Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#282804 Όσον αφορά την egger θα συμφωνήσω και εγώ. Περίπου μια πενταετία την δουλεύουμε και δεν έχουμε προβλήματα. Βέβαια το σημαντικότερο παραμένει η σωστή τοποθέτηση. Επίσης θα συμφωνήσω με Pitt για 4εκ πάγκο. Δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερος ποιοτικά από αυτόν που είναι 3εκ αλλά στα δικά μου μάτια φαίνεται πολύ πιο όμορφος. Για τους μεντεσέδες εάν δεν έχεις κατά νου να βάλεις με φρένο το κόστος είναι σχετικά μικρό για να έχεις κάτι αξιόπιστο και καλό. Οι μεντεσέδες με φρένο των Top εταιριών είναι γενικά ακριβοί αν και υπάρχουν και οικονομικότερες λύσεις που δεν είναι καθόλου κακές. Ρώτησε καλύτερα των επιπλοποιό σου ο οποίος σίγουρα θα έχει δοκιμασμένες προτάσεις επ' αυτού. Τέλος αυτό που θα πρότεινα είναι το πίσω μέρος των ντουλαπιών (και ομοίως για τη ντουλάπα των ρούχων) " η πλάτη τους" να είναι 8mm και όχι 4mm. Είναι ανθεκτικότερη και σε υγρασία και επειδή βιδώνετε και δεν τοποθετείται με δίχαλα ή καρφιά είναι πιο σταθερή (σημαντικό για τις ντουλάπες ρούχων).
Άβαταρ μέλους
By Nettos
#282806 Για τα συρτάρια, εάν είναι μεγάλα και έχετε σκοπό να τα φορτώνετε, προτείνω ανεπιφύλακτα να επενδύσετε σε ένα καλό μηχανισμό, όχι απαραίτητα τον ακριβότερο. Αξίζει περισσότερο από τους μεντεσέδες με φρένο.
Αυτά με βάση όση εμπειρία διαθέτω από τα φοιτητικά μου χρόνια και λίγο παραπάνω που δούλεψα ως επιπλοποιός... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By nEK
#282812 Ευχαριστω για τις συμβουλες και παρατηρησεις. :thumbsup:
Θα τις σημειωσω ολες μαζι και θα γινουν το handbook μου μεχρι την τελικη επιλογη. Οποιος δωσει τη καλυτερη τιμη συμπεριλαμβανοντας σωστες, για τον εαυτο μου, προτασεις θα επιλεγει. :adminpower:
Αερολογιες και γενικοτητες δεν θα δεχτω. Αν ειναι ετσι, παραγγελνω ετοιμα τα ντουλαπια και τα στηνω μονος μου. :rtfm:
Κουζινα δεν εχω φτιαξει αλλα εχω στησει ντουλαπες και αλλες κατασκευες diy. Κοινως "πιανουν" τα χερια μου. :iconcool:

ΥΣ. θα κανω και μια ερωτηση σε αποθηκη εμποριου ξυλειας που γνωριζω τον ιδιοκτητη, να δω που βρισκομαστε απο κοστος :hmmm: :s_no :s_blush :s_scratchhead λες...?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282870 Πρίν 6 χρόνια και 1 μήνα, μικρή κουζίνα = μικρά νουλάπια, το κόστος ήταν περίπου στα 1.100€ για όλα, την σχεδίασα στις διαστάσεις μας, διαλέξαμε, παραγγείλαμε και μοντάραμε μόνοι μας τα κουτιά, τα συρτάρια, τους μηχανισμούς, την μπάζα κάτω και τα τοποθετήσαμε, έκοψα τον πάγκο και τοποθέτησα τον νεροχύτη, τα σποτάκια και εννοείται ότι μόνοι μας ξυλώσαμε και τα παλαιά ντουλάπια κλπ.

Τα πλακάκια ( η βρύση είχε αλλαχθεί κάπου το 2003 ) και οι θήκες είναι είναι 10ετίας ΄70 και κολλημένα με τσιμέντο και έπρεπε να γίνει η μάχη του Δράμαλη για να αφιαρεθούν οπότε έμειναν ώς είχαν.

Σήμερα είναι στην ίδια κατάσταση σαν να μην πέρασε μια μέρα γιατί η νοικοκυρά είναι ψυχάκιας και τα ακουμπάμε για το άνοιγμα μόνο από τα πόμολα αλλιώς πέφτει γκρίνια και άμεσο σκούπισμα τις δακτυλιές.

