Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
egobrain έγραψε:
markvag έγραψε:Βλέπω στη Θεσσαλονίκη, οι ποδηλατόδρομοι που φτιάχτηκαν ένα φεγγάρι στο κέντρο έγιναν ένα ωραιότατο πάρκινγκ...

ε, τωρα, θα βρεις πουθενα αλλου την εμπειρια να πας απο την ποδηλατολωριδα στη δωδεκανησου και να περιμενεις χεσμενος την στιγμη που θα σου 'ρθει με τακλιν μια πορτα?

Όντως, εμπειρία ζωής! :metalo: Άλλοι τρέχουν στα κατσάβραχα για ν' απολαύσουν τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να φάνε το κεφάλι τους, εμείς το έχουμε στην πόλη μας και διαμαρτυρόμαστε οι αχάριστοι! :x
Άβαταρ μέλους
By rocsta
rocsta έγραψε:
rocsta έγραψε:Έτοιμο για βάψιμο :superman:
Εικόνα

Εικόνα

Λίγες φωτογραφίες ακόμα κοντινές και μέσα στη βδομάδα λογικά θα είναι στο δρόμο :superman: , οπότε θα σας πρήξω λίγο ακόμα.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#270303 Αν δε μπει ζαντα με καινουριες ακτινες, δαγκανες καθαρισμενες με φρεσκα τακακια και νεα σελα λαδωμενο ντεραγιε, μη ξανανεβασεις τιποτα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#270309 Σιαγόνες ειναι καινουργιες, όπως και τα τακάκια. Ντεραγιε δεν έχει, ειναι singlespeed. Ζάντα τη μία την ετριψα καινούργια και η εμπρός αλλαχθηκε επειδή ήταν στραβη. Σέλα καινουργια επίσης :)

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#273320 Θυμάμαι που το έλεγε παλιότερα ο πατέρας μου, τελικά θα μείνει ανεκπλήρωτος πόθος για εκείνον.
Μετά το επιχείρησα εγώ το 2011 με ένα ΜΤΒ. Απροπόνητος ήμουν, δεν ήξερα να φάω σωστά (πού πας μωρέ μόνο με μια μπανάνα...), έπεσα κάτω από την κούραση. Μετά ήρθε και το σκάσιμο του ελαστικού, δεν είχα σαμπρέλα, πάπαλα...
Πριν δύο χρόνια, δεν το δοκίμασα καν. Με βαρύ αλουμινένιο κουρσί (κοντά 11 κιλά) και πάτημα 39/28, ήταν απλώς μάταιο.
Σήμερα, επιτέλους, ένα απωθημένο ετών έγινε πραγματικότητα. Μπορεί οι περισσότεροι να μειδιάσουν και να έχουν δίκιο, αλλά για μένα ήταν διαδρομή ορόσημο: γύρος της λίμνης Πλαστήρα.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#273355 Ε μην μας τα πετας ξερα ντε.

Αποσταση-Χρονος-Διατροφη-Υψομετρικα-Ταχυτητα;

Με ενα trekking off road με 28αρες δεν θα ειναι ευκολοτερη η διαδρομη; :oops:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#273440 dimsabas, rocsta: Πολλά like και στου δύο! :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
g8777 έγραψε:Ε μην μας τα πετας ξερα ντε.

Αποσταση-Χρονος-Διατροφη-Υψομετρικα-Ταχυτητα;

Με ενα trekking off road με 28αρες δεν θα ειναι ευκολοτερη η διαδρομη; :oops:

60 χιλιόμετρα, 20 ξερό μέση ωριαία, 2053 υψομετρικά, 3104 θερμίδες για τα τριψήφια κιλά μου. Αυτά κατέγραψε το Strava application.
Ενάμιση τοστ, ένα παστέλι, μια μπανάνα και νερό. Ο μικρός έχασε το κουτί με τους ηλεκτρολύτες, οπότε σκέτο νερό.
Κανένας τύπος ποδηλάτου δε θα ήταν πιο ξεκούραστος και γρήγορος από μια κάρμπον κούρσα με 34/32 ελαφρύτερο πάτημα.
Ποδηλατικός παράδεισος η λίμνη, ο γύρος δεν είναι τίποτα μπροστά στις ΜΤΒ διαδρομές που έχει εδώ. Δεν τις έχω τιμήσει ακόμα πόσο θα έπρεπε...
ΕικόναΕικόνα

Κουκλί το Pin, καλές βόλτες. Άντε, ξεκινά το Miata.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#273581 πολυ δυνατη διαδροδη dim :thumbsup:
απ' ο,τι ειδα εχει τραχυ υψομετρικο προφιλ αλλα εχει να δωσει και να τροφοδοτησει με εξαιρετικες θέες και φυση.
εχω προσφατη την γυρα της κερκινης απο στρυμονικο αλλα δεν πιανει συγκριση με την πλαστηρα..
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#273641 Μπράβο στον rocsta για το μεράκι του και στον Dim για την επιμονή και αντοχή του!

Dim, αν επιτρέπεται τι κόστος έχει μια τέτοια κούρσα; Γιατί έριξα μια ματιά στο internet και μερικά Cube κόστιζαν όσο ένα VW Up :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Dimsabas έγραψε:...Κανένας τύπος ποδηλάτου δε θα ήταν πιο ξεκούραστος και γρήγορος από μια κάρμπον κούρσα με 34/32 ελαφρύτερο πάτημα.
.
Αυτά τι είναι;
39/28
34/32
Σχέσεις ταχυτήτων; Τι εννοείς;
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#273950 Μπράβο dimsabas πολύ ωραία διαδρομή απαιτητική με πολύ ωραίες εικόνες. Πολύ ωραίο και το δίτροχο του rocsta! Απίθανη εμφάνιση ! Άσχετο έχεις/ είχες αυτοκίνητο σαν το nick κάπου αη γιαννη στην καλαμαριά? Απλά έβλεπα ένα στη γειτονιά....

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#273956 Μια τέτοια κούρσα μπορεί να φτάσει όντως στο κόστος ενός Up. Του ηλεκτρικού χαχαχα!
Το πιο φθηνό αξιοπρεπές κουρσί είναι της Canyon, μιας γερμανικής εταιρείας που πουλάει μόνο διαδικτυακά, από τη σελίδα της. Έτσι γλυτώνει το κόστος των αντιπροσώπων και των καταστημάτων, προσφέροντας το καλύτερο value for money όλων των εταιρειών. Υπολογίστε περί τα 1500 ευρώ για κάρμπον πλαίσιο και 11 ταχύτητες πίσω.
Η δεύτερη επιλογή είναι να επισκεφτεί κάνεις όλα τα ιντερνετομάγαζα του εξωτερικού και τα φυσικά καταστήματα του εξωτερικού και να δει αν έχουν περσινά μοντέλα που τα ξεστοκάρουν. Ενίοτε μπορείς να βρεις ποδήλατα κάτω από τη μισή τιμή.
Αν είσαι ιδιόμορφος σωματικά, είτε πολύ ψηλός είτε πολύ κοντός, υπάρχει το bike discount, γερμανική σελίδα όπου πουλάνε σκέτους σκελετούς σε απίστευτες τιμές. Μένουν όμως τα δύσκολα μεγέθη, ή μικρά ή τεράστια. Εκεί βέβαια πρέπει να υπάρχει κι η γνώση, ώστε να αγοραστούν τα απαραίτητα κομμάτι κομμάτι. Κι επειδή παίζουν διάφορα θέματα συμβατότητας, μπορεί να γίνει μπλέξιμο. Έτσι όμως πετυχαίνεις τελείως εξατομικευμένο ποδήλατο σε απίστευτη τιμή.

Το 39/28 και το 34/32 είναι η πιο μαλακή σχέση. Ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στο μικρό μπροστινό γρανάζι κι ο πίσω στο μεγαλύτερο πίσω. Κι όσο πιο κοντά είναι τα δύο νούμερα, τόσο πιο μαλακή είναι η σχέση.
Στο παλιό βαρύ ποδήλατο είχα σημαντικά πιο βαριά (κουραστική) τη μαλακή μου σχέση, οπότε πέθαινα στις ανηφόρες.