Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#277263 Tι στο καλό σημαίνει αυτό το FIFY που γράφετε κάμποσοι εδώ μέσα; :innocent:
Τελευταία επεξεργασία από Dodger και 08 Ιούλ 2016, 15:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#277264 Fixed It For You
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#287283 Ερωτηση για μια σοβαρη π@τσα που εφαγα:
Κατα πασα πιθανοτητα κλαπη τομδιαβατηριο μου στο ξενοδοχειο που εμενα. Το πηρα χαμπαρι το πρωι πριν μπω στο καραβι...
Ευτυχως ο καπετανιος ηταν ξηγημενος κι εκανε τα στραβα ματια, αλλιως θα ειχα σοβαρο θεμα με τη δουλεια.
Το θεμα μου τωρα ειναι τι ακριβως παιζει με την απωλεια διαβατηριου.
Καπιυ διαβασα οτι πρεπει να περιμενεις εως και 3 μηνες για καινουργιο, εκτος ειδικων περιπτωσεων( ναυτικοι πρεπει να ειναι σε αυτες)
Να υποθεσω οτι το ναυτικο φυλαδιο και καποια βεβαιωση απ τη δουλεια θα με καλυψει για αμεση εκδοση?
Το χρειαζομαι αμεσα...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#287286 3. Δικαιολογητικά σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας διαβατηρίου

Σε περίπτωση έκδοσης νέου διαβατηρίου λόγω κλοπής ή απώλειας, υποβάλλονται τα ίδια δικαιολογητικά με την περίπτωση 1 και επιπλέον αυτών, πρόσφατη βεβαίωση Ελληνικής Αρχής (Αστυνομικής ή Προξενικής) στην οποία δηλώθηκε η κλοπή ή η απώλεια, στην οποία αναφέρεται το αποτέλεσμα της διενεργηθείσας έρευνας.

Για την κατ’ εξαίρεση έκδοση νέου Ελληνικού διαβατηρίου, λόγω κλοπής – απώλειας του προηγούμενου, πριν την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων από τον νόμο ερευνών και εφόσον συντρέχει περίπτωση από τις αναφερόμενες στη παρ. 3 του άρθρου 1 του Π.Δ. 25/2004, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Π.Δ. 135/2007 (νοσηλεία στην αλλοδαπή του ιδίου ή του συζύγου ή συγγενούς αυτού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β’ βαθμού, για σοβαρούς λόγους υγείας, θάνατος ή σοβαρή ασθένεια στην αλλοδαπή του συζύγου ή συγγενούς αυτού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β’ βαθμού, σοβαρός λόγος άμεσης μετάβασης του ενδιαφερομένου στην αλλοδαπή όπως ναυτολόγηση ναυτικού ή επιστροφή μονίμου κατοίκου του εξωτερικού), συνυποβάλλονται τα απαραίτητα κάθε φορά δικαιολογητικά που πιστοποιούν την εκάστοτε κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#287287 Νομιζω το ναυτικο φυλλαδιο+ η βεβαιωση θα σε καλυψουν,..
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
rx8_drifter έγραψε:Ερωτηση για μια σοβαρη π@τσα που εφαγα:
Κατα πασα πιθανοτητα κλαπη τομδιαβατηριο μου στο ξενοδοχειο που εμενα. Το πηρα χαμπαρι το πρωι πριν μπω στο καραβι...
Ευτυχως ο καπετανιος ηταν ξηγημενος κι εκανε τα στραβα ματια, αλλιως θα ειχα σοβαρο θεμα με τη δουλεια.
Καπιυ διαβασα οτι πρεπει να περιμενεις εως και 3 μηνες για καινουργιο, εκτος ειδικων περιπτωσεων( ναυτικοι πρεπει να ειναι σε αυτες)
Να υποθεσω οτι το ναυτικο φυλαδιο και καποια βεβαιωση απ τη δουλεια θα με καλυψει για αμεση εκδοση?
Το χρειαζομαι αμεσα...

Δεν ειναι μονο η καθυστερηση αλλα μη βρεθει το διαβατηριο σου μπλεγμενο σε καμμια χοντρη σκατοδουλεια και τρεχεις και δεν φτανεις, τα διαβατηρια δεν κλεβονται για πλακα αλλα για να πουληθουν και να χρησιμοποιηθουν, να κανεις αμεσα καταγγελια κλοπης - απωλειας
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#287290 Έχουμε άποψη για τα στρώματα του ΙΚΕΑ; Το τελευταίο που πήρα από ΙΚΕΑ ήταν πριν από 16 χρόνια :lipsealed: και από την αρχή δε με βόλεψε τόσο. Ελπίζω να έχουν βελτιωθεί έκτοτε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#287297 Κι εγώ ο μ@λαξ ρωτάω για στρώματα. Sry δρίφτη για το ξεκάρφωτο και καλά ξεμπερδέματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#287320 scotch εμείς πήραμε ένα μεσαίας οικονομικής κλάσης στρώμα (3 χρόνια πριν) και μπορώ να πω οτι στο τελικό δια ταύτα δεν είναι καλό. Καλό για τα λεφτά του οριακά, αλλά αρκετά κάτω από αρκετά στρώματα που με ένα 30 40% των χρημάτων πάνω έμεινα πιο ευχαριστημένος...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
rx8_drifter έγραψε:Θα παω αυτιο αστυνομια, αλλα πρεσβεια μονο απο παρασκευη.
Κακος ψοφος...

Ασφάλεια δεν έχετε; Θα φανταζόμουν οτι αφού σας στέλνουν εξωτερικό, θα έχετε κάποια με τουλάχιστον μίνιμουμ καλύψεις, που περιλαμβάνει απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων, επαναπατρισμό κλπ.

Επισης, τι αύριο ρε μλκ; Αν απο το δωμάτιο σου *εκλεψαν* το διαβατήριο, τότε χτες έπρεπε να πας αστυνομία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
rx8_drifter έγραψε:Ερωτηση για μια σοβαρη π@τσα που εφαγα:
Το χρειαζομαι αμεσα...

Πας αστυνομία να δηλώσεις κλοπή και πρεσβεία / προξενείο να σου εκδόσει προσωρινό

Και αυτά ΧΘΕΣ :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Δεν παίζουν με αυτά και ούτε καθυστερούν! :rtfm:

Αν είσαι σε τρίτη χώρα τότε, όσο δεν έχεις διαβατήριο, διαμένεις παράνομα και ακόμα και σε τυχαίο έλεγχο έχεις πρόβλημα!! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#287361 Εχει ταυτότητα λογικά μαζί του. Κατα τα αλλά όλα αυτά έπρεπε να γίνουν χτες όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#287388 Δεν υπάρχουν προσωρινά διαβατήρια, έχω ταυτότητα. Θα πάω σήμερα στην αστυνομία, δυστυχώς δεν μπορούσα να πάω νωρίτερα γιατί απλά ήμουν μεσοπέλαγα...