Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
REALZEUS έγραψε:
Nikos! έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Από 60 χιλιάρικα ξεκινάει η Α45 με τις νέες τιμές. Το Type R ξεκινάει από τα 47 και το Focus RS από τα 50.

Δες το configurator της Mercedes πάλι.

Έκανα configure σήμερα το πρωί.

Προφανώς είναι με τις παλιές τιμές. Ο νέος τιμοκατάλογος δείχνει αυτό που αναφέρει ο ..

Ούτε με τις παλιές είναι, γιατί με τις παλιές ξεκίναγε από 54κάτι.

Πιθανόν να έκαναν κάποια βλακεία στο site τους, δε γνωρίζω, αλλά επειδή το παρακολουθώ και το είδα σήμερα το πρωί είναι 100% αλήθεια αυτό που γράφω.
Άβαταρ μέλους
By morpheus
KWSN-Men έγραψε:Ένα καλό αυτόματο με αυτάκια, μια χαρά αλλάζει (και πιο γρήγορα) χειροκίνητα.
Ακόμα και με τον λεβιέ.

Σορρυ άλλα καμία σχέση.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Nikos! έγραψε:
georgetz έγραψε:Περισσότερο αναρωτιέμαι γιατί το Type R είναι καλό μηχανολογικά , διασκεδαστικό αλλά
μου τα χαλά πολύ σαν εμφάνιση.

Απο 4κίνητα , συμφωνούμε.

M235 ?

Προσωπικά πάντα έτσι? Θα ήθελα κάτι διαφορετικό.

Βεβαίως είναι εντελώς θεωρητική κουβέντα... :lol:

Εγώ πήγαινα να σηκώσω χρήμα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
georgetz έγραψε:Εγώ πήγαινα να σηκώσω χρήμα :lol:

Αυτό είναι αστείο από πολλές απόψεις :lol:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
morpheus έγραψε:
KWSN-Men έγραψε:Ένα καλό αυτόματο με αυτάκια, μια χαρά αλλάζει (και πιο γρήγορα) χειροκίνητα.
Ακόμα και με τον λεβιέ.

Σορρυ άλλα καμία σχέση.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων διαφωνούν πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
KWSN-Men έγραψε:
morpheus έγραψε:
Ακόμα και με τον λεβιέ.

Σορρυ άλλα καμία σχέση.

...συνιστουν Skip! :yahoo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:
morpheus έγραψε:
...Τι να πω ρε παιδιά... Εγώ πάντως με όσα αυτόματα έχω συμβιώσει -και αναφέρομαι σε μερικά απο τα καλύτερα σύγχρονα αυτόματα, όχι καμιά τελειωμένη αρχαιολογία- όταν μετά πιάσω ένα σωστό χειροκίνητο, σκάει πάντα χαμόγελο και συνεφάκι απο πάνω που λέει "ααα, εδώ είμαστε..." :s_biggrin
Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο διασκεδαστικό και συμμετοχικό βρίσκω το 2ο και σίγουρα δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν.
Εννοείται πως δεν έχουν όλοι τις ίδιες καύλες με μένα, όπως επίσης καταλαβαίνω και οτι κάποιοι είχαν εμπειρίες τραυματικές απο άθλια χειροκίνητα (δεν είναι λίγα) και το αυτόματο ήρθε σαν μάνα εξ ουρανού...
Όμως πραγματικά όσο και αν έχω προσπαθήσει -και δεν το παίζω ούτε μαγκιόρος χεράς ούτε δασύτριχος πιουρίστας- κανένα αυτόματο δεν μου έχει δώσει την χαρά ενός καλού χειροκίνητου...
Και για το αβαντάζ των ταχύτερων αλλαγών, fuck me sideways... αν το αυτοκίνητο απο μόνο του δεν είναι αρκούντως γρήγορο για τα γούστα μου, κανένα 0,1" ή 0,2" δεν θα κάνουν τη διαφορά...

Ετσι ακριβως ειναι, αλλα ενταξει για καποιους ειναι σαν να μιλας Κινεζικα...Ειναι σεβαστο βεβαια, καθοτι δεν γινεται να βολευονται ή να γουσταρουν ολοι. 'Η και να μπορουν ολοι να αλλαζουν γρηγορα, αλλα και να εισπρατουν απολαυση απο αυτη την διαδικασια...

Απλως ειναι ατοπος, ο γενικευμενος αφορισμος, η ακυρωση καθε ειδους χειροκινητου (οταν μιλαμε για ευχαριστα στην αισθηση, με σαφηνεια στο κουμπωμα και νορμαλ διαδρομες, οχι...λεωφορειου)
απο καποιους, επειδη αυτοι βολευονται καλυτερα με αυτοματα ή/και διπλοσυμπλεκτα...

Καλά τα λέτε και οι δύο.
Ομως εξίσου άτοπη είναι η σε κάποιες περιπτώσεις απαξιωτική ακύρωση όσων δεν προτιμούν το χειροκίνητο ως ρε παιδί μου όχι αρκετά χεράδες και ντεμεκ "Π.Ο." και ότι όλοι οι γαμάτοι οδηγοί στον κόσμο προτιμούν χειροκίνητο κτλ.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#277496 Οι πιο γαμάτοι οδηγοί του κόσμου δεν οδηγούν ή τρέχουν με χειροκίνητα πάντως.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#277499 Η άποψή μου είναι ότι η επιλογή σασμαν έχει να κάνει με το οδηγικο στυλ του καθενός.

Το χειροκίνητο με έχει μονίμως on the edge, το αυτόματο πιο εύκολο και άνετο για everyday.

< >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:

Καλά τα λέτε και οι δύο.
Ομως εξίσου άτοπη είναι η σε κάποιες περιπτώσεις απαξιωτική ακύρωση όσων δεν προτιμούν το χειροκίνητο ως ρε παιδί μου όχι αρκετά χεράδες και ντεμεκ "Π.Ο." και ότι όλοι οι γαμάτοι οδηγοί στον κόσμο προτιμούν χειροκίνητο κτλ.

...απαξιωτικη ακυρωση, ειναι βαρια λεξη, προσωπικα δεν την ασπαζομαι, υπαρχουν εξαιρετικοι οδηγοι, που δεν προτιμουν, ή και δεν μπορουν να εκμεταλευτουν -και παραλληλα να το χαιρονται- στο επακρο τις δυνατοτητες ενος καλου χειροκινητου...

Αυτο το κατι παραπανω ομως του μεγαλυτερου ποσοστου ελεγχου, επικοινωνιας με τα μηχανικα μερη αυτοκινητου που φερει ενα καλο χειροκινητο, που καποιοι αλλοι εκτιμουν περισσοτερο, ειναι υπαρκτο, δεν ειναι κατι της φαντασιας τους...Τετοιοι ανθρωποι υπαρχουν αρκετοι, καποιοι απλως το αντιλαμβανονται, εκτιμουν ενα πολυ καλο manual και το χαιρονται, ακομα και εαν δεν μπορουν να κανουν αλλαγες αστραπη...

Τελος ενα ακομα μικροτερο ποσοστο αυτων που μπορει και εκμεταλευεται στο επακρο ενα τετοιο κιβωτιο, απλως δεν βρισκει υποκαταστατο σε σπορ οδηγηση.

Προφανως για την καθημερινοτητα, ενα αυτοματο-διπλοσυμπλεκτο ειναι η ιδανικη λυση, σε αυτο πλεον, με την εξελιξη που υπαρχει ακομα και στις πιο προσιτες κατασκευες, δεν χωραει αμφιβολια.

@KWSN-Men
Ποιοι ειναι οι πιο γαματοι οδηγοι του κοσμου? (που οδηγουν, το που "τρεχουν" δεν ενδιαφερει οταν μιλαμε για αγωνες, εδω -σε οτι με αφορα τουλαχιστον- μιλαμε για οδηγικη ευχαριστηση, χωρις χρονομετρα...)
Άβαταρ μέλους
By morpheus
KWSN-Men έγραψε:
morpheus έγραψε:
Ακόμα και με τον λεβιέ.

Σορρυ άλλα καμία σχέση.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές κάνουν οτι περναει απο το χέρι τους για μικρότερη κατανάλωση, ρύπους και επιδόσεις.

nass έγραψε:Καλά τα λέτε και οι δύο.

Οποιαδήποτε απαξίωση είναι άτοπη...
Φυσικά αυτό ισχύει και τούμπαλιν μιας και διαβάζω όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια σχόλια τύπου "απορώ γιατί βγαίνουν χειροκίνητα", "εσύ ακόμα παλεύεις με την κουτάλα" κλπ... και γενικά μια τάση των αυτοματάκηδων ( :lol: ) να πείσουν οτι το auto είναι η πεμπτουσία της οδήγησης... :metalo:
Σίριουσλι...?

KWSN-Men έγραψε:Οι πιο γαμάτοι οδηγοί του κόσμου δεν οδηγούν ή τρέχουν με χειροκίνητα πάντως.

Καλή ώρα... Γιατί ως γνωστόν η διασκέδαση του οδηγού είναι ο πρωταρχικός στόχος στους αγώνες ταχύτητας...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#277895 Προσωπικά έχω αυτόματο και δεν σκοπεύω να ξαναπάρω χειροκίνητο αλλά όποτε οδηγάω χειροκίνητο υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι, να αυτό δεν στο κάνει το αυτόματο. Με χειροκίνητο κιβώτιο σε συνδυασμό με τον συμπλέκτη μπορείς να κάνεις κάποια πράματα που δεν στα κάνουν τα αυτόματα. Έχει σημασία πως θα αφήσεις το συμπλέκτη. Το αν είναι λόγος αυτό να πάρεις χειροκίνητο είναι προσωπικό θέμα, για μένα όχι για άλλους ναι.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#277945 Αγορασα χειροκινητο και αυτή τη φορα αλλα το επομενο θα είναι αυτοματο σιγουρα. Για Αθηνα το χειροκινητο είναι σκοτωμα τελικα.
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:...απαξιωτικη ακυρωση, ειναι βαρια λεξη, προσωπικα δεν την ασπαζομαι,

Παράξενο γιατί αν όχι ακριβώς αυτή τη λέξη αλλά το νόημα "αν είσαι πραγματικός εραστής της οδήγησης τότε προτιμάς χειροκίνητο" το έχω δει γραμμένο από σένα. Βαριέμαι να ψάχνω.

Απλή ερώτηση: θεωρείς ότι μπορείς να είσαι εξαιρετικός οδηγός, εραστής της οδήγησης, Π.Ο., χεράς κτλ. κτλ. και να χαίρεσαι 100% την οδήγηση, να παίρνεις το 100% από το όχημά σου και να επικοινωνείς 100% με το όχημα και το δρόμο με ένα καλό αυτόματο/διπλοσύμπλεκτο ?

Κίκιζας . έγραψε:υπαρχουν εξαιρετικοι οδηγοι, που δεν προτιμουν, ή και δεν μπορουν να εκμεταλευτουν -και παραλληλα να το χαιρονται- στο επακρο τις δυνατοτητες ενος καλου χειροκινητου...

Να το: πετάς βέβαια το "εξαιρετικοί οδηγοί" και το "δεν προτιμούν" για παν ενδεχόμενο και political correctness αλλά η ουσία είναι το μετέπειτα: κάποιο κουσούρι έχουν, θα "έπρεπε" να μπορούν να εκμεταλευτούν και να χαίρονται τις δυνατότητες (*)

Φαντάζομαι ότι θα γράψεις τώρα 40 σελίδες για να "εξηγήσεις"... ΟΚ...

Τα υπόλοιπα που λες προφανώς και σωστά τα λες

(*) Ενα "καλό χειροκίνητο" δεν έχει περισσότερες "δυνατότητες" από ένα καλό διπλοσύμπλεκτο. Ποιές είναι αυτές δηλαδή ? Rev matching ? Συμπλεκτάρισμα ? Περισσότερη "επικοινωνία" το δέχομαι και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά μην τρελλαθούμε ότι το χειροκίνητο σου δίνει ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που δεν σου δίνουν τα άλλα.
Γιατί στο κάτω-κάτω και ένα καλό αυτόματο σου δίνει περισσότερες δυνατότητες από ένα καλό χειροκίνητο (αυτόματη λειτουργία, πρώτα απ΄όλα, χρησιμότατη στο 90% του χρόνου μας στο αυτοκίνητο, επίσης γρήγορες αλλαγές, χωρίς να παίρνεις τα χέρια από το τιμόνι, προστασία του κινητήρα από |λογοκρισία| στο κατέβασμα, rev matching...) οπότε ας μην το θέσουμε στη βάση των δυνατοτήτων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#278113 Καλά είναι τα αυτόματα ειδικά σε πόλεις με βαριά κυκλοφορία, οι αλλαγές από το τιμόνι βοηθάνε πολύ και όταν ανέβουν οι ρυθμοί, εμένα η διαφωνία μου ή μάλλον έχω ένα σκεπτικισμό όταν έρθει η ώρα κάποιας επισκευής ενός από του αυτοματισμούς των αλλαγών στα κιβώτια ποιός θα ασχοληθεί, πόσο θα κοστίσει και πόσα εξαρτήματα θα χρειαστεί να αλλαχθούν μέχρι τα σαϊνια στα συνεργεία βρούν την βλάβη, γιατί ξέρουμε τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει η αντικατάσταση εξαρτημάτων στα μηχανοστάσια μέχρι να βρεθεί ( τυχαία πολλές φορές ) η βλάβη, και δεν αναφέρομαι σε εμένα αν έχω το σούπερ ντούπερ αυτόματο, αλλά στον άσχετο περί τα μηχανικά οδηγό που θα έχει την - ευτυχία - να πάει το αμάξι να κοιτάξουν τι έχει το σαζμάν και δεν αλλάζει και θα φύγει με μερικά χιλιάρικα μείον από τον λογαριασμό του, μήπως έχετε ακούσει πόσο κοστίζει η επισκευή στα SMG ? Νομίζω ότι είναι ταχύτητα και χιλιάρικο ή κάπου εκεί κοντά σύν - πλήν. Άρα καλά είναι τα + και τα - αλλά όταν έρθει η κακιά στιγμή άντε γειά...

Είμαι οπαδός των απλών έως και απλοϊκών λύσεων στο αυτοκίνητο όπου χρειάζεται όπως και στην απολύτως απαραίτητη χρήση των ηλεκτρονικών, μάνατζμεντ κινητήρα, φρένα και μέχρι εκεί, τα χειροκίνητα κιβώτια μας αφήνουν σιγά - σιγά και πρέπει να το παραδεχθούμε, δεν είναι όλοι οι οδηγοί του πλανήτη οι χεράδες petrolheads που ασχολούνται με το αμάξι τους, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών βλέπει το αμάξι από τελείως διαφορετική γωνία που το βλέπουμε εμείς καθώς και μια μειοψηφική μερίδα οδηγών, το να αναρωτιώμαστε τι είναι καλύτερο δεν έχει έννοια αφού όλα τα γούστα και οι συνθήκες κίνησης δεν είναι τα ίδια, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι βιομηχανία mass production και κοιτάει πάντα τις πωλήσεις που αφορούν τους πολλούς, για τους λίγους υπάρχουν τα ειδικά μοντέλα των μεγάλων αλλά και οι μικρές φίρμες που παράγουν αμάξια για όλα τα γούστα και στο τέλος της ουράς είναι οι χρεπολάτρες που συν το χρόνο θα γίνει μια παράλληλη και οργανωμένη υπολογίσιμη οικονομική αγορά απανταχού, ήδη υπάρχει αλλά οι τάσεις είναι αυξητικές.