skous έγραψε:να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες να σταματήσουν τα μονοετή
skous έγραψε:Μολνβ λύση για EL να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες να σταματήσουν τα μονοετή, και να βάλουν σε όλους τους παίκτες ΝΒΑ buyout options στα 10-15Μ ελάχιστο. Και όποιος δεν το δέχεται, απλά δεν παίζει EL και ας πάει σε Κίνα.
gianik έγραψε:Κοινως , το ΝΒΑ γ@μησε ολο το αθλημα παγκοσμιως με τα κωλολεφτα που δινουν...
Asimov έγραψε:@gianikΜε το μπαρδόν, αλλά το ΝΒΑ δε γάμησε κανένα άθλημα. Το ΝΒΑ είναι το άθλημα. Γιατί; Γιατί έχει όλους τους αθλητές, όλους τους χορηγούς, όλη την προβολή. Βρίσκεται σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η Ευρωλίγκα αμφιβάλλω αν έχει απήχηση το F4 της σε θεατές ομάδων και χωρών που δεν πήγαν σε αυτό. πχ δεν ξέρω νούμερα αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο Ισραήλ φέτος που η Μακάμπη ήταν χάλια η θεαματικότητα θα ήταν πολύ κάτω. Τα αυξημένα salary cap είναι αποτέλεσμα των πολύ αυξημένων χορηγιών και συμβολαίων.
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, δυστυχώς.
Η Euroleague έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδο NBDL, παίζουν ευρωπαίοι και αμερικάνοι β' και γ' διαλογής συν κάποιοι καλοί βετεράνοι (Σπανούλης και Ναβάρο ξέρω γω) και δεν βλέπω πως μπορεί να αλλάξει αυτό.
Ο Σατοράνσκι (παίκτης που δεν τον λες και σουπερ σταρ) παράτησε προχτές τη Μπαρτσελόνα στα κρύα του λουτρού.
JBT έγραψε::dizzy:
Δηλαδή αυτό που λείπει από το ευρωπαϊκό πάσκετ είναι οι ΝΒΑερς;;
Asimov έγραψε:Ποιος το είπε αυτό;
Λείπουν οι καλοί παίκτες.
Όποιος ξεχωρίσει (ούτε καν: όποιος πιθανολογείται ότι θα ξεχωρίσει) φεύγει για Aμερική στα 18-19-20 και φτάνει για παράδειγμα ο (τίμιος) Μπουρούσης στα 33 του να κάνει πλάκα σε όλους τους ψηλούς της Euroleague.
)
To ψήνω πάντως γιατί τους βλέπω πολύ στάσιμους στο μεταγραφικό παιχνίδι.
Asimov έγραψε:Έλα ρε συ ποιος Udoh και ποιος Ayon...
Ο υπερτίμιος και πολύφερνος Othello Hunter πριν 10 χρόνια θα έπαιζε σε ομάδες επιπέδου Ηλυσιακού (guess what: έπαιζε)
Ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υπάρχει, χρόνια τώρα. Εδώ έφτασε το αρχιλαμόγιο ο Βασιλακόπουλος προεδρος της FIBA Europe, τι να λέμε![]()
Αλλά αυτά δεν αλλάζουν την ουσία:
1) το ταλέντο δεν προλαβαίνει καν να αναδειχθεί στην Ευρώπη, φεύγει για Αμερική
2) το αγωνιστικό στυλ είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ταλέντου και όχι αιτία της (άλλωστε δεν είναι το ίδιο στην ACB και στον ΕΣΑΚΕ ξέρω γω)
3) Δεν είναι καλό για τη δημοτικότητα του αθλήματος να σβήνει το τοπικό ή περιφερειακό ενδιαφέρον (σε επίπεδο χώρας ή ηπείρου) και οι συνέπειες θα φανούν μακροπρόθεσμα: ο κάτοικος της Αθήνας δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο στο Σαν Φρανσίσκο κι αν δεν πας στο γήπεδο κάποια στιγμή δεν ξανασχολείσαι.
Πάλι καλά που έχουμε τον Σαρλ να ξεκινάμε p2. Το g[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]