch?v=25ZRXEd_FX8
Άβαταρ μέλους
By trident1971
nEK έγραψε:ΙΜΗΟ δεν ειμαι Αθηνα. 5 μετρα κατω, 4 μετρα πανω ντουλαπια. Το νεροχυτη εννοειτε πως τον βαζει αυτος. Αλλα το να κοψω το παγκο δεν το βλεπω δυσκολο, i have the power.

IMHO=In my humble opinion :lol:

και εγω "ειχα the power" (ετσι ελεγα, ειχα σεγα, ειχα κοψει κατι ταβλες κλπ) μεχρι που ο ξυλουργος που ηρθε να βαλει κουτι και νεροχυτη ξεχασε ο ανθρωπος τη σεγα στο εργαστηριο...
"οχι ρε γαμωτο, φευγω να παω να την παρω"
"μη μασας, εχω σεγα".

Προφανως δεν ειχα επαγγελματικη σαν και τη δικη του.... 300 ωρες καναμε να τον κοψουμε τον παγκο :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
21 quadra έγραψε:η νοικοκυρά χρειάζεται την βοήθεια όλων μέσα στο σπίτι ειδικά αν δουλεύει, προσωπικά ντρέπομαι κάθε φορά που ακούω αυτό το τραγούδι θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω περισσότερο

https://www.youtube.com/watch?v=25ZRXEd_FX8

:offtopic:
Εκτος θεματος, αλλα συνειδητοποιω οτι μεγαλωνω απο καποιες μικρες λεπτομερειες, πχ οτι ηξερα ποιο ειναι το τραγουδι απο πριν πατησω το λινκ... :(
Άβαταρ μέλους
By Pitt
trident1971 έγραψε:Προφανως δεν ειχα επαγγελματικη σαν και τη δικη του.... 300 ωρες καναμε να τον κοψουμε τον παγκο :lol:

Μάλλον δεν είχατε καλό (ή κατάλληλο για την δουλειά) πριονάκι. Με το κατάλληλο πριονάκι ακόμη και η πιό απλή σέγα κάνει δουλειά.
Αν φαγωθεί το πριόνι και δεν έχει τσαπράζ, μέχρι και φωτιά μπορεί να αρπάξει εκεί που κόβεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Pitt έγραψε:
trident1971 έγραψε:Προφανως δεν ειχα επαγγελματικη σαν και τη δικη του.... 300 ωρες καναμε να τον κοψουμε τον παγκο :lol:

Μάλλον δεν είχατε καλό (ή κατάλληλο για την δουλειά) πριονάκι. Με το κατάλληλο πριονάκι ακόμη και η πιό απλή σέγα κάνει δουλειά.
Αν φαγωθεί το πριόνι και δεν έχει τσαπράζ, μέχρι και φωτιά μπορεί να αρπάξει εκεί που κόβεις.

Ειχαμε καλο πριονακι και για τον μπέο σεγα. Απλα τα πραγματα :lol:
Άβαταρ μέλους
By nEK
#283925 Να ρωτησω για νεροχυτη?
Για ινοχ παμε, αλλα προτεινουν γρανιτη αυθεντικο, μου αρεσε να οω την αληθεια, ταιριαζει και με το παγκο, πλακακια κλο. Αλλα τον φοβσμαι μη το παρουμε στο χερι/σπαςει μεσα σε 5-10 χρονια.
Εχουμε ινοχ 30+ και χεν εχουν παθει τιποτα, εκτος απο γρατζουνιες και αλατα τα οποια ομως δεν φσινοντσι
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#283931 @ nek
Η περίπτωση σπασίματος συνθετικού /γρανιτονεροχύτη, αναφέρθηκε απο προσωπική εμπειρία για να καταρρίψει το μύθο περί "αθάνατου" και όχι για να αποτρέψει κάποιον απ την αγορά του.
Όλοι μπορούμε να δικαιολογήσουμε κάποιο λεκέ ή μιά γρατζουνιά που κάναμε απο απροσεξία (ειδικά στους inox), αλλά είναι αδικαιολόγητο να σπάσει χωρίς πχ: να πέσει κάποια βαριά κατσαρόλα απο ύψος.
Παρ΄όλα αυτά, ξαναβάλαμε τέτοιου τύπου, Macart όμως αυτή τη φορά (2011), ενώ και άλλος της Pyramis (με σκληρή χρήση 25+ ετών) δεν έπαθε ζημιά, παρά μόνο τις "συνήθεις" μικροφθορές.
Επομένως, αν σας αρέσει κάποιος συνθετικός, τότε ..... ΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#283941 Έχω μαύρο συνθετικό γρανίτη, νομίζω της Franke. Τον έχω κανα χρόνο μόνο.

Μέχρι τώρα μου έχουν πέσει αρκετές φορές κατσαρολικά και αυτο που έχει γίνει είναι να κάνουν βαθουλώματα, χωρίς ο νεροχύτης να πάθει το παραμικρό. Βέβαια αυτά είναι και λίγο τυχερά, μπορεί με κάποιο μικροχτύπημα να κάτσει η στραβή και να γίνει κομμάτια.

Πάντως σαν εμφάνιση νομίζω είναι φοβερός.

Τώρα αν σπάσει κάποια στιγμή, δέν μαμιέται, θα πάρω άλλον. Δέν ήταν και ακριβός, κάπου 100-120 ευρώ τον πήρα.

Οι ινοξ δέν μου αρέσουν, μου θυμίζουν λίγο μαγειρίο.

Επίσης δέν μου αρέσουν κάτι που είναι σε χρώματα μπέζ ή παρόμοια. Φαίνονται μόνιμα σαν να είναι βρώμικοι και λιγδωμένοι.