Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
g8777 έγραψε:Ηθελα να ξερα γιατι τοσα χρονια ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ και να ιδρυσετε ανταγωνιστικο ταμειο. ΤΣΜΕΔΕ εσωτερικου. Μ-Λ ΤΣΜΕΔΕ . ΟΑΚΚΤΣΜΕΔΕ. ΤΣΜΕΔΕ Φεραιος.
Ολα εγω; ΟΛΑ;

Καλα, ειχε πλακα να μου πειτε οτι κατι τετοιο θα ταν παρανομο και δεν θα το επιτρεψουν οι πολιτικοι. Θα χε πλακα.

καλέ μου τζι, ο κατήφορος σ αυτό το ευαγές ίδρυμα ξεκίνησε όταν αφήσαμε να γραφονται όλοι οι πλεμπς "μηχανικοί"

Δες τον άλλον τωρα, απο χτες πολεμάει να συνδεθεί σε γουάι φάι ασύρματο ίντερνετ και θελει και ΤΣΜΕΔΕ.

ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ.

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΣΥ ΤΟΥ ΤΟ ΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ :s_inlove
Άβαταρ μέλους
By fokion
#274534 Σωστο κι αυτό.
Κι εντομεταξυ εχει προσληφθεί αντικαταστατης.....
Στα σχεδόν 3 χρονια μετα που επεστρεψε ειχε φυγει ο παλιος της προισταμενος και ο νεος μη γνωρίζοντας προσωπα και πραγματα την κρατησε.

Βεβαια και παλι ετοιμάζεται για "ποδι"
Ενδοεταιρικα πεφτουν τα στοιχήματα τι θα ελθει πρωτο
η απολυση
ή
το 3ο παιδι - και αν θα το τολμησει....
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#274545 Ξέρω περίπτωση ( στο δημόσιο) με 9 παιδιά, πρέπει τελευταία φορά να πήγε για δουλειά επί Καραμανλή...

.
Άβαταρ μέλους
By GTS
fokion έγραψε:Μετα κανει και δευτερο παιδι κι όλα αυτά είναι τελικά Χ2... ( Υπαρκτή περιπτωση )

Kαι Αγγλια αυτό με τις γυναικες παιζει πολύ. Κάθε παιδι 9 μηνες εκτος δουλειας με μισθο πληρωμενο στο φουλ σχεδόν.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#274549 Καλά μην το πάμε έτσι, γιατί η μάνα του διπλανου μου στο γυμνάσιο ήταν συνταξιούχος δασκάλα στα 37 της, τρία παιδιά και σύνταξη στην δεκαπενταετια...
Και να μην υπολογίσουμε πόσο πρόλαβε να δουλέψει στην δεκαπενταετια αφού θα έμεινε και 3-4 χρόνια εκτός με τις άδειες κυησεως και ανατροφης
.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#274552 άλλο σύνταξη (που είναι λάθος δε στέκει), άλλο να παίρνεις άδεια για τον πρώτο καιρό να φροντίζεις το μωρό
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#274553 Καλα το δευτερο ειναι πολυ παπαρια στην Ελλαδα. Οι 4 μηνες που δινει στην ουσια (στον ιδιωτικο τομεα) ειναι ελαχιστος χρονος.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274555 Είναι και το εξάμηνο του ΟΑΕΔ, αλλά όντως είναι ελάχιστος χρόνος, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν και αρκετές δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#274556 Συμφωνώ να παίρνει η μητέρα ικανό χρόνο άδειας για την ανατροφή του παιδιού. 4 μήνες είναι πολύ λίγο, νομίζω ότι στο δημόσιο είναι 9 μηνο?

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274558 Στον ΙΤ είναι 4 + 6 (ΟΑΕΔ) + μειωμένο ωράριο (3,5 μήνες αν το πάρεις σε άδεια, που όμως εξαρτάται από τον εργοδότη).
Στο δημόσιο είναι 4 + 9.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#274562 έχεις ή 6μηνο οαεδ ή μειωμένο ωράριο όχι και τα 2

και επίσης το 6μηνο δε το δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε όλες οι εταιρείες, πχ ναυτιλιακές με τη σύμβαση τους(που νομίζω καταργήθηκε κι αυτή) πούλο
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#274563 Νομίζω και τα δύο:

16.3 Στο άρθρο 142 του Ν 3655/2008 (ΔΕΝ 2008,435) όπως ισχύει μετά τη διευκρίνιση από την παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν 3996/2011 (ΔΕΝ 2011,1090 και 1526) προβλέπεται ότι, μόνο η μητέρα που έχει μικτή ασφάλιση στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και εργάζεται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, μετά τη λήξη της άδειας λοχείας και της ισόχρονης (δηλ. ολόκληρης) άδειας με αποδοχές που αντιστοιχεί στο συνολικό χρόνο του μειωμένου κατά μία (1) ώρα ημερήσιου ωραρίου απασχόλησης των τριάντα (30) μηνών (δηλ. 3,5 ή 4,2 μήνες, βλ. ανωτέρω παρ. 16.1), δικαιούται και πρόσθετη ειδική άδεια προστασίας μητρότητας έξι (6) μηνών. Στην περίπτωση όμως, που η μητέρα μετά τη λήξη της άδειας λοχείας δικαιούται και την ετήσια κανονική άδεια, αλλά το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την 31.12 δεν επαρκεί για να καλύψει τις ημέρες της άδειας, τότε και αυτή προηγείται της 6μηνης ειδικής άδειας. Σημειώνεται ότι: Ενώ για το μειωμένο ωράριο (των 30 μηνών) προβλέπεται με ορισμένες προϋποθέσεις να κάνει εναλλακτικά χρήση και ο σύζυγος, για την ειδική αυτή άδεια δεν αναγνωρίζεται αντίστοιχο δικαίωμα. Η ειδική αυτή 6μηνη άδεια είναι με αποδοχές τις οποίες υποχρεούται να καταβάλλει στην εργαζόμενη ο ΟΑΕΔ. Οι αποδοχές αυτές είναι ίσες με τον κατώτατο μηνιαίο μισθό που προβλέπει η εκάστοτε ΕΓΣΣΕ ο οποίος από 14.2.2012 είναι ευρώ 586,08 (ή 23,44 χ 25) και όχι με το κατώτατο ημερομίσθιο (26,18 χ 25), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας (βλ. πιο κάτω 16.5 παραδείγματα). Εάν η μητέρα δεν κάνει χρήση της ανωτέρω ισόχρονης (ολόκληρης) προς το μειωμένο ωράριο άδειας που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, δικαιούται αμέσως μετά τη λήξη της άδειας λοχείας (ίσως και της κανονικής άδειας) την ανωτέρω ειδική άδεια των έξι (6) μηνών και στη συνέχεια δε και το μειωμένο ωράριο που προβλέπεται από το άρθρο 9 της ΕΓΣΣΕ του 1993. Σε αυτή την περίπτωση το μειωμένο ωράριο περιορίζεται σε 24 μήνες (30 - 6). Σχηματικά τα δικαιώματα της εργαζόμενης μητέρας ασκούνται εναλλακτικά, ως εξής: Πρώτη εναλλακτική δυνατότητα: • ΄Αδεια λοχείας. • Κανονική άδεια (εάν ισχύουν τα ανωτέρω). • 3,5 ή 4,2 μήνες άδεια με αποδοχές. • 6 μήνες ειδική άδεια. Δεύτερη εναλλακτική δυνατότητα: • ΄Αδεια λοχείας. • Κανονική άδεια (εάν ισχύουν τα ανωτέρω). • 6 μήνες ειδική άδεια. • Μειωμένο ωράριο. Την ανωτέρω 6μηνη ειδική άδεια, σύμφωνα με το έγγρ. 59576/1147/6.10.08 του Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (ΔΕΝ 2009 σελ. 1450) δεν τη δικαιούνται οι εργαζόμενες στις τράπεζες γιατί από τη ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών η ανωτέρω διευκόλυνση είναι κατά πολύ ευνοϊκότερη και συνολικά αντιστοιχεί σε εννέα (9) μήνες, (2 ώρες την ημέρα για 2 χρόνια και από 1 ώρα την ημέρα για άλλα 2 χρόνια).

www.dikaiologitika.gr