- 04 Ιούλ 2016, 16:38
καλά προφανώς και υπάρχει βύσμα και στον ιδιωτικό τομέα , ή έστω και μια γνωριμία που παίζει ρόλο μεταξύ ατόμων με παρόμοια προσόντα
υπάρχει βέβαια και η αξιοκρατία και το τι κάνεις από κει και περα γιατί ακόμα και αν σου δοθεί η ευκαιρία θα χρειαστεί να αποδείξεις την αξία σου στη διάρκεια της πορείας σου
αυτό που δεν υπάρχει όμως σε πολλές περιπτώσεις στον ιτ στην ελλάδα του σήμερα είναι να μπορείς να πεις ότι δουλεύω και νιώθω ότι αμείβομαι καλά για τη δουλειά μου
πάντως οι πολύ χαμηλά αμειβόμενες θέσεις δεν είναι και τρομερά ελκυστικές για πολύ κόσμο, ειδικά νεότερους εκτός αν έχουν ορεξούλες
και τι θέλω να πω..
μου έχουν τύχει περιπτώσεις ατόμων που πρέπει να επιβιώσουν (και δε συντηρούνται από τους γονείς τους) να μην κάνουν πρακτικές έστω και αν είναι για "πολλά υποσχόμενη θέση" ή κάτι πιο κοντά στο αντικείμενό τους, γιατί θα κρατήσει λίγους μήνες με λεφτά που ΘΑ παροουν και μετά πούλο
στο master μου είχα μία που σαν μαθηματικός έκανε μαθήματα σε μικρά τέρατα (από το πρώτο έτος) και αυτοσυντηρούταν πρακτικά και λόγω αυτού αλλά και της πρακτικής τελικά άφησε τη πελατεία της και το σκυλομετάνιωσε όταν δεν είχε φράγκο και έφτασε πρώτη φορά στα σχεδόν 30 της να πάει να ζητήσει χαρτζιλίκι από το πατέρα τς
μετά υπάρχουν και οι "πριγκηπικοί" τύποι που δε δουλεύουν για πενταροδεκάρες (και όπως έχω πει έχω αρχίσει να τους εκτιμώ γιατί τελικά ψάξε ψάξε και με λίγο ζμπρώξιμο από δω κι από κει βρίσκουν πρώτες δουλίτσες με 1000αρικάκι πρώτο μισθό καθόλου κακό.. )
οπότε ποιοι κάνουν πρακτική θα μου πεις;
κάνουν πολλοί, αλλά δεν έχω καταφέρει να τους ομαδοποιήσω ακόμα στο κεφάλι μου
σίγουρα κάνουν πολλοί αργόσχολοι για την εμπειρία, αλλά και πολλοί φιλοδοξοι, που σχεδόν πάντα όμως έχει ο ντάντυ να τους ταϊσει, δε περιμένουν να βγάλουν τα έξοδά τους από αυτό
συχνά όμως η πρακτική είναι και μια όχι και τόσο καλή εμπειρία και στις μεταξύ συζητήσεις του φοιτηταριού μπορεί πολλοί απλά να αποφύγουν τη διαδικασία και να ψάξουν απλά για δουλειά, να μη θέλουν να χάσουν το χρόνο τους με αυτό
επίσης πολλές φορές κάτι φραγκοφονιάδες ζητάνε πρακτικές για πληρώσουν ψίχουλα, αλλά αν δε ψάχνουν άτομο να κρατήσουν δε ξέρω τι τους λέει το μυαλό τους, εγώ προσωπικά αν και όταν ήρθα βρήκα πρακτικές και voucher και λοιπές παπαριές στη μισθοδοσία μου τους το έχω ψιλοξεκόψει ότι δεν έχω και πολλή όρεξη να ασχολούμαι με τέτοια
τραβάτε πάρτε κανονικό υπάλληλο γιούφτοι που περιμένετε τα εσπα
επίσης παίζουν και πολλές πρακτικές που κανονίζουν και οι σχολές για να πουν ότι κάτι κάνουν και αυτές, αλλά πολλές φορές πρόκειται για δουλειές άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, η αρχειοθέτησης ή ξύσιματος @@
κάποιες φορές βέβαια είναι και πολύ εποικοδομητικές, αλλά ειδικά σε κάτι περιπτώσεις που σου τυχαίνει να πας σε κάποιο ψαγμένο τμήμα και να έχουν την όρεξη να σου δείξουν και πέντε πραγματάκια με νόημα, αλλά τελικά δε μπορούν να σε κρατήσουν γιατί οι θέσεις είναι πλήρεις η απογοήτευση είναι μεγάλη , τιτανοτεράστια θα έλεγα
πάντως πολλές φορές ψάχνονται για να ψάχνονται, πχ κι εμείς εδώ ψάχναμε και έσκασαν και κάτι τύποι με καλά χαρτιά αλλά μόλις διαπίστωσαν λίγο τη παράνοια προφανώς και θα προτίμησαν να πάνε αλλού να "εξαργυρώσουν" αυτό τους το χαρτί γιατί φυσικά δεν είμαστε καθόλου ελκυστικό μέρος να εργάζεσαι πόσω μάλλον με ψίχουλα και με περιορισμένες αρμοδιότητες (και εγώ προσωπικά δε θα ανέθετα σε κανέναν καμία αρμοδιότητα γιατί δε θα ήθελα να μπλεκεται κανείς στις δουλειές μου το πολύ πολύ να τον κάθιζα δίπλα μου να του εξηγώ τι κάνω και να του μάθω και καμιά μπινιά ή να γράφουμε μαζί στο φόρουμ) , καλύτερα να πας να κάνεις το ίδιο στη eurobank ξέρωγω να λες ότι ήσουν στη eurobank κάποιους μήνες για να έχεις πιο ευπαρουσίαστο βιογραφικό αν είσαι τέτοιος τύπος
άμα θες σοβαρά υπάλληλο το σωστό είναι να ψάχνεις υπάλληλο περισσότερο έμπειρο ή λιγότερο έμπειρο ανάλογα τη θέση και να είσαι σε θέση να πληρώσεις κανονικά ο,τι προβλέπεται έστω και τα ελάχιστα νόμιμα
αν είσαι καρμίρογλου πάνε αυτοκτόνα, τι να τον κάνεις τον πρακτικάριο; να τον έχεις να σου κάνει αρχειοθέτηση που δε μπορούν να κάνουν οι υπάλληλοί σου, ή να φας χρόνο να τον εκπαιδεύσεις για να φύγει και να σου κάνει και κάποια πράγματα πουτάνα (υποχρεωτικά μαθαίνοντας);
αν θες να τον κρατήσεις πάρτον και πλήρωσε και το 6μηνο κανονικά, έλεος δηλαδή

εκτός αν είσαι από αυτούς που το έχεις πάρει απόφαση ότι είσαι κακός εργοδότης και όλοι είναι αναλώσιμοι, ή εκτός και αν απλά θες να εκμεταλλευτείς τη σημερινή κατάσταση οπότε σου αξίζει θάνατος
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς