Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
QsisVTS έγραψε:οτιδήποτε από τα καλάβρυτα είναι καλύτερο από οτιδήποτε από οπουδήποτε αλλού :rtfm:

Ναι σίγουρα, αλλά συγκρίνω 2 φέτες καλαβρύτων μεταξύ τους :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimik έγραψε:
QsisVTS έγραψε:οτιδήποτε από τα καλάβρυτα είναι καλύτερο από οτιδήποτε από οπουδήποτε αλλού :rtfm:

σαν το γαλακτομπούρεκο ένα πράγμα......το οποίο ποτέ δεν είδα όταν πήγα γιατί είχε τελειώσει από παντού :lol:

είχα στο μυαλό μου τον εαυτό μου λόγω καταγωγής, αλλά ναι και το γαλακτομπούρεκο καλό είναι :lol:

αλλά πέρα από τη πλάκα η φέτα τους είναι πολύ καλή
Άβαταρ μέλους
By GTS
#273698 Εχω μεινει στα αμερικανικα δεδομενα. Πραγματι στην Ευρωπη ειναι διαφορετικα.
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:Εχω μεινει στα αμερικανικα δεδομενα. Πραγματι στην Ελλάδα ειναι διαφορετικα.

fixed :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273704 στην ελλάδα καλώς είναι διαφορετικά, αλλά να έχουν και νόημα τα μέτρα που παίρνονται, όχι για τα μάτια του κόσμου και τη ταλαιπωρία

γιατί τελικά τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα και σου τραβάνε τη φορολογία στο διάστημα να κλείσουν τρύπες
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#273729 Ο πατέρας μου έχει ένα μικρό μαγαζί και συνεργαζοταν με 2 τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Η μία είχε πάντα την λογική να πληρώνει τοις μετρητοίς. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα του είχε πει κάποια στιγμή ότι θέλει να ξέρει ότι όταν ανοίγει την πόρτα σε ένα από τα μαγαζιά του ό,τι είναι μέσα είναι δικό του. Η άλλη αλυσίδα η οποία μεγάλωσε πολύ γρήγορα ανοίγοντας συνεχώς μαγαζιά όταν πέρασε στα χέρια της δεύτερης γενιάς ( πήγε σε πρώτα ξαδερφια από τα αδέρφια που την είχαν αρχικά) πληρωνε με επιταγές εξαμήνου. Όταν άρχισε η κρίση, οι δεύτεροι που είχαν απλωθει πολύ άρχισαν να έχουν πρόβλημα και εν τέλει τσακωθηκαν και τα έκλεισαν φεσωνοντας αρκετό κόσμο στην πόλη, και τον πατέρα μου για μικρό ευτυχώς πόσο γιατί το είχε μυριστει και τους είχε ξεκοψει κάνα τρίμηνο νωρίτερα. Τα μαγαζιά τους κατέληξαν σε άλλες αλυσίδες τα μεγαλύτερα, ενώ 3-4 κράτησαν και οι ίδιοι εν τέλει, αλλά πλέον ο κάθε ξάδερφος τα δικά του και με εντελώς διαφορετική επωνυμία. Με τον ένα συνεχίζει και η συνεργασία αλλά με μετρητά πλέον. Επιπλέον σκεφθηκαμε να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με μεγάλη αλυσίδα της Β.Ελλαδος που πήρε τα μαγαζιά στα οποία ήδη είχαμε παρουσία και πελάτες. Οι όροι που τέθηκαν ήταν τέτοιοι που καταλάβαμε ότι θα έπρεπε να τρέχουμε όλη μέρα για ένα ελάχιστο περιθώριο κέρδους, το οποίο μάλιστα θα πληρώναν μήνες μετά και επιπλεον με συζητησιμες πρακτικές από πλευράς τιμολόγησης.

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#273752 Οι αλυσίδες μεγάλωσαν με λεφτά της βιομηχανίας / βιοτεχνίας αφού πουλούσαν μετρητοίς και αγόραζαν με μεταχρονολογημένες επιταγές 6-18 μήνες, όταν τα μαγαζιά κάθε αλυσίδας έγιναν πολλά τους την έπεσαν οι τράπεζες και τους παρακαλούσαν για δάνεια, πήραν τα δάνεια και τα κατέθεσαν στην Μύκονο, Ελβετία, έφτιαξαν και μια μητρική στο Λουξεμβούργο στον φίλο της Ελλάδας Γιούνκερ όπου πήγαιναν νόμιμα τα κέρδη των αλυσίδων με πολύ μικρή φορολογία, παράλληλα ήρθαν και οι μεγάλες ξένες αλυσίδες που δεν άφηναν ούτε ένα βράδυ τις εισπράξεις στα ταμεία και πήγαιναν και αυτά στο Λουξεμβούργο και αναρωτιώμαστε γιατί η Ελλάδα αναστενάζει.

Όλοι ξέρουν τι γίνεται όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, όλοι έχουν στρατιές από δικηγόρους, νομικούς και οικονομικούς συμβούλους που γνωρίζουν όλα τα παράθυρα της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και τα μαγειρεύουν κατά το δοκούν απολύτως νομότυπα μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο μη περαιτέρω και τότε ο χαμένος δεν είναι ο επιχειρηματίας ( συνήθως ) γιατί είχε το χρήμα και τον χρόνο να προετοιμάσει το έδαφος για να μας χαιρετίσει.

Και όλοι αυτοί οι ...σπουδαίοι, η ελίτ που λέμε, επί χρόνια συγχρωτίζεται με την άλλη ελίτ, αυτή του πολιτικού συστήματος που η ομερτά εκεί είναι εκ των ούκ άνευ και όπου το αλισβερίσι τι μου δίνεις για να σου δώσω είναι το άμεσα ζητούμενο, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πίσω από την πλάτη μας και καταλήγουν πάντα σε βάρος μας, γίνονται οι χοντρές μπίζνες, εμείς απλά γεμίζουμε το κάδρο και όσοι λένε ότι αυτά είναι συνωμοσίες ή δεν ξέρουν τι γίνεται ή είναι πολύ αθώοι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
21 quadra έγραψε: ο χαμένος δεν είναι ο επιχειρηματίας ( συνήθως ) γιατί είχε το χρήμα και τον χρόνο να προετοιμάσει το έδαφος για να μας χαιρετίσει.

Εκτός από αυτούς που πήγαν με το σταυρό στο χέρι ή ήταν σοβαροί άνθρωποι...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273759 To ότι τα λεφτά φεύγουν έξω είναι συνέπεια της ελεύθερης οικονομίας, τι θα μπορούσε να γίνει σχετικά με αυτό;
Άβαταρ μέλους
By bill33
g8777 έγραψε:Και τι θα βάλει στα ράφια; Απλά θα δούμε κωμικές καταστάσεις, σουπερμάρκετ ανοικτό με άδεια ράφια μόνο και μόνο για να μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικησουν τα δεδουλευμενα.

Επισχεση εργασιας οπως ατλαντικ
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273772 και πάλι η επίσχεση δε σου εξασφαλίζει φράγκα, άσε που ίσως χρειαστεί και δικηγόρο

παιδιά αν μπλέξεις με μη πληρωμή στο ελλάντα τη γάμησες απλά δε πα να κάνεις και κατάληψη στη νομική με αλληλέγγυους

και ειδικά κοντρα σε γίγαντες, κόντρα σε κάνα ξεφτίλα ίσως κάτι γίνει που και πάλι πολύ δύσκολα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
QsisVTS έγραψε:To ότι τα λεφτά φεύγουν έξω είναι συνέπεια της ελεύθερης οικονομίας, τι θα μπορούσε να γίνει σχετικά με αυτό;

Tίποτα, απλά χρειάζεται άλλο φορολογικό δίκαιο και σταθερό για 10-15 χρόνια με δίκαιη και χαμηλή φορολογία για να περιοριστεί έως εξαλειφθεί η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή, με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ και βέβαια σταθερό πολιτικό κλίμα με σοβαρές κυβερνήσεις και αντιπολίτευση.

Με τράπεζες που θα λειτουργούν με τους τραπεζικούς κανόνες της Ευρώπης και όχι του μουσταφά μπέη, με χαμηλότερα κοστολόγια στα δάνεια και στις διάφορες χρεώσεις τους, με φτηνότερες επικοινωνίες, με καλύτερο κυκλοφοριακό, με δικαιοσύνη πραγματικά τυφλή χωρίς χατήρια σε ημέτερους και που να αποδίδεται πολύ γρήγορα έως άμεσα η δικαιοσύνη και με τις πραγματικές ποινές.

Με on line στην εφορία ακόμα και η τσίχλα στο περίπτερο, με συνεχείς και πραγματικούς ελέγχους παντού, και το βασικότερο με αλλαγή της νοοτροπίας του βλάκα που κατηγορεί μόνιμα το κεφάλαιο ακόμα και για τα δικά του στραβά ενώ ζεί και μεγαλώνει τα παιδιά του από αυτό.

Με σωστό και σοβαρό συνδικαλιστικό κίνημα, με βουλή με 150 βουλευτές, με τους υπουργούς να έχουν ευθύνη και να λογοδοτούν αν βλάψουν το κράτος και να έχουν μόνο ένα σύμβουλο και αν χρειάζονται περισσότερους να τους πληρώνουν από την τσέπη τους, με δημόσιο τομέα που να είναι αυτός που χρειάζεται η χώρα και όχι δεκαπλάσιος, με υγεία και παιδεία που να λειτουργούν όπως πρέπει κλπ, κλπ, και με φτηνή ενέργεια σε οικιακούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, έτσι όσοι παράγουν χρήμα ( επιχειρήσεις ) να δέχονται να τα έχουν εδώ και να τα επενδύουν παραγωγικά, έτσι θα έρθουν και οι επενδύσεις μικρές, μεσαίες και μεγάλες, με αυτά τα λίγα εξωπραγματικά και διαστημικά για την Ελλάδα θα φύγουμε από τα μνημόνια αφού θα ανέβει η κατανάλωση και θα μπεί χρήμα στα δημόσια ταμεία, η φτηνή φορολογία θα επιτρέψει σε πολίτες και επιχειρήσεις να πληρώνουν όσα τους αναλογούν γιατί οι ποινές θα είναι εξοντωτικές και γενικά θα μπεί μια τάξη όπου ο καθένας θα ξέρει την θέση του στην κοινωνία και στον παραγωγικό ιστό, θα γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και θα μπορεί να τις προγραμματίσει και όχι να ξημερώνει ό θεός τη μέρα και θα πρέπει όλοι μαζί να γυρίσουμε τιες τσέπες μας ανάποδα γιατί αυξήθηκαν οι φόροι επειδή πχ τα παιδιά του δημόσιου τομέα αρνούνται μειώσεις ή επειδή μια κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει τους οργανισμούς που η ίδια δημιούργησε για να έχει στρατούς ψηφοφόρων κλπ χαριτωμένα που γίνονται ακόμα και σήμερα, μέχρι τότε να έχουμε να λέμε.

Οι ανακολουθίες του κρατικού μηχανισμού επί δεκαετίες και τα χαράτσια ειδικά τον καιρό της κρίσης έχουν φέρει την οικονομική καταστροφή στον Ι.Τ αλλά και την αλλαγή της συνείδησης επιχειρηματιών και Ε.Ε με αποτέλεσμα την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων, τη μη πληρωμή φόρων και υποχρεώσεων, την αδυναμία να τα φέρουν βόλτα και τον αργό θάνατο που ζούμε όλοι μαζί, η ευθύνη είναι 100% όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο, η καταστροφή προήλθε μέσα από πολιτικές παρεμβάσεις και αποφάσεις και δυστυχώς το ίδιο βιολί συνεχίζεται.

Από τη στιγμή που η πίττα συνεχώς μικραίνει αδυνατώ να συλλάβω πως θα συνεχίσει να ζεί αυτός ο τεράστιος και διογκωμένος δημόσιος τομέας, δεν υπάρχει ισορροπία στην κοινωνία, στα έσοδα, στα εργατικά, στην υγεία, στην παιδεία, έχει χαθεί η ισορροπία από παντού και ελπίζουμε να μας σώσουν οι αριστεροί - δεξιοί κλπ ίδιοι μάγοι που μας κατέστρεψαν, το έχω ξαναπεί μόνο η δική μας αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να σώσει την παρτίδα αλλά βλέποντας γύρω μου και διαβάζοντας τι γράφεται και πώς σκέφτεται ο απλός κόσμος δεν έχω πια καμμία ελπίδα, θα φυτοζωούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
GTS έγραψε:
markvag έγραψε:
GTS έγραψε:Δεν το πιστευω αυτό. Και θεωριες συνομωσίας εχουν ακουστει πολλες...αν ζεις με αυτές...οσο για αυτό που αναφέρεις ότι ο Λεμαν φταιει για το Καρεφουρ...χαχα...τι να σου πω...

Aυτό που λέω είναι ότι πολλοί επιχειρηματίες τραβάνε λεφτά από τις επιχειρήσεις τους ασυστόλως και χωρίς καμία τιμωρία. Αυτό είναι τόσο κοινό, που μου φαίνεται περίεργο που κάποιος δεν το γνωρίζει. Ακόμα και σε μεγάλες ΑΕ γίνεται... Από το να περνάνε προσωπικά τους έξοδα ως εταιρικά, μέχρι και το να παίρνουν ζεστό μετρητό από το ταμείο "μαύρο" (και να δείχνουν οι ισολογισμοί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ "ταμείο" σε εταιρείες που δεν έχουν να πληρώσουν 1000 ευρώ... :lol: ).

Δεν δεχομαι ότι ολοι γυρω μου είναι κλεφτες ουτε ότι επιχειρηματιας= κλεφτης. Το να κλεψεις το ταμειο μιας ΑΕ είναι μεγαλη παρανομια και πρεπει να παει καποιος φυλακη. Αν νομιζεις ότι ο Μαρινόπουλος κλεβει το ταμειο της ΑΕ πηγαινε στον εισαγγελεα. Ας μας πει και ο Σκοτς αν στις εταιρείες που ελεγχει οι μετοχοι βαζουν χερια στα ταμεια. Πολύ περισσοτερο η οικογενεια Μαρινοπουλου που είναι πλούσιοι εδώ και δεκαετιες. Το τελευταιο πραγμα που θα εκαναν είναι να κλεψουν τωρα. Χωρις βεβαια να λεω ότι δεν κλεβουν αλλα δεν εχω ακουσει ότι τους επιασαν να βαζουν χερι στα ταμεια και όπως ειπα δεν νομιζω ότι εχουν αναγκη να κανουν κατι τετοιο.

Για τα εξοδα φυσικα αν την ελεγχεις μπορεις να βαζεις διαφορα. Είναι για την εφορια να τα δεχτει η όχι. Ακομα και στην Ελλαδα υπαρχει ελεγχος δεν μπορεις να βαζεις το οτιδήποτε.

Αθώο μου παιδί... Πόσες ώρες έχεις στην Ελλάδα είπαμε; :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273794 @quadra

κανένας δε θα σου μειώσει το δημόσιο τομέα και το κόστος του (όσο μειώθηκε μειώθηκε εκτός αν φτάσουμε στα 100 τις συντάξεις τσεκουρώνοντας κι άλλο δικαίους και αδίκους ) , οπότε τα περισσότερα από αυτά που λες θα βρουν τοίχο
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
GTS έγραψε:Απο παντα ισχυε αυτο;

Ανέκαθεν, ναι.
Υπάρχει εκτενές αρχείο (δεκαετιών) στην ιστοσελίδα του Ε.Τ. αλλά στην αναζήτηση βάση στοιχείων εταιρείας υπάρχουν περασμένα τα στοιχεία στις "μερίδες" των εταιρειών από το 1996 και μετά.
Για πιο πίσω πρέπει να ξέρεις ακριβώς το νούμερο ή την ημερομηνία του ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε ο ισολογισμός για να το κατεβάσεις.