thednick έγραψε:Η λυση δόθηκε εντελώς τυχαία στην ΔΕΘ, οπου σε ενα περίπτερο είχαν ενα σωληνάριο που ελεγε οτι διώχνει τις κατσαρίδες. Η πωλήτρια μου λέει "Θα λύσετε μόνιμα το πρόβλημα μας, πάρτε μας τηλέφωνο να μας πείτε μετά απο 15 μέρες τι έγινε". Δεν την πίστεψα (ήταν και ακριβούτσικο 15-20Ε), αλλά το αγόρασα. Λοιπόν, εβαλα μερικές σταγόνες από την κρέμα που είχε το σωληνάριο σε καμια 10αρια κρυφά σημεία στην κουζίνα (το 1/10 της ποσότητας του σωληναρίου) και απο τότε, 10 χρονια μετά, ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ. Πραγματικά την ευγνωμονώ.
Αυτά τα gel είναι θαυμάσια, αλλά κάνουν δουλειά όταν ήδη έχουν μπεί οι κατσαρίδες στο σπίτι, κάνουν αποικία και αρχίσουν να σουλατσάρουν στα ντουλάπια.
Έως τώρα αυτό που συζητούσαμε ήταν η εξόντωση όσων έρχονταν από έξω και πρίν αυτές κάνουν αποικία στο σπίτι. Για την περίπτωση που ανέφερες, είχα γράψει τα ίδια πριν λίγες μέρες:
Pitt έγραψε:Αν δεν τις εξοντώσεις τώρα και κάνουν αποικία στο σπίτι, τότε θέλεις άλλο φάρμακο. Προς το παρόν δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα.
Pitt έγραψε:Απ΄ότι κατάλαβα ο Δημήτρης δεν έχει μεγάλο πρόβλημα με κατσαρίδες. ΟΚ, μεγάλες κατσαρίδες βρίσκει, αλλά από κάπου μπαίνουν.
Δέν έχουν κάνει αποικία για να συγκατοικήσουν μαζί του... ακόμη.![]()
Για τις περιπτώσεις αυτές, το καλύτερο φάρμακο είναι το Maxforce Gel της Bayer. Πριν από μερικά χρόνια όταν τελείωσε την πρώτη του σχολή ο μεγάλος μου, φέραμε τα πράγματά του εδώ. Μετά από λίγο καιρό, άρχισα να βλέπω κατσαρίδες στο σπίτι (κάτι μικρές ξανθές με φτερά). Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τέτοιες. Εξοντώθηκαν μέχρι τελευταίας με το Maxforce.
Σημειωτέον ότι ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΆΤΑΙ η χρήση οποιουδήποτε εντομοκτόνου κοντά στα μέρη όπου έχει γίνει χρήση του gel.