Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#272826 @markvag

Καλα το bc της bmw δειχνει οτι να ναι. Και ο δεικτης της βενζινης επισης δειχνει οτι να ναι.

Το πρωτο μισο σε μενα πεφτει πολυ αργα αλλα μετα πεφτει πολυ γρηγορα. Ομοιως δειχνει οτι εχεις πολλα χιλιομετρα ακομα και ξαφνικα για καθε μικρη βολτα λιγων χιλιομετρων αφαιρουνται πολλα χιλιομετρα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#272828 Γιατι ρε Χαρη? Μια χαρα δουλευει ο δεικτης βενζίνης. Στο πρωτο μισο αυτό που λες είναι γιατι μετραει μεχρι τα 50 λιτρα αλλα στην πραξη χωραει 52. Οποτε μεχρι να καψεις τα 2 (και οσα αλλα εχεις στο στομιο) δεν κουνιεται. Αν πας στο κρυφο μενου θα δεις ότι πχ όταν είναι στο 1/4 είναι στα 12.5 λιτρα συνολικα μεσα. Είναι αρκετα ακριβες αν το αμαξι είναι σε επιπεδο εδαφος.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#272830 Δεν ξερω...

το εχω προσεξει αυτο που λες με το κρυφο μενου. Απλα εχω παρατηρησει οτι κανω περισσοτερα χλμ απο το γεματο μεχρι τη μεση και απο τη μεση μεχρι λαμπακι (τυπου 100χλμ διαφορα). Υπολογιζω και τα υπολοιπα 90 που εχει το λαμπακι
Άβαταρ μέλους
By GTS
#272835 Εγω συνηθως κανω το εξης (όταν δεν βαριέμαι)¨:

όταν παει ο δεικτης στο 1/4 και το περασει λιγο μπαινω στο κρυφο μενου και βλεπω τα λιτρα πχ γυρω στα 12
βαζω 40 λιτρα βενζινη (για να μην με κλεψει το βενζιναδικο). Μετα μπαινω στο κρυφο μενου και λεει 50 παντα μαξ 50. Κανω αρκετα χμ και μπαινω παλι κρυφο μενου και παλι στο 50 είναι. Αρα καταλαβαίνεις ότι μεχρι το 50 μετρα και τα 2 είναι σε τμηματα που τα αγνοει ή στο στομιο.
Άβαταρ μέλους
By drdino
GTS έγραψε:Εγω συνηθως κανω το εξης (όταν δεν βαριέμαι)¨:

όταν παει ο δεικτης στο 1/4 και το περασει λιγο μπαινω στο κρυφο μενου και βλεπω τα λιτρα πχ γυρω στα 12
βαζω 40 λιτρα βενζινη (για να μην με κλεψει το βενζιναδικο). Μετα μπαινω στο κρυφο μενου και λεει 50 παντα μαξ 50. Κανω αρκετα χμ και μπαινω παλι κρυφο μενου και παλι στο 50 είναι. Αρα καταλαβαίνεις ότι μεχρι το 50 μετρα και τα 2 είναι σε τμηματα που τα αγνοει ή στο στομιο.

Πώς διασφαλίζεις ότι δεν θα σε κλέψει το βενζινάδικο;
Άβαταρ μέλους
By xenos
#272856 Φαντάζομαι ότι εννοεί ότι του λέει φούλαρε το μέχρι το 1ο σκάσιμο κ βλέπει ότι πήρε 40 λτ +-. Αν πάντα παίρνει 40 και μια φορά πάρει 45, κάτι τρέχει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
drdino έγραψε:
GTS έγραψε:Εγω συνηθως κανω το εξης (όταν δεν βαριέμαι)¨:

Πώς διασφαλίζεις ότι δεν θα σε κλέψει το βενζινάδικο;

Γιατι αν του ζητησω 40 λιτρα και μου βαλει 34 θα ξερω ότι με εχει κλεψει 6. Με τον δεικτη υποψιάζεσαι αλλα δεν μπορεις να απόδειξεις ακριβως ποσα σου εβαλε. Για να σε κλεψει πρεπει να κανει συγκεκριμένες κινησεις πχ σου λεει να πας στην πειραγμενη αντλια κλπ αρα τις επομενες φορες ξερεις ποτε θα σε κλεψει αν τον δεις να κανεις τις ιδιες κινησεις..

ΥΓ στο δικο μου βενζιναδικο την αντλια την πειραζουν μονο Κυριακες που το γραφειο είναι κλειστο αρα δεν μπορεις να τσεκαρεις ακριβως τις εκροες από την δεξαμενή...αν καταλάβεις πως το κανουν τους αποφευγεις και τελειωσε η υποθεση...
Άβαταρ μέλους
By xenos
#272878 Θα ήθελα να σε κλέψουν και να είμαι μπροστά στη φάση που τους το αναλύεις... :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#275529 Μου την βάρεσε το Σ/Κ κι αντί να πάρω την Ζαφίρα για ταξίδι, πήρα το rallye (aka μπανάνα). Αθηνα-Φιλιατρά-Μεσσηνη κάτι βόλτες εκεί γύρω και μία βόλτα στο κέντρο της Καλαμάτας στο γέμισμα για την επιστροφή είπα να δω πόσο έκαψε, 7.2 εδειξε το κομπιουτεράκι!!! Σχεδόν συνέχεια αναμμένο A/C δύο άτομα, ο μικρός και αποσκευές. Χαλαρά λογω οικογένειας, αλλά όχι να προσέχω για οικονομία!
Άβαταρ μέλους
By soch
#275560 Με «πειραγμένες» αντλίες ένα στα τρία βενζινάδικα

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ένα στα τρία πρατήρια είχε «πειραγμένες» αντλίες αδειάζοντας έτσι από 5% έως 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και φυσικά και τις τσέπες των οδηγών που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ενώ έβαζαν 20 ευρώ βενζίνη ο δείκτης να μένει αμετακίνητος.
Άβαταρ μέλους
By bill33
soch έγραψε:Με «πειραγμένες» αντλίες ένα στα τρία βενζινάδικα

Η διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας εδώ κι έναν μήνα ενεργοποίησε εκ νέου τις εφόδους σε βενζινάδικα με τη χρήση του «μυστικού αυτοκινήτου». Αυτό διαθέτει κρυφό εξοπλισμό, ειδικό ρεζερβουάρ, και έχει τη δυνατότητα να μετρά τις πραγματικές ποσότητες των λίτρων που φεύγουν από τα στόμια των αντλιών.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ένα στα τρία πρατήρια είχε «πειραγμένες» αντλίες αδειάζοντας έτσι από 5% έως 11% τα ρεζερβουάρ των οχημάτων και φυσικά και τις τσέπες των οδηγών που δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πώς είναι δυνατόν ενώ έβαζαν 20 ευρώ βενζίνη ο δείκτης να μένει αμετακίνητος.

Αμετακίνητος ο δείκτης μόνο αν τους έκλεβαν το 100% ,αλλιώς πως;
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#275945 Fiesta st 2.0 2 ενήλικες, 1 μωρό άπειρα μπαγκάζια σε σημειο να μή βλέπω από τον δεξί καθρέπτη (αλλά το διόρθωσα το θέμα αυτό) ως κ τα βαρακια μου πήρα, Διαδρομή θεσνίκη γιαννενα μεσω όλο Εγνατία συν μια στάση κοζάνη κ πέρασμα απο κρανιά μηλια μέτσοβο, ως Γρεβενα με air con. Μέση 100 στην εγνατία κ 70 στο επαρχιακό με 3 στασεις κατανάλωση μετρημενη κ στην αντλία 7.0 λτ/ 100.

Επίσης 3500 χλμ διανυθηκαν σε περιπου 25 μερες με ελίν crýstal 95αρα. Συμπεράσματα λίιιιγο πιο αθορυβη λειτουργια μοτέρ, ισως ένα σκουντηγμα καλύτερο σε επιταχύνσεις ιδίως χαμηλές στροφές αλλα κ 0.3 ως 0.5 λτ100 χλμ πάνω σε καταναλωση
Άβαταρ μέλους
By JBT
#275947 Ωραίος αλλά... Εάν εκαμε κρακ επάνω στα κορφοβουνια, τι θα έκαμες;; :lipsealed: