Asimov έγραψε:Ποιος ο λόγος να πάρεις taxi γι' αυτήν την απόσταση αν δεν είσαι γέρος ή με κινητικά προβλήματα ξέρω γω;![]()
Ταξί φαντάζομαι κατευθείαν από παλιό λιμάνι για Κόστα ή και Πόρτο-Χέλι, όχι για Ντάπια.
Και για Ντάπια πας αν είναι 7 το πρωί και μόλις βγήκες από το Guzel (ή όπως αλλιώς λέγεται το ίδρυμα)
Asimov έγραψε:Καλή ακούγεται η φάση. Για βόλτα μέσα στο χωριό τι λέει; Το φαγητό πως είναι;
Τα χωριά είναι γραφικά πετρόχτιστα, με δροσιά τις καλοκαιρινές νύχτες, έχει διάφορα μαγαζάκια-μπαράκια αλλά εκεί που δίνουν ρέστα είναι στο φαί
Γενικά μπορείς κάθε μέρα να επισκέπτεσαι διαφορετικό χωριό νωρίς το απόγευμα να πίνεις εκεί τον καφέ σου να κάνεις την βόλτα σου και να τρως ή εναλλακτικά να πηγαίνεις νωρίς το πρωί να χτυπάς πρωινό και καφεδάρα στην δροσιά και μετά να κατεβαίνεις στην πλησιέστερη παραλία ενώ το βράδυ να πηγαίνεις αλλού για φαγητό.
Εμείς παίξαμε το 2ο σύστημα και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος. Από Ξορύχτι μέχρι Ζαγορά έχει ότι θα χρειαστείς.
Asimov έγραψε:Ποιος ο λόγος να πάρεις taxi γι' αυτήν την απόσταση αν δεν είσαι γέρος ή με κινητικά προβλήματα ξέρω γω;![]()
Γιατί οι μαλάκες οι σπετσιώτες μόλις περάσει η διπλή ταρίφα ξαφνικά εξαφανίζονται από το παλιό λιμάνι και δεν βρίσκεις να γυρίσεις Κόστα. Οπότε καβαλάς κάποιον με μηχανάκι και πας και φέρνεις ταρίφα από Ντάπια.
"Katerina Star" και άγιος ο θεός
Deleted User 1 έγραψε:Α. Σαράντα και Αγ. Ιωάννης είναι οι πιο ξακουστές αλλά έχει άπειρες ένα γύρω. Αμμουδερές όλες και αν δε φυσάει είναι επιπέδου νησιών.
Όντως πολύ σημαντικό να μην φυσάει. Μια ιδιαίτερη παραλία είναι και η Φακίστρα πολύ όμορφη πέτρες όχι άμμο με αρκετή κατάβαση. Πάντως μπάνιο στο Πήλιο πιο πολύ ευχαριστήθηκα πιο νότια στα Ποτιστικά η οποία για εμένα ήταν η καλύτερη παραλία που είδα. Εμείς μέναμε στην Πλάκα δίπλα στον Άγιο Ιωάννη όπου ουσιαστικά όλη η παραλία είναι του ξενοδοχείου οπότε είχαμε το ένα μπάνιο σίγουρο (πρόσβαση με τα πόδια) και μετά το απογεύματα στις υπόλοιπες παραλίες ή και το αντίστροφο. Πάντως αν ξαναπάω και δεύτερη φορά θα ήθελα να δοκιμάσω να μείνω σε ορεινό χωριό.
Φαγητό στη Τσαγκαράδα , Aleka's House φάγαμε καλά.
Είχαμε μείνει Μηλιές, στην Ανεμόεσσα ή κάτι τέτοιο, κανένα πρόβλημα και με ωραία θέα.
Πολύ φιλική εξυπηρέτηση.
Απο παραλίες αυτές που θυμάμαι :
Αιγαίο : Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Λαμπινού, Παπά Νερό, Αγ.Ιωάννης to name a few.
Κόλπος: Άφησσο (εξαιρετική θέα το ουζερί πάνω στο βράχο) , Καλά Νερά , Τρικέρι.
Γενικώς , λίγο δύσκολα να περάσεις άσχημα στο Πήλιο , χειμώνα-καλοκαίρι, εκτός αν δεν συμπαθείς τις στροφές.
georgetz έγραψε:Αιγαίο : Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Λαμπινού, Παπά Νερό, Αγ.Ιωάννης to name a few.
Νταμούχαρη ωραία, αλλά πολύ πέτρα, έτσι;
Μυλοπόταμος και Παπά Νερό πρέπει να ξύπνησει κανείς νωρίς, μετά γίνεται χαμός.
Φακίστρα μόνο αν δεν έχει αέρα, που είναι σαν πισίνα. Αλλιώς χάνεται η μισή ομορφιά.
Αγ. Ιωάννης προς αποφυγή.
Λαμπινού δεν είχα προλάβει να πάω αλλά πρέπει να είναι στυλ Φακίστρας, απλά με φαρδύτερη αμμουδιά. Επίσης πανέμορφη φαίνεται.
Επίσης:
Καλαμάκι

Λημνιώνας (δύσκολη προσέγγιση χωρίς ψηλό αμάξι)
Προσωπικά μου άρεσε η Αφυσσος, ο Λαυκος και το ευρύτερο κατέβασμα Τρίκερι - Αγία Κυριακή.
Χάνια, Ζαγορά, Μακρυνίτσα, Μηλιές, Τσαγκαράδα χωρίς ανθρακικό πέρασε κ δεν ακούμπησε.
Εξαίρεση τα σκηνικά φθινοπώρου με τα άγρια τοπία και μια βόλτα Πουριανό Σταυρό που μου τη χρωστάω. My 2 cents.
https://jimmuclarku.blogspot.com/
rocsta έγραψε:georgetz έγραψε:Αιγαίο : Νταμούχαρη, Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Λαμπινού, Παπά Νερό, Αγ.Ιωάννης to name a few.
Νταμούχαρη ωραία, αλλά πολύ πέτρα, έτσι;
Μυλοπόταμος και Παπά Νερό πρέπει να ξύπνησει κανείς νωρίς, μετά γίνεται χαμός.
Φακίστρα μόνο αν δεν έχει αέρα, που είναι σαν πισίνα. Αλλιώς χάνεται η μισή ομορφιά.
Αγ. Ιωάννης προς αποφυγή.
Λαμπινού δεν είχα προλάβει να πάω αλλά πρέπει να είναι στυλ Φακίστρας, απλά με φαρδύτερη αμμουδιά. Επίσης πανέμορφη φαίνεται.
Επίσης:
Καλαμάκι
Λημνιώνας (δύσκολη προσέγγιση χωρίς ψηλό αμάξι)
-Ναι έχει πέτρα αρκετή , λευκή απ'ότι θυμάμαι , όπου δεν με ενόχλησε, ήμουν 27 τότε
-Πέρυσι που βρέθηκα Μυλοπόταμο μεσημεριάτικα 15άυγουστο, είχε πολύ λαό αλλά βρήκαμε να κάτσουμε.
Του τέστιν (Κίκιζας approved word) ,οποιαδήποτε άλλη μέρα , τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά είναι καλή η συμβουλή σου.
- Ειλικρινά , δέχομαι τη κουβέντα σου και έχει λογική, την έχω πετύχει με λίγο αεράκι και είναι ΜΥΘΙΚΗ παραλία
απο τις καλύτερες ever.
- Λαμπινού , είναι στην έξοδο φαραγγιού/ποταμιού, είναι μικρή, έχει ψαροταβέρνα κοντά αλλά έχει κλασικά τα πανέμορφα
κρυστάλλινα νερά. Απογευματινές ώρες καλύτερα.
- Γιατί hate για Αγ.Ιωάννη ? Απορία.
Οι παραλίες που παραθέτεις, χρήζουν μελέτης σε μελλοντική επίσκεψη
ΥΓ Ο Κισσός , σαν χωριό του Πηλίου, έχει ωραία παραδοσιακά προιόντα και διαφορά 10 βαθμών Κελσίου
σε σχέση με το υπόλοιπο Πήλιο

ΥΓ 2 : και μια απο Νταμούχαρη ->
georgetz έγραψε:- Γιατί hate για Αγ.Ιωάννη ? Απορία.
Γιατί η Καλλικράτεια έχει καλύτερη θάλασσα.
Ποτέ δεν μ' άρεσαν αυτές οι τεράστιες παραλίες, δεν έχουν κάτι ρε παιδί μου να σε τραβήξει. Κι αν κάποιος πάει για 4-5 μέρες Πήλιο, είναι κρίμα να χαραμίσει ένα μπάνιο εκεί όταν υπάρχουν 6-7 πανέμορφες παραλίες.
Asimov έγραψε:Το Πήλιο ή καμιά Βελίκα κλπ στο Ν. Λαρίσης, θεωρητικά βολεύει (γιατί μετά εγώ με τη μικρή μπορούμε να μείνουμε και λίγες μέρες στο σπίτι στα Τρίκαλα), αλλά έχω να πάω πολλά χρόνια και δεν ξέρω καθόλου τα κατατόπια. Σε ποια χωριά να κοιτάξω;
Χρήστο μετά τις 5 θα είμαι κι εγώ Πήλιο.
Εγώ είμαι Ξυνόβρυση. Ανατολικά της Αργαλαστής. Αν σε ενδιαφέρει προς τα κει δηλ. ποιο ησυχία, ωραίες παραλίες, σούπερ μάσα αλλά λιγότερο βουνό κοίταξε st george's στα ποτιστικά. Ό, τι θες για εκεί στέλνεις pm.
R21
rocsta έγραψε:Ποτέ δεν μ' άρεσαν αυτές οι τεράστιες παραλίες, δεν έχουν κάτι ρε παιδί μου να σε τραβήξει
"Αυτά είναι χυδαιότητες , απολύτως *χτυπά χέρι στο τραπέζι" Ευαγ.Βενιζέλος, πλατώ Άλτερ , 2012