Κλίκ επάνω στις φωτό, διπλό κλίκ και είναι μεγάλη φωτό

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

free screen capture software
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#282959 Πόσο φέιλ η τηλεόραση στην κουζίνα όμως... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#282961 Δεν διαφωνώ για την τηλεόραση, γούστα είναι αυτά αλλά για το θέση της πάνω στον πάγκο, δίπλα σε νεροχύτη και εστίες....
Ο νεροχύτης βλέπω έχει ένα εσωτερικό σκαλοπάτι. Γιατί είναι, προσαρμόζει κάτι; Γιατί μάλλον θα μαζεύει βρώμα και άλατα εκεί, άσε που θα βρίσκουν και πράματα και θα σπάνε πιο εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#282964 Τίποτα δεν μαζεύει και τίποτα δεν χτυπάει, εξαρτάται από το πόσο προσεκτικός είναι κανείς και πόσο τον καθαρίζει, σήμερα μετά 6 χρόνια είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όλη η κουζίνα όχι μόνο ο νεροχύτης και όλη μέρα δουλεύεται ο νεροχύτης, ακόμα και ένα ποτήρι δεν μένει άπλυτο επάνω στον πάγκο, όλα πλένονται άμεσα και με το vettex του παίρνει και τα νερά σε όλο τον νεροχύτη, μια κίνηση 2 δευτερόλεπτα είναι, κάθε τόσο στις 10 μέρες πέφτει και λευκό ξύδι, είπαμε η νοικοκυρά είναι ψυχάκιας στο θέμα της τακτοποίησης, τα πάντα είναι θέμα συστήματος, αν αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού και της κουζίνας να μαζεύονται μετά δεν καθαρίζονται με τίποτα, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω αλλά και εμείς δεν σκορπάμε τίποτα εδώ και εκεί, πίνεις το γάλα σου πλένεις το φλυτζάνι και το βάζεις στο στραγγιχτήρι, έτσι πάει όλη η μέρα, ο νεροχύτης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει άπλυτα τσουμπλέκια μέσα περισσότερο από 10΄.

Η τηλεόραση δεν είναι εκεί η θέση της, μπήκε γιατί είχε αγοραστεί και μόλις της είχαμε συντονίσει τα κανάλια, παίζει όλη μέρα για παρέα της γυναίκας μου που δουλεύει στο σπίτι, απλά την ακούει ή βάζει ένα μικρό ράδιο που έχει στην κουζίνα σε ράφι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#282978 Αυτή τη μανία για άμεση καθαριότητα την έχει και η γυναίκα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπλυτο για πάνω από λίγα λεπτά, πρέπει να πλυθεί.
Πάντως αν δεν έχει λόγο ύπαρξης (κάποιο στραγγιστήρι που να ταιριάζει εκεί) είναι σχεδιαστικό λάθος το σκαλοπατάκι στο νεροχύτη.
Άβαταρ μέλους
By nEK
21 quadra έγραψε:Τίποτα δεν μαζεύει και τίποτα δεν χτυπάει, εξαρτάται από το πόσο προσεκτικός είναι κανείς και πόσο τον καθαρίζει, σήμερα μετά 6 χρόνια είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση όλη η κουζίνα όχι μόνο ο νεροχύτης και όλη μέρα δουλεύεται ο νεροχύτης, ακόμα και ένα ποτήρι δεν μένει άπλυτο επάνω στον πάγκο, όλα πλένονται άμεσα και με το vettex του παίρνει και τα νερά σε όλο τον νεροχύτη, μια κίνηση 2 δευτερόλεπτα είναι, κάθε τόσο στις 10 μέρες πέφτει και λευκό ξύδι, είπαμε η νοικοκυρά είναι ψυχάκιας στο θέμα της τακτοποίησης, τα πάντα είναι θέμα συστήματος, αν αφήνεις τις δουλειές του σπιτιού και της κουζίνας να μαζεύονται μετά δεν καθαρίζονται με τίποτα, δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω αλλά και εμείς δεν σκορπάμε τίποτα εδώ και εκεί, πίνεις το γάλα σου πλένεις το φλυτζάνι και το βάζεις στο στραγγιχτήρι, έτσι πάει όλη η μέρα, ο νεροχύτης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει άπλυτα τσουμπλέκια μέσα περισσότερο από 10΄.

Η τηλεόραση δεν είναι εκεί η θέση της, μπήκε γιατί είχε αγοραστεί και μόλις της είχαμε συντονίσει τα κανάλια, παίζει όλη μέρα για παρέα της γυναίκας μου που δουλεύει στο σπίτι, απλά την ακούει ή βάζει ένα μικρό ράδιο που έχει στην κουζίνα σε ράφι.

Την εχω ξαναδει τη κουζινα σου...που ομως δεν ξερω.
Για τα απλυτα και γω αυτης της λογικης ειμαι, αλλα η γυναικα ειναι της πεθερας μου. Τα πλενει ολα μετα το μεσημερι και τα βραδυνα το αλλο πρωι. Δεν μπορω ομως να επιβαλλω το δικο μου. Ελπιζω τουλαχιστον με το ππ, να τα βαζει ολα μεσα μεχρι να πλυθουν.

Τα ντουλαπια τα πανω τα προοριζω για 72cm, να παω ποιο πανω?
Μου προτειναν και γρανιτενιο νεροχυτη, εγω ειμαι υπερ του ινοχ.
Άβαταρ μέλους
By nEK
nEK έγραψε:
nEK έγραψε:Το σχεδιο εγκριθηκε, εχουν γινει και οι ηλεκτρομηχανολογικες μελετες.
Επομενο βημα συνεντευξεις μαραγκων για το ποιος θα αναλαβει το εργο.

ΥΣ θα συζητηθουν μονο καποιες λεπτομερειες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

image upload no limit

Κατασκευη απο μελαμινη, εσωτερικα χρωμα αναλογο των πορτων.
Πορτακια μελαμινης με ελαφρια κουρμπα, 18mm απο τα "ακριβα".
Μηχανισμοι απλοι ανευ φρενων, απλοι. Μεντεσεδες απλοι επισης.
Παγκος 3εκ, απλος, ανευ νιπτηρα.

Φπα δεν περιλαμβανεται :iconcool:

Να τ'αφησω?

Τωρα διαβασα οτι δεν εγραψα τιμη... :vava:
1700€ για περιπου 9 μετρα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
nEK έγραψε:....Τα ντουλαπια τα πανω τα προοριζω για 72cm, να παω ποιο πανω?
Μου προτειναν και γρανιτενιο νεροχυτη, εγω ειμαι υπερ του ινοχ.
Είτε τα πλένεις αμέσως είτε τα αφήνεις όλα καλά. Αρκεί να υπάρχει συμφωνία για να μην γίνονται καβγάδες.
Τα ντουλάπια αν έχεις ύψος αξίζει να βάλεις τα ψηλά. Αποθηκεύεις πράματα που δε θα χρειαστείς συχνά αλλά μπορείς εύκολα (αν δεν είσαι ψηλός ίσως χρειαστείς σκαλάκι) να έχεις πρόσβαση χωρίς να ψάχνεις σε αποθήκες κλπ.

Γρανίτη ή κάτι άλλα κόλπα ή Inox είναι θέμα προτίμησης. Αλλά inox όπως σε όλα τα πράματα υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. Τη διαφορά τη βλέπεις αρχικά από την τιμή. Μετά από το πόσο εύκολα θολώνει και γκρατζουνιέται το φτηνό.... Αρκεί να έχει μεγάλη γούρνα να χωράνε πολλά/μεγάλα πράματα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
sknipper έγραψε:Αυτή τη μανία για άμεση καθαριότητα την έχει και η γυναίκα μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει άπλυτο για πάνω από λίγα λεπτά, πρέπει να πλυθεί.
Πάντως αν δεν έχει λόγο ύπαρξης (κάποιο στραγγιστήρι που να ταιριάζει εκεί) είναι σχεδιαστικό λάθος το σκαλοπατάκι στο νεροχύτη.

Ναι μπαίνουν αξεσουάρ στο σκαλοπατακι αυτό.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#283056 Σε νεροχύτη, έχοντας αγοράσει 6 στην οικογειακή μου θητεία, (2 inox, 2 συνθετικούς και πλέον 2 corian) έχω και μιά άσχημη εμπειρία και μάλιστα απο μάρκα"υψηλών προδιαγραφών" και σας την παραθέτω:
Carron αγορασμένος το 1992, συνθετικού(pvc?)/γρανίτη 90 x 50εκ με μικρή και μεγάλη γούρνα, , και που σήμερα έχουν 250-300€, αν και έβγαλε 19 χρόνια, άνοιξε στη μέση περίπου κάνοντας σχισμή 20 εκ περίπου, κοντά στην οπή της αποχέτευσης και προφανώς πετάχτηκε, αφού έχανε νερά.
Η ζημιά έγινε (και ήμουν παρών) όταν χύθηκε νερό απο βραστήρα και άνοιξε με τη μία. Μάλλον είχε αρχίσει να σκορπάει απο καιρό και υποθέτω πως το υλικό του αλλοιώθηκε :hmmm: (πολυμερίστηκε?) με τα χρόνια, αφού παρουσίαζε ενδείξεις αλλοίωσης και του χρώματος μετά τη 15ετία.

Διευκρίνηση :Λόγω ύπαρξης και 2ης κουζίνας, θα έλεγα πως είχε υποστεί νορμάλ χρήση <10ετίας max, ενώ δεν είχε ένδειξη ραγίσματος, πχ απο κατσαρόλα που ίσως έπεσε-χτύπησε, αφού οι βαριές μαγειρικές δουλειές της νοικοκυράς, γίνονταν στην άλλη κουζίνα . Για αυτό τη θεωρώ απαράδεκτη φθορά και τη σχολιάζω.

Τέσπα, .... το ζήσαμε και αυτό! :vava: