Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By leonp
Scotch έγραψε:Και επανερχόμαστε στο θέμα αστυνόμευση. Αν υπήρχε σοβαρή πιθανότητα ο αφελής/χαζός/γίδι πεζός ή ο ασυνείδητος/κάφρος/μ@μίκος οδηγός να υποστεί τις συνέπειες της παράνομης συμπεριφοράς του πριν συμβεί το ατύχημα, δε θα καθόμασταν τώρα να συζητάμε τα αυτονόητα.

+1

Πάρα πολλοί αφού προκαλέσουν ατύχημα ΦΕΥΓΟΥΝ και δεν τους πιάνουν ποτέ.
Στο Ελληνικό μπορντέλο δεν ενδιαφέρεται κανείς να τους πιάσει.

Τι γίνεται σε άλλες χώρες:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hit_and_run_%28vehicular%29#Legal_consequences
Άβαταρ μέλους
By kacey
#27662 Νταξ΄κοριτσια, αμα ειναι κανας μηχανακιας που παει να περασει απο εκει που δεν χωραει ή αναποδα σε μονοδρομο ή με κοκκινο, "δεν ειναι δουλεια μου να τον προσεχω επειδη δεν προσεχει εκεινος τη παρτη του". Κλασσικη απαντηση ΠΟΛΛΩΝ απο εσας εδω μεσα. Λες και ο μηχανακιας ειναι σε πλεονεκτικοτερη θεση απο ενα πεζο αμα συγκρουστουν με αλλο οχημα, επειδη ειναι πανω σε δυο ροδες.

Αλλα οταν ειναι πεζος που συνειδητα τα γραφει ολα στα @@ του και παει να αυτοκτονισει, οι υπολοιποι πρεπει να πεσουμε και στα 4 να δωσουμε κωλο επειδη αυτο ειναι "σεβασμος στο πεζο". Στο πεζο που ο ιδιος δεν σεβεται τιποτα και δεν αναγνωριζει καμμια απο τις υποχρεωσεις του αλλα θεωρει οτι εχει μονο δικαιωματα. Νταξ' δεν πειραζει...

Να σας θυμισω οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (για την ακριβεια πριν 2-3 χρονια, τωρα μπορει να υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις) καταδικαστηκε πεζος που περασε το δρομο ενω και εκει που δεν επρεπε και επεσε πανω του μηχανη, και χτυπησαν και οι δυο, και η μηχανη του ζηταει και αποζημιωση. Και ειχαν βγαλει και τον βλακα το πεζο στις ειδησεις να λεει με βλεμμα αγελαδας "τι κρατος ειναι αυτο, εγω ημουν πεζος και αυτος με τη μηχανη θα με σκοτωνε, και βρηκα και το μπελα μου απο πανω", ενας 45ρης με κλασσικη φατσα κουτοπονηρο τσαμπα μαγκα ελληναρα.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Kacey εδώ έχεις ένα μικρό λάθος. Δεν είναι δικαίωμα σου να κινείσαι με τρόπο που τρομάζει τους πεζούς. Από την στιγμή που υπονόησες ότι θα κινηθείς με τρόπο που θα τους κάνει να χ€στούν πάνω τους, αυτό ακριβώς θα πουν και αυτοί στο δικαστήριο ισχυριζόμενοι ότι όχι απλά οδηγούσες επικίνδυνα, αλλά επίτηδες προσπάθησες να τους χτυπήσεις παρόλο που μπορούσες να τους αποφύγεις. Και αντίθετα από εσένα, αυτοί δεν θα χρειαστεί παρά να πουν την αλήθεια για να κερδίσουν την υπόθεση.

Εγω ειδα ενα πεζο να κοιταει το φαναρι ΤΟΥ, που ηταν κοκκινο (ή εκτος διαβασης και σε κεντρικοτατο δρομο), και μετα να κοιταει και εμενα που ερχομαι κανονικα στο δρομο μου, και ξαφνικα αντι να κανει αυτο που οχι μονο ειναι υποχρεωμενος αλλα και που θα περιμενε καθε λογικος ανθρωπος να εκανε (δηλαδη να περιμενει), τα εγραψε ολα στα @@ του και περασε το δρομο. Εγω εκανα οτι μπορουσα για να τον αποφυγω και το εκανα. Και τωρα ειμαστε εδω γιατι ο κυριος που εχει μαθει να κανει οτι γουσταρει στο δρομο τσαντιστηκε επειδη δεν εξαφανιστηκα απο προσωπου γης (μαζι με 1.5 τονο κινουμενο) για να κυκλοφορησει ανενοχλητος.

Θες να σου υπενθυμισω οτι τη τελευταια φορα που ημουν σε δικαστηριο (με αυτον που μου ειχε σπασει το σαγονι), ενω δεν ειχα κανενα μαρτυρα και αυτος ειχε τη γυναικα του, καταδικαστηκε 2 φορες και η γυναικα του τωρα κατηγορειται για ψευδορκια?

nass έγραψε:
Τώρα για τους :superman: των δρόμων που σε dt βλέπουν αν ο πεζός κατέβηκε στο δρόμο επειδή ψωλαρμένιζε και όχι επειδή το πεζοδρόμιο μπροστά του ήταν μπλοκαρισμένο αλλά και μπορούν να αποφύγουν 100% κάθε εμπόδιο, που θα εμφανιστεί στο δρόμο τους, και δεν τους απασχολούν trivial έννοιες όπως "περιθώρια ασφάλειας" :s_bored "αμυντική οδήγηση" :s_bored "damage limitation" :s_bored και το μόνο που τους φοβίζει δεν είναι μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι αλλά μήπως και χάσουν έστω και ένα τσικ από τα νομίμως κατοχυρωμένα δικαιώματά τους :metalo: , έχω να πω, ότι αν αισθάνονται πολύ μόνοι τους στους δρόμους μας, είναι λογικό, ας δοκιμάσουν στα νεκροταφεία και τις φυλακές, έχει κάμποσους σαν αυτούς.

Ελα ρε μαστορα που θα μας πεις για αμυντικη οδηγηση (που αλλιως θα επρεπε να ειμαι καθε μερα στο φαναρτζιδικο και καθε δευτερη μερα στο δικαστηριο) και ειδικα για "περιθωρια ασφαλειας", ειδικα το τελευταιο εσενα περιμενα να μου το πεις, που δεν καταλαβαινετε τι σας λεω και πρεπει να σας το εξηγησω με σκετσακια...

Nikos! έγραψε:
kacey έγραψε:ΔΕΝ ειναι το ιδιο αυτος που αναγκαστηκε να κατεβει στο δρομο ή αυτος που απο λαθος τον διεσχισε τη στιγμη και στο σημειο που δεν επρεπε, με αυτον που εχει μαθει να κανει οτι του καυλωσει και να περναει απο οπου του καυλωσει απαιτωντας να σταματησει το συμπαν για την αφεντια του, επειδη α) ετσι εχει μαθει ή/και β) ετσι δειχνει ποσο γαμικος ειναι ή/και γ) "οι πεζοι εχουν παντα προτεραιοτητα". Εγω ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΙΛΑΩ.

Να σου πω? Θα μας τρελάνεις?

Πως θα αξιολογήσεις τον λόγο που κατέβηκε στο πεζοδρόμιο μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου για να...πράξεις ανάλογα? :dizzy:

Ελα στο Πειραια μια βολτα να δεις πως κυκλοφορουν τα γιδια και θα καταλαβεις ΑΜΕΣΑ τι εννοω και ποσο ευκολο ειναι αυτο που σου λεω.

Nikos! έγραψε:
kacey έγραψε:ΥΓ Και να εισαι σιγουρος οτι θα εχω το περιθωριο να σταματησω και να τον αποφυγω, ακομα και αν πεταξει μπροστα μου. Απλα θα χεστει πανω του πρωτα.

Κόψε κάτι ρε Σούμι...

Αν παραπατήσει @@ θα προλάβεις να κάνεις...

Σε παραπεμπω ακριβως απο πανω στην απαντηση μου στο Nass. Αυτο το πραγμα παντως που ολοι εσεις εδω μεσα ξερετε καλυτερα απο μενα το τι κανω, το τι θα κανω, το τι περιθωρεια αφηνω, και το ποσο μπορω ή δεν μπορω να αποφυγω κατι που εχω δει, εχω ελεγξει, εχω εκτιμησει και εχω κινηθει αναλογα, πραγματικα :dizzy:

Nikos! έγραψε:Είναι λυπητερό που δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στους πεζούς.

Πραγματικά για κάποιους το εξωτερικό ως προς την συμπεριφορά στην οδήγηση τόσο στους πεζούς όσο και γενικότερα, μπορεί να είναι φροντιστήριο.

Αυτο να το πεις πρωτα στους "πεζους που εχουν παντου προτεραιοτητα στην ελλαδα"...Εγω εδω παντος, τους ΠΕΖΟΥΣ του σεβομαι. Και εχω τσακωθει απειρες φορες με αλλους οδηγους επειδη εκανα αυτο που πρεπει απεναντι σε πεζο. Οταν πχ σταματαω σε διαβαση χωρις φαναρι με το παπι, κοβωντας τη κυκλοφορια απο πισω μου με κινδυνο να περασουν απο πανω μου, για να περασουν οι πεζοι.

Τους |λογοκρισία| δεν σεβομαι. Και κυκλοφορουν πολλοι.

papserg έγραψε:Εσείς, οι ιππότες της ασφάλτου (kacey, bayern και λοιποί ανάλογης οδηγικής παιδείας, αντίληψης και συμπεριφοράς), συνεχίστε να αμονέμετε διακιοσύνη διεκδικώντας το δίκιο σας από τα "γίδια" που περνάνε αδικαιολόγητα εκτός διάβασης και κάντε τους να λερώνουν τις κάλτσες τους από τρόμο, μπας και συνετιστούν. Μέχρι να ολοκληρώσετε την αποστολή σας στην κοινωνία, καλού κακού, ανακοινώστε και από ένα δελτίο κίνησης κάθε φορά που οδηγάτε, να προσέχουμε λίγο παραπάνω εμείς οι υπόλοιποι (πεζοί και εποχούμενοι).

Over & Out απο μένα, δεν έχει νόημα.
.-

Αν περπατας σαν ανθρωπος (κομπλε με τα λαθη που κανουν οι ανθρωποι, φυσιολογικο ειναι) δεν εχεις κανενα φοβο.

EDDIE_147 έγραψε:2 παρατηρήσεις αναφορικά με τα τελευταία post που τσέκαρα σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

- Είναι ψιλοαδύνατο να βρεις πεζοδρόμιο που δεν θα σε αναγκάσει να κατέβεις αρκετές φορές στο δρόμο (στα προάστια παίζουν και οι ευμεγέθεις πρασινάδες από τα σπίτια που καθιστούν αδύνατο το πέρασμα).
- Αν πηγαίνεις όντως με τη νόμιμη ταχύτητα στα στενά (ήτοι 30χλμ) προλαβαίνεις να αποφύγεις πεζό ακόμα και αν βουτήξει στα 10μ μπροστά σου.
Οπότε για να τον τρομάξεις (...) κινείσαι ήδη με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή που επιτρέπει ο ΚΟΚ.

ΥΓ: Τι αμάξι είπαμε ότι οδηγάει ο kacey; :lol: :lol:

Συνεχιζετε να μη καταλαβαινετε οτι δεν "θα τους βαλω στοχο" πηγαινοντας " με "μεγαλη ταχυτητα". Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αποδωθει αυτο σε απλα ελληνικα.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#27665 Μισό λεπτάκι να αφήσω αυτό εδώ
6. η χρήση απρεπών, προκλητικών, προσβλητικών, δυσφημιστικών ή υβριστικών εκφράσεων.

viewtopic.php?f=2&t=172

Kacey σταμάτα να γράφεις ειρωνείες του στυλ μάστορα,κορίτσια,παλικάρια. Υπερασπίσου αλλιώς(--> ΚΟΣΜΙΑ) την θέση σου.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#27690 Απο τα παραπανω μονο το κοριτσια ηταν (προθεση μου τουλαχιστον να φανει) ειρωνικο. Και οπως ξερεις εγω οταν πρεπει να βρισω καποιον, τον βριζω στα ισια. Κοσμια στους κοσμιους ;)
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Χρήστος Λάππας έγραψε:Kacey εδώ έχεις ένα μικρό λάθος. Δεν είναι δικαίωμα σου να κινείσαι με τρόπο που τρομάζει τους πεζούς. Από την στιγμή που υπονόησες ότι θα κινηθείς με τρόπο που θα τους κάνει να χ€στούν πάνω τους, αυτό ακριβώς θα πουν και αυτοί στο δικαστήριο ισχυριζόμενοι ότι όχι απλά οδηγούσες επικίνδυνα, αλλά επίτηδες προσπάθησες να τους χτυπήσεις παρόλο που μπορούσες να τους αποφύγεις. Και αντίθετα από εσένα, αυτοί δεν θα χρειαστεί παρά να πουν την αλήθεια για να κερδίσουν την υπόθεση.

kacey έγραψε:Εγω ειδα ενα πεζο να κοιταει το φαναρι ΤΟΥ, που ηταν κοκκινο (ή εκτος διαβασης και σε κεντρικοτατο δρομο), και μετα να κοιταει και εμενα που ερχομαι κανονικα στο δρομο μου, και ξαφνικα αντι να κανει αυτο που οχι μονο ειναι υποχρεωμενος αλλα και που θα περιμενε καθε λογικος ανθρωπος να εκανε (δηλαδη να περιμενει), τα εγραψε ολα στα @@ του και περασε το δρομο. Εγω εκανα οτι μπορουσα για να τον αποφυγω και το εκανα. Και τωρα ειμαστε εδω γιατι ο κυριος που εχει μαθει να κανει οτι γουσταρει στο δρομο τσαντιστηκε επειδη δεν εξαφανιστηκα απο προσωπου γης (μαζι με 1.5 τονο κινουμενο) για να κυκλοφορησει ανενοχλητος.

Συγνώμη, αλλά δεν έγραψες αυτό στο forum. Υπονόησες ότι θα οδηγήσεις ΕΠΙΤΗΔΕΣ με τρόπο που θα τρομάξει τους παραβάτες πεζούς ώστε να μην το ξανακάνουν. Κάνω λάθος; Παρανόησα; Εννοούσες κάτι διαφορετικό;

Αυτό λοιπόν, για το οποίο υπερηφανεύεσαι στο forum, υποψιάζομαι ότι θα το κρύψεις από το δικαστήριο, εκτός και αν νομίζεις ότι θα βρεθεί δικαστής που θα σε ακούσει με κατανόηση να του δηλώνεις "και τότε κύριε πρόεδρε τους έκανα επίτηδες να χ€στούν πάνω τους και πιστέψτε με δεν θα ξαναπατήσουν στον δρόμο χωρίς να τους νοιάζει για τα αυτοκίνητα."
Άβαταρ μέλους
By edmond
Geo f1 έγραψε:Μια νταλίκα με ρυμουλκούμενο που μετέφερε σακιά με αλεύρι δίπλωσε στην εθνική στην Εθνική οδό
- Έσπασαν τα φρένα και το έριξα στο κράσπεδο, είπε ο οδηγός του φορτηγού
- Έχει μπλοκάρει η κίνηση στην κάθοδό της Εθνικής προς Αθήνα στον ύψος της Αττικής Οδού
- Ολόκληρες παλέτες με σακιά αλεύρι καταπλάκωσαν αυτοκίνητα

Εικόνα

Εικόνα

και επειδη ο Θεουλης μας κανει μπολικη πλακιτσα -δικαιωμα του αλλωστε!!- η συγκεκριμενη porsche ανηκει στον δικηγορο υπερασπισης του αλβανου ζμαρτακια!!!! ναι του γνωστου, επιληπτικου!!!

και το πρακτορειο (μεταφορων) οπου θα ξεφορτωνε τα αλευρια το φορτηγο, βρισκεται απεναντι απο το επιμαχο περιπτερο!!
Άβαταρ μέλους
By kubiak
edmond έγραψε:και επειδη ο Θεουλης μας κανει μπολικη πλακιτσα -δικαιωμα του αλλωστε!!- η συγκεκριμενη porsche ανηκει στον δικηγορο υπερασπισης του αλβανου ζμαρτακια!!!! ναι του γνωστου, επιληπτικου!!!

και το πρακτορειο (μεταφορων) οπου θα ξεφορτωνε τα αλευρια το φορτηγο, βρισκεται απεναντι απο το επιμαχο περιπτερο!!

Πλάκα κάνεις...
Άβαταρ μέλους
By kacey
#27982 Πως αντιμετωπιζεις τον παπακια που πηγαινει κατα πανω σου ενω κινειται αντιθετα σε μονοδρομο στο κεντρικοτερο δρομο του Πειραια (φανταστειτε πχ αναποδα την Πανεπιστημιου), στο κεντρο της αριστερης (= "γρηγορης") λωριδας, και μαλιστα βριζοντας σε που δεν εκανες ακρη να περασει?
Άβαταρ μέλους
By nass
kacey έγραψε:Πως αντιμετωπιζεις τον παπακια που πηγαινει κατα πανω σου ενω κινειται αντιθετα σε μονοδρομο στο κεντρικοτερο δρομο του Πειραια (φανταστειτε πχ αναποδα την Πανεπιστημιου), στο κεντρο της αριστερης (= "γρηγορης") λωριδας, και μαλιστα βριζοντας σε που δεν εκανες ακρη να περασει?

Με χαμογελο και κατανοηση οπως ολα τα παιδια με ειδικες αναγκες
Άβαταρ μέλους
By edmond
#27985 δεν κάνω πλάκα.
για την Πόρσε το άκουσα στις ειδήσεις
για το πρακτορείο (μεταφορών) όπου θα ξεφορτωνε τα άλευρα τυχαίνει να το γνωρίζω από την επιγραφή στον μουσαμά του φορτηγού.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#28668 Προφυλακιστηκε ο οδηγος του smart στην Π.Ραλλη..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#28725 Και μια 75χρονη σημερα περασε αμεριμνη μεσα στην βροχη τις γραμμες του τραμ με αποτελεσμα τον θανατο της..(1 ωρα εκαναν να την βγαλουν απο κατω απο το τραμ)!! :(
Άβαταρ μέλους
By postruck
edmond έγραψε:δεν κάνω πλάκα.
για την Πόρσε το άκουσα στις ειδήσεις
για το πρακτορείο (μεταφορών) όπου θα ξεφορτωνε τα άλευρα τυχαίνει να το γνωρίζω από την επιγραφή στον μουσαμά του φορτηγού.

Τι μικρός που είναι ο κόσμος!! Και ο οδηγός του volvo,βούλγαρος.Ευτηχώς που είχε μικρή ταχύτητα και το έριξε δεξιά. Ιμάντες δεν βλέπω :hmmm: