Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#281379 Πάντως nass, το έχεις δει λάθος κατά την άποψή μου το θέμα diesel.

Έτσι κι αλλιώς έχεις ένα γρήγορο αυτοκίνητο βενζίνης για να τιμήσει τον όρο του petrohead, αυτό τώρα που κοιτάς είναι διαφορετικής φιλοσοφίας πιστεύω και το diesel νομίζω ότι μόνο εύκολη θα σου κάνει τη ζωή σου.

Όλα τα άλλα που λες περί τρόπου λειτουργίας, θορύβου, χαρακτηρισμός "τρατας" κλπ είναι πράγματα του παρελθόντος. :)

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#281381 Όπως είχα γράψει και σε λάθος τόπικ, ΙΜΗΟ ο ιδανικός κινητήρας για "μεγάλο" SUV είναι ο 3λιτρος diesel.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#281385 Εγώ από την άλλη νομίζω ότι ο nass το έχει δει απολύτως σωστά. :s_thumbsup

nass έγραψε:Και αν δεν... δε βαριέσαι, σιγά μην κάνω εκτεταμένες δοκιμές με μετρήσεις κατανάλωσης λες και πάω να αγοράσω supermini πόλης. Αλλο είδος αυτοκινήτου, άλλα κριτήρια.

Και τέλος δε βλέπω γιατί να αλλάξω τον τρόπο οδήγησής μου τώρα στα γεράματα, για να προσαρμοστεί στο diesel, προτιμώ να πάρω βενζίνη, που ταιριάζει στον τρόπο οδήγησής μου και δεν χρειάζεται να αλλάξω τίποτα και μεγαλώνει και το χαμόγελο, :) και ας πληρώσω κάτι παραπάνω (6-8 χιλιάρικα σε βάθος 7ετίας, ΟΚ, το αντέχω :innocent: )

Volvo XC90 nass. Ας βγει και το 2117. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#281387 Το θέμα είναι ότι στο SUV αλλάζεις το τρόπο οδήγησης έτσι κι αλλιώς, ακόμα ένας λόγος που μειώνει τις διαφορές μεταξύ κινητήρων και αλλάζει το τρόπο οδήγησης είναι το αυτόματο κιβώτιο το οποίο ανάλογα την υλοποίηση θα θέλει και διαφορετική οδήγηση.

Βέβαια φιλοσοφική κουβέντα κάνουμε αλλά και στα δικά μου μάτια σε ένα θηρίο που έχει άλλο σκοπό πέρα από τα στριψίματα κλπ νομίζω ταιριάζει περισσότερο το diesel.
Στα μικρά κυβικά όμως μέχρι 2lt δεν ξέρω αν θα το προτιμούσα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#281403 O nass μια χαρά το έχει δει το θέμα diesel, και κακός είναι ο ήχος, και μπορεί να έχει αποβάλει κάποια κακά του παρελθόντος, αλλά ακόμη έχει μπόλικα άσχημα.
Φυσικά και ρυπαίνει περισσότερο, φυσικά επίσης έχει περίεργα χαρακτηριστικά λειτουργίας (πολλή ροπή, μικρό εύρος απόδοσης).
Ο λόγος όμως που πρότεινα κι εγώ diesel, είναι ο τύπος του αυτοκινήτου: μιλάμε για ένα SUV που λόγω κακής αεροδυναμικής, μεγάλου βάρους κλπ, θα έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση αν δεν το πας με απόλυτη ηρεμία.
Θα έλεγα πως θα ήταν καλό να γίνει ένα τεστ drive με δύο οποιαδήποτε SUV, το ένα diesel το άλλο βενζίνη και τα δύο με αυτόματο κιβώτιο (diesel χωρίς αυτόματο, ούτε στον εχθρό μου, δύο φορές έχω οδηγήσει και μου ήρθε να το πετάξω).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
dimik έγραψε:Όπως είχα γράψει και σε λάθος τόπικ, ΙΜΗΟ ο ιδανικός κινητήρας για "μεγάλο" SUV είναι ο 3λιτρος diesel.

Αν το κάνεις αυτό το λάθος όμως στη χώρα των καθυστερημένων θα είναι σα να κατεβάζεις τα παντελόνια και να λες περάστε κόσμε. Οπότε αναγκαστικά πας στο 2λτ και στα 230+ άλογα που κινούν παραπάνω από αξιοπρεπώς τα 1800+ κιλά που κουβαλάνε τα αυτοκίνητα της κατηγορίας.
Άβαταρ μέλους
By nass
#281468 Οπως άλλωστε λέει και η πρώτη δημοσίευση του θέματος:

nass έγραψε:Εως 2000 cc αυστηρά (είμαστε ήδη στην πινακίδα "Ευεργέται" στην είσοδο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, μην μπούμε και στη "Δωρηταί" :lol: ),

Αυτός εξάλλου είναι ο βασικότερος λόγος που απορρίφθηκαν προτάσεις όπως "Cayenne".
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:O nass μια χαρά το έχει δει το θέμα diesel, και κακός είναι ο ήχος, και μπορεί να έχει αποβάλει κάποια κακά του παρελθόντος, αλλά ακόμη έχει μπόλικα άσχημα.
Φυσικά και ρυπαίνει περισσότερο, φυσικά επίσης έχει περίεργα χαρακτηριστικά λειτουργίας (πολλή ροπή, μικρό εύρος απόδοσης).
Ο λόγος όμως που πρότεινα κι εγώ diesel, είναι ο τύπος του αυτοκινήτου: μιλάμε για ένα SUV που λόγω κακής αεροδυναμικής, μεγάλου βάρους κλπ, θα έχει αρκετά υψηλή κατανάλωση αν δεν το πας με απόλυτη ηρεμία.
Θα έλεγα πως θα ήταν καλό να γίνει ένα τεστ drive με δύο οποιαδήποτε SUV, το ένα diesel το άλλο βενζίνη και τα δύο με αυτόματο κιβώτιο (diesel χωρίς αυτόματο, ούτε στον εχθρό μου, δύο φορές έχω οδηγήσει και μου ήρθε να το πετάξω).

Αυτο ακριβως...Επι του προκειμενου, εαν υπαρχει ή βγει συντομα, ενας καλος συνδυασμος με 2λιτρο βενζινης
γυρω στα 230-250αλογα, προφανως και θα ειναι η επιλογη του...Μεχρι τοτε ομως και εγω θα προτεινα εστω να δοκιμασει πχ την περιπτωση που ανεφερα με την συγκεκριμενη F-Pace, πριν αποκλεισει εντελως την περιπτωση diesel...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:Το θέμα είναι ότι στο SUV αλλάζεις το τρόπο οδήγησης έτσι κι αλλιώς,

Δεν βλέπω το λόγο για αυτό.
Μία χαρά πάνε γρήγορα μέχρι εκεί που μπορούν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:Το θέμα είναι ότι στο SUV αλλάζεις το τρόπο οδήγησης έτσι κι αλλιώς,

Δεν βλέπω το λόγο για αυτό.
Μία χαρά πάνε γρήγορα μέχρι εκεί που μπορούν.

Επειδή πιθανότατα λόγω βάρους, ύψους κλπ δεν μπορούν να πάνε το ίδιο γρήγορα με ένα σεντάν ή χατσμπακ σε μια στροφή ίσως χρειαστεί περισσότερο ή νωρίτερο φρενάρισμα, είσοδο με λιγότερα χλμ, έξοδο με περισσότερο γκάζι κοκ.
Γενικά λόγω τελείως διαφορετικών χαρακτηριστικών και προσανατολισμού είναι λίγο απίθανο να χρειάζονται τους ίδιους χειρισμούς.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#281611 Κι όμως ισχύει. Ειδικά αν προέρχεσαι από αυτοκίνητο επιδόσεων. Μπορεί στα χαρτιά τα suv για τα οποία μιλάμε να φαίνονται αρκούντως γρήγορα, και είναι, στο δρόμο θα οδηγηθούν με εντελώς άλλο τρόπο. Θες λόγω των κλίσεων που δεν θα εμπνεύσουν, θες λόγω του βάρους και της μετακίνησής του, θες λόγω της ψηλής θέσης οδήγησης? Γενικά θα βρεθείς έστω και υποσυνείδητα να οδηγάς αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#281613 Θεώρησα ότι ο άλλος τρόπος μεταφράζεται ως "πιο χαλαρά".
Άλλωστε για αυτό και έγραψα μέχρι εκεί που μπορούν.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#281617 Δεν είναι απαραίτητα πιο χαλαρά. Είναι απλά διαφορετικά. Πχ στην ίδια διαδρομή κάνω τον ίδιο χρόνο είτε με το Peugeot είτε με το Q5 αλλά με τελειώς διαφορετικό τρόπο. Με το Audi βάζω ένα cc στα 160 και πάει και μόλις πιάσουν οι στροφές ρίχνω ρυθμό και απλά κάνω περιστασιακά ανοίγματα για προσπεράσεις. Με το Peugeot πάω πιο χαλαρα στην Εθνική και στο στροφιλίκι το κυνηγάω γιατί απλά με ευχαριστεί. Το αποτέλεσμα (χρόνος) το ίδιο, ο τρόπος διαφορετικός. Κανένας από τους δύο όμως δε θα έλεγα ότι είναι χαλαρά.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 20 Ιούλ 2016, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:Θεώρησα ότι ο άλλος τρόπος μεταφράζεται ως "πιο χαλαρά".
Άλλωστε για αυτό και έγραψα μέχρι εκεί που μπορούν.

Μωρέ δώσε μου ένα τέτοιο μαστόδοντο να σου πω εγώ χαλαρά, φανάρι και φουλάρισμα θα θέλει :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#281633 Εδω ειναι ο αρχηγος της κατηγοριας στο στροφιλικι και φερει το μαγικο "κωδικο" GTS, αλλα κοστιζει και τα διπλα απο αυτα που συζηταμε στην κουβεντα...

Εικόνα[/url]