Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
belgarion έγραψε:
21 quadra έγραψε:Oι παλλαπλασιαστές του ήταν της Sagem και είχαν θέμα, όλοι τους είχαν αλλάξει με Beru ή Denso και δεν είχαν ξαναενοχληθεί, η πεταλούδα ήθελε συχνό καθάρισμα και καινούργιο O΄ Ring, τη φύσα του αερόσακκου την στήριζαν σταθερά και δεν έβγαζε πρόβλημα, ήταν μερικές μικρολεπτομέρειες αλλά στα συνεργεία της Ελληνικής επαρχίας από το τρακτέρ δεν μπορούσε εύκολα ο άλλος να περάσει στην ηλεκτρονική εποχή όπως και η απόσταση από την Αθήνα είχε το μερίδιο της στη μη έγκαιρη ενημέρωση και στις λύσεις που έδιναν εδώ.
Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι τα Renault και ειδικά τα σύγχρονα έχουν περισσότερα προβλήματα από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της κατηγορίας τους έχοντας υπέρ τους το πλεονέκτημα του καλού πατήματος στον δρόμο.

Η Renault είχε βγάλει κακό όνομα από τα φτηνά περιφερειακά της που όντως έβγαζαν προβλήματα σε αντίθεση με τα μοτέρ της που η αντοχή τους ήταν και είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο, όπως καλής ποιότητας ήταν και είναι οι καρότσες της.

Συμφωνώ σε όλα με μόνη διαφορά ότι όλα μου τα αυτοκίνητα πήγαιναν πάντα σε επίσημα συνεργεία, οπότε η ίδια η Renault θα έπρεπε να φροντίζει να έχει εκπαιδευμενους συνεργάτες.

.

Tώρα σώθηκες, τα περισσότερα εξουσιοδοτημένα είναι ακριβό ανέκδοτο αφού συνήθως για να βρεθεί μια βλάβη αλλάζουν το μισό μηχανοστάσιο, να θυμάσαι πάντα ότι οι μηχανικοί των αυτοκινήτων όταν πεθαίνουν δεν λιώνουν από τις κατάρες, φιλικά σε συμβουλεύω να πορεύεσαι με αυτό το γνωμικό φίλου μου μηχανικού στο πίσω μέρος του μυαλού σου όποτε επισκέπτεσαι συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#280314 Ενταξει, ο δικος μου ο μαστορας τα εκανε αυτα που αναφερεις απ οταν ηταν αρχιμαστορας στο εξιουσιοδοτημενο, αν και εδω ειμαστε επαρχια. Γι αυτο και οταν κατερευσε η Μαβα και ανοιξε δικο του, πηρε ολη την πελατεια απο τον τοτε εξιουσιοδοτημενο μεσα σε ελαχιστο χρονο.

Παντως το δικο μου το κλιακι δεν εβγαλε τιποτα (μη φυσιολογικο) εκτος απο εναν πολλαπλασιαστη και δυο ρουλεμαν. 14 χρονια --> 168k km
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#281465 Μου φέρανε πριν λίγο ένα Mokka CDTi 4x4 Cosmo και το έκανα μια βόλτα.

Συμπαθέστατο αμαξάκι. Εξαιρετικά φτιαγμένο μέσα (ανώτερο από Φάουβε :rtfm: ) και με υπερπλήρη εξοπλισμό. Από xenon, αυτόματα φώτα/καθαριστήρες κτλ μέχρι κάμερες, μπρος-πίσω αισθητήρες, navi και ηλιοροφή (ανέκδοτο, πρέπει να είναι 60χ30cm).

Οδηγικά είναι κάπως απογοητευτικό, με πανάλαφρο και ασαφέστατο τιμόνι, φρένα στο περίπου και τάσεις πλεύσης αλλά ΟΚ για το είδος του αυτά είναι σχετικά αδιάφορα. Το μοτέρ κλασικό diesel, νομίζεις εκεί στις 2500σαλ ότι θα απογειωθείς και μετά βλέπεις το κοντέρ και δείχνει ακόμα 60χαω.

Overall πάντως αξιοπρεπέστατο για έναν οικογενειάρχη με 24-25K που έχει και σίγουρα πολύ ανώτερη επιλογή από το σάπιο το Qasquai.

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#281481 θαρρω ειναι μικροτερο απο το Qashqai (οσον αφορα τον οικογενειαρχη)
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#281483 Το ξέρω. Έψαχνα απλά ευκαιρία να κράξω τη |λογοκρισία| το Qashquai. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#281516 Προκατειλημμένο σε βρισκω για το πιο δημοφιλές τούτου στην κατηγορία του.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#281527 Το ότι είναι δημοφιλές σε μία τέτοια κατηγορία μάλλον δικαιολογεί την προκατάληψη. Να θυμίσω αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος όπως τα Atos, τα Corolla κτλ.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Deleted User 1 έγραψε:Το ότι είναι δημοφιλές σε μία τέτοια κατηγορία μάλλον δικαιολογεί την προκατάληψη. Να θυμίσω αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος όπως τα Atos, τα Corolla κτλ.

Μια χαρά είναι τα Corolla! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#281615 Κατω τα χέρια από τα ατος! Μονο connoisseurs τα απολαμβανουμε οπως τους αρμοζει
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#281657 Νομιζω το συγκεκριμένο Μοκκα ηταν καποτε δημοσιογραφικο.

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#282799 Οδήγησα για μια εβδομάδα Mazda 2 1400 cc με 55.000χλμ στο κοντέρ.
Πολυ καλύτερο απο οτι περίμενα. Εντυπωσιάστηκα απο την έλλειψη κάθε τριγμού παρά τα χιλιόμετρα του , απο την εξαιρετική ισορροπία άνεσης και πληροφόρησης απο τις αναρτήσεις , παρά τα 195/45 ελαστικά που Φοβόμουνα οτι θα μας ταλαιπωρήσουνε στους καρόδρομους του νησιού, στάθηκε εξαιρετικά. Εχω πρόσφατο το οδήγημα της Α180 και αυτό μπορώ να πω ήταν σαφώς πιο ευχάριστο και αποτελεςματικο στήσιμο.
Ο κινητήρας λίγα πράγματα αλλά οκ, δεν μας άφησε πουθενά ξεκρέμαστους .
Το κλιματιστικό του εξαιρετικό σε δύσκολες συνθήκες .
Συνηθισμένος απο την πολυ μακρυά C5 βρήκα πολυ παιχνιδιάρικο το κοντό σασί και τη συμπεριφορά του σε κλειστές αναβάσεις / καταβάσεις.

Πολυ τίμιο αυτοκίνητο και μου αφήςε την αίσθηση του αλεξισφαιρου.
Υπόψην το αμάξι ήταν της οικογένειας και άψογα συντηρημένο, όχι ενοικιαζόμενο.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
KiloMeater έγραψε: 55.000χλμ

KiloMeater έγραψε:έλλειψη κάθε τριγμού παρά τα χιλιόμετρα του

Dude.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
JasonLouk έγραψε:
KiloMeater έγραψε: 55.000χλμ

KiloMeater έγραψε:έλλειψη κάθε τριγμού παρά τα χιλιόμετρα του

Dude.

KiloMeater έγραψε:Οδήγησα για μια εβδομάδα Mazda 2 1400 cc με 55.000χλμ στο κοντέρ.
Πολυ καλύτερο απο οτι περίμενα. Εντυπωσιάστηκα απο την έλλειψη κάθε τριγμού παρά τα χιλιόμετρα του , απο την εξαιρετική ισορροπία άνεσης και πληροφόρησης απο τις αναρτήσεις , παρά τα 195/45 ελαστικά που Φοβόμουνα οτι θα μας ταλαιπωρήσουνε στους καρόδρομους του νησιού, στάθηκε εξαιρετικά. Εχω πρόσφατο το οδήγημα της Α180 και αυτό μπορώ να πω ήταν σαφώς πιο ευχάριστο και αποτελεςματικο στήσιμο.
Ο κινητήρας λίγα πράγματα αλλά οκ, δεν μας άφησε πουθενά ξεκρέμαστους .
Το κλιματιστικό του εξαιρετικό σε δύσκολες συνθήκες .
Συνηθισμένος απο την πολυ μακρυά C5 βρήκα πολυ παιχνιδιάρικο το κοντό σασί και τη συμπεριφορά του σε κλειστές αναβάσεις / καταβάσεις.

Πολυ τίμιο αυτοκίνητο και μου αφήςε την αίσθηση του αλεξισφαιρου.
Υπόψην το αμάξι ήταν της οικογένειας και άψογα συντηρημένο, όχι ενοικιαζόμενο.

Volvo V40 Crosscountry από τα 65000 έχει ελαφρύ τριγμό. Υπόψιν, αγοράστηκε το 14 και πλέον έχει 90.000 οπότε μιλάμε για χιλιόμετρα Ε.Ο

Dude.....