Σύγκριση με φοιτητικά χρόνια, δεν νομίζω να υφίσταται
Σύγκριση με φοιτητικά χρόνια, δεν νομίζω να υφίσταται
mjacob έγραψε:Σημαντική ανάμνηση == όγκος μαλακιών που κάνεις;
Εντάξει, δεν είπε κανείς ότι η πενθήμερη είναι και το πλέον αξιομνημόνευτο γεγονός, παρ' ολ' αυτά παραμένει κάτι που μπορείς να κάνεις άπαξ.
Για τα περί κοινωνικής ζωής, καλύτερα ας περιοριστεί ο καθένας στα βιώματά του...

Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτος ειναι και ο λογος που λεμε για κακους καθηγητες οι οποιοι αγαπουν την επιστημη τους αλλα οχι την διδασκαλια της.
.

red_monster έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτος ειναι και ο λογος που λεμε για κακους καθηγητες οι οποιοι αγαπουν την επιστημη τους αλλα οχι την διδασκαλια της.
.
Αυτοί είναι οι γνωστοί και ως απαράδεκτοι επαγγελματίες... ας έχουν τα @@ να παραιτηθούν να έρθουν νέα παιδιά που αγαπάνε τη διδασκαλία και την "κοινωνική ευθύνη" αυτής

.
106s16 έγραψε:...Εκπαιδευτικοί που έχουν παρεμβατική συμπεριφορά, στα σπίτια τους ή στη φυλακή...
106s16 έγραψε:Φαίνεται ότι το θέμα μπήκε στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης να πω τηλεγραφικά.
Εκπαιδευτικοί που έχουν παρεμβατική συμπεριφορά, στα σπίτια τους ή στη φυλακή.
Ο καλός εκπαιδευτικός δεν είναι αυτός με τα περισσότερα τυπικά προσόντα ή την άριστη θεωριτικά γνώση του αντικειμένου που διδάσκει, μεταπτυχιακά διδακτορικά κ.ά αλλά αυτός που έχει την δυνατότητα της καλής επικοινωνίας και μεταδοτικότητας με τους μαθητές του.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν προέρχονται από παρθενογέννηση αλλά είναι γεννήματα της ελληνικής κοινωνίας με ότι σημαίνει αυτό.
Εγώ και ο Δημήτρης στην ΠΕ δεν κυνηγάμε μαθητές στην ημερίσια αλλά σουρωμένες ( μαμάδες) νοικοκυρές έτοιμες για όλα.

dimitrisB έγραψε:Μιά παρατήρηση σε κάποια συγκεκριμένα σχόλια που διάβασα :
1/ Απο τους αριστούχους των σχολείων, που περνάνε σε σχολές με υψηλότατη βαθμολογία, 2-3% είναι αυτοί που λόγω υψηλής ευφυίας διάβαζαν λίγο και απέδιδαν άριστα. Μαλλον κάποιοι απ΄ αυτούς γράφουν και στο φόρουμ !![]()
2/ Θυμάμαι πως , όταν 35άρης έπρεπε να φοιτήσω κάπου για λόγους καριέρας, όπου πραγματικά ήθελε διάβασμα +εργασίες περί τις 8ώρες ημερησίως, κόντεψα να τρελαθώ. Υπήρχαν λοιπόν συνάδελφοι που έλεγαν : ¨Ελα μωρέ, η σχολή Χ δεν είναι τίποτε, εύκολα την τελειώνεις" . Σε ερώτησή μου : "Τι εύκολα ρε παιδιά, εδώ μιλάμε πως διαβάζω 4-5 ώρες την ημέρα και είμαι ο τελευταίος μαθητής στους 80 (που φοιτούσαμε)", η απάντηση ήταν : "Ααααα, εννοείται πως θέλει 8-10 ώρες τη μέρα ενασχόληση, τότε γιατί ήρθαμε ???"![]()
Αντιληπτό λοιπόν πως τα μέτρα και σταθμά του καθενός, για να τοποθετήσει τον εαυτό του στην Α ή Β κατηγορία είναι ... κατά βούληση. Αυτό ελλειπε άλλωστε, να βάλουμε μέτρα "κοινής αποδοχής" και να φανεί πχ για το σχολείο-Πανεπιστήμιο κλπ, ότι είμαστε-ταν "διαβαστεροί" !!!![]()
ΥΓ: Στο σχολείο, ήμουν παντα στην πρώτη 3άδα της τάξης μου και ξέρω πόσο διάβαζα και τι έκαναν οι μπροστά απο μένα. Άλλωστε το φαινόμενο "άλλα λέω κι άλλα κάνω" είναι παμπάλαιο (αναφέρομαι στα τέλη του ΄70), όταν ο ένας εκ της πρώτης 3άδας σε Γυμνάσιο-Λύκειο, και τότε έκραζε: <<Ουυουου, πόσο διαβάζετε ρε, ... ξεσκίστρες, κλπ.>>. Οταν σχολάγαμε όμως και αφού όλοι είχαμε χαζέψει κανα 20λεπτο πρίν πάμε σπίτι, μόλις έκοβε στο στενό, έτρεχε στην κυριολεξία/κατοστάρι για το σπιτι του, να κερδίσει το χαμένο χρόνο. Τον είχαμε "τσακώσει¨και γελάγαμε !
Αν ήταν ανάμεσά μας , μάλλον κι αυτός θα έλεγε πως "έτσι πέρασε" (ο συγκεκριμένος) Πολ. Μηχ. !!!
Και ένα τελευταίο : Υπήρχαν γονείς (και σίγουρα ακόμα υπάρχουν ), που συμβούλευαν τα παιδιά τους να μην "μαρτυράνε" αν διαβάζουν πολλές ώρες, ή που βρήκαν το τάδε-δείνα βοήθημα!
Δεν τό΄χετε ακούσε όμως, ούτε σας έχει συμβεί μάλλον !!!![]()
ΟΟΟΟΚΚΕΥΥΥ !!!
Corto Maltese έγραψε:Ρε παιδιά μηπως έχετε υπερεκτιμήσει τις τότε πανελλήνιες ........
Corto Maltese έγραψε:Δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αλλά σε μας τα μαθήματα κορμού ή ακόμα και δέσμης δεν έπαιζαν απολύτως κανένα ρόλο πουθενά. Είχα 11 Ψυχολογία, 12 Αγωγή και γενικά ο γενικός μου είχε πέσει στο 15,5 από 18,5 που είχα σχεδόν κάθε χρονιά. Δηλαδή πλην Δέσμης όλοι ρίχναμε τα πάντα μπιρ παρά
): 18, 14, 8, 4 (στις εξετάσεις). Προφανώς έβλεπε η δασκάλα πόσο πολύ πρόσεχα, και με τίμησε δεόντως.
)
O Hamilton γιατί δεν έκανε δεύτερη προσπάθεια στο[…]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]