Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274564 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, σίγουρα και τα δύο γιατί οι μισές συναδέλφισσες της γυναίκας μου τα πήρανε όλα: και ισόχρονη και εξάμηνο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#274567 Στον οαεδ σε δική μας περίπτωση μας είπαν ή το ένα ή το άλλο, ούτε καν για συνδυασμό ή αναλογίες δε μίλησαν

Απλά το 6μηνο είναι 6μηνες και το μειωμένο μπορεί να κρατήσει και 2 χρόνια ώστε να καλύψει τις ανάλογες ώρες

Κάτσε όμως να το μελετήσω κι άλλο γιατί με θορυβησες τώρα αγαπητέ
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 01 Ιούλ 2016, 12:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274568 Προφανώς δεν σας τα είπαν καλά, διάβασε το απόσπασμα που έβαλα που αναφέρει και τους σχετικούς νόμους.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274571 Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι άμα δουλεύεις σε τράπεζα έχεις ανώτερη προστασία ακόμα και από το δημόσιο :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#274572 Ναι έχεις μάλλον δίκιο πήρα έναν επιθεωρητήρα αν πάρεις το 6μηνο μία ώρα μείον για 2 χρόνια και αν δε το πάρεις πιο πολλές ώρες μειον ώστε να φτάσουν το 6μηνο αν το κατάλαβα σωστά (πρέπει να υπολογιστούν)

Ευτυχώς που όταν ήταν να το κάνουμε δε το δικαιούταν (αν και το έδωσε παρολα αυτά ο εργοδότης επειδή έτσι γουσταρε και την άφησε τη κοπέλα να κάτσει)

Σε άλλες περιπτώσεις δεν έχουν τολμήσει καν να πάνε να το κάνουν, αλλά και πάλι καλό είναι να ξέρω σίγουρα γιατί αργά ή γρήγορα θα μου τύχει να εφαρμοστεί
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274574 Το πρόβλημα με την παροχή αυτή (την ισόχρονη) είναι ότι αποφασίζει ο εργοδότης αν θα τη δώσει ή όχι. Οι πιο πολλοί επιλέγουν να μην τη δώσουν γιατί σκέφτονται πονηρά ότι το μειωμένο ωράριο μπορούν εύκολα να το γειώσουν στην πράξη, ό,τι και να λένε τα χαρτιά :x H εμπειρία μου λέει ότι αν βρεις εργοδότη να δίνει την ισόχρονη, είναι καλός εργοδότης.
Αυτά τα θέματα τα γνωρίζω πολύ καλά, γιατί είχα λιώσει στο διάβασμα τότε, ό,τι θες με ρωτάς :shifty: :shifty:
Με παίρνουν ακόμα και σήμερα τηλέφωνο διάφοροι πικραμένοι συγγενείς και φίλοι για συμβουλές :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Asimov έγραψε:Στον ΙΤ είναι 4 + 6 (ΟΑΕΔ) + μειωμένο ωράριο (3,5 μήνες αν το πάρεις σε άδεια, που όμως εξαρτάται από τον εργοδότη).
Στο δημόσιο είναι 4 + 9.

Οι 6 μήνες του ΟΑΕΔ είναι άχρηστοι στην ουσία, αφού το επίδομα δε φτάνει ούτε για τα γάλατα. Η γυναίκα μου γύρισε στη δουλειά της στους 4 μήνες, βρεφονηπιακος για τόσο μικρά δύσκολο. Να ναι καλά η πεθερά.

Το μειωμενο το πήρε για 2 χρόνια και επελεξε ότι καλύτερα θα ήταν να πηγαίνει αργότερα στο γραφείο, παρά να φεύγει νωρίτερα (για ευνόητους λογους)

...>.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274645 Νομίζω ότι το επίδομα ισούται με τον κατώτατο, οπότε το αν συμφέρει ή όχι εξαρτάται από τις αποδοχές. Σε κάθε περίπτωση (και για την κάλυψη αυτής της διαφοράς) ο ΟΑΕΔ έδινε μια εφάπαξ συμπληρωματική παροχή που εξαρτάται από το ύψος του μισθού. Υπάρχει το ενδεχόμενο να κόπηκε αυτό με κάποιο τελευταίο μνημόνιο. Δεν ξέρω, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά.

.
Άβαταρ μέλους
By Serf
nass έγραψε:
mjacob έγραψε:Εμεινα ανεργος 2 μηνες και οχι μονο δεν πηρα επιδομα απο τον ΟΑΕΔ αλλα πληρωνα και τις εισφορες μου κανονικα και ερχονται τωρα 5 χρονια μετα και σου λενε πληρωσε αναδρομικα υπερ ΟΑΕΔ

Ευτυχώς που δεν έμεινες έγκυος :lol:
Το ΤΣΜΕΔΕ ζητάει ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα της άδειας εγκυμοσύνης-λοχείας :slap: :s_whiteflag
Δηλ. μισθωτή γυναίκα μηχανικός παίρνει ας πούμε 1500 ευρώ, μένει έγκυος, για το διάστημα εγκυμοσύνης-λοχείας παίρνει 600 ευρώ από το ΙΚΑ και δίνει τα 300 στο ΤΣΜΕΔΕ :rant:

Χθες έφαγα ένα 2ωρο-3ωρο προσπαθώντας να βγάλω άκρη τι παίζει λόγω της :inlove:
Και κατάλαβα τα εξής (στα γρήγορα):
Άδεια εγκυμοσύνης-λοχείας (2 μήνες πριν και 2 μετά τη γέννα χοντρικά):
Πλήρης μισθός 1 μήνα από εργοδότη και 3 από ΙΚΑ/ΟΑΕΔ
Ασφαλιστικές εισφορές: 1 μήνα από εργοδότη+ασφαλιζόμενη (το κανονικό δηλαδή) και 3 από την ασφαλιζόμενη σα να ήταν Ελ.Επαγ., δηλαδή €200+ ευρώ/μήνα
Όμως, το 1ο 12μηνο μετά τη γέννα οι προσωπικές εισφορές (και όχι του εργοδότη) μειώνονται κατά 50%, άρα τους 2 από τους 3 μήνες -50%

Άδεια θηλασμού (περίπου 3,5-4 μήνες αν "συμπυκνωθούν" οι ώρες, κανονικά μία ώρα λιγότερη για 30 μήνες)
Πλήρης μισθός από εργοδότη
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργοδότη+ασφαλιζόμενη, με τις τελευταίας να είναι -50% για τον προαναφερθέντα λόγο

Άδεια κανονική (ότι έχει)
Πλήρης μισθός από εργοδότη
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργοδότη+ασφαλιζόμενη, με τις τελευταίας να είναι -50% για τον προαναφερθέντα λόγο

Άδεια ΟΑΕΔ (???)
Ελάχιστος μισθός από ΟΑΕΔ (?)
Ασφαλιστικές εισφορές: από εργαζομένη σα να ήταν Ελ. Επαγ. -50% (?)

Ελπίζω να τα έχω καταλάβει σωστά και να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως

Άρα με την έκπτωση του 50% για όσο καλύπτει μέρος των εισφορών ο εργοδότης ίσως να αντισταθμίζει τις εισφορές από την ασφαλισμένη...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#274719 Έχω την εξής απορία: πριν την άδεια του ΟΑΕΔ υπάρχει υποχρέωση να έχει εξαντληθεί η κανονική άδεια; Κάτι τέτοιο έχει πάρει το αυτί μου αριστερα-δεξια.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#274766 Σημερα η μανατζερ μας ανακοινωσε οτι την Δευτερα ερχονται 4 νεοι στην δουλεια και να τους υποδεχτουμε οπως πρεπει.

Μερικα λεπτα αργοτερα μας ανακοινωνε την δυσκοιλιοτητα της εταιρειας να μας καταβαλει το μηνιατικο εγκαιρα.

Ποσο τρολια;

Ας ελπισουμε οτι ειναι τοσο ασχετοι που δεν μπορεσαν να υπολογισουν τις νεες κρατησεις
Άβαταρ μέλους
By dimik
#274775 Κοπέλα εξ Ελλάδος που έφτιαχνε καφέδες στην δουλειά μου και γύρισε πίσω ήρθε σήμερα στο γραφείο να μας δει (και να εισπράξει το επίδομα ανεργίας βεβαίως βεβαίως).
Μας ανακοίνωσε λοιπόν γεμάτη χαρά ότι βρήκε 8ωρη δουλειά ως πωλήτρια σε κατάστημα στην πόλη της και ότι θα παίρνει 530€, ok εγώ το περίμενα και της τα είχα πει πριν φύγει, ο ντόπιος συνάδελφος όμως ήταν :dizzy: :hmmm: :lipsealed: