Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
g8777 έγραψε:Νικο τελικα ποιον αφορουσε το cashback; Τον πελατη ή τον συνεργατη;

Για τον συνεργάτη δεν γνωρίζω, τον πελάτη πάντως σίγουρα δεν τον αφορούσε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
axel12p έγραψε:
g8777 έγραψε:Νικο τελικα ποιον αφορουσε το cashback; Τον πελατη ή τον συνεργατη;

Για τον συνεργάτη δεν γνωρίζω, τον πελάτη πάντως σίγουρα δεν τον αφορούσε :lol:

Ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος -όπως λες- και να αξιολογήσεις την ενέργεια είναι αν δεν υπήρχε η έκπτωση, μετά την αύξηση τιμών και ΦΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#275179 Τιμή φακού με ΦΠΑ 23%: 250€
Επιβάρυνση τιμής φακού λόγω αύξησης ΦΠΑ στο 24%: Δύο (2) ολόκληρα Ευρώ!

Για να μην λέμε και ότι θέλουμε.

Αν παρόλα αυτά θεωρούμε ότι η "κανονική" τιμή του φακού έχει αυξηθεί στα 300€ πλέον (από τα 200€ που ήταν πέρσι το καλοκαίρι, δηλαδή αύξηση 50% :lipsealed: ), τότε την αύξηση αυτή την έχει κάνει μόνο η Sony Hellas, γιατί η τιμή του φακού σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο παραμένει στα 250€.

Υπάρχει κάποιος που θεωρεί προσφορά το να αυξήσει η αντιπροσωπεία την τιμή 50€ και μετά να τρέξει για κάποιο διάστημα "προσφορά" 45€; :thumbsdown:

Προφανώς βρίσκουν και κάνουν στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα. Προσωπικά δεν πρόκειται να δουν τα λεφτά μου. Ας την ανεβάσουν την τιμή όσο θέλουν.
Άβαταρ μέλους
By nomarxis
#275349 Σε αναζήτηση αδιάβροχης φωτογραφικής, έχω δει : Panasonic FT5, Nikon AW130 & Olympus TG860.
Δεκτή κάθε πρόταση-συμβουλή. :s_thumbsup
Budget 250-300 €.
Άβαταρ μέλους
By htanso21
#275367 Θυμάμαι όταν πήρα την μικρούλα Canon 100D kit η Canon μου έδωσε λεφτά.
Αλλά το καλύτερο είναι οτι δεν πλήρωσα μια.
Πως;
Είχα τότε vodafone και είχα μια καλή επιδότηση.
Παω Κωτσόβολο και με την επιδότηση παίρνω την canon και πληρώνω 2.80€.
Κάνω τα απαραίτητα και η Canon μου επέστρεψε 40€ (ή 50€ δεν θυμάμαι).
Έτσι στην ουσία η Canon έμμεσα με πλήρωσε για να πάρω την μηχανή της :lol:
Not Bad!
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
axel12p έγραψε:Τιμή φακού με ΦΠΑ 23%: 250€
Επιβάρυνση τιμής φακού λόγω αύξησης ΦΠΑ στο 24%: Δύο (2) ολόκληρα Ευρώ!

Για να μην λέμε και ότι θέλουμε.

Αν παρόλα αυτά θεωρούμε ότι η "κανονική" τιμή του φακού έχει αυξηθεί στα 300€ πλέον (από τα 200€ που ήταν πέρσι το καλοκαίρι, δηλαδή αύξηση 50% :lipsealed: ), τότε την αύξηση αυτή την έχει κάνει μόνο η Sony Hellas, γιατί η τιμή του φακού σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο παραμένει στα 250€.

Υπάρχει κάποιος που θεωρεί προσφορά το να αυξήσει η αντιπροσωπεία την τιμή 50€ και μετά να τρέξει για κάποιο διάστημα "προσφορά" 45€; :thumbsdown:

Προφανώς βρίσκουν και κάνουν στην μπανανία που λέγεται Ελλάδα. Προσωπικά δεν πρόκειται να δουν τα λεφτά μου. Ας την ανεβάσουν την τιμή όσο θέλουν.

Αγαπητέ Άλεξ, οι τιμές αυξήθηκαν πριν το καλοκαίρι αλλά κατάφεραν να μείνουν σε προ-καλοκαιριού επίπεδα με το cashback.

Κοίτα που θα πάνε οι τιμές από Αύγουστο και μετά. Αν κοιτάξεις τι γίνεται γύρω σου (ισοτιμία λίρα-γιέν) θα καταλάβεις τι εννοώ.

Ας δούμε λοιπόν τις τιμές μετά το τέλος της προωθητικής ενέργειας για να δούμε ποιός έχει δίκιο. :)

Περισσότερα με ΡΜ, αν θες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#275541 Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ άλλο με τον συγκεκριμένο φακό. Έτσι και αλλιώς δεν θεωρώ ότι αξίζει στην καλύτερη περίπτωση πάνω από 200€, για αυτό και το έψαξα όταν είδα το cashback των 45€.

Επίσης, όταν γνωρίζω ότι ο φτηνός, γρήγορος 50άρης της Pentax κοστίζει 139€ (ακόμη και χωρίς cashback!) όπως και οι αντίστοιχοι φακοί των Canon, Nikon, το να προσπαθώ να δικαιολογήσω την διπλή/τριπλή τιμή του Sony, δεν έχει αξία.

Λάθος επιλογή εταιρείας. Προς γνώση και συμμόρφωση για μελλοντικές αγορές.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#277627 Ειχα παει μια εκδρομουλα σημερα και παλι σιχτιρησα γιατι δεν εχω κατι wide
Εχω τον Tamron 17-50/2.8 και εναν fish eye 8mm τον οποιο σπανια κουβαλαω μαζι, αλλα συχνα οταν παω εκδρομες νιωθω οτι μου λειπει το πιο wide.

για να βγαλω το παρακατω πχ μονο με κολλαζ απο φωτοσοπ
Εικόνα

αυτος ο φακος ειναι καλος;
Tokina AT-X Pro DX II Macro Lens
https://www.amazon.de/gp/product/B008OR ... KAKR8XB7XF

Σκεφτομαι να τον παρω asap... δηλαδη στο καλαθι ειναι και εχει παραδοση δευτερα πρωι.....
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#277636 τον είχε ο stavrosg σε canon.
Δεν τον είχα ποτέ, αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα, άμα έπαιρνα για DX εκεί θα πήγαινα. Νομίζω ότι είναι λίγο καλύτερος από τον 12-24 της ίδιας εταιρίας που είναι FF.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#278207 Τον εχω απο το πρωί στα χέρια μου.... Πολυ στιβαρή κατασκευή, όμως βλέπω ένα πρόβλημα ήδη που δεν το είχα ψιλιάστει κατα την αγορά.... Ειναι πολυ βαρύς ρε παιδιά....μόλις βάρυνα ένα ολόκληρο κιλό στις βόλτες μου.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#278232 Δεν πρόλαβα να στο πώ ειδα αργά το θεμα. Οντως ειναι λιγο γομαράκι αλλά ειναι εξαιρετικός φακός.

Με γειες, θα τον χαρεις πραγματικά!

Γμτ μου λείπει η Nikon :s_cry