Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Δεν υπάρχει συγκεκριμένο διάστημα. Οτιδήποτε όμως κάτω από 1.5-2 χρόνια προκαλεί ερωτηματικά στον άλλο που θα δει το βιογραφικό.

3 χρονια λεμε. :rtfm:

Γιατί; Εχεις εταιρείες που αν το έκανες αυτό σε 21 χρόνια θα ήσουν CEO

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#273212 Καλά και τα 3 χρόνια είναι αξίωμα Ελ Δημοσίου ή Στρατού. Δεν πάει σε καμία περίπτωση έτσι. Απ' την άλλη είναι όπως τα λέει ο Bibendum. Κι εμένα όταν με καλούν σε συνέντευξη μπορώ να δικαιολογηθώ μια χαρά για τα σύντομα περάσματά μου από εταιρίες. Το θέμα είναι ότι ίσως όμως χάνω ευκαιρίες να φτάσω μέχρι την κλήση σε συνέντευξη επειδή σε κάποιον φάνηκα "αναξιόπιστος" ήδη από το βιογραφικό μου. Όταν κανονίζονται στο κουβεντιαστό βέβαια αυτά τότε μικρή σημασία έχουν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:
GTS έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Δεν υπάρχει συγκεκριμένο διάστημα. Οτιδήποτε όμως κάτω από 1.5-2 χρόνια προκαλεί ερωτηματικά στον άλλο που θα δει το βιογραφικό.

3 χρονια λεμε. :rtfm:

Γιατί; Εχεις εταιρείες που αν το έκανες αυτό σε 21 χρόνια θα ήσουν CEO

< Note 2 >

Οι περισσοτερες εταιριες που ξερω κάθε 3 χρονια δινουν προαγωγες και αν καταφερεις να μεινεις πολλα χρονια στην ιδια εταιρεια φυσικα θα φτασεις ψηλα αν όχι διευθυνων συμβουλος γενικος διευθυντης ενός τομεα. Παιζει να κανεις και παραλληλες μετακινήσεις δηλαδή ΓΔ αλλου τομεα. Αν δεν προχωρεις το φευγεις για αλλου ειτε βρίσκοντας προσφορα ειτε σε διωχνουν. Κρατικες και ημικρατικες μπορει να εξαιρούνται από τον κανονα αν και εκει εχουν συχνες μετακινήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#273215 Σε πολλές εταιρείες πάντως έχουν timeframe για κάθε rank, με ανάλογο +- βεβαίως, αλλά όταν μείνεις στην ίδια βαθμίδα αρκετά περισσότερο του φυσιολογικού αρχίζεις και ανησυχείς αν δεν σου κάνουν πρώτα νύξη οι εργοδότες για τις επιδόσεις σου.

Στην ελληνική πραγματικότητα όμως νομίζω ότι πολλά δεν ισχύουν πλέον με όλες αυτές τις ανακατατάξεις στην αγορά.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Καλά και τα 3 χρόνια είναι αξίωμα Ελ Δημοσίου ή Στρατού. Δεν πάει σε καμία περίπτωση έτσι. Απ' την άλλη είναι όπως τα λέει ο Bibendum. Κι εμένα όταν με καλούν σε συνέντευξη μπορώ να δικαιολογηθώ μια χαρά για τα σύντομα περάσματά μου από εταιρίες. Το θέμα είναι ότι ίσως όμως χάνω ευκαιρίες να φτάσω μέχρι την κλήση σε συνέντευξη επειδή σε κάποιον φάνηκα "αναξιόπιστος" ήδη από το βιογραφικό μου. Όταν κανονίζονται στο κουβεντιαστό βέβαια αυτά τότε μικρή σημασία έχουν.

Ολες οι τράπεζες στο Λονδινο/Ν Υορκη με τα 3 χρονια δουλευουν. Γενικα νομιζω οι περισσοτερες εταιρειες με αυτόν τον κανονα δουλευουν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Ιδιωτικές εταιρίες που δίνουν προαγωγές στα 3 χρόνια? :hmmm: Στην Ελλάδα? :hmmm:

Δεν γνωριζω για Ελλ εταιρειες (περα από τις ξενες που είναι στην Ελλαδα) αλλα δεν είναι σημειο αναφορας ετσι και αλλιως.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#273221 Πραγματικά δεν ξέρω καμία εταιρία στην Ελλάδα, ντόπια ή πολυεθνική, που να ακουλουθεί τέτοιο κανόνα. Ίσως μια κάποια εφαρμογή θα μπορούσε υπάρχει στις ελεγκτικές αλλά και πάλι δεν πρόκειται για τον απόλυτο μπουσουλα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#273223 Καλά ναι. Απλα υπάρχει ενα όριο. Εμείς έχουμε 7 βαθμίδες όλες κι όλες. Με την 7 να είναι CEO και την 6 Board Member οποτε κάποια στιγμη θα σταματήσεις. Φυσικά παράλληλες μετακινήσεις κλπ είναι παντα στο παιχνιδι.
Η εταιρεια που δούλευα προ συγχώνευσης είχε 15 βαθμίδες....

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#273224 Στις ελεγκτικές υπάρχει 1000% σε όλες τις χώρες, τώρα κατά πόσο τα ακολουθούν στην Ελλάδα είναι άλλο θέμα.
Εξάλλου μερικές ελεγκτικές δεν θα είναι για πολύ "ελληνικές" :ninja:
Άβαταρ μέλους
By GTS
mirage έγραψε:Καλά ναι. Απλα υπάρχει ενα όριο. Εμείς έχουμε 7 βαθμίδες όλες κι όλες. Με την 7 να είναι CEO και την 6 Board Member οποτε κάποια στιγμη θα σταματήσεις. Φυσικά παράλληλες μετακινήσεις κλπ είναι παντα στο παιχνιδι.
Η εταιρεια που δούλευα προ συγχώνευσης είχε 15 βαθμίδες....

< Note 2 >

Oι παραλληλες μετακινήσεις δουλευουν γιαυτο τον λογο:

Αν σε εχουν διαλεξει για να ανεβεις ποιο ψηλα θα θελουν να μαθεις και αλλα κομματια της εταιρειας οποτε δικαιολογουν πριν παρεις την προαγωγη να κανεις 3ετιες σε μερικα τμηματα. Αρα 5 βαθμιδες λογικο είναι Α, Α, VP, D και η 5η επικεφαλης τμηματος MD. Αντιγραφη του τραπεζικου τομεα είναι που συνηθως είναι μπροστα στην οργανωση των εργασιακών.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Deleted User 1 έγραψε:Ιδιωτικές εταιρίες που δίνουν προαγωγές στα 3 χρόνια? :hmmm: Στην Ελλάδα? :hmmm:

Καλά... για το 99% που είναι οικογενειακές ή σχεδόν οικογενειακές (ακόμα και οι σχετικά μεγάλες) αυτό δεν παίζει... Εξάλλου, οι περισσότερες θέσεις "στα ψηλά" είναι καπαρωμένες από συγγενείς του ιδιοκτήτη...
Άβαταρ μέλους
By babakos
#273239 Αμα υπάρχουν τα σωστά κονέ σε οικογενειακό ή συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον, ολα τα αλλα έπονται.
Δυστυχώς.

Στην Ελλάδα ειναι κανόνας σε μικρό ή (συνήθως) μεγάλο βαθμό ανεξαρτήτως εταιρειας.

Αμα μπορούσα να γράψω αυτά που εχω δει και βιώσει στα 20 χρονια εργασιακης εμπειρίας που εχω σε πολυεθνικές και μη, πιστεύω οτι εύκολα θα εκτόπιζα τον Dilbert του Scott από all time classic (must read) corporate ανάγνωσμα :s_wink
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#273242 τα κονέ βέβαια μπορεί να λειτουργήσουν και εναντίον σου (βέβαια τα θετικά είναι περισσότερα συνήθως)