Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#273486 Πήρα fendona και k othrine και έβαλα 1 κ.γλ. από το καθένα σε 1λτ νερού και ψεκασα, εκλεισα και το κλαπετο του τζακιού μην έμπαιναν από κει και ιδομεν
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#273491 Δεν έρχονται από κάποιο σιφωνι γιατί έχω δει καμια φορά στη βεράντα πεθαμένη που σημαίνει ότι τις πιάνει το φάρμακο της πρόσφατης απολυμανσης
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Πήρα fendona και k othrine και έβαλα 1 κ.γλ. από το καθένα σε 1λτ νερού και ψεκασα, εκλεισα και το κλαπετο του τζακιού μην έμπαιναν από κει και ιδομεν

To K-Othrine είναι παρόμοιο πυρεθροειδές με το fendona και μάλλον είναι overkill να τα κάνεις αχταρμά και τα δύο μαζί.

Οι κατσαρίδες δεν είναι χαζές. Δεν έχουν λόγο να μπούν στην καμινάδα. Αλλά ακόμη κι αν έμπαιναν, να είσαι σίγουρος ότι το "κλειστό" κλαπέτο δεν θα τις σταματούσε.

BTW, αν έχεις πρόβλημα με κουνούπια ή μύγες, μπορείς να ψεκάσεις και τους τοίχους μ' αυτό. Οι οδηγίες λένε ότι είναι ασφαλές και για τους εσωτερικούς τοίχους, αλλά εγώ δεν το χρησιμοποίησα ποτέ μέσα στο σπίτι. Δεν χρειάστηκε άλλωστε.

nEK έγραψε:Στις κατααριδες συμπεριλαμβανονται και τα υπολοιπα μεγαλα ερποντα ζωηφια, οπως αραχνες, ψαρακια, πολυποδα κλπ?

Με το Fendona® 6 SC επιτυγχάνεται η γρήγορη κατάρριψη και εκτεταμένος έλεγχος σε ένα ευρύ φάσμα εντόμων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία όπως;
-Μύγες (Diptera)
-Κατσαρίδες (Dictyoptera)
-Κουνούπια (Diptera)
-Σκόροι (Lepidoptera)
-Ψύλλοι (Siphonaptera)
-Ψαράκια, Ψαλλίδες (Apterygota) κλπ.
-Μυρμήγκια (Hymenoptera)
-Κοριοί (Hemiptera)

Πηγή
Άβαταρ μέλους
By gianik
#273539 Pitt και σε εμενα μου συστησανκ βαζω fendona μαζι με K othrine..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#273545 Pitt ο υπάλληλος μου το είπε και τα έβαλα μαζί. Γιαννη στον ίδιο πήγαμε;[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#273550 Ο υπάλληλος που τα πουλάει; Απορώ γιατί... :shifty:

Cypermethrin και Deltamethrin. Και τα δύο είναι πυρεθροειδή και χρησιμοποιούνται ως εναλλάξιμα το ένα του άλλου.
Ενδεχομένως στην... Τανζανία να τα χρησιμοποιούν μαζί, αλλά άλλες ανάγκες έχουν εκεί.
Πίστεψέ με, το fendona μόνο του κάνει θαυμάσια δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#274739 Μάλλον απ'έξω έμπαιναν, βρήκα σήμερα νεκρή και στην μπροστά βεράντα δίπλα στο σιφόνι που είχα ψεκάσει. Μέχρι τώρα δεν είχα δει μπροστά μόνο στο πίσω, που είδα κι εκεί ένα new entry σήμερα. Αλλά πώς σκατά έμπαιναν αφού έχω σίτα.

Είδα πριν στο σ/μ ότι υπάρχει και aroxol ψεκαστικό

http://www.aroxol.gr/product.php?proid=3&catid=2
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε: Αλλά πώς σκατά έμπαιναν αφού έχω σίτα.

Διάβασε πιο πάνω τι σου είπα για το κλειστό κλαπέτο... :lol:

Αφού ξέρεις ότι μπαίνουν από τις αποχετεύσεις, κανόνισε να χύσεις υγρό όπως είπαμε, γιατί κάποια στιγμή θα σου ξανακάνουν επίσκεψη και θα είναι και θυμωμένες.

Είδα πριν στο σ/μ ότι υπάρχει και aroxol ψεκαστικό

http://www.aroxol.gr/product.php?proid=3&catid=2

... του οποίου οι δραστικές ουσίες είναι cyphenothrin και prallethrin, πυρεθροειδή δηλαδή όπως το Fendona και το K-Othrine. :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#274895 Νομίζω ότι βρήκα το πέρασμα. Οι σιτες στον οδηγό τους στον πάτο έχουν μικρές στρογγυλές οπές
Άβαταρ μέλους
By nEK
#274904 Μυρμυγκια, πολλα μικρα μυρμηγκια.
Εχουν εμφανιστει στο σπιτι στο ισογειο, κυριως στηνκουζινα και πανω στο παγκο.
Καθαριζουμε συνεχεια, απομακρυνουμε σκευη αλλα καθε πρωι βοσκουν παλι μερικα. Στο πατωμα εχω ψεκασει με τεζα, αλλα στο παγκο δεν ειναι λογικο..
Τι να κανω? :omg: :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
nEK έγραψε:Μυρμυγκια, πολλα μικρα μυρμηγκια.
Εχουν εμφανιστει στο σπιτι στο ισογειο, κυριως στηνκουζινα και πανω στο παγκο.
Καθαριζουμε συνεχεια, απομακρυνουμε σκευη αλλα καθε πρωι βοσκουν παλι μερικα. Στο πατωμα εχω ψεκασει με τεζα, αλλα στο παγκο δεν ειναι λογικο..
Τι να κανω? :omg: :s_whiteflag

Στις λαϊκές και στα παζάρια υπάρχουν κάτι Ρώσικες σύριγγες που περιέχουν ένα τζέλ δηλητήριο, μερικές σταγόνες σε ορισμένα σημεία και τα εξαφανίζουν, είχαμε μυρμήγκια σε καινούργια ντουλάπια πρίν από 4 χρόνια μία σύριγγα καθαρίσαμε, ούτε που τα είδαμε ξανά, τώρα τι διάολο πράγμα είναι αυτό δεν γνωρίζω, είναι ότι αποτελεσματικότερο είδα ποτέ, το κόστος της σύριγγας είναι 3-5€ ανάλογα την εποχή και την περιοχή που τα αγοράζει κανε΄ςι, στον Πειραιά και στο Σχιστό τις Κυριακές έχει 3€, μια σύριγγα είναι υπεραρκετή.