Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#277656 Δεν καταλαβα που θα μεινεις στη γαλλια αλλα καννες ειναι για μια βολτα μονο. Επισης αντιμπ οσο ξερω δεν εχει κατι που δεν θα δεις στην ομορφουλα νικαια.

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Arrow έγραψε:Δεν καταλαβα που θα μεινεις στη γαλλια αλλα καννες ειναι για μια βολτα μονο. Επισης αντιμπ οσο ξερω δεν εχει κατι που δεν θα δεις στην ομορφουλα νικαια.

.

Οι διανυκτερεύσεις θα ειναι ολες στο Μονακο (κεντρο και ελπιζω να μην μου πιασουν τον κ@λ@ για το παρκινγκ)
Καννες θα παμε σιγουρα για μια βολτα στην παραλιακη, τη Νικαια θα την γυρισουμε λιγο πιο εμπεριστατωμενα.
Αντιμπ μπορει να μην παω αν παω στα χωρια που ρωτουσα πριν.

sknipper έγραψε:Δεν έχω πάει ποτέ αλλά πολλοί λένε ότι οι Κάννες είναι καλύτερες από τη Νίκαια.

Οι Καννες να πω την αληθεια δεν μου πολυαρεσαν οταν ειχα παει, καμια σχεση με την Νικαια που εχει πιο πολλα μερη ενδιαφεροντος για να δεις.

Την περιοχη την ειχα επισκεφτεί πριν 10 χρονια ακριβως. Περιοδος γκραν πρι και φεστιβαλ Καννων (στην επισκεψη μου μαλιστα στις Καννες ειχα "πεσει" πανω στην εξοδο των ηθοποιων απο το Φεστιβαλ).
Το γρανπρι ήταν αν θυμαμαι καλα το τελευταιο του Σουμαχερ (νικησε ο Αλονσο).
Ημουν 5 μερες εκει και Νικαια Μονακο τα γυρισα καλα με τα ποδια και το τραινο, αλλα παραεξω δεν πηγα, οποτε θελω να "συμπληρωσω" τωρα :s_cool

Πρεπει να βρω πληροφοριες για τα χωρια, αυτα μου "καρφωθηκαν" τωρα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#277661 Να πας στη Grasse.

Εμείς είχαμε μείνει Νίκαια και μετά πηγαίναμε Μονακό και Καννες.

Περισσότερο μου άρεσαν οι Καννες.

< >
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#277807 Bebes μαλλον νικαια θα εμενα παρα μονακο αλλα προφανως εχεις ξαναπαει οποτε κανω μοκο

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Arrow έγραψε:Bebes μαλλον νικαια θα εμενα παρα μονακο αλλα προφανως εχεις ξαναπαει οποτε κανω μοκο

.

Νικαια ειχα κλεισει αρχικα, αλλα βρηκα μια καλη (κατα τη γνωμη μου) περιπτωση να μεινουμε στο κεντρο του Μονακο.
Την προηγουμενη φορα που ειχα παει εμενα Νικαια (στην παραλιακη λεοφωρο :) ), αλλα τωρα με τα παιδια δεν μας σηκωνει για τετοια... :oops:
Ευκαιρια να περπατησω λιγο στο κεντρο και τις αποβαθρες του Πριγκιπατου γιατι με το γρανπρι ηταν ολα κλειστα.

Θυμαμαι η πρωτη εντυπωση οταν βγηκα απο τον (υπογειο) σταθμο και ειδα κατω την πολη μεσα απο μια χαραδρα ήταν... ΟΥΑΟΥ!
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#278046 Πασο αφου εχεις ξαναπαει και εισαι ωραιο παληκαρι και τσιφτης. Καλα να περασετε,ολη η περιοχη ειναι ωραια.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#278662 Να πας στο St Paul de Vence και να πας να βρεις αυτόν στο ατελιέ του... πολύ καλός, κ ας φαίνεται τιούτος :lol:

http://www.micheldegav.com/en/index.php
Άβαταρ μέλους
By elvet
#278724 @bebes
Η Αντίμπ είναι ωραία (κάστρο, παραλία, θάλασσα) και βολική για να μείνει κάποιος (φθηνότερη) και είναι πολύ κοντά στη Νίκαια, Μονακό κλπ.
Οι Κάννες δεν μου άρεσαν, ουσιαστικά μία ωραία αμμουδερή παραλία χιλιομέτρων, με πολυτελή ξενοδοχεία και τσιμέντο.
Αντίθετα η Νίκαια είναι πόλη που τα έχει όλα. Παραλία, φαγητό, χρώμα, σοκάκια αγορά, και γενικά ότι χρειάζεται ένας αστικός τουρίστας.
Για την ευρύτερη περιοχή, η επίσκεψη στην Γκρας αξίζει και είναι κοντά στη Νίκαια.
Στην Προβηγκία έχει πολλά μέρη, χωριά, κάστρα, παραλίες, αγροκτήματα-κάβες, πόλεις με ρωμαικά μνημεία (Αβινιόν, Οράνζ, Αρλ) κλπ οπότε οι επιλογές είναι άπειρες.
Δύο πιο ειδικές προτάσεις:
Πολύ όμορφα είναι τα χωρία που καλλιεργούν λεβάντα, ειδικά εάν πας τον Ιούλιο πριν τη συγκομιδή, όπου είναι όλα ανθισμένα. Το αββαείο St. Senanque αξίζει, αν και είναι σε απόσταση από τη Νίκαια.
Απέναντι από την Τουλόν το νησάκι Porquerolles, 20 λεπτά με το καραβάκι. Νησάκι που περπατιέται και με ένα παλιό ναπολεόντιο οχυρό μετασκευασμένο σε ορθόδοξο μοναστήρι (ανήκει στη Σιμονόπετρα) από έναν γάλλο μοναχό. Αξίζει ως αξιοθέατο.
Για τα cinque terre, το καλοκαίρι γίνεται χαμός, υπάρχει ένας κεντρικός δρόμος, τα δρομάκια στενά, τα αυτοκίνητα μένουν μακριά / έξω από τα χωριά, έχει αρκετό περπάτημα και γενικά θέλει πολύ χρόνο και ταλαιπωρία.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Αντίθετα η Νίκαια είναι πόλη που τα έχει όλα. Παραλία, φαγητό, χρώμα, σοκάκια αγορά, και γενικά ότι χρειάζεται ένας αστικός τουρίστας.

Τώρα είναι για Νίκαια. Μ' αρεσει που πολλοί που το ακούνε λένε 'που θα πας εκεί, δεν βλέπεις τι έγινε, πάνε κάπου αλλού.' Λες και υπάρχει πιθανότητα μετρήσιμη με λιγότερα από 50 μηδενικά να ξαναγίνει κάτι μετά από 3 μέρες ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#280155 Πιθανον αλλα τοσο κοντα στο γεγονος δεν θα εχει επιστρεψει η ζωη στην κανονικοτητα και δεν βλεπω το λογο να πας καπου που ο κοσμος θα είναι μεσα και ένα μερος θα είναι αποκλεισμενο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#280524 Θεωρητικά μιλάμε για crime scene μήκους 2 χιλιομέτρων. Θα πρέπει να μελετηθεί κλπ κλπ. Βρίσκω όμως απίθανο να παραμείνει αποκλεισμένη η περιοχή.
Άβαταρ μέλους
By Andy
#281004 Περασα την Κυριακή από Νίκαια, αποκλεισμένη δεν είναι αλλά σε όλο το μήκος της δολοφονικής διαδρομής είναι γεματη η παραλία με λουλούδια κεράκια κλπ. Γενικά πολύ βαριά ατμόσφαιρα, δεν εμπνέει για πολλά πολλά. Η παρουσία της αστυνομίας πολύ έντονη αλλά καθόλου ενοχλητική