Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:Αν δεν θέλεις να το πουλήσεις τι σκοπό έχει το καθάρισμα του κινητήρα; Και δεν εννοώ αισθητικά εννοώ στην πράξη.

Με πιο καθαρο κινητηρα βλεπεις απο που χανει και ενεργεις αναλογα.
Άβαταρ μέλους
By umaga
#277584 αν ο φυγραντηρας παιρνει σολινακι αποχετευσης να το "συνδεσει" με της γλαστρες του μπαλκονιου ή μπορει να το συλεξει σε βυτιο και να ποτιζει τα φυτα στον κηπο-μπαλκονι
Άβαταρ μέλους
By JBT
#277586 Έχει σωληνάκι, αλλά πώς θα συνδεθεί με οτιδήποτε σε τόσο μεγάλη απόσταση; Δεν παίζει αυτό το σενάριο...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#277624 Ξερετε καποιο μαγαζι να αγορασω ραουλα για τις τεντες; Κοιταζα χθες που την ανεβαζα γιατι κολλαει και ειδα οτι και τα 3 εχουν διαλυθει. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Pitt έγραψε:
Asimov έγραψε:Πόσο πιθανό είναι μια μπαταρία sunlight 12v 7,2ah που πήρα καινούργια από τον Γερμανό για να αλλάξω αυτή του συναγερμου να είναι doa? Την έχω βάλει από χτες, είπα να την αφήσω καμιά ώρα να φορτίσει, την άφησα 24 κι ακόμα σφάλμα χαμηλής μπαταρίας μου βγάζει ο paradox...

Την μέτρησες; Το πολύμετρο πόση τάση δείχνει;

Όχι δεν την μέτρησα, δεν έχω πολυμετρο :oops:
Σίγουρα δεν φορτίζει όμως, εκτός του σφάλματος χτυπάει και η σειρήνα όταν κατεβάζω το γενικό.

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#277631 Το ότι δεν φορτίζει δεν σημαίνει ότι είναι doa. Μπορεί η μπαταρία να είναι καλή αλλά το κύκλωμα φόρτισης να έχει πρόβλημα.
Θα πρέπει να μετρήσεις τις τάσεις της μπαταρίας χωρίς σύνδεση και με σύνδεση στο κύκλωμα φόρτισης.
Ενδεχομένως να βοηθούσε και η τάση στις επαφές που συνδέονται στην μπαταρία, αλλά χωρίς φορτίο (χωρίς να έχεις συνδέσει την μπαταρία).

Ελπίζω να έχεις βάλει σωστά στην θέση τους (με την ορθή πολικότητα) και να έχουν κουμπώσει οι ακροδέκτες.

Αν έχεις φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου, σύνδεσέ την σ΄αυτόν και δες πως συμπεριφέρεται. Οι φορτιστές έχουν ενδείξεις και μπορείς να καταλάβεις αν φορτίζει ή αν δέν επιδέχεται φόρτιση (κατεστραμμένη).
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#277634 Ναι τις συνδέσεις σωστά τις έχω κάνει...
Δυστυχώς δεν έχω εργαλεία γαμωτο και στον Γερμανό που την πήρα ο τεχνικός πάει μόνο καθημερινές (δλδ καλή Τρίτη γιατί Δευτέρα πρωί εγώ είμαι στη δουλειά :rant: )

.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Νίκος Παππάς έγραψε:Ξερετε καποιο μαγαζι να αγορασω ραουλα για τις τεντες; Κοιταζα χθες που την ανεβαζα γιατι κολλαει και ειδα οτι και τα 3 εχουν διαλυθει. :hmmm:

Μόνος λίγο δύσκολο να τα αλλάξεις (θα χρειαστείς βοηθό) και συνήθως είναι επικίνδυνο να κάνεις τον ακροβάτη στην άκρη του μπαλκονιού.
Φώναξε κάποιον τεντά και παρακάλα να είσαι τυχερός και να έρθει (τέτοια εποχή δύσκολα έρχονται για μικροδουλειές).

Σε κάθε περίπτωση αν τα αλλάξεις μη βάλεις από τα πλαστικά κουζινέτα που βάζουν συνήθως. Υπάρχουν ρουλεμάν και μάλιστα κλειστού τύπου που δεν χρειάζονται λίπανση και αντέχουν μια ζωή.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#278278 Από τότε που ΕΧΥΣΑ στα σιφώνια δεν είδα τίποτα. Ελπίζω να μην είναι σύμπτωση.

Τώρα όσον αφορά SC3 vs SC3 premium, πέρασα από ένα retail store της karcher και δεν γνώριζαν για το premium και έλεγαν ότι μπορεί να είναι σπέσιαλ παραγγελία του εκάστοτε μαγαζιού :roll:
Anyway εγώ βλέπω ότι υπάρχει κανονικά https://www.kaercher.com/hk/home-garden ... 30500.html , στο .gr όμως όχι

Σε comparison μεταξύ sc3 και premium βλέπω ότι το 2ο έχει 2 παραπάνω αξεσουάρ και έχει πανάκια μικροϊνών αντί για "terry" όπως λέει τα άλλα.

Επειδή μ'ενδιαφέρει και το καθάρισμα τζαμιών ειδικά για την ντουζιέρα που πιάνει άλατα, θα χρειαστώ αυτό
http://www.karcher.gr/gr/Products/Home_ ... %25CE%25B1
ή αυτό
https://www.kaercher.com/hk/accessory/w ... 01150.html
Άβαταρ μέλους
By Obelix
gakost έγραψε:Αν δεν θέλεις να το πουλήσεις τι σκοπό έχει το καθάρισμα του κινητήρα; Και δεν εννοώ αισθητικά εννοώ στην πράξη.

Because petrolhead
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Από τότε που ΕΧΥΣΑ στα σιφώνια δεν είδα τίποτα. Ελπίζω να μην είναι σύμπτωση.

Θανατερό χύσιμο! Μπράβο παιδί μου! Άξιος! :lol:

Επειδή μ'ενδιαφέρει και το καθάρισμα τζαμιών ειδικά για την ντουζιέρα που πιάνει άλατα, θα χρειαστώ αυτό
ή αυτό

Σιγά μη βγάζεις το karcher για να κάνεις τα τζάμια της ντουζιέρας. Θα το βγάλεις την πρώτη φορά που θα το αγοράσεις, άντε και την δεύτερη.
Μετά θα το κάνεις με κάποιο από αυτά:

Εικόνα

Στο μπάνιο σωθήκαμε από τα άλατα στα πλακάκια με αυτήν την λεπίδα:

Εικόνα

Είναι σιλικόνης και την αγόρασα από ένα βενζινάδικο. Μετά το μπάνιο, περνάω τα πλακάκια μ' αυτό και κυριολεκτικά στεγνώνουν.
Δεν μένει νερό για να αφήσει άλατα. Είναι φαρδιά και το σκούπισμα δεν παίρνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Όσν αφορά τον ατμοκαθαριστή, τον χρησιμοποιούμε κυρίως στην κουζίνα. Στους αρμούς από τα πλακάκια της κουζίνας, στον νεροχύτη και στον απορροφητήρα.
Επίσης μας βοηθάει πολύ στην απόψυξη του καταψύκτη (ντουλάπα) μαζί με το σεσουάρ... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By JBT
#278334 Μην λέμε πάλι τα ίδια. Δυστυχώς ο επαγγελματισμός έχει εξαληφθει από την ελληνική αγορά.

Και οκ είσαι μπετονοβλακας και δεν ξέρεις τι σού γίνεται, είναι τόσο δύσκολο να είσαι ένας μπετονοβλακας επαγγελματίας; τουτέστιν βγάλε τουμπεκα, ενημέρωσε τον πελάτη ότι δεν το γνωρίζεις και ξεκινά το ψάξιμο. Απλά πράγματα.

Κατά τ'άλλα, ο τρόπος που καθαρίζει είναι συγκλονιστικός (για εμένα τουλάχιστον, τι να πω δεν έχω άλλα σημεία αναφοράς).

Και καθαρίζω ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ. Ακόμα και τις ηλεκτρ. Οδοντονουρτσες που σε κάποια σημεία πιάνουν πουρί :lol: την ξυριστικη, τα καλοριφέρ, τα χερούλια, τα πάντα όλα. Σε κάποια φάση θα κάνω και την αλυσίδα από το ποδήλατο και βέβαια τον κινητήρα που λέγαμε.

Τζάμια ακόμα δεν έχω κάνει, κακώς βέβαια, αλλά θα κοιτάξω τι άλλα εξαρτήματα έχει γενικότερα.

Πριν τα σκάσεις πάντως θα σε έλεγα να βρεις κάποιον να το δοκιμάσεις. Εγώ δυστυχώς για εσένα βρίσκομαι βόρεια...

:s_bye
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Pitt έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Από τότε που ΕΧΥΣΑ στα σιφώνια δεν είδα τίποτα. Ελπίζω να μην είναι σύμπτωση.

Θανατερό χύσιμο! Μπράβο παιδί μου! Άξιος! :lol:

ή αυτό

Σιγά μη βγάζεις το karcher για να κάνεις τα τζάμια της ντουζιέρας. Θα το βγάλεις την πρώτη φορά που θα το αγοράσεις, άντε και την δεύτερη.
Μετά θα το κάνεις με κάποιο από αυτά:

Εικόνα

Στο μπάνιο σωθήκαμε από τα άλατα στα πλακάκια με αυτήν την λεπίδα:

Εικόνα

Είναι σιλικόνης και την αγόρασα από ένα βενζινάδικο. Μετά το μπάνιο, περνάω τα πλακάκια μ' αυτό και κυριολεκτικά στεγνώνουν.
Δεν μένει νερό για να αφήσει άλατα. Είναι φαρδιά και το σκούπισμα δεν παίρνει πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Όσν αφορά τον ατμοκαθαριστή, τον χρησιμοποιούμε κυρίως στην κουζίνα. Στους αρμούς από τα πλακάκια της κουζίνας, στον νεροχύτη και στον απορροφητήρα.
Επίσης μας βοηθάει πολύ στην απόψυξη του καταψύκτη (ντουλάπα) μαζί με το σεσουάρ... :s_wink

+1 στη σιλικόνη για τζαμια-πλακακια ντουζιέρας..κι εγώ χρησιμοποιώ.

-1 για το viakal. Δεν χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό και μάλιστα κάποιοι που το κάνουν και συχνά. Στα μαγαζιά που πουλάνε βρύσες, καμπίνες ντουζιέρας κτλ...λένε "όχι viakal!" με ένα τέτοιο σιλικόνης κάθε φορά μετά το ντουζ, συν ένα σκούπισμα της μπαταρίας...δεν θέλουν τίποτα άλλο πλακάκια και τζάμια παρα ένα πέρασμα με αθώο λευκό ξυδακι μία φορά στο 3μηνο-6μηνο.

Όποτε ακρως overkill κι ο ατμοκαθαριστης (εχω έναν μικρό και ποτε δεν θα τον χρησιμοποιούσα γι αυτόν τον σκοπό...λάμπουν όλα με τον παραπάνω απλό τρόπο).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Alxnks έγραψε:-1 για το viakal. Δεν χρειάζεται κάτι τόσο δυνατό και μάλιστα κάποιοι που το κάνουν και συχνά. Στα μαγαζιά που πουλάνε βρύσες, καμπίνες ντουζιέρας κτλ...λένε "όχι viakal!" με ένα τέτοιο σιλικόνης κάθε φορά μετά το ντουζ, συν ένα σκούπισμα της μπαταρίας...δεν θέλουν τίποτα άλλο πλακάκια και τζάμια παρα ένα πέρασμα με αθώο λευκό ξυδακι μία φορά στο 3μηνο-6μηνο.

Όσον αφορά τα πλακάκια και τις επίπεδες επιφάνειες, συμφωνώ. Τα νερά φεύγουν με την λεπίδα σιλικόνης και δεν μένουν άλατα. Στις υπόλοιπες επιφάνειες όμως, όπως οι βρύσες και οι μπαταρίες, συγκεντρώνονται με τον καιρό δυσδιάλυτα ανθρακικά άλατα ασβεστίου και μαγνησίου που δεν φεύγουν με λεπίδα (δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκεί) ούτε με σκούπισμα. Αναγκαστικά χρειάζεται όξινο διάλυμα για να απομακρυνθούν.

Εσύ πολύ σωστά κάνεις και χρησιμοποιείς ξύδι που περιέχει περίπου 8-10% οξικό οξύ. Είναι φτηνό, συνήθως πρόχειρο στο σπίτι και αποτελεσματικό.

Το Viakal αντιστοίχως περιέχει 1-5% κιτρικό οξύ και 1-5% μυρμηκικό οξύ.

Τώρα όσον αφορά τα μαγαζιά που πουλάνε βρύσες, λένε όχι στο Viakal γιατί έτσι τους λένε οι κατασκευαστές και γιατί κερδίζουν απ΄αυτό. Και επειδή στο σπίτι μου οι βρύσες είναι Grohe, θα μιλήσω γι’ αυτήν. Η Grohe λοιπόν στις οδηγίες συντήρησης αναφέρει:

"Μην χρησιμοποιείτε αποξεστικά σφουγγάρια, συστατικά τριψίματος, διαλυτικά ή άλλα καθαριστικά μέσα που περιέχουν οξέα, καθαριστικά αλάτων, ξύδι και καθαριστικά που περιέχουν ξύδι, για τον καθαρισμό."

Στο ίδιο φυλλάδιο συστήνει το δικό της καθαριστικό το GROHclean που το πουλάνε 25€/500mL!!!

Εικόνα

Θα περίμενε κανείς πως το πανάκριβο υγρό τους θα περιέχει κάποια μαγική ένωση που δεν θα έχει σχέση με αυτά που συνιστά στους πελάτες να αποφεύγουν, όπως οξέα κλπ. Σύμφωνα με το δικό τους SDS λοιπόν το GROHclean περιέχει 5-10% κιτρικό οξύ!!! Μας δουλεύουν τα Γερμανά δηλαδή...

Η διαφορά με το Viakal είναι ότι στο Viakal η συγκέντρωση κιτρικού οξέως είναι η μισή από το GROHclean, ενώ περιέχει και 1-5% μυρμηκικό οξύ.

Στην πράξη τώρα τα τελευταία 25 χρόνια στις 9 βρύσες και μπαταρίες που έχω στο σπίτι χρησιμοποιώ Viakal και δεν έχουν πάθει τίποτε από αυτό. Έχω αντικαταστήσει κάποιες λόγω άλλων βλαβών, αλλά οι επιφάνειές τους ήταν σαν καινούριες. Όταν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω το κάνω με μαλακό σφουγγαράκι, τις ξεπλένω με νερό και τις σκουπίζω με στεγνή πετσέτα.

Αυτά μαζί με την καλημέρα μου. :s_howdy