Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimviii έγραψε:θα χρειαστει εξαερωση. Συνηθως ο εξαερωτηρας ειναι πανω στο κατω τρομπακι/κυλινδρακι.
δεν ειναι φυσιολογικο ομως να τα χασει ολα τα υγρα. Ψαξε καλυτερα για διαρροη.

κριμα!!! ργμτ, θα πρεπει να το φορτωσω με οδικη, οταν παρω τις πινακιδες τον Οκτωβριο.... Ευχαριστω παντως, Τα εχει τοσο στριμωγμενα που δεν βλεπεις και δεν φτανουν τα δαχτυλα!!! ισως απο κατω να ειναι πιο ευκολο...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Εχω το 2.24v με κατατεθειμενες πινακιδες. πηγα να το βαλω να δουλεψει για λιγο και ο συμπλεκτης παιζει στον αερα(το πενταλ δλδ). Ανοιγω τα υγρα και ειχαν κατεβει... εξατμησθει ισως. Συμπληρωνω υγρα (πηρε 250....!!!) τρομπαριζα και με το πεταλ αλλα δεν εγινε τιποτα. Περιμενα μια μερα και σημερα τα ιδια. Δεν χανει τα υγρα γιατι δεν εχει σταξει τιποτα κατω..... απο που αλλου γινεται εξαερωση?? .Η τελος παντων τι αλλο να συμβαινει??? λαστιχακια στην τρομπα??. αναψε το λαμπακι για τα υγρα αλλα οταν συμπληρωσα εσβυσε κανονικοτατα.
Τοσα χρονια δεν ειχε κανει κατι τετοιο. Το μοτερακι ακουγεται αψογα και ο θερμοστατης κ.λ.π. ξεκιναει τον ανεμιστηρα ψυγειου οπως πρεπει...

Το καλό είναι ότι δεν έχει υδραυλικό ρουλεμάν αλλά το τρομπάκι πιέζει το δίχαλο ( σαν το δικό μου ).
Το πιθανότερο είναι ότι από την ακινησία έχουν συρρικνωθεί τα Ο ring και έφυγε το λάδι, που πήγε ?
Μάλλον στο καπάκι κάτω από το housing που είναι σαν λεκάνη και είναι βιδωτό προφανώς γιατί το έχουν προβλέψει κρίνοντας από το σχήμα του και δεν πρέπει μια Maserati να χάνει και να λερώνει, δεν είναι Renault Quadra που αφήνει το στίγμα του όπου πηγαίνει σαν τα σκυλιά που κατουράνε στις κολώνες :yahoo:

Δες εδώ, έχει όλο το αυτοκίνητο σου πολλές σελίδες.

http://www.eurospares.co.uk/parts/maser ... utch-26833
Άβαταρ μέλους
By 224v
#277200 Ευχαριστώ πολύ...Παναγιωτη. Ο μηχανικος μου μου είπε να τρομπαρω πολλές φορές 50 περίπου!!! και πιθανόν να επανέλθει... Επειδή τον εμπιστεύομαι 20 χρονια με την μάρκα θα το κάνω και θα δουμε. Πολύ χρήσιμο το σαιτ....
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Ευχαριστώ πολύ...Παναγιωτη. Ο μηχανικος μου μου είπε να τρομπαρω πολλές φορές 50 περίπου!!! και πιθανόν να επανέλθει... Επειδή τον εμπιστεύομαι 20 χρονια με την μάρκα θα το κάνω και θα δουμε. Πολύ χρήσιμο το σαιτ....

Kάνε ότι σου είπε, τα υδραυλικά αμπραγιάζ έχουν τις παραξενιές τους, αν είναι λόγω μη χρήσης με το τρομπάρισμα θα επανέλθει αφού θα έρθουν με την πίεση μάλλον θα επανέλθουν στις διαστάσεις τους τα o ring, ίσως να χρειαστεί να συμπληρώσεις πάλι λίγο γιατί κάποια ποσότητα θα φύγει από τις διαρροές εν ήδη εξαέρωσης με το τρομπάρισμα και θα πάει στη λεκάνη μαζί με την προηγούμενη ποσότητα.

Καλή τύχη για να μη χρειαστείς συνεργείο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#278634 Ψάχνωντας για ανταλλακτικά βρίσκω τα παρακάτω:

https://www.onparts.gr/daihatsu-sirion- ... re=default

Βλέπω ότι ο ίδιος κωδικός μπαίνει και στο 1500αρι.
Οταν όμως ψάχνω για το 1500αρι εκτός από αυτά μου βγάζει και άλλα φθηνότερα όπως βλέπουμε εδώ:

https://www.onparts.gr/daihatsu-sirion- ... -anartisis

Υπάρχει κάποιος λόγος να μην κάνουν τα άλλα για το 1300αρι?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#278798 Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό, αλλά ίσως να υπάρχει.

Έστω Α το γνήσιο ανταλλακτικό και Β ένα εναλλάξιμο του. Αυτό σημαίνει ότι το Β μπορεί να τοποθετηθεί όπου μπαίνει το Α. Δεν σημαίνει όμως αυτομάτως και το αντίστροφο, δηλαδή ότι το Α μπορεί να τοποθετηθεί όπου μπαίνει το Β.

Επίσης αν το Α έχει δύο εναλλάξιμα ανταλλακτικά τα Β & Γ, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι τα Β & Γ είναι μεταξύ τους πλήρως εναλλάξιμα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Νίκος Παππάς έγραψε:Ετησιο σερβις σε Corolla e12, 1600 στα 156000χλμ
Λαδια castrol edge 5-30w
Μπουζι Denso
Φιλτρα λαδιου, αερα, καμπινας.
Ολα μαζι 107€ με αποδειξη.

Ειπε ο μηχανικος να πλυνω το μοτερ γιατι βλεπει τρεγμενα λαδια στη πισω και κατω μερια του.
Το πηγα για πλυσιμο και το Σαββατο θα το παω για ελεγχο.
Ελπιζω καποιου να του χυθηκαν καθως τα εβαζε :rant: σε καποιο σερβις γιατι αλλιως την κατσαμε :lipsealed:

Σημερα το πρωι που το πηγα ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγμα η φλαντζα του ψευτοκαπακου συν 4 λαστιχακια στα μπουζι.
Περιμενω απο Δευτερα να μου πει κοστος αν και μια μιατια που εριξα στο onparts καπου 15-17€ κανει η φλαντζα
Εχει κανεις ιδεα ποσο κοστιζει γενικα μια τετοια δουλεια;
Επισης μηπως θα ηταν σωστο να αλλαχθουν και τα τσιμουχακια των βαλβιδων; ( αλλα 54€ για αυτα σαν ανταλλακτικο )
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:Σημερα το πρωι που το πηγα ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγμα η φλαντζα του ψευτοκαπακου συν 4 λαστιχακια στα μπουζι.
Περιμενω απο Δευτερα να μου πει κοστος αν και μια μιατια που εριξα στο onparts καπου 15-17€ κανει η φλαντζα
Επισης μηπως θα ηταν σωστο να αλλαχθουν και τα τσιμουχακια των βαλβιδων; ( αλλα 54€ για αυτα σαν ανταλλακτικο )

H φλάντζα του ψευτοκάπακου και τα 4 λαστιχάκια μπουζί αλλάζουν έυκολα. Δε θα πρέπει να σε χρεώσει πάνω από μια εργατοώρα κατά τη γνώμη μου.
Τα τσιμουχάκια βαλβιδών γιατί να αλλάξουν; Έχεις κατανάλωση λαδιού;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Σημερα το πρωι που το πηγα ο μηχανικος μου ειπε οτι θελει αλλαγμα η φλαντζα του ψευτοκαπακου συν 4 λαστιχακια στα μπουζι.

H φλάντζα του ψευτοκάπακου και τα 4 λαστιχάκια μπουζί αλλάζουν έυκολα. Δε θα πρέπει να σε χρεώσει πάνω από μια εργατοώρα κατά τη γνώμη μου.
Τα τσιμουχάκια βαλβιδών γιατί να αλλάξουν; Έχεις κατανάλωση λαδιού;

Με ορους VAG δεν εχω, με ορους Toyota 1λιτρο λαδιου για 10Κχλμ :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#280078 Αν η κατανάλωση 1λτ στα 10κ σε ενοχλει και θα μηδενιστεί με την αλλαγή των τσιμουχακίων, αλλαξέ τα. Εγω δε θα τα άλλαζα (το θεωρώ φυσιολογική κατανάλωση), αλλά ρώτα και τη γνώμη του μηχανικού σου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#280086 Ευχαριστω Γιωργο! Θα τον ρωτησω οταν το ανοιξει να μου πει αν βλεπει αναγκη να αλλαχτουν.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#280091 156400 χλμ. Υπερβολικο δεν ειναι και σιγουρα με την αλλαγη της φλαντζας θα μειωθει, αλλα ειπα μηπως ειναι καιρος να αλλαχτουν και τα τσιμουχακια.
Τεσπα θα δειξει απο Δευτερα και λογικα θα κανω αυτο που θα προτεινει ο μηχανικος.