- 21 Οκτ 2014, 23:25
nass έγραψε:
Που ακριβώς αναφέρθηκα επί προσωπικού ? Εγραψα ότι τα 'χεις μπλέξει και κάνεις κωλοτούμπες, αυτό δεν είναι επί προσωπικού, επί προσωπικού είναι να αποκαλείς τον άλλον άσχετο κτλ.
Περι προσωπικου ειναι, εαν δεν καταλαβαινεις, εσυ, αυτοματως, σημαινει οτι εγω κανω "κωλοτουμπες", "μετακινω τα γκολποστ" και αλλα χαριτωμενα...
Επιπλεον δεν σε αποκαλεσα ασχετο, μιλησα για αγνοια/ελλειψη πληροφορησης, στο συγκεκριμενο ζητημα κατι το οποιο ειναι πασιφανες, αφου δειχνεις οτι δεν θες με τιποτα να
καταλαβεις.
nass έγραψε: Τη διαφορά sportscar και supercar μια χαρά την κατανοώ και έχω και ένα γαμάτο, σαφή ορισμό του supercar = sportscar που κάνει περισσότερα από 150Κ. Τελεία. Το ό,τι δε συμφωνεί με το δικό σου ορισμό, τον οποίο τον θεωρώ ασαφή, υποκείμενο σε ερμηνείες, "περικοκλάδες" και κωλοτούμπες (*), δε σημαίνει ότι o δικός σου ορισμός είναι ντε και καλά ο σωστός.
Eτσι νομιζεις εσυ, οσο ασαφη θεωρεις και υποκειμενικο τον ορισμο μου, αλλο τοσο λειψο θεωρω εγω τον δικο σου. Οπως τον ανεφερα πριν, τον ξαναλεω, supercar για εμενα ειναι ενα σημαντικα ακριβοτερο, απο sportscar, αυτοκινητο υψηλων επιδοσεων, συνηθως με κεντρομηχανη διαταξη, κατασκευασμενο σε λιγοτερα αντιτυπα, με χρηση κυριως εξωτικων/τεχνολογικα ανωτερων υλικων, και εν μερη, ή και εξολοκληρου χειροποιητο...
Αυτο που ειναι σιγουρο παντως, ειτε σ'αερεσει ειτε οχι, ειναι οτι ο δικος μου ορισμος ειναι πολυ πιο κοντα στην πραγματικοτητα, απ'οτι ο δικος σου, και θα σου παραθεσω στην συνεχεια της δημοσιευσης περαιτερω στοιχεια για αυτο...
nass έγραψε: (*) Τη μία "η 911Τ είναι supercar", την άλλη "δεν είναι ξεκάθαρα supercar", από τη μία "η Corvette είναι supercar", αλλά έλα που δεν εμπίπτει σε καμία σχεδόν από τις ιδιότητες του ορισμού σου ενός supercar (περιορισμένη παραγωγή ? =
εξωτικά υλικά = όσo και σε άλλα sportscars πχ. 911, αυξημένες επιδόσεις = όσο και σε άλλα sportscars πχ. GT-R κτλ. κτλ.)
Προφανως και ειναι, το ανεφερα απο την πρωτη δημοσιευση, ΑΛΛΑ ειπα επισης, κυριως λογω επιδοσεων, μπας και καταλαβεις πως λειτουργουν οι καταταξεις απο κατασκευαστες και ειδικο τυπο, αλλα προφανως ουτε αυτο θελεις να λαβεις υποψιν σου.
Η Corvette προφανως και εμπιπτει στις ιδιοτητες του ορισμου, χρησιμοποιει σημαντικα ελαφρυτερα υλικα, ηδη απο την πρωτη της γενια (fiberglass) στο αμαξωμα της, σε μεγαλυτερη εκταση απ' οτι η 911, καποια εξωτικα υλικα. Tαυτοχρονα διαθετει και εναν μεγαλυτερο V8 κινητηρα...
nass έγραψε: Βασικά σύμφωνα με μένα supercars είναι τα ακριβά sportscars. Σϋμφωνα με σένα, supercars είναι όσα εσύ αυθαίρετα θεωρείς ως τέτοια.
Oxι, βασικα συμφωνα με εμενα, οπως ειπα και πιο πριν Supercar ειναι ενα σημαντικα ακριβοτερο, απο sportscar, αυτοκινητο υψηλων επιδοσεων, συνηθως με κεντρομηχανη διαταξη, κατασκευασμενο σε λιγοτερα αντιτυπα, με χρηση κυριως εξωτικων/τεχνολογικα ανωτερων υλικων, και εν μερη, ή και εξολοκληρου χειροποιητο...
Το ξαναλεω μηπως και το δεις αυτη την φορα...
Κίκιζας . έγραψε:nass έγραψε:Britain's Best Driver's Car 2014 -the supercars (Autocar) (458 vs. GT3 vs. 650S)
Eπισης, φαινεται οτι δεν εχεις διαβασει το αρθρο. Η 991GT3, μπηκε στην λιστα ως περσινος νικητης στα "Britain’s Best Driver’s Car", και οχι ως supercar.
nass έγραψε: Το ό,τι είναι νικητής του περσινού διαγωνισμού δεν αποκλείει να τη θεωρούν supercar εξάλλου το γράφουν σαφώς και στον τίτλο.
Οπως και το να είναι sportscar (που λες παρακάτω) επίσης δεν αποκλείει το να είναι και supercar. Από σύνολα και υποσύνολα ξέρεις φαντάζομαι.
Ενω πηγαινες να το καταλαβεις και το εγραψες πριν, τωρα το αναιρεις?
"Διότι με βάση τις λέξεις, μου φαίνεται ότι όλα τα supercars είναι sportscars (= αυτοκίνητα προσανατολισμένα σε χρήση σπορ) αλλά όχι το αντίστροφο,"
Προφανως και δεν μπορει να ισχυει το αντιστροφο τι να κανουμε δηλαδη...
nass έγραψε: Οπως και να ΄χει, εγώ έδειξα κάμποσες δημοσιεύσεις έγκριτων δημοσιογράφων κτλ. που θεωρούν την 911 GT3 supercar. Δεν είδα όμως από σένα αντίστοιχες παραθέσεις που να τη θεωρούν "όχι supercar" (το "sportscar" δεν αρκεί όπως είδαμε), μόνο αστήρικτη εμμονή σε έναν ασαφή και σύμφωνα με τα γούστα σου ορισμό και κατά φαντασία συμφωνία με "έγκριτους δημοσιογράφους κτλ. κτλ." έλα όμως που όπως έδειξα υπάρχουν πολλοί "έγκριτοι δημοσιογράφοι κτλ. κτλ." που διαφωνούν μαζί σου.
Απο τις καμποσες, καμμια δεν λεει ξεκαθαρα σε μια προταση οτι η GT3 ειναι supercar...
Αντιθετα μεσα απο δικο σου link, σου παρεθεσα φραση που την χαρακτηριζουν ξεκαθαρα ως sportscar...
Επειδη ομως θελω να πιστευω οτι μπορει να υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να θελεις πραγματικα
να κατανοησεις γιατι η 911 γενικοτερα πλην των εκδοσεων Turbo, turbo S και παλιοτερα 997 GT2 RS, ΔΕΝ ειναι supercars, σου επισυναπτω την λιστα που εχει στις τελευταιες σελιδες του το Αγγλικο evo, ενα περιοδικο το οποιο διαβαζω-παρακολουθω απο το ξεκινημα του, θεωρω οτι παρεχει εξαιρετικου επιπεδου πληροφορηση για τις δοκιμες αυτοκινητων, και παροτι πολλοι μπορει να σπευσουν να το θεωρησουν "αλλο ενα περιοδικο" , με "ελλειπη επιστημονικη καταρτιση", ή και εγω δεν ξερω τι αλλο, απλως σημειωνω οτι στην Ευρωπη, μαλλον καποιοι απο τους δοκιμαστες του εχουν οδηγησει σχεδον οτι σοβαρο 4τροχο υπαρχει στον πλανητη τα τελευταια 30 χρονια...
Ιδου λοιπον η λιστα με τα Supercars συμφωνα με το evo, και μην βιαστειτε να κρινετe, και εγω οταν το πρωτοειδα, επαθα ενα

... Ξαναλεω, αυτοι που δοκιμαζουν-κρινουν στο συγκεκριμενο περιοδικο εχουν οδηγησει σε ιδανικες συνθηκες σχεδον ΤΑ ΠΑΝΤΑ, οπερ και νομιζω η γνωμη τους, ειναι το λιγοτερο σεβαστη...
image hosting adult P.S1 Εαν θελει καποιος, μπορω στην συνεχεια να ανεβασω και την αντιστοιχη λιστα των sportscars, αλλα και των Coupe's/GT's που δημοσιευει το evo...