Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#272352 Κοιτα Νικο, για να μην το κουραζουμε, δες εδω μια ΣΩΣΤΗ προωθητικη ενεργεια μεσω cashback , απο εταιρειες που δεν κοροιδευουν:

https://canon-2h-3years-warranty-cashback-2015-ccee-eu.sales-promotions.com/gr/terms-and-conditions-promotion/?country_promotion=17

Ουτε τιμη καταλογου,ουτε τιποτα. Το αγορασες; Δεν με νοιαζει ποσο, θα σου επιστραφει το ποσο που αντιστοιχει στον κωδικο.

Για αιτήματα επιστροφής χρημάτων, μετά τη λήψη και την επαλήθευση του αιτήματος, η Canon θα μεριμνήσει για μια άμεση πληρωμή με μεταφορά BACS του κατάλληλου ποσού που καθορίζεται στον όρο στον τραπεζικό λογαριασμό του Συμμετέχοντος ο οποίος αναφέρεται στο αίτημα. Δεν παρέχεται καμία άλλη εναλλακτική διευθέτηση, ούτε μετρητά ή επιταγές.

:iconcool: :iconcool: :iconcool: :iconcool:

Εκει στη Sony εχουν την εντυπωση οτι πρεπει να τους λεμε και ευχαριστω καθε φορα που τους ακουμπαμε τα λεφτα μας; :lol:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Nikos! έγραψε:Βασικά δίνει έκπτωση από την τιμή καταλόγου, όχι "κουπόνι". Διάβασε την ενέργεια. "Όφελος έως..." γράφει.

Η τιμή πιθανόν να ήταν κοντά στα 300 ευρώ αν δεν υπήρχε αυτή η έκπτωση.

Στο pdf της Sony που ανέβασα, αναφέρει "όφελος" (για τον συγκεκριμένο 45€) και όχι "όφελος έως...".

Κανένα μαγαζί δεν πουλάει με βάση την τιμή καταλόγου και αυτό είναι ευρέως γνωστό. Η τιμή καταλόγου είναι πρακτικά η μέγιστη τιμή του προϊόντος.

Πρακτικά αυτό που βλέπουμε από το ιστορικό του Skroutz (ευχαριστώ g8777, δεν γνώριζα αυτή την δυνατότητα) είναι ότι η τιμή του φακού πριν την προσφορά ήταν στα 249€ και μετά το όφελος της προσφοράς της Sony έπεσε στα 249€. :s_laughat

Αν σκεφτεί κανείς τι πολιτικούς έχουμε που μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και παρόλα αυτά τους ξανα εκλέγουμε, τότε γιατί να μην κάνει το ίδιο και το τμήμα μάρκετινγκ της Sony; Μπράβο τους, έξυπνη κίνηση. Σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί καταναλωτές - κορόιδα που δεν θα χάσουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από μια τέτοια "προσφορά"! :thumbsup:

Ας κάνουν ότι θέλουν, έτσι και αλλιώς έχω ήδη στραφεί προς την αγορά μεταχειρισμένου ή του αντίστοιχου Sigma.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#272390 Θυμίζει εκπτώσεις στις βιτρίνες, δύο μερες πριν ανεβάζουμε τις τιμές 20% και μετά κοτσάρουμε ενα 30%, ευκαιρία :lol:

ΓΥΦΤΑΡΙΟ :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#272469 Αν ηταν ετσι καλα θα ηταν. Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι κλασσικα κραζουμε οτιδηποτε βλεπουμε αλλα αυτο που ειναι γυρω απο το σπιτι μας (δες σχεση Νικου - Sony) προσπαθουμε να το βγαλουμε λαδι.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#272478 Το cashback της canon το έχω πάρει κι εγώ για μια βιντεοκάμερα που είχα πάρει πέρσι.
Είχαν ειδική σελίδα στο site τους, έβαζες τα στοιχεία σου, φωτογραφία απόδειξης αγοράς, φωτογραφία του S/N από τη συσκευασία της κάμερας και από την κάμερα την ίδια (στο σημείο που αναγράφεται ο S/N), δήλωνες και έναν αριθμό λογαριασμού και έκανες υποβολή των στοιχείων. 5 λεπτά δουλειά
Τα ήλεγχαν από την canon και σε 10 μέρες μου είχαν βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό μου.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
bibendum έγραψε:Αν ηταν ετσι καλα θα ηταν. Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι κλασσικα κραζουμε οτιδηποτε βλεπουμε αλλα αυτο που ειναι γυρω απο το σπιτι μας (δες σχεση Νικου - Sony) προσπαθουμε να το βγαλουμε λαδι.

Δε το κατάλαβα αυτό που γράφεις. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Nikos! έγραψε:Δε το κατάλαβα αυτό που γράφεις. :hmmm:

Αυτό που εννοεί είναι ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Εγώ δεν είμαι σίγουρος γι αυτό, και μου φαίνεται αρκετά χοντράδα για να κατηγορήσω κάποιον έτσι στη ψύχρα. Αυτό που γράφεις παρακάτω όμως, δείχνει τρομακτική άγνοια:

Nikos! έγραψε:Διαδικασία πίστωσης σε λογαριασμό δεν υπάρχει, είναι ασύλληπτα δύσκολη διαδικασία και για να γίνει πρέπει να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό. Πως παίρνεις έτσι χρήματα στο λογαριασμό σου? Από που κι ως που?

...κάτι που θα προσπερνούσα αν το έγραφε κανένας άσχετος με το θέμα (λχ. κανένας Ιταλάκιας, ΓΚ κλπ), αλλά πραγματικά εδώ δεν καταλαβαίνω πώς βγάζεις μια εικόνα του τόσο άσχετου για κάτι που άπτεται του επαγγέλματος σου. Κατ'αρχάς αυτό που περιγράφεται δεν είναι cashback, που έχει ένα πολύ σαφή ορισμό. Κι αυτό το "όφελος" και οι "προνομιακές τιμές" που αναφέρονται εδώ είναι μια τρύπα στο νερό, γεμάτο ασάφεια. Ορίστε λχ. μια πραγματική ενέργεια cashback που τρέχει αυτή τη περίοδο, από τη δική σου εταιρία κιόλας, εδώ πέρα:

Εικόνα
(οι τιμές σε € είναι για την Ιρλανδία btw)

Η διαδικασία πίστωσης σε λογαριασμό (ή με προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, που κάνουν ακόμα κάποιες εταιρίες) είναι κάτι συνηθισμένο, το κάνει εποχιακά και ο δικός μου εργοδότης, και σου έδειξαν ήδη με απτά παραδείγματα ότι όχι μόνο είναι σύνηθες αλλά ισχύει και στην Ελλάδα. Επιμένεις ακόμα σε αυτά που γράφεις;

Γιατί βασικά τα περισσότερα απ'όσα ισχυρίζεσαι είναι λάθος. Πχ " cash back γίνεται στο κατάστημα και είναι από τη τιμή καταλόγου", λάθος και στα 2. "Όλες οι προωθητικες ενέργειες και εκπτώσεις ως βάση έχουν τη τιμή καταλόγου." και "Ο καθένας το επικοινωνεί όπως θέλει." είναι επίσης λάθος.

Το cashback (ή άλλες ανάλογες προωθητικές ενέργειες, λχ trade-in offer, έξτρα παρελκόμενα/αξεσουάρ ή υπηρεσίες κλπ) γίνονται από το προμηθευτή, εκτός κι αν πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρεται από το retailer δωρεάν στον καταναλωτή και γίνεται refund έπειτα, εσωτερικά από το προμηθευτή. Η έκπτωση ή το cashback είναι πάντα στη τιμή λιανικής που έχει το κάθε κατάστημα. Όσο για το πώς επικοινωνείται κάθε προωθητική ενέργεια είναι επίσης λάθος. Το visual merchandising είναι ολόκληρος τομέας, λχ. αυτές τις μέρες τρέχω στη μισή χώρα, από Inverness μέχρι το Εδινβούργο για να φροντίσω ότι η εικόνα στα καταστήματα που βλέπει ο τελικός αγοραστής είναι αυτή που έχει σχεδιαστεί κεντρικά (γιατί αν περιμένεις από τον κάθε μαγαζάτορα ή manager υποκαταστήματος να το κάνει ---> καλό ξημέρωμα. Έχω δει ακόμα και να πετάνε τα κουτιά με τα pos στην ανακύκλωση χωρις να τα ανοίξουν :tomato: ), οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις λιγάκι!

@υπόλοιποι: αν το promotion είναι τύπου cashback, η κάθε αλυσίδα λιανικής επικοινωνεί τη τελική τιμή διαφορετικά. Πχ, οι πιο σοβαροί γράφουν με μεγάλα γράμματα την τιμή που καλείται να πληρώσει άμεσα ο πελάτης και με υποσημείωση (εμφανή μεν, σε 2ο βαθμό δε) το "Save £xxx" με την επιστροφή που θα λάβει από τον προμηθευτή. Άλλοι γράφουν με μεγάλα γράμματα τη τελική τιμή μετά το cashback και με μικρότερα "Pay now £yyy" κλπ. Αυτό ισχύει είτε online είτε στο κατάστημα.
Επίσης, η τεχνική
rx8_drifter έγραψε:Θυμίζει εκπτώσεις στις βιτρίνες, δύο μερες πριν ανεβάζουμε τις τιμές 20% και μετά κοτσάρουμε ενα 30%, ευκαιρία :lol:

ΓΥΦΤΑΡΙΟ :s_whiteflag

συμβαίνει μια χαρά και εδώ, τι νομίζατε; :iconcool:

Σε κάθε περίπτωση, το τι πληρώνεις τώρα, πόσο/πότε/με τι μορφή παίρνεις πίσω πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αγοραστή. Έχω αναφέρει τα Χριστούγεννα τη φουστιά που μου έκαναν από το Amazon (!) που πουλούσαν στοκ grey import, λανθασμένα ανέφεραν τη προωθητική ενέργεια και έπειτα έκαναν τη πάπια ( :thumbsdown: ). Α, και καμιά modίστρα να μεταφέρει τα offtopic στο ανάλογο θέμα για να μη τα μπλέκουμε εδώ. Έχει εκείνο με το λαδόξυδο, που ο Eddie ανακαλύπτει τη καπιταληστεία :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Zorz έγραψε: ...

Άκου ζορζ (και υπόλοιποι). Τα πράγματα είναι πολύ απλά και τελικά κακώς προσπάθησα να βοηθήσω.

Γράφτηκε κάτι το οποίο μπορούσα να προσφέρω λεπτομέρειες, οπότε Σάββατο πρωί πήρα δυο τηλέφωνα (ένα σε συνάδελφο και ένα σε συνεργάτη) ώστε να εξηγήσω στον άνθρωπο που είχε την απορία καταρχάς τι είναι η τιμή (με ή χωρίς cashback) και κατά δεύτερον πως λειτουργεί. Δεν ήταν ούτε δουλειά μου, δεν είναι ούτε καν δικό μου business και τελικά κακώς μπλέχτηκα γιατί φτάνω σε σημείο να εξηγήσω γιατί εξήγησα πως λειτουργεί η ενέργεια. Πάμε καλά? :dizzy:

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να τον κάνει η εταιρία, πιστώνοντας τον συνεργάτη. Λες να μη γνωρίζουν τι κάνει ο ανταγωνισμός? Λες να μη γνωρίζω εγώ τι και πως το κάνει, στην Αμερική μεγάλωσα χώρα του cashback. Μη μου κάνεις μάθημα λοιπόν σε παρακαλώ. Για να μη γίνεται με αυτό τον τρόπο, υπάρχει λόγος (ίσως να έχει να κάνει και με κάτι που σου έγραψα πιο πριν, δες το) και για να σου γράφω αυτό που σου γράφω δε το έβγαλα από το κεφάλι μου. Στη προηγούμενη εταιρία, ο λογιστής δε μας επέτρεπε κατάθεση σε λογ/σμο τελικού μόνο συνεργάτη και το κάναμε με ιδ. συμφ. Πιθανόν σε άλλες χώρες να συμβαίνει κάτι άλλο, πιθανόν κάποιες εταιρίες να το κάνουν.

Θεωρώ εντελώς άστοχο (για να μη γράψω κάτι άλλο) το σχόλιο του bibendum και τον δικό σου χαρακτηρισμό (ότι "δικαιολογώ" δηλαδή), ενώ μπήκα στη διαδικασία Σαββατιάτικα να μάθω και να εξηγήσω πως λειτουργεί. Απαντώ και εξηγώ μόνο τη διαδικασία της ενέργειας, σε υπόλοιπα ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δε πρόκειται να πάρω θέση.

Βάσει competition law ο συνεργάτης ορίζει τη τιμή που θέλει.-
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#273092 Α, και τώρα που το θυμήθηκα σε μια άλλη εταιρία (vendor) το cash back το έκανε τριτη (promotional) εταιρία στον τελικό για αυτό τον σκοπό που αναφέρω παραπάνω.

< >
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#273093 Στο μπαμπάς ή στο κάμερες;

Η νέο θέμα "Στιγμές κωλοφαρδίας"

Απών εγώ στη δουλειά, είχα ακουμπήσει τη γκάμερα πάνω σε μια χαμηλή ραφιέρα. Τη βάζει η μάμμα για τάισμα και πώς πάει να λείψει 10 δευτερόλεπτα η μικρή στο καθισματάκι αρπάζει το λουρί, το βάζει στο στόμα. Κάμερα γλιστράει, φεύγει απο τη θέση πάνω στη ραφιέρα, απο το βάρος (εδώ άρχισα να ιδρώνω στην περιγραφή) πεφτει και η τυχερή στιγμή της χρονιάς σκαλώνει το λουρί σε 2 στιβες cd και στο πόμολο και απλά χτυπάει η κάμερα (με τον σαμγ. 35άρη κουμπωμένο) στο ράφι.

:vava: :vava: :tomato: :s_whiteflag

Καπως έτσι...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#273094 Niko μια απλή ερώτηση. Πως μεταφράστηκε όλη αυτή η ιστορία στην τσέπη του καταναλωτή.;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
g8777 έγραψε:Niko μια απλή ερώτηση. Πως μεταφράστηκε όλη αυτή η ιστορία στην τσέπη του καταναλωτή.;

Εσύ πιστεύεις ότι μετά από όλα αυτά θα απαντήσω?

Δεν υπάρχει περίπτωση...

Και δεν είναι καθόλου απλή η ερώτησή σου, ειδικά από τη στιγμή που τη κάνεις σε μένα.