Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#27562 Όπως πάντα και παντού, στην διελκυστίνδα ο ένας τραβάει στη μία άκρη, ο άλλος στην άλλη άκρη, αλλά το μαντίλι (και η αλήθεια) είναι περίπου στη μέση :lol:

Πέραν από λειτουργήματα, επαγγέλματα, αμοιβές, ωράρια και άλλα λοιπά όμορφα και περίτεχνα, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν δάσκαλοι-λειτουργοί (που πολλά παιδιά χρωστάνε ότι γίνανε άνθρωποι, βρήκαν δουλειές, κάνανε καριέρες κλπ), υπάρχουν δάσκαλοι χαβαλέδες (όχι ο Χαβαλές στο Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα) οι οποίοι είναι καλοί μόνο για να κάνεις παρέα (άντε και καμιά Γυμναστική), και υπάρχουν και δάσκαλοι συνδικαλιστές ή/και απατεώνες, που αν υπήρχε έστω και μαϊμού αξιολόγηση, θα έπρεπε να έχουν μπει φυλακή με τα όσα έχουν ή δεν έχουν κάνει (π.χ. δημοσιεύσεις για να γίνουν Αναπληρωτές ή ακόμα και Πρυτάνεις, κοιτάξτε προς Πάτρα μεριά :s_omg )

Όλα τα υπόλοιπα τραβηγμένα από τα μαλλιά, τα βυζιά και ότι άλλο σας εξέχει είναι τα ίδια λίγο-πολύ που λέμε και συζητάμε στα υπόλοιπα threads, βλέπε Μνημόνιο, Φορολογικά κλπ...κάποιοι είναι κολλημένοι με τους ΔΥ, άλλοι είναι κολλημένοι με τους φοροφυγάδες ε.ε., γενικώς όλοι έχουμε βρει το επιθυμητό ποτάκι και πλανάρουμε στην μ@λ@κί@.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#27567 Ακριβώς.
Λίγο-πολύ δηλαδή ότι συμβαίνει σε όλη την κοινωνία, σε όλα τα επαγγέλματα.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
The Ace έγραψε:Όπως πάντα και παντού, στην διελκυστίνδα ο ένας τραβάει στη μία άκρη, ο άλλος στην άλλη άκρη, αλλά το μαντίλι (και η αλήθεια) είναι περίπου στη μέση :lol:

Aπό τα πλέον άκυρα που δυστυχώς διαβάζω συχνά και από πολλούς. Έχω το μαντήλι φερ'ειπείν στην τσέπη μου, έρχεται ο Χ και πάει να μου το βουτήξει και μετά σκας μύτη εσύ και μας λες ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ούτε οι τούρκοι διπλωμάτες δεν τα λένε αυτά (ψέμματα - τα λένε και τα κάνουν)
Άβαταρ μέλους
By red_monster
soch έγραψε:Οι πολυήμερες εκδρομές στη Γ Λυκείου δεν προσφέρουν τίποτα μπρος στα αρνητικά τους. Δεν είναι μόνο οι 5 μέρες που χάνουν από το μάθημά τους οι μαθητές, είναι και οι τόσες μέρες πριν και μετά που έχουν το μυαλό τους στις εκδρομές αυτές και όχι στα μαθήματά τους. Γίνονται σε περιόδους επαναλήψεων της ύλης (σημαντικές περίοδοι). Αρκετές φορές γίνονται έκτροπα χωρίς να φταίνε οι 2-3 συνοδοί-καθηγητές. Και πολλά άλλα...
Αυτοί που στοχεύουν (σοβαρά) για νομική Αθήνας απλά δεν πάνε στις εκδρομές αυτές.

σκοτς, μετά το άνωθεν δηλώνεις ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ?

είπαμε να τα βάλουμε κάτω να φτιάξουμε πιο ορθολογικά προγράμματα σπουδών για τους μαθητές ώστε να έχουν χρόνο για χόμπυ, σπορ, έρωτες κλπ και θαρρείς οτι κόβοντας τα ελάχιστα θα πετύχεις τα βέλτιστα ? :vava:
Τελευταία επεξεργασία από red_monster και 22 Οκτ 2014, 13:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Corto Maltese έγραψε:
The Ace έγραψε:Όπως πάντα και παντού, στην διελκυστίνδα ο ένας τραβάει στη μία άκρη, ο άλλος στην άλλη άκρη, αλλά το μαντίλι (και η αλήθεια) είναι περίπου στη μέση :lol:

Aπό τα πλέον άκυρα που δυστυχώς διαβάζω συχνά και από πολλούς. Έχω το μαντήλι φερ'ειπείν στην τσέπη μου, έρχεται ο Χ και πάει να μου το βουτήξει και μετά σκας μύτη εσύ και μας λες ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ούτε οι τούρκοι διπλωμάτες δεν τα λένε αυτά (ψέμματα - τα λένε και τα κάνουν)

Ναι, όπως και το να συγκρίνεις την διελκυστίνδα με την κλοπή... :dizzy:

Κάτι ήθελες να πεις (υποθέτω κάτι του στυλ "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" ή ότι "εκεί που μας χρωστάνε θα μας πούνε και μ@λ@κες") αλλά η συνοχή και η συνεπαγωγή του επιχειρήματός σου δεν το πέτυχε...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#27580 Και που το ξέρεις ότι η κάθε διελκυστίνιδα ήταν εξ'αρχής έτσι και δεν είναι κλοπή που μετεξελίχθηκε σε διελκυστίνιδα, αλλά εσύ έχεις πιάσει στη μέση τη φάση;
Άβαταρ μέλους
By vagmann
#27581 Περα απο το που ειναι η αληθεια,ποιος την εχει και ποιος την εχασε,το δεδομενο:
Η εκπαιδευση ειναι η βαση και το μελλον ενος λαου.-
Υπερ του δημοσιου σχολειου,για ολους,ακομη και στα τωρινα χαλια που καποιοι πρωην τυχαρπαστοι υπουργοι Παιδειας φροντισαν να φτασει... :x
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Corto Maltese έγραψε:Και που το ξέρεις ότι η κάθε διελκυστίνιδα ήταν εξ'αρχής έτσι και δεν είναι κλοπή που μετεξελίχθηκε σε διελκυστίνιδα, αλλά εσύ έχεις πιάσει στη μέση τη φάση;

Μα στο συγκεκριμένο thread είναι γνωστά τα δύο άκρα: "οι δάσκαλοι είναι ιεροί, μην μου τους δασκάλους τάραττε" στην μπλε γωνιά, και "λωποδύτες απατεωνίσκοι ξυστ@ρχίδηδες που παίρνετε λεφτά για να κάθεστε" στην κόκκινη γωνιά (τα χρώματα είναι τυχαία, έτσι ?) :lol:

Δηλαδή δεν πέσαμε με αλεξίπτωτο στη μέση μιας ταυλανδέζικης ταινίας χωρίς υπότιτλους. Εγώ είπα το προφανές ότι ούτε το ένα άκρο είναι σωστό ούτε το άλλο, προφανώς η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Άβαταρ μέλους
By soch
red_monster έγραψε:
soch έγραψε:Οι πολυήμερες εκδρομές στη Γ Λυκείου δεν προσφέρουν τίποτα μπρος στα αρνητικά τους. Δεν είναι μόνο οι 5 μέρες που χάνουν από το μάθημά τους οι μαθητές, είναι και οι τόσες μέρες πριν και μετά που έχουν το μυαλό τους στις εκδρομές αυτές και όχι στα μαθήματά τους. Γίνονται σε περιόδους επαναλήψεων της ύλης (σημαντικές περίοδοι). Αρκετές φορές γίνονται έκτροπα χωρίς να φταίνε οι 2-3 συνοδοί-καθηγητές. Και πολλά άλλα...
Αυτοί που στοχεύουν (σοβαρά) για νομική Αθήνας απλά δεν πάνε στις εκδρομές αυτές.

είπαμε να τα βάλουμε κάτω να φτιάξουμε πιο ορθολογικά προγράμματα σπουδών για τους μαθητές ώστε να έχουν χρόνο για χόμπυ, σπορ, έρωτες κλπ και θαρρείς οτι κόβοντας τα ελάχιστα θα πετύχεις τα βέλτιστα ? :vava:

Για όλους όσοι σπεύσατε να χλευάσετε τα όσα έγραψα: οι ίδιοι οι μαθητές που έχουν στόχους φροντίζουν να μην "σπαταλάνε" το χρόνο τους στη Γ Λυκείου και να τον αξιοποιούν κατάλληλα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Ξέρουν πως θα έχουν το χρόνο μετά από τις εξετάσεις να αναπληρώσουν αυτά που έχασαν.
Οι υπόλοιποι θα φροντίσουν να περάσουν καλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού και με 3 θα περάσουν κάπου.
Αυτά από προσωπική άποψη, τα τελευταία χρόνια συναναστροφών με τους μαθητές. Και από συμμετοχές σε πολυήμερες εκδρομές σχολείων.
Αν το βρίσκεται αντιπαιδαγωγικό, βασικά στα παπάκια μου: έχω δει τι γράφετε και πως κρίνετε οπότε ... :roll:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
vagmann έγραψε:Περα απο το που ειναι η αληθεια,ποιος την εχει και ποιος την εχασε,το δεδομενο:
Υπερ του δημοσιου σχολειου,για ολους,ακομη και στα τωρινα χαλια που καποιοι πρωην τυχαρπαστοι υπουργοι Παιδειας φροντισαν να φτασει... :x

Και για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου -ή μάλλον για να τοποθετηθώ καλύτερα επί του προκειμένου θέματος: αν και μηχανικός, θεωρώ ότι όντως ο δάσκαλος/καθηγητής πρέπει να αμείβεται καλύτερα, γιατί επιτελεί ένα πολύ πιο σημαντικό επάγγελμα (πείτε το λειτούργημα αν θέλετε) από οποιοδήποτε μηχανικό ή δικηγόρο ή οποιονδήποτε χειρωνάκτη (για το γιατρό κρατάω μια πισινή).

Αν εγώ σου κάνω μαντάρα μελέτη Η/Μ ή σου στήσω ένα παρτσακλό δίκτυο, το πολύ πολύ να πρέπει να τα ξανακάνω. Ή αν ο υδραυλικός -μια που αναφέρθηκε- κάνει τσάτρα πάτρα δουλειά στις σωληνώσεις, άντε να σου βγάλει υγρασία κανάς τοίχος. Όμως το αν κάνει -ή δεν κάνει- καλή και σωστή δουλειά ο δάσκαλος, έχει άμεσες και σημαντικότατες (ίσως τις πιο σημαντικές) επιπτώσεις και επιρροές στα δεκάδες, εκατοντάδες ή και χιλιάδες παιδιά που θα περάσουν από τα θρανία του. Επηρεάζοντας άμεσα τόσο το μέλλον τους, όσο και το μέλλον της χώρας της οποίας είναι υπήκοοι.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#27599 Μου αρέσει που πολλοί ξεκαρδίζονται σε πράγματα τα οποία αγνοούν.

Αυτά που λέει ο soch ισχύουν. Πολλοί μαθητές που στοχεύουν ψηλά είτε δεν πάνε πενταήμερη είτε αμφιταλαντεύονται για το αν πάνε ή όχι, ειδικά αν η εκδρομή γίνεται αργά (Μάρτιο και μετά).
Φυσικά το ποσοστό των μαθητών που στοχεύουν ψηλά με έργα και όχι με λόγια είναι πολύ μικρό, γεγονός που οδηγεί στα γελάκια παραπάνω.
Και φυσικά γνωρίζουμε πολλούς μαθητές που δεν επηρεάστηκαν από την πενταήμερη, δυστυχώς όμως γνωρίζουμε και περιπτώσεις που την πάτησαν.

Γενικά οι κρίσεις για πράγματα (επαγγέλματα εδώ) που δεν γνωρίζουμε επαρκώς δίνουν και παίρνουν.
Οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες, οι δικαστικοί τα παίρνουν, οι δημοσιογράφοι ΑΡΔ, οι μπάτσοι γουρούνια κτλ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
vagmann έγραψε:Περα απο το που ειναι η αληθεια,ποιος την εχει και ποιος την εχασε,το δεδομενο:

Το θεμα που θιγεται εδω απο καποιους ειναι οτι οχι μονο ο αρχιτεκτονας ειναι για φαπες, αλλα και οτι καμποσοι χτιστες εχουν τα χαλια τους.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
soch έγραψε:
red_monster έγραψε:

Για όλους όσοι σπεύσατε να χλευάσετε τα όσα έγραψα: οι ίδιοι οι μαθητές που έχουν στόχους φροντίζουν να μην "σπαταλάνε" το χρόνο τους στη Γ Λυκείου και να τον αξιοποιούν κατάλληλα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Ξέρουν πως θα έχουν το χρόνο μετά από τις εξετάσεις να αναπληρώσουν αυτά που έχασαν.
Οι υπόλοιποι θα φροντίσουν να περάσουν καλά και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφού και με 3 θα περάσουν κάπου.
Αυτά από προσωπική άποψη, τα τελευταία χρόνια συναναστροφών με τους μαθητές. Και από συμμετοχές σε πολυήμερες εκδρομές σχολείων.
Αν το βρίσκεται αντιπαιδαγωγικό, βασικά στα παπάκια μου: έχω δει τι γράφετε και πως κρίνετε οπότε ... :roll:

προφανώς και στα @@ σου, έτσι και αλλιώς είσαι σε θέση που η ανάδραση δεν σε αφορά... :metalo:

εύγε για το παιδαγωγικό της αντιμετώπισής σου ... :metalo:

επιτυχία στης πανελλήνιες πάμε να πετύχουμε όχι υδροπονία σε θερμοκήπιο :help:

ο χρόνος αποφόρτισης και νοητικής ξεκούρασης είναι "σπατάλημα" χρόνου ? είναι αυτά λόγια εκπαιδευτικού εν έτη 2014???? :omg:
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
trident1971 έγραψε:

Το θεμα που θιγεται εδω απο καποιους ειναι οτι οχι μονο ο αρχιτεκτονας ειναι για φαπες, αλλα και οτι καμποσοι χτιστες εχουν τα χαλια τους.

Όχι, το θέμα που θίγεται εδώ κυρίως είναι οτι οι χτίστες επειδή είναι μόνιμοι-τεμπέληδες-ξυστ@ρχίδηδες κάνουν το κτίριο σαν Πύργο της Πίζας ένα πράμα, και να βάλουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να κάνει κουμάντο για να έχουν το βούρδουλα απο πάνω και να βγάλουν αλφαδιασμενα τα μπετά....