mousatos έγραψε:Στην Ελλάδα μια τέτοια παραλία θα ήταν τίγκα στην ομπρέλα και την ξαπλώστρα. Δηλ. αηδία.
Υπαρχουν κατι τεραστιες παραλιες με ευκολη προσβαση και παρκινγκ με ασφαλτο κλπ που ειναι σχεδον αδειες απο κοσμο. Πελοπονησσος αυτο. Ειναι τεραστια χωρα απο ακτογραμμη η Ελλαδα αν θελεις ομως ηρεμια και απομονωση βρισκεις ανετα.
Αρχικά να αναφέρω πως ήταν η πρώτη φορά που πήγα εκεί και εντύπωση μου έκανε το σύνολο Βλάστηση- βουνά - θάλασσα.
Εντύπωση μου έκαναν οι δρόμοι, τους οποίους περίμενα λίγο καλύτερους για ένα νησί το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο με αυτοκίνητο. Με λίγη προσοχή -το βράδυ κυρίως- δεν είναι τραγικά.
Έμεινα στο Νυδρί, το οπόιο ως κεντρικότερο στο νησί, θα με βοηθούσε να περιηγηθώ καλύτερα.
Σε ότι αφορά τις παραλίες πήγα:
Κάθισμα, ωραία παραλία με χοντρή άμμο - πολύ ψιλό χαλικάκι, οργανωμένη με υπέροχα νερά. Την μέρα που πήγα βέβαια λόγω αέρα και τρελών κυμάτων, το λιμενικό δεν άφηνε κόσμο στη θάλασσα, τουλάχιστον όχι για πολύ. Προσοχή στα κύματα. Έμεινα εκεί μέχρι που σκοτείνιασε. Το μέρος είναι πολύ όμορφο για φωτό με την δύση του ηλίου. Επίσης τιμή ξαπλώστρας - ομπρέλας 7 ευρώ, χωρίς κάτι άλλο στην τιμή.
Πόρτο κατσίκι: φτάνεις εκεί από ένα στενό δρομάκι, στο οπόιο πρέπει να προσέχεις να μην πας πολύ προς το γκρεμό γιατί σε μεριές το χώμα από κάτω φαίνεται λίγο περίεργα. έπαθα πλάκα την πρώτη φορά που την είδα την παραλία. Το μέρος είναι ερωτεύσιμο. Λίγο κόσμο, κανά 2 καντίνες για καφέδες από πάνω, ΤΡΟΜΕΡΑ νερά και μεσαία βότσαλα κάτω. Πάλι ήμουν τυχερός και πέτυχα πολύ κύμα, το οπόιο σε εμπόδιζε στο μπες και κυρίως στο βγες από την θάλασσα.
Μικρός γιαλός: μέτρια -σε σχέση με τις άλλες- παραλία. Ταβερνούλες που πρέπει να αξίζουν αλλά γεμίζει σχετικά εύκολα με κόσμο και δυσκολεύεσαι να βρεις μέρος.
Τέλος άφησα την καλύτερη αλλά και πιο επικίνδυνη παραλία όπου δεν προτείνω να κατεβείτε αλλά το κάνετε είναι ρίσκο και δική σας ευθύνη:
Εγκρεμνοί
: αφήσαμε το αυτοκίνητο αρκετά χιλιόμετρα πάνω εκεί που είχε πινακίδες με απαγορευτικά και συνεχίσαμε με τα πόδια. Σε πολλά σημεία ο δρόμος έχει ρωγμές, μέχρι και βαθιά ρήγματα,πολλά και πολύ στενά περάσματα από κατολισθήσεις που έγιναν από τον σεισμό τον νοέμβρη αλλά και σημεία στα οποία ο δρόμος είτε έχει πέσει τελείως και θα πρέπει να σκαρφαλώσεις στην πλαγιά του βουνού, είτε βράχοι, δέντρα και χώματα κάλυψαν όλο το δρόμο και πρέπει να σκαρφαλώσεις από πάνω τους με τα ανάλογα γλυστρίματα-πεσίματα. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και εκεί που ξεκινάνε τα 350 σκαλοπάτια (υπήρχαν κάποτε). Σε αρκετά σημεία κάγκελα, σκάλες κτλ έχουν κάνει μεγάλα ρήγματα και θέλει πολλή προσοχή, ενώ σε ένα σημείο 15-20 μέτρων υπάρχει κατάβαση - ανάβαση στην οπόια είσαι αποκλειστικά μόνος χωρίς σκάλες ή κάγκελα. Σκαρφάλωμα, σε χώμα. Προσοχή πολλή θέλει η κατάβαση. Πολλά σκαλιά έχουν σκεπαστεί με χαλίκια και χώματα και γλυστράν αρκετά. Στην συνέχεια υπάρχει και η ξύλινη σκάλα η οπόια σε κατεβάζει στην παραλία, την οπόιας όμως αρκετά σκαλιά είναι σπασμένα και επικίνδυνα. Η αποζημίωση είναι όταν βλέπεις και βρίσκεσαι στην παραλία. Ψιλή άμμος με κρυστάλλινα νερά... πολύ pureΧρόνος ανάβασης 40 λεπτά. Τόσο είναι και η κατάβαση με αρκετή προσοχή.
Παπούτσια οπωςδήποτε!
Νομίζω πως την δυτική και νοτιοδυτική πλευράτου νησιού -με εξαίρεση το κύμα που σηκώνει- την αγάπησα.
Θα ξαναπήγαινα για να ξαναφάω σε ορισμένες ταβέρνες, οι οποίες βρίσκονται στο λινκ που έδωσε ο ντρίφτερ, για να πάω στο φάρο (δεν πρόλαβα
Η μόνη μου ένσταση το ότι έμεινες στο Νντρι, εντελώς σάπιο μέρος
georgetz έγραψε:rocsta έγραψε:Ποτέ δεν μ' άρεσαν αυτές οι τεράστιες παραλίες, δεν έχουν κάτι ρε παιδί μου να σε τραβήξει
"Αυτά είναι χυδαιότητες , απολύτως *χτυπά χέρι στο τραπέζι" Ευαγ.Βενιζέλος, πλατώ Άλτερ , 2012
Κόπα κλαμπάνα
Οι κώλοι όμως αποζημιώνουν
) αλλά μία λίμνη που έχει στη οποία θα κάνουν τους αγώνες ούτε με στολή αστροναύτη δε μπαίνεις
rx8_drifter έγραψε:@fot το ότι πήγες με τα πόδια στους εγκρεμνούς σε καθιστά επίτιμο δημότηΗ μόνη μου ένσταση το ότι έμεινες στο Νντρι, εντελώς σάπιο μέρος
![]()
Το νυδρί ούτε εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα, πολύ τουριστίλα, αλλά μου άρεσε η θέση του στη μέση της Λευκάδας. Την επόμενη με κόβω προς Αθάνι. Είναι και δίπλα Π. Κατσίκι, Εγκρεμνοί...
Για επόμενη φορά τι έχεις να προτείνεις;
Πίστευα ότι αυτό πλέον έχει ξεπεραστεί η ότι είναι πρακτική σε high μέρη.
< Note 2 >
Συνολικό κόστος λιγότερο από 100€ για τον εξοπλισμό που θα μου βγάλει τουλάχιστον 2-3 ολόκληρα καλοκαίρια.Όλα αυτά στην παραλία μεγάλου ξενοδοχείου ακριβώς δίπλα από εκεί που τελειώνουν οι επι πληρωμή ξαπλώστρες.
Με 2,5€ καφες χωρις χρεωση ομπελα-ξαπλωστρες.
Αν παω πρωι, τις περισσοτερς φορες δηλαδη, ομπρελα, καρεκλακια, ψυγειακι με φρουτα-νερα και αραγμα.
Fiat Panda 7,6l/100km
Βγαινει οικονομικα,εκτος εαν ερθουν τιποτα ξαδελφια και αρχισουν τιποτα ουζα.
φετος δεν εχει τετοια ομως,γιατι εκτος του οτι χαλασαμε οσα θα χαλαγαμε σε καφεδες σε 2 εβδομαδες γιναμε και ρεζιλι.