Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By GTS
Scotch έγραψε:Drifter & elvet σας ευχαριστώ!
Θα το δω εκείνη τη στιγμή ποιο δρόμο τελικά θα επιλέξω (μέσω Βέρνης ή Λουκέρνης), ανάλογα την κίνηση (google maps --> traffic).
Γενικά ψάχνω να βρω κάτι scenic για τη διαδρομή μέχρι Calais, χωρίς να χάσω όμως πολύ χρόνο. Αν έχει κανένας ταξιδεμένος καμία ιδέα, ευπρόσδεκτη.

< >

Καραβι για Ιταλια εχεις κλεισει? Κοστος? Περασμα για Αγγλια εκλεισες;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#276163 Τα έχω κλείσει όλα από Γενάρη. Το καράβι για Ανκόνα 550 € και το τούνελ της Μάγχης 180 € (return και τα δύο, 3 άτομα, 3κλινη εξωτερική καμπίνα + αυτοκίνητο).
Άβαταρ μέλους
By bebes
#276355 Tέλος Αυγούστου εχω προγραμματισει (Θεού θέλοντος και επιτρέποντος :oops: ) ενα οδικό ταξίδι είς τας Εσπερίας.

Θέλω τη βοήθεια σας σε δυο περιπτώσεις:
-Μονακό, Νίκαια. Θα ήθελα να δω δυο τουλάχιστον απο τα μεσαιωνικά χωριουδάκια που είναι στα "ορεινά" της ακτογραμμής (ποια θα προτείνατε;).
Επίσης, κατευθυνόμενος απο Ιταλία προς Μονακο ποια διαδρομή να ακολουθησω; (που να βγω απο την Οτοστρατα;)

-Μονακό - Φλωρεντία. Με δεδομενο οτι θα ξεκινησω πρωι απο Μονακο και με ενδιαφέρει μονο μια σταση στην Πιζα, θα ήθελα αν ξερει καποιος να μου προτεινει μια καλη (επαρχιακη) διαδρομη απο Πιζα μεχρι Φλωρεντια να παρουν τα παιδια λιγο "αρωμα" απο την εξοχή της Τοσκάνης.
Σκεφτομουν και για Σιενα, αλλα δε νομιζω να προλαβω (ειναι σφιχτο το χρονοδιαγραμμα), οποτε θα ήθελα αργα το απογευμα να ειμαι Φλωρεντια

Ευχαριστω :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By nass
#276359 Μπορείς αντί για Σιένα να πας στη Λούκα.
Ομως η εξοχή της Τοσκάνης είναι κυρίως προς τα νότια της Φλωρεντίας.
Άβαταρ μέλους
By bebes
nass έγραψε:Μπορείς αντί για Σιένα να πας στη Λούκα.
Ομως η εξοχή της Τοσκάνης είναι κυρίως προς τα νότια της Φλωρεντίας.

δεν με πειραζει να κανω καποια χιλιομετρα παραπανω σαν παρακαμψη, σε εναν οδηγο που ειδα ειχε διαφορες διαδρομες, αλλα εγω πρεπει να διαλεξω μια.
Να ξερω απο ποιες πολεις ή χωρια πρεπει να περασω, να το βαλω στο GPS και ...βουρ :s_yummy

π.χ. https://goo.gl/maps/PLQ52RwcgR72
(τυχαια διαδρομη)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#276383 Αν βρεθείς στην περιοχή και δεν έχεις ξαναπάει, είναι κρίμα να μη δεις Cinque Terre -->
Εικόνα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Scotch έγραψε:Αν βρεθείς στην περιοχή και δεν έχεις ξαναπάει, είναι κρίμα να μη δεις Cinque Terre -->

+1 αξίζει
Άβαταρ μέλους
By bebes
KiloMeater έγραψε:
Scotch έγραψε:Αν βρεθείς στην περιοχή και δεν έχεις ξαναπάει, είναι κρίμα να μη δεις Cinque Terre -->

+1 αξίζει

Στο δρομο μου ειναι, αλλα για να μπω, να παρκαρω, να πιω κανα εσπρεσακι, να βγαλω καμια φωτο, δεν θα φαω 1 1/2 ωρα;
Αν εχω το περιθωριο, σιγουρα θα παω :s_thumbsup

Γενικα οταν ταξιδευω με τα παιδια, προσπαθω να τα πηγαινω σε μερη που δεν ειναι τοσο ευκολα προσβασιμε με καποια "εκδρομη", "εξοχές" και μερη που θα ειναι πιο δυσκολο να τα δουν αργοτερα μονα τους, πιστευοντας οτι στις μεγαλες και εμπορικες πολεις θα πανε καποτε.
Μονακο και Νικαια πχ θα προσπαθησω να τα δουμε σε μια μερα και τις αλλες δυο που εχω θα τριγυρισουμε οπου μπορουμε (και προλαβουμε) οπως τα χωριουδακια που ανεφερα, Καννες, Αντιμπ κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από bebes και 06 Ιούλ 2016, 13:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
#276399 Αν το πρόγραμμά σου είναι τόσο σφιχτό που να εξαρτάται από 1 ώρα, μήπως θα πρέπει να το χαλαρώσεις λίγο ? Δεν μπορείς να τα δεις όλα στο κάτω-κάτω...
Άβαταρ μέλους
By bebes
nass έγραψε:Αν το πρόγραμμά σου είναι τόσο σφιχτό που να εξαρτάται από 1 ώρα, μήπως θα πρέπει να το χαλαρώσεις λίγο ? Δεν μπορείς να τα δεις όλα στο κάτω-κάτω...

σιγουρα δεν θα βασιζομαι στη μια ωρα, ειδικα το συγκεκριμενο θα ειναι στην αρχη της διαδρομης οποτε θα το δουμε αν το αποφασισουμε.
Το προγραμμα μου ειναι παντα "χαλαρο" ( και σχεδον παντα τροποποιειται καθοδον :lol: ) με την εννοια οτι με ενδιαφερει μονο να ειμαι το βραδυ στο ξενοδοχειο που εκλεισα, ολα τα αλλα ειναι "ρευστα"
Άβαταρ μέλους
By 224v
#276434 Ξαδελφος περασε την περασμενη εβδομαδα απο εκει. δεν τα πλησιασε ομως τα χωρια γιατι υπηρχε μπλεξιμο με την προσβαση σε αυτα . Τελικα ξαναμπηκαν στο οχημα και εφυγαν χωρις να τα πλησιασουν, ηθελαν πολυ χρονο, και περπατημα....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#276449 Πιστεύω πως τα χωριά του 5T απαιτούν μια πλήρη ημέρα για να προλάβεις να τα δεις με ηρεμία και ο καλύτερος τρόπος είναι με τρένο από La Spezia.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#276474 Ερώτηξη: Παιδί 6 ετών πως ταξιδεύει εκτός;
Ερώτηξη 2: Υπάρχει κάποια από τις άλλες βαλκανικές χώρες που να μην μπορείς να πας με μπλε δίγλωσση ταυτότητα;