Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
Dimitris_P έγραψε:Εικόνα

Από εκεί χωράει να μπει μυρμήγκι, μικρό.
Από τους διαδρόμους χώνονται και περνάνε, το έχει δει και φωτογραφισει φίλος κατα την πράξη πριν κάτι χρόνια, να στριμωχνεται κατσαρίδα για να περάσει.
"Έχτισε" με σιλικονη "τοιχακια" αναμεσα στους διαδρόμους και δεν είδε να ξαναμπαινουν από εκεί.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Μυρμυγκια, πολλα μικρα μυρμηγκια.
Εχουν εμφανιστει στο σπιτι στο ισογειο, κυριως στηνκουζινα και πανω στο παγκο.
Καθαριζουμε συνεχεια, απομακρυνουμε σκευη αλλα καθε πρωι βοσκουν παλι μερικα. Στο πατωμα εχω ψεκασει με τεζα, αλλα στο παγκο δεν ειναι λογικο..
Τι να κανω? :omg: :s_whiteflag

Είπαμε Fendona για όλα τα έρποντα έντομα!! :rtfm:

Επίσης πολύ αποτελεσματικά για τα μυρμήγκια είναι και τα πυρεθροειδή σε μορφή σκόνης (K-Othrine, Sospin, kerbofos, κλπ).
Άβαταρ μέλους
By nEK
#274955 Ναι ρε σεις. Στο παγκο πανω πως μπορω να τα διωξω? να ψεκασω και σε αυτον?
Στο πατωμα ψεκαζω τεζα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
nEK έγραψε:Ναι ρε σεις. Στο παγκο πανω πως μπορω να τα διωξω? να ψεκασω και σε αυτον?
Στο πατωμα ψεκαζω τεζα.

Προφανώς δεν θα ρίξεις φάρμακο στον πάγκο, αλλά επίσης προφανώς δεν είναι και η φωλιά τους στον πάγκο.

Τα μυρμήγκια από κάπου έρχονται, ίσως από έξω. Αφού μάλιστα λες ότι είναι και πολλά, τότε θα δείς ότι κάνουν μια "φάλαγγα"πηγαίνοντας το ένα πίσω από το άλλο. Ρίξε λοιπόν σκόνη στα μέρη απ΄όπου περνούν, από εκεί που έρχονται και πηγαίνουν στον πάγκο και θα εξαφανιστούν.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Alxnks έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Εικόνα

Από εκεί χωράει να μπει μυρμήγκι, μικρό.
Από τους διαδρόμους χώνονται και περνάνε, το έχει δει και φωτογραφισει φίλος κατα την πράξη πριν κάτι χρόνια, να στριμωχνεται κατσαρίδα για να περάσει.
"Έχτισε" με σιλικονη "τοιχακια" αναμεσα στους διαδρόμους και δεν είδε να ξαναμπαινουν από εκεί.

Πες του φίλου σου να βάλει καμία φωτό να καταλάβω
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Πες του φίλου σου να βάλει καμία φωτό να καταλάβω

Δημήτρη, οχυρωματικά έργα θα κάνεις; :lol:

@nEK Πριν από 2-3 μήνες ξαφνικά παρατήρησα μερικά μυρμηγκάκια να μπαίνουν από το παράθυρο του γραφείου μου (1ος όροφος) και να μαζεύονται και να τρώνε (υποθέτω) την κόλλα από το συνθετικό δάπεδο. Στην αρχή δεν τα έδωσα σημασία, ώσπου άρχισαν να γίνονται πολλά και να κάνουν βόλτα μέχρι και στην οθόνη μου.

Μια Παρασκευή πήρα μαζί μου ένα μπουκαλάκι με σκόνη και έριξα στα μέρη απ όπου περνούσαν. Την Δευτέρα το πάτωμα κάτω από το παράθυρο ήταν μαύρο! Αν θέλεις το πιστεύεις, γέμισα μισό φαράσι με ψόφια μυρμήγκια! Έκτοτε δεν έχω ξαναδεί ούτε ένα.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
#274982 Με τις καταραμένες κατσαρίδες τι κάνουμε;;;
Έχει γίνει πρόσφατα ψεκασμός στη πολυκατοικία, είχε γεμίσει ο τόπος με ψοφιες στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά οι πουτάνες συνεχιζουν να εμφανίζονται!!!

Εχω βαρεθεί να τις κυνηγάω μια με την ηλ.σκουπα, μια με τη λακ για τα μαλλιά.... Και για πιο σαδιστικέ καταστάσεις, οινόπνευμα!
Παντόφλα αποκλείεται, γιατί τόσο μεγάλες που είναι, θα μου τη πετάξουν πίσω....
Σε πρόσφατη συνέλευση πολυκατοικίας δήλωσα ότι έχω βρει φλογοβόλο στο eBay...
Τρία διαμερίσματα δήλωσαν πως μόλις φτάσει στα χέρια μου, θα με πάρουν τηλ να περάσω μια βόλτα....

Sent from ISS using Communication Phasers
Άβαταρ μέλους
By dimik
Wagner669 έγραψε:Με τις καταραμένες κατσαρίδες τι κάνουμε;;;
Έχει γίνει πρόσφατα ψεκασμός στη πολυκατοικία, είχε γεμίσει ο τόπος με ψοφιες στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά οι πουτάνες συνεχιζουν να εμφανίζονται!!!

Εχω βαρεθεί να τις κυνηγάω μια με την ηλ.σκουπα, μια με τη λακ για τα μαλλιά.... Και για πιο σαδιστικέ καταστάσεις, οινόπνευμα!
Τρία διαμερίσματα δήλωσαν πως μόλις φτάσει στα χέρια μου, θα με πάρουν τηλ να περάσω μια βόλτα....

Η γυναίκα κυνηγούσε μια με το καθαριστικό του φούρνου μέχρι που της είπα "την γυάλισες καλά την κατσαρίδα", το μπέρδεψε με το Τέζα :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
dimik έγραψε:
Wagner669 έγραψε:Με τις καταραμένες κατσαρίδες τι κάνουμε;;;

Η γυναίκα κυνηγούσε μια με το καθαριστικό του φούρνου μέχρι που της είπα "την γυάλισες καλά την κατσαρίδα", το μπέρδεψε με το Τέζα :svivhaha:

Μόλις στεγνώσει η λακ για τα μαλλιά, δεν πάνε πουθενά
Το οινόπνευμα είναι άλλη φάση... Τις διαπερνά και τις απολυμαίνει απο μεσα....
Αυτά όταν εμφανίζονται.... Για να μην εμφανίζονται τι κάνουμε;;;;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#275015 Για τις κατσαριδες, δολωματικοι σταθμοι που πουλάνε στα ΣΜ

Στα δικά μου τώρα: το απόγευμα βρήκα σφηκοφολια σε ένα συρτάρι πλαστικης συρταριερας που έχω σε εξωτερικό χώρο. Μετέφερα όλο το έπιπλο καμμιά 10αρια μέτρα μακριά από το σπίτι, άνοιξα το συρτάρι, ψεκασα με εντομοκτονο εμποριου και οι περισσότερες ψοφησαν. Είναι όμως 2-3 που περιφερονται εκεί που ήταν η συρταριερα. Να κάνω κάτι, η θα φύγουν μόλις καταλάβουν ότι η φωλιά δεν υπάρχει?

...>.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#275019 Μπορει να ξαναρχισουν να την κτιζουν. Ριξε μια ματια σε 2 μερες. Θα ξαναψεκασεις. Μετα δεν θα ασχοληθεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#275024 Αν πλύνω τη συρταριερα με το πιεστικό και ψεκασω μετά, δε θα είναι οκ? Τώρα η συρταριερα έχει απομακρυνθεί προς το παρόν.

...>